Человек не терпит насилия!

Біоімплант

В Івано-Франківську заарештували групу судмедекспертів
Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-06-26 13:10:35
В Івано-Франківську заарештували групу судмедекспертів. Родичі померлих помітили, що тіла з моргу привозять надто порізаними. Міліція порушила кримінальну справу, повідомляє кореспондент ТСН.
Фрагменти кісток, шкіри, оболонки м’язів — так званий “анатомічний матеріал” – мали відбирати з трупів судмедексперти. Добровільний дозвіл родичів померлих при цьому був обов’язковим. Насправді ж лікарі вводили їх в оману, підозрюють правоохоронці, і кожного по-іншому.

“Без дозволу родичів проводили вилучення. Родичам обіцяли прискорення розтину безкоштовно взамін на згоду. Хоча таких оплат і не мало бути. Брали дозвіл у родичів на відбір деяких фрагментів, але забирали набагато більше”, — каже заступник прокурора Івано-Франківської області Олег Кіпер.

До правоохоронців уже звернулися п’ятеро потерпілих. Вони помітили, що тіла з моргу привозять надто порізаними. Слідчі вже з’ясували, що кількість відібраного “матеріалу” в деяких випадках у десятки разів перевищувала ту, на яку погоджувалися родичі померлих.

П’ять років тому обласне бюро судмедекспертизи уклало угоду з державним підприємством “Біоімплант”, що при Міністерстві охорони здоров’я на передачу анатомічного матеріалу з трупів (із нього там роблять біопрепарати для лікування хворих). Створило бригаду, яка проводила саме такі розтини. У бюро судмедекспертизи запевняють, що усе було законно.

“Є дві постанови Кабміну, наказ МОЗ, наказ головного управління охорони здоров’я, які дозволяли працювати нам із анатомічними матеріалами. Буквально півроку тому мене перевіряв УБОЗ. Перевіряла СБУ. Регулярно сам “Біоімплант”, дві міжнародні перевірки. І ніяких порушень не виявили”, — запевняє керівник Івано-Франківського обласного бюро судмедекспертизи Олександр Мудрицький.

“Крім цієї угоди й наказу, більше нічого й немає. Повного пакета документів для проведення таких вилучень немає. Правоохоронні органи, як це мало би бути, не повідомлялися про такі вилучення”, — переконує Кіпер.

У протизаконних діях УБОЗ підозрює п’ятьох працівників обласного бюро судмедекспертизи. Проти них відкрили кримінальну справу за статтею “порушення порядку трансплантації органів або тканин”, яка передбачає до семи років позбавлення волі.

“Наразі по справі проходять 5 осіб, 4 з них затримані. Йдеться про те, що ці дії учинялися за попередньою згодою групою осіб”, — повідомив керівник сектора зв’язків із громадськістю УМВС в Івано-Франківській області Василь Гультайчук.

У “Біоімпланті” скандал з івано-франківськими судмедекспертами коментувати відмовилися.

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

16 ответов

  1. В Ивано-Франковске банда из морга разбирала трупы на “запчасти” Скандал вокруг работников областного морга в Ивано-Франковске обрастает новыми подробностями. В Ивано-Франковске банда из морга разбирала трупы на Как пишет “Сегодня”, расследование установило, что анатомические материалы умерших людей работники морга незаконно “изымали” и затем продавали на биоимплантаты. В СМИ также попали прайсы на такую “продукцию”. Так, к примеру, за кость платят от 12 до 42 евро, а вот череп может уйти за 32 евро. Причем скандал состоит в том, что работники морга не барли разрешение родни умерших. Официально в морге ситуацию не комментируют. Но по данным источника издания, родственники тех, кого “разбирали” в морге якобы были в курсе и ничего незаконного в этом нет. Другое дело, что факт мошенничества все же был, так как разрешения у родни брали обманным путем (в разрешении на вскрытие мелким шрифтом было приписано согласие на изъятие тканей), за что теперь и привлекают врачей.

  2. 3-х заарештувала 1 на заставі, але питання про заставу будуть вирішувати в апеляції

  3. И будет то, что в Николаеве. Выпустят. Убегут за кордон.
    Подобное происходит везде и наверное во всех областях. Кто смотрел передачу “Говорыть Украина” по этому поводу, должны были обратить внимание на то, что директор департамента трансплантологии Минздрава (молоденький такой мажорик)на обвинения николаевских потерпевших заявил, что это не злочин, а провокация. Значит — за “черными трансплантологами” стоят высокие люди Минздрава, которые прихватизировали этот вид бизнеса — человеческие запчасти.
    Пишайтеся українці. Ви цього варті. Больше прихватизировать нечего. А скоро и трупов не станет. Кого и что продавать будем, панове?

  4. А скільки ще певно таких ділов тоті “експерти” наробили шо люди не знают! Дуже сумніваюся шо вони хоч би єдно тіло пропустили . Певно заробляли на всіх тілах що до моргу завозили. А рідні померлих НІЧОГО НЕЗНАЛИ!

  5. По поводу того, что изымание костей у умерших это преступление я не согласна. Во всём цивилизованном мире(США,Италия,Германия и т.д) это делают и помогают другим людям избавится от немощности.Если человеку нужна помощь то он её получит.Еще весом тот факт,что искуственные имплантанты намного хуже приживаются в человеческом теле чем естественные(биологического происхождения).В институте Ситенко делают операции с применением этих самых биоимплантов и помогают людям обрести надежду.Пока вас всех это не коснулось и вам и вашим детям не нужна помощь,вы относитесь к этому как к варварству и глумлению над умершими.Есть такое высказывание:”Не берите свои органы на небо,оставте их на земле”.Ну закопают вас,нас,меня или сожгут в крематории и кому от этого польза?Не лучше ли оставить части своего тела на помощь нуждающимся?Ведь тело это просто костюм,который дан нам на время.Лучше позаботится о своей душе.Люди,будте добрее к друг-другу.

  6. Ну якщо вже хтось і хоче отримати якусь користь від мого біологічного тіла після смерті, то нехай це буде корисно й мїм родичам, а не в обхід них!!! Гроші ще нікому не стали зайвими в цьому світі

  7. От вас Місс хай і розбирають на запчастини. Заповіт напишіть.
    А в Німеччині, як ви зауважили, якраз і заборонено розбирати покійників.

    Та вам всеодно, що продавати. Що себе, що Батьківщину.

  8. ПРАЙС — ЛИСТ НА БІОІМПЛАНТАТИ ”ТУТОПЛАСТ®”

    Назва продукту Ціна (грн/за 1 г) з ПДВ

    КІСТКОВА ТКАНИНА

    Тутопласт® Діафіз стегнової кістки (Tutoplast® Femoral shaft) 27,5
    Тутопласт® Діафіз малогомілкової кістки (Tutoplast® Fibular shaft) 32,36
    Тутопласт® Діафіз плечової кістки (Tutoplast® Humerus shaft) 32,36
    Тутопласт® Діафіз великогомілкової кістки (Tutoplast® Tibia shaft) 32,36
    Тутопласт® Губчатий блок (Tutoplast® Cancellous Block) 62,1
    Тутопласт® Гребінь клубової кістки-вирізка (Tutoplast® Iliac crest wedge) 58,71
    Тутопласт® Кортикально-губчатий гранулят (Tutoplast® Cortical — Cancellous chips) 57,98
    Тутопласт® Губчастий гранулят(Tutoplast® Cancellous Microchips) 92,5
    Тутопласт® Кортикальний гранулят (Tutoplast® Cortical granules) 63,5
    Тутопласт® ВТВ (Блок надколінка з власним сухожилком і фрагментом великої гомілквої кістки) 66,54
    (Tutoplast® BTB( Patella block with ligament and fragment of the tibia))
    Тутопласт® АТТ (Сухожилок переднього великогогомілкового м̕ яза) 43,69
    (Tutoplast® АТТ ( Anterior Tibialis Tendon))
    Тутопласт® АСТ (Ахілловий сухожилок з блоком п̕ яточної кістки) 66,54
    (Tutoplast® АСТ (Achilles Tendon with Calcaneus block))

    БІОЛОГІЧНІ МЕМБРАНИ

    Тутопласт® Перикард (Tutoplast® Pericardium) 64,98
    Тутопласт® Дерма (Tutoplast® Dermis) 38,1
    Тутопласт® Cкронева фасція (Tutoplast® Fascia temporalis) 81,94
    Тутопласт® Широка фасція (Tutoplast® Fascia lata) 59,85
    Тутопласт® Хрящ (Tutoplast® Cartilage) 81,25

    01042, Київ
    вул. Патриса Лумумби, 46, корп. “А”, оф. 310

  9. Почему только Ивано-Франковск, ведь такая афера проходила и проходит в других областях Украины. неужели все останется безнаказанно????? Вот где нужны правозащитники

  10. Німецьке видання «Der Spiegel» звинуватило нашу державу в незаконній торгівлі органами померлих українців. За інформацією часопису, компанія Tutogen Medical GmbH з Баварії купувала в Україні органи, взяті з тіл померлих, причому в деяких випадках розтин небіжчиків і подальший продаж органів здійснювалися без відома і згоди родичів.
    Видання посилається на внутрішні документи компанії Tutogen, які потрапили до журналістів. З них випливає, що в 2000-2001 роках в Україні для потреб фармацевтичної компанії були проведені розтини 1152 трупів. З “внутрішнього” прайс-листа відомо, що в 2002 році за плечову кістку компанія Tutogen платила постачальникам 42,90 євро, за стегно — також 42,90 євро, а за навколосерцеву сумку — від 13,30 до 16,40 євро, в залежності від розміру. Взагалі, за припущеннями німецьких журналістів, прибуток від переробки одного тіла сягав 250 тисяч доларів. Німецькі журналісти стверджують, що в Україні існує практика незаконного розчленування трупів і вилучення органів для компанії Tutogen без згоди родичів. Експорт нелегально забраних органів, як стверджує «Der Spiegel», відбувається через українське державне підприємство “Біоімплант”, підпорядковане Міністерству охорони здоров’я України.

  11. Невже родичі померлих всі до одного безграмотні і читати не вміють? тим більше в наш час афер дуже багато, і зараз усі почали усе читати, навіть те , що мілким шрифтом.
    Чому придерлись саме до цих судмедекспертів? Скоріш за все з кимось просто не поділились, це лише один із випадків, краще би усі за живвих людей так переживали.

  12. все это конечно интересно, но благодаря действиям таких правозащитников, теперь алогенные материалы только из за граицы, под заказ,ждать три месяца и цена в десять раз больше, а расплачаваться за это украинцам.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

ДСНС чи МНС

Шановні рятувальники! Ця тема призначена для комплексного обговорення проблем та пропозицій! Хто на вашу думку був би гідний очолити службу?

ДЛЯ ОКПП

Що еліта мовчите? А де прес-служба, а де ця блядь? Показушно-брехлива зі своїм фотоапаратом? Яка вміє тільки про псів писати……

В Україні обговорюють статтю Путіна

На провідному експертному інтернет-телеканалі «UkrLife.TV» методолог, радник Офісу президента і політолог розповіли, що вони думають про висловлювання російського президента у…
НОВОСТИ