Человек не терпит насилия!

За що переслідують Юрія Луценка (ДОКУМЕНТ)

Зараз у суді розглядається друга справа проти колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка – так звана справа щодо отруєння Віктора Ющенка. Нагадаємо, екс-міністра обвинувачують у перевищенні службових повноважень, яке призвело до порушення прав громадянина.

Цим громадянином є дехто Валентин ДАВИДЕНКО – колишній водій першого заступника голови СБУ Володимира Сацюка.

За фабулою справи Луценкові інкримінують незаконне продовження термінів провдення щодо Давиденка оперативно-розшукової справи (ОРС). Крім того від обвинувачення неодноразово лунало, що ця ОРС взагалі не була законною.

Для повноти інформації слід додати, що сам Давиденко вже у суді (!) особисто заявляв, що не вважає себе потерпілою особою. А заяву про порушення його прав його попросив написати слідчий, призвіща якого він не пам’ятає.

Втім зараз в суді виникла деяка колізія. Справа в тому, що будь-яка ОРС порушується слідчим внаслідок аналізу певних даних. Минулої суботи в залі суду Юрій Луценко намагався натякнути, що саме змусило працівників МВС порушити ОРС щодо водія Давиденка.

Зокрема, в диктофонних записах засідання ми знайшли наступний фрагмент:

Юрій Луценко: Скажіть, будь-ласка, чи була підставою для ведення слідчих дій нявність довідки за підписом члена групи Климович пана Каліфіцького, вибачте, Донського, який стверджував, що громадянин Давиденко зустрічав, проводжав, супроводжував, надавав телефони головному підозрюваному в завезенні діоксину з території РФ, була такою підставою? Така довідка була у справі? Навть я її бачив, коли подовжував справу до 18 місяців?

Свідок (колишній заступник начальника департаменту карного розшуку МВС Михайло Вершняк) : Так. Була.

Отже, в матеріалах справи дійсно була довідка слідчих Генеральної прокуратури, що розслідували справу про отруєння Віктора Ющенка, в якій були наведені конкретні підстави для порушення ОРС щодо водія

Сацюка – Валентина Давиденка. Як обмовився сам Юрій Луценко цю довідку підписав слідчий Олексій Донський.

Але тепер саме цікаве: в самій кримінальній справі такої довідки…немає! Втім попри це суддя по справі жодного не задовольнила клопотання захисту і не направила запит до Генеральної прокуратури щодо цього документу. Більше того, суд відмовляється викликати Олексія Донського навіть в якості свідка по справі.

Звісно, виникає суто етичне питання, чому сам пан Донський не направить слідчим та суду ці факти. Але, зрештою, це його право, а не обов’язок.

Тим не менш, на початку цього тижня “Українській правді” вдалося отримати цей документ зі свої джерел.

Отже, довідка, на підставі якої було порушено ОРС щодо Валентина Давиденка, дійсно підписана слідчим ГПУ Олексієм Донським. В документі наводиться розпорядок одного з днів Володимира Сацюка, коли екс-заступник керівника СБУ зустрічався з Давидом Жванією та представником Березовського – Дмитром Босовим. Отсаннього слідство довгий час вважало головним підозрюваним у ввезенні на теріторію України діоксину, яким був отруєний Віктор Ющенко.

Документ цікавий сам по собі і розкриває деякі деталі подій тих днів. І головне (у справі проти Луценка), що довідка дійсно підтверджує, що під час усіх зустрічей з Босовим та Жванією Сацюка супроводжував той самий Валентин ДАВИДЕНКО, щодо якого пізніше МВС порушило ОРС.

d2428 1

72114 2

a45c4 3

33528 4

c2a1e 5

62713 6

0d3ca 7

Згідно законодавства України, після перевірки цей документ можна просто долучити до справи і в подальшому базуватись на його висновках. Хоче цього Олексій Донський чи ні. Звісно, якщо вважати, що суддя по справі Юрія Луценка має на меті встановлення істини.

Мустафа Найем

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

6 ответов

  1. “Справа в тому, що будь-яка ОРС порушується слідчим внаслідок аналізу певних даних”. Одразу видно, що автар ні грама не знається на кримінальному процесі. ОРС заводиться лише операми, слідчі розслідують кримінальні справи.

  2. Рэм, так Ты посмотри кто аффтор статьи и все станет ясно. Возбуждается уголовное дело и твой член в штанах, Мустафа, когда ты арбузы на базаре продаешь, а ОРД ЗАВОДИТСЯ. Иди арбузы продавай и возбуждайся.

  3. Если помолчите то покажетесь умными.В европейской и мировой практике,правовой,расследование и
    есть процесс ОРД.Санкционируется он специальным судьей.Полиция методами и средствами ОРД подт
    верждает или опровергает сведения о преступной деятельности обьекта.Уголовное дело,в нашем по
    нимании, у них называется уголовным преследованием.Здесь есть сложности перевода и не гармони
    зация нашего законодательства к европейскому и мировому.В таком контексте автор прав.

  4. Ромул и Рем Вы правы. По нынедействующему уголовно-процессуальному кодексу Украины уголовные дела возбуждаются ( порушуються), ОРД (ОРС) заводяться. Такая же процедура имела место и до сих пор.
    Те вещи, о которых пишет Ваш оппонент, может быть буду происходить с 16 ноября текущего года, когда вступит в силу новый КПК.

  5. Ну вот и харашо, шо напечатали такую статью. Прояснили, так сказать, ньйуансы за шо судят Луценка. Грусно, канешно, шо растолковывать должен какойта абрек Мустафа, а хохлы не могут внятно изложыть мыслю. После этой статьи Луцыку уже не отвертетца от лишения свободы по приговору суда.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ