Человек не терпит насилия!

Затриманого учасника «податкового» Майдану готові звільняти радикальними методами

Учасника «податкового» Майдану Віталія Грузинова, що був затриманий 19 жовтня працівниками міліції та за рішенням Голосіївського районного суду м.Києва залишений під вартою до 27 жовтня, має бути відпущено на свободу по закінченні 72 годин з моменту затримання. У протилежному випадку активістами громадянського руху «Спільна Справа» буде вжито найрадикальніших заходів до його звільнення.

Про це на брифінгу у Києві повідомив координатор «Спільної Справи» Олександр Данилюк.

«Відповідно до ст.29 Конституції України ніхто не може бути заарештований або триматися під  вартою інакше як за вмотивованим рішенням суду і тільки на підставах та в порядку, встановлених законом. Затримана  особа  негайно звільняється, якщо протягом сімдесяти двох годин з моменту затримання їй не вручено вмотивованого рішення суду про тримання під вартою. Те, що трапилося з Віталієм Грузиновим – елементарне судове свавілля. Суддя без жодної мотивації приймає рішення залишити його на тиждень за гратами, щоб потім прийняти остаточно рішення по обранню йому міри запобіжного заходу. Це абсолютно незаконно. Віталія мають відпустити на волю вранці 22 жовтня, коли збіжить 72 години від часу його затримання», — зазначив О.Данилюк.

Він також нагадав, що існує відповідне рішення Конституційного Суду від 11 жовтня 2011 р., згідно з яким термін затримання осіб без умотивованого рішення суду не може  перевищувати 72 години.

«Якщо по закінченні цього терміну співробітники МВС не звільнять Віталія — подальше тримання його під вартою буде незаконним та становитиме злочин передбачений ст.371 Кримінального кодексу України. У цьому випадку активісти «Спільної Справи» будуть змушені вжити найрадикальніших заходів до звільнення Грузинова. Під час проведення акції з його звільнення активісти будуть діяти в рамках необхідної оборони та крайньої необхідності», — підкреслив координатор руху.

Він повідомив, що в акції готові взяти участь представники низки ветеранських організацій Києва.

Як раніше повідомлялося, 20 жовтня в судовому засіданні Голосіївського районного суду м.Києва, куди під конвоєм було доставлено учасника «податкового» Майдану Віталія Грузинова, затриманого напередодні працівниками ГУ МВС м.Києва, суддя Наталія Чередніченко прийняла рішення залишити його під вартою до 27 жовтня.

В.Грузинов є одним з обвинувачених по справі щодо пошкодження гранітного покриття Майдану Незалежності під час протесту підприємців у листопаді-грудні 2010 р.

Прокуратура та слідство просили суд застосувати до В.Грузинова міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Вони мотивували це ти, що він начеб то знаходився в розшуку і свідомо уникав слідчих дій по справі, тому може в подальшому змінити місце перебування, чим перешкоджатиме проведенню слідства.

Адвокат намагався довести, що його підзахисний не вчиняв подібних порушень, оскільки жодного разу не був офіційно повідомлений повісткою про будь-які слідчі дії щодо нього.

Зваживши аргументи обвинувачення та захисту суддя вирішила взяти тиждень для прийняття остаточного рішення. На цей період Віталій має утримуватись під вартою.

Прес-служба громадянського руху «Спільна Справа»

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

3 ответа

  1. Какая оглушительная чушь! Какое решение Конституционного суда? Есть решение суда о продлении сроков задержания в соответствии со ст. 165-2 УПК. Оно является законным, пока не отменено в установленном порядке. Какая крайняя необходимость или необходимая оборона? Зачем вы толкаете людей на совершение каких-либо радикальных действий?

  2. Валера. автор далек от понятий как “Содержание под стражей” в местах предварительного заключения и “задержание” с содержанием в ИВС. А призыв к радикальным мерам-это провокация. И я больше, чем уверен организаторы будут наблюдать за процессом с безопасного расстояния, революционеры х……

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

В Лондоне пригрели чиновницу Лени-Космоса

Марина Погибко, просившая летом этого года предоставить ей политическое убежище в Великобритании, на днях получила его. Об этом LB.ua стало известно…
АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

Много пишут что Мельник это человек Татарова, Ермака… Нет. Это человек Квартала95, замкнут соответственно на Шефира. Многие наверно слышали про…

В УСБУ Херсонщины выявлен шпион

Внутренняя безопасность СБУ задержала сотрудника УСБУ в Херсонской области, которые передавал информацию российским спецслужбам. Об этом сообщает «Преступности.НЕТ» со ссылкой на…
НОВОСТИ