Человек не терпит насилия!

Судова експертиза

Слідчим відділом прокуратури Черкаської області порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368-4

У Черкасах правоохоронці затримали судового експерта Черкаського відділення Київського науково-дослідного інституту судової експертизи, яка за хабарі надавала громадянам потрібні висновки.

Як повідомили кореспондента УНІАН у Відділі зв’язків з громадськістю УМВС в Черкаській області, працівники Управління Державної служби боротьби з економічними злочинами встановили, що 53-річна судексперт систематично, протягом тривалого часу вимагала від юридичних осіб і громадян хабарі за сприяння у прискоренні та належному проведенні експертиз, призначених судовими інстанціями. За хабарі вона обіцяла видавати позитивні експертні висновки. Всі, хто погоджувалися на її вимоги, отримували переваги під час розглядів справ у судах.

Отримавши дозвіл Апеляційного суду Черкаської області на проведення спеціальних заходів, правоохоронці розробили відповідні схеми та комбінації для документування протиправної діяльності експерта. Як встановили працівники міліції, підозрювана вимагала та отримала від місцевого мешканця 500 доларів США хабара за повернення матеріалів експертизи до суду без розгляду. Через деякий час, використовуючи надані їй повноваження та з метою одержання неправомірної вигоди, експерт вимагала від мешканця Черкаської області 1 тис. доларів США за прискорене проведення судової експертизи.

Отримавши достатню кількість доказів протиправної діяльності зловмисниці, працівники управління ДСБЕЗ затримали жінку в одному з кафе Черкас, саме тоді, коли експерт перераховувала кошти, які отримала.

Слідчим відділом прокуратури Черкаської області стосовно затриманої порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368-4 (Підкуп особи, яка надає публічні послуги) Кримінального кодексу України, що передбачає покарання у вигляді штрафу від 12 тис. до 18 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Працівники ДСБЕЗ проводять заходи зі встановлення та документування додаткових фактів протиправної діяльності хабарниці.

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

5 ответов

  1. Ото новина. А як для самих правопохоронців судові експертизи липуються для надання правдоподібності обвинуваченню, то це що ? Не злочин?

  2. Тіж самі експерти в добрих стосунках з ментами, митниками, податківціми та ін. Адже їхня похвала йде від заключення яке дає експерт.

  3. Эксперт из Симферополя делал 2 почерковедческих исследования,экспертизу и когда вызвали в суд для дачи показаний .оказалось ,что он не помнит ,что делал исследования,даже не смог объяснить почему имеются разногласия и в итоге определил “:мне кажется в выводах должно быть все правильно”.Все куплено ,дело слушалось в Судаке и судья просто видя беспомощность эксперта подыграла ему.Власть коррумпирована полностью.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

ДСНС чи МНС

Шановні рятувальники! Ця тема призначена для комплексного обговорення проблем та пропозицій! Хто на вашу думку був би гідний очолити службу?

ДЛЯ ОКПП

Що еліта мовчите? А де прес-служба, а де ця блядь? Показушно-брехлива зі своїм фотоапаратом? Яка вміє тільки про псів писати……

В Україні обговорюють статтю Путіна

На провідному експертному інтернет-телеканалі «UkrLife.TV» методолог, радник Офісу президента і політолог розповіли, що вони думають про висловлювання російського президента у…
НОВОСТИ