Человек не терпит насилия!

Договірний матч на користь Януковича

Чому я проголосував «проти» законопроекту Банкової про вибори народних депутатів України?

Чому вчинити так само переконував усіх, хто називає себе опозиціонером?

Чому результат «366 – за» вважаю не консенсусом, а скоріше змовою – між Банковою і вождями опозиції в Раді?

Перше – Банкова (за підтримки опозиції) прийняла концептуально свій закон, розроблений без опозиції і спрямований проти опозиції, аби Янукович отримав більше шансів контролювати наступний парламент.

Рейтинг Партії Регіонів стрімко падає, тож їх надія – насамперед на 225 мажоритарників, які тепер є (закон дозволив) і які будуть (закон дозволив) «незалежними самовисуванцями»: нібито не від ПР, а по суті – приховані «тушки».

Опозиціонери, делеговані до складу ТСК(тимчасової спеціальної комісії), в перший же день здали принципові позиції – щодо збереження нинішнього закону (який не залишає ПР шансів на перемогу), або впровадження відкритих партійних списків, і дуже швидко погодилися взяти за основу законопроект Банкової?!

Замість того, щоб вийти зі складу ТСК, відчувши непоступливість більшості, і не бути ширмою без жодного впливу з ключових питань, опозиціонери освятили проект Банкової – своєю присутністю в ТСК, своїм підписом під законопроектом і голосуванням за нього в залі.

Друге – погодившись на прохідний бар’єр у 10%, опозиція підіграла Банковій у її бажанні законсервувати нинішній склад парламенту, не допустити притоку в Раду нових політичних сил і нових людей. При тому, що лідери більшості публічно заявляли про готовність дещо зменшити прохідний бар’єр задля пошуку компромісу…

Я не обмовився – при формальних 5% насправді бар’єр становить 10% (по кількості мандатів), адже тепер лише половина ВР обиратиметься за партійними списками. Очевидно співпали інтереси ПР, Батьківщини і ФЗ –  законом відсікти обрання до ВР представників інших партій.

Третє – як головний здобуток від участі опозиції в ТСК і голосування за проект Банкової відзначається те, що співпрацею з владою опозиція перекрила в законі усі можливі схеми фальсифікації виборів. Блажен, кто верует…

Але – чи розуміють опозиційні вожді, що вихваляючи публічно цей закон як неперевершений з точки зору стандартів чистоти і прозорості виборчого процесу, тим самим вони завідомо легітимізують результати виборів-2012? Будь-які! Навіть якщо влада знову вдасться до масштабних фальсифікацій, а вона вміє це робити при будь-яких законах. Як тоді опозиції апелювати до людей, просити їх активними діями захищати свій вибір, не думали?

Четверте – українці вкотре виставили себе ідіотами перед європейськими партнерами. Цього разу це зробила не влада – опозиція.

Європейці проводили експертизи наших чинних законів і нових проектів, писали висновки письмово, приїздили до Києва і навіть в наших телестудіях доводили, що «повернення до мажоритарної схеми виборів – це крок назад від демократії, спрямований владою проти опозиції…»

І тут раптом опозиція хутко погодилася з усіма новаціями влади, спрямованими на збереження її, влади, і на обмеження опозиції?!

А наступного року, які в опозиції будуть аргументи запрошувати європейців, щоб  вони допомогли нам проконтролювати вибори, якщо сьогодні опозиція усіх запевняє, що консенсусний закон – це просто супер?!

І головне – я би зрозумів консенсус між такою владою і опозицією, якби…

Якби дотепер не сиділи в тюрмі, без шансів на звільнення, Тимошенко і Луценко – нагадаю, обоє очолювали списки нинішніх опозиціонерів у Раді.

Якби кроком назустріч владі опозиція змусила Януковича прийняти пакет дійсно доленосних законів в інтересах усієї країни – щоб по-справжньому реформувати судову, правоохоронну, податкову системи, бюджет нормальний прийняти врешті-решт…

Нічого подібного! Бульдозер Януковича підминає під себе все, що рухається в країні, крім того здає національні інтереси у відносинах з Росією, руйнує співпрацю з Євросоюзом…

І от за цих умов, опозиція …відкинула опозиційність і пішла на консенсус з Банковою?!

З питання, яке насправді мало цікавить народ, зате дуже цікавить депутатів: закон про вибори, залишитися в Раді – понад усе?!

Я цього не розумію і не зрозумію.

Пробував переконати колег. Наводив ці і багато інших аргументів. На політрадах, в розмовах і дискусіях…

Не вдалося.

Врешті-решт, відповідальність має прізвище (і у владі, і в опозиції) – кожен з Вас може ознайомитися з результатами голосування і зробити власні висновки.

…Бути дійсно в опозиції холодно. Часом самотньо. Проте не гидко.

Анатолій Гриценко

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

24 ответа

  1. Знатный демагог и мудак этот Мостовой. Понимает не хуже других, что ошмётки “оппозиции” в “парламенте” НИЧЕГО не решают, особенно в вопросах, которые ПР считает важными для себя, но не может не воспользоваться случаем покрасоваться перед публикой, дескать, вот я какой независимый и принципиальный. А в подтексте — когда дождусь, что вы скинете Янучара, которому я, чем мог, помог захватить власть, не забудьте, как я отважно сопротивлялся, хоть на это сопротивление янучары положили всё, что можно.

  2. Пане Гриценко!З приводу українських сходняків ( їх називають ” партіями “) я Вам нагадаю слова відомого українського патріота НЕСТОРА МАХНО про партії : “…Немає партій…, а є купка шарлотанів, які в ім,я особистих вигод і гострих відчуттів… знищують трудовий народ …”. З часів Нестора Махно нічого не змінилось. Нас, українців на рідній землі, за допомогою сходняків навмисно зтикають лобами , дурять і розводят. Створено їх в державі біля 200.

  3. дали вибір-голосуй або за дірку від бублика або за дулю.голосую за свободу як народно свідому силу.якби іх не обзивали з страху а вони єди
    ні за незалежну державу та проти злочинноі імпотентноі влади яка не спроможна відстоювати національні інтереси та вирішувати соціальні і еко
    номічні питання.чекаю політичноі сили яка візьме на себе лозунг-зіпсуй
    бюлетень і тим самим проголосуй проти криміналітету у владі

  4. законсервированный парламент!!! консервы тоже пропадают и их выбрасы
    вают чтобы не отравиться.хватит травить сознание общества

  5. законсервированный парламент. консервы тоже портятся и их выбрасывают
    чтобы не отравиться. хватит кормить общество тухлятиной

  6. 5% барьер преодолеют единичные партии. мы будем свидетелями как мнимые
    патриоты будут перебегать из лично карманных партий в проходные

  7. Браво , Вашингтон ну и , конечно , Нестор Махно !!! А Гриценко — умный дядька ( хотя , сдаётся мне , это жена у него умная … )

  8. Сейчас у многих/ я имею в виду оппозицию / страх остаться не в депутатах, как только мандат
    потеряет силу,немедленно идёт забор бизнеса,всё-таки много подтибрили,и также уголовные
    дела не за горами! Мне понравилась фраза из,по-моему, ЛБ ,что,мол,Фирташ получил за газ,
    который ЮВТ у него забрала в пользу государства,и деньгами и газом! Кто не верит, — пусть
    проверит! О выборах я ничего не пишу,если даже в ВР были вбрасывания и человеку,который это
    сделал ничего! Что будет тут делаться на местах!??? Я даже и предположить боюсь!
    Будут метелить несговорчивых,а кого и убьют!
    Юре,СЭЙНУ — низкий поклон от единомышленника!
    На выборы у меня надежды нет! У пр сейчас единое желание — распродать всю землю!
    Поэтому тигипка,колесников,близнюк — все скупают землю — чтоб она была в единых руках!
    А потом будет как в Аргентине: на плантациях будут работать китайцы,индусы за копейки,а в
    стране будет настоящий голод! Потому что,всё что будет выращено будет уезжать за границу!
    Кстати,чтоб люди не подумали ,что Фирташ получил не так как я думаю: он получил полную
    стоимость газа в деньгах,а также такое же количество газа,то есть обворовал нас дважды!

  9. это не ваша страна.
    Это страна тех,кто владеет её материальными и производственными ресурсами.
    И строить её будут так,как удобно не вам,а людям владеющими этой страной.
    Вас какое-то время можно будет подоить,потом вы будете абсолютно ненужны.
    Пол Азии,часть Европы уже стоит в очереди и ждет не дождется пока вы передохните,сопъетесь,
    перебъете друг-друга.
    Продолжайте решать вопросы “мовы-языка”,кто глупее -восток украины или запад,кому ставить памятники-Сталину или Бендере,…
    Вы не способны ни к самоорганизации,ни к борьбе,вы-народ-терпило,вас разводят,гнобят,отбирают последнее-и поделом.Жрите свой кусок сала под подушкой,но помните-наступит момент -не будет у вас ни подушки,ни сала,и вас не будет

  10. Гриценко-ПРОТЫВСИХ ! Где ты, падло, был перед вторым туром президентских выборов ! А я тебе напомню — ты на ВСЕХ телеэфирах ругал Тимошенко и ни слова не говорил об Овоще Межигорском ! Теперь ты решил быть святее Папы Римского ! Пошёл ты на йух ! Прежде, чем пиз…ть — публично покайся !!!

  11. І от за цих умов, опозиція …відкинула опозиційність і пішла на консенсус з Банковою?!- А.Гриценко.
    Шановний Анатолію Степановичу проти законопроекту проголосувало 6 нардепів.Невже це вся опозиція.Ми голосували за більшу кількість.Куди ж подівалися наші обранці.Невже Ви думаєте такою мізерною групкою зупинити цю навалу.

  12. Люди добрые и не очень, с каждым днём всё очевиднее становится, что “едына” держава из разных народов нужна “совкам”, т.е. тупорылым имперцам, которым государство дороже за людей. Хто-то любит дэржаву с целью тырить и зависать на золотом унитазе, а хто-та прьотца от подчинения таким типкам. Естессно, шо депутаты таку дэржаву любят, бо они из неё кушают.

    А ругатца, на лебедя, рака и щуку, которых запрягли в один возык, не нада. Без толку на них ругатца.

  13. Реальность такова, что сегодня ПР может провести через Раду ЛЮБОЙ Закон в ЛЮБОЙ редакции. В том числе закон, запрещающий избираться гражданам с фамилией Гриценко. Могла ли оппозиция вместе с Гриценко забликировать изменения в Закон о выборах? Могла ли оппозиция провести свой Закон с пропорционалкой и открытыми списками? НЕТ, НЕТ, НЕТ. И пану Гриценко не нужно строить из себя обиженного, нужно смотреть правде в лицо. Это и по его вине, как противсиха, все это стало возможным.

  14. Коли я ознайомився з партіями марксистів, соціалістів, лібералів та демократів, то за спиною кожної з них я побачив хитрий писок жида. Іван Франко Там же кармазін, як кажуть, чи казали львів’яни, наша оксана білозір, і наш іван кириленко….КАПЄЦ…Будьте прокляті!

  15. С.О. Ми не зовсім поділяємо оптимізм пана Турчинова…

    18.11.11 |

    Ми вже писали, що вибори не відбудуться, якщо одночасно не припинити гру в наперсток партії регіонів. Адже для них важливий результат – щоб «усе було – і нічого за це не було». І Юля повинна сидіти до тих пір, доки не придумають – як її знищити фізично. Але бачити її на волі – для них неприпустимо – Рубікон вже перейдено.

    Так що ще питання – чи зможуть регіонали поступитися місцем, якщо не вдасться цілком фальсифікувати вибори? По тому ж принципу: «А що ви нам зробите?».
    Адже програти вибори – це сісти у в’язницю та бути люстрованими з держапарату, втратити власність (як втратили власність нацисти та японські мілітаристи після Другої Світової війни).
    Перспектива більш ніж сумна.

    Але Турчинов видає надто оптимістичний варіант перемоги навіть на мажоритарних округах. Але це на Заході можна програвати – якщо після програшу повертаєшся у власний маєток чи дім – а якщо на нари, як в Україні?
    Він що, пообіцяє прощення та залишення власності у спонсорів регіоналів? Чи йому не знати, що «милосердя» до Бориса Колєснікова обернулося жорстокістю до Юлії Тимошенко та Юрія Луценка? Чи він захоче повторення досвіду 2004 року?
    Адже, згідно Макіавеллі, треба або бити, або не чіпати.

    Що – схитрити та поінтригувати?
    Ні, не вийде – якщо працюєш з мільйонами людей – ніякі інтриги не спрацьовують. Чим ширші маси людей задіяні – тим прозоріше та простіше треба діяти.
    Адже саме за Юлію Тимошенко будуть голосувати саме ті маси людей – хто вважатиме, що вона не подарує ні їх страждань, ні своїх власних!

    Тепер глянемо з боку регіоналів: вони стрімко втрачають вплив – саме тому вони бажатимуть перетоку голосів передусім до Арсенія Яценюка як Ющенка -2. Арсенію, якщо це не так – ще доведеться довести, що він не Ющенко-2. Адже він теж не дотримувався коаліційної угоди після виборів 2007 року. Як і Гриценко, до речі. Перед 2-им туром президентських виборів Яценюк закликав теж бути «проти всіх», як і Ющенко.

    Він не підставив плече уряду Тимошенко, коли та опинилася перед російським газовим шантажем. Отже – треба чітко розуміти, що суть питання – в історії питання. Гриценко, який зараз дорікає «Батьківщині» за «ганебний закон» — теж у свій час отримав комітет оборони та безпеки саме за квотою БЮТ. Але не підтримав заходи Юлії Тимошенко по перетворенню армії на контрактну.
    Тобто не підтримав корінну реформу армії взагалі.
    Під час єднання лав опозиції – дорікнув ЮВТ у чомусь – саме у той час, коли її вже тягали до генпрокуратури. І після – у Ялті, доводив, що Україну треба прийняти, незважаючи на долю однієї людини. Бо це не була доля саме його, коханого.

    Тепер – стосовно докору Олега Тягнибока про «ганебний закон про вибори».
    Він колись читав історії війн? Коли воюючі сторони під час безперервних воєн то воювали, то укладали договори про мир. У залежності від результату війни – відповідні були і договори.
    Адже Януковичу під час політичної війни вдалося купити «тушок», створити міцну більшість – і через нею – вистроїти тоталітарну вертикаль влади. Напоготові був законопроект Єфремова – де прописані суцільні фальсифікації. Проте внутрішня та зовнішня криза, протести населення та Заходу примусили оточення Януковича піти на поступки.

    Отже – закон про вибори – невигідний не тільки для опозиції, але й для влади Януковича – бо треба зайвий раз переступати через закони, постійно порушувати їх – і це в країні, де вони не мають авторитету, не мають вирішального впливу – отже не можуть вдатися до наджорстких репресій, включно до масових вбивств. Але для влади Януковича для перемоги потрібні більші межі свободи поводження з народом, ніж вони мають зараз можливостей.
    Не забуваймо: за останній час вони себе поводили таким чином, наче ніяких виборів не буде, наче їм нічого не загрожує – залишилося для повного спокою посадити Юлю як жахливе минуле – і все.

    Але виявилося, що Юля у в’язниці – жах майбутнього, що їм нічого не подарують, їм все згадають. Саме тому влада ДУЖЕ потребує опозиції-лайт – начебто і опозиції, але не страшної…
    Так що з жаху та злості регіонали ще не раз зустрінуть Турчинова «сюрпризами» з його оптимізмом.
    А Яценюку та Тягнибокові – потай потуратимуть. Як і раніше – коли саме регіонали з подачі Ющенка завели Тягнибока спочатку до Тернополя, а потім – і у західні обради.
    Тепер Юля сидить, а Ющенко будує маєток.

    Так що Олександрові Валентиновичу треба бути обережним.
    Але не потрібно Януковичу обіцяти, що їм все простять.
    Бо цього не простять люди, які повірили Юлії Володимирівні та Олександру Валентиновичу.”Свет и тени”

  16. Никогда не был страстным приверженцем политика Гриценко, но публикацию считаю интересной. Не стоило бы постовать только для того, чтобы сообщить об этом, но есть два отклика, на которые считаю необходимым среагировать. “українець” (вот же взял мерзавец ник!), прекратите на форуме ОРД истерические и уже на грани нормальности антисемитские выпады, уважаемый Админ, по-прежнему многие надеются, что подобные провокативные выпады будут уничтожаться. Уважаемый Sane, а шли бы Вы в … свою нору! Читал сайт, на котором Вы считаетесь гуру, к сожалению, ничего, кроме репостинга, страстной истерики, попыток немотивированного презрения к народу и междуособнойной непонятной читателю грызни, не нашел. Там, наверное, уютно и безопасно. Но Вы же не раз претендовали на роль интеллигента, а тут назвали Гриценко “Мостовым”, по фамилии жены. Наконец-то увидел Ваше истинное лицо, извините, очень похожее на физиономию склочницы с “бигудями” на коммунальной кухне…

  17. Спокойному — sane

    “Но Вы же не раз претендовали на роль интеллигента, а тут назвали Гриценко “Мостовым”, по фамилии жены. Наконец-то увидел Ваше истинное лицо, извините, очень похожее на физиономию склочницы с “бигудями” на коммунальной кухне…”

    Это Вы хватили, любезнейший. Если бы Вы внимательнее читали мои посты, то обнаружили бы, что я не раз заявлял, что не претендую на звание интеллигента — у меня профессия есть. И не одна.

    Полковника я назвал “Мостовым” в знак глубокого презрения к его демагогии. Это самое мягкое, что у меня для него нашлось. Дальше матерщина, которой я я пользоваться не люблю.

    Кроме того, это указывает на истинный источник его рвения, ведь он, несмотря на красивые и правильные высказывания, крайне несамостоятелен и склонен к предательствам. В общем, подкаблучник в приймах.

    Его вклад в “победу” Януковича трудно переоценить — делал всё, что мог. Теперь лицемерит и разыгрывает из себя бескомпромиссного волка-одиночку, который-де не согнулся перед стаей врагов, зная при этом наверняка, что подобное фрондёрство абсолютно безопасно и даже поощряется рыгами, которым для антуражу остро не хватает хотя бы такой картонной оппозиции. К тому же, Мостовой не дурак и словом владеет, поэтому очень многие доверчивые люди ведутся на таких гриценков, яценюков и прочих кличков. Тем они и опасны.

    Всё сказанное выше удобнее и короче всего можно было уложить в одно слово — “Мостовой”. Что до Ваших попыток свести разговор к коммунальной кухне, так на то Вы и бот, чтобы, не говоря ничего по существу, провоцировать склоки и пытаться увести от темы. У меня на таких, как Вы, давно выработался стойкий иммунитет.

    Так что, не нужно советовать мне и указывать нору, лучше сидите и не высовывайтесь из своей.

  18. Дехто тут сварить противсіхів, а я вважаю, прихід до влади ПР корисний для духовного розвитку електорату Януковича. Якщо б він не прийшов до влади, у нас би ще й досі розносились по вітру воплі мільйонів ображених олухів — про великого менеджера Януковича та його команду “професіоналів”, яким не дали, не дозволили проявити свої найкращі якості… кляті помаранчеві, вуйки, западенці, “козли”, загалом, які заважають жити. Але здійснюються мрії … начебто, ніхто незавжає бути щасливим. Починаються довгоочикувані процеси над продовженням шиї. “Помаранчеві” теж проявили своє нутро, зрадник на зраднику, до того ж вори такі самі. У багатьох впали шори з очей.

  19. Не А. Гриценко аж так нервово осуджувати тих,хто пропонував у свій час об”єднуватись заради СПІЛЬНОЇ справи.
    Ну, не можуть ці пани затиснути свій гонор у понятті не ЧЕСТЬ,а гіпертрофовану самооцінку ради народу в жменю і таки створити ОПОЗИЦІЮ !
    Не знаю, чи вірять самі ці люди, що іменують себе ОПОЗИЦІЄЮ в спроможність об”єднатися заради ЗБЕРЕЖЕННЯ України від повної розрухи ? Ми не віримо. Не говорю від імені аж усього народу, але колєги, з якими спілкуюся і я — не віримо Зримий факт — запрошення теперішніх “лідерів опозиції” в свій час голосувати ПРОТИ ВСІХ Ні, вони не забороняли партійцям виявляти ВЛАСНУ волю,але ж на них орієнтувалися люди, які вірили в ЛІДЕРСТВО інтелект, бачення сьогодення “зблизька” і перспективу своїх вождів ! Як вожді передбачили майбутнє Украіни ми бачимо зараз. Теперішні ваші виступи-це не що інше як випрошування довіри. Але ви не вибачились за той блуд, що вчинили .Коли людина, що вчинила зле ,просить вибачення і пояснює вчинок — її намагаються зрозуміти. І, може, повірять. А коли обманщик просить підтримки без пояснення -отримує , у крайньому разі, байдужість , а то й презирство.
    Вожді, що голосували ПРОТИ ВСІХ знали, ЩО БУДЕ ПОТІМ, і не треба казати, що “юля так само вчинила б..” Погані ваші пророцтва . Вожді створили для себе плацдарм для майбутніх битв Без цих битв у політиків, котрих переповнюють амбіції, нема життя !
    Лозунг ” МИ ВАС НЕ ЗРАДИЛИ” розрахований на байдужих та довірливих. ВОНИ НАС ЗРАДИЛИ. Ви нас зрадили .І тепер- головне, “Жители Донбасса” , котрих всі “благодарят” — не винуваті, що попередній президент виявився слабаком і брехуном, в цей раз вони повірили СВОЄМУ, бо ЧУЖИЙ нічого не зробив для покращення їхнього життя.Комусь же треба вірити !
    А їм допомогли ПРОТИВСІХИ , що зараз ,вивернувши очі, продовжують напускати туману на людей. То ж — об”єднуйтесь, або підніміть руки до гори і зізнайтеся, що не бачити вам булави повіки. А ми вас просто викреслимо. Попередні заслуги шануємо.
    І питання : ЗА КОГО ВИ ГОЛОСУВАЛИ НА ПРЕЗИДЕНТСЬКИХ ВИБОРАХ ?

  20. ” До Спокійного ” Що би Ви шановний дописуваче не ображались на ” Українця “, я Вам принагідно рекомендую ознайомитись із супервиданням усіх часів Сіонсьикми протоколами. В цьому виданні дуже ретельно розписано про пастухів ( їх називають президентами ” ), владу, ЗМІ , збройні сили , банки, майно , землю , прокуратуру , КГБ , заводи , фабрики і про нас ГОЇВ. Наше життя сьогодні йде якраз по сценарію, який розписаний в згаданому джерелі. Людина привела цитату, а Ви їй робити докір. Як раніше робились , затикаєте рота. Дійсно, в Україні навмисно створено біля 200 сходняків ( партій ) , з метою розвести українців та зробити їх лохами.

  21. Рядом- я вважаю, прихід до влади ПР корисний для духовного розвитку електорату Януковича. Якщо б він не прийшов до влади, у нас би ще й досі розносились по вітру воплі мільйонів ображених олухів — про великого менеджера Януковича та його команду “професіоналів”, яким не дали, не дозволили проявити свої найкращі якості…

    Дуже влучно підмічено і це як найкраще освітлює цей час в якому ми живемо.
    Правильно підмітив і ДЖОРДЖ ВАШІНГТОН- Наше життя сьогодні йде якраз по сценарію, який розписаний в згаданому джерелі.Це буде продовжуватись до того часу доки народ України не відчує себе господарями які наймають мененджерів для керування госпдіяльністю.А поки що наняті нами мененджери відчувають себе господарями становища а ми дійсно ГОІ.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ