Человек не терпит насилия!

Бизнес на смерти

Бизнес на смерти.

В Николаеве начинается большой скандал. Чтобі зарабатівать больние деньги начальник морга и милицейское начальство создали похоронную организацию. Всех покойников отправляют в морг и проводят вскрітие тех хто не хочет пользоваться услугами єтой канторі, хотя они и не креминальные. Люди вынуждені платить, а эти гады заработали уже пять мильенов на горе людей.

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

92 ответа

  1. “…суд приговорил активистов партии «Всеукраинское объединение Свобода» Александра Лазаренко, Кирилла Бабенцова и активиста общественной организации «Черный комитет» Богдана Тицкого к 3 годам лишения свободы с освобождением от наказания под испытательный срок на 2 года за приготовление 21 июня 2011 года яичницы на Вечном огне в парке Славы в Киеве.

    Суд признал виновными молодых людей в совершении преступления, предусмотренного частью 2 статьи 297 (надругательство над могилой, другим местом захоронения или телом умершего, совершенное по предварительному сговору группой лиц) Уголовного кодекса”.

    А бабушка, прошедшая ад Сталинграда, нед телом которой поиздевались потрошители СМЭ для Николаевской Фемиды не авторитет. Или это не политика? Или не организованная группа?

  2. Это не только в Николаеве и в Кривом Роге это принудительное вскрытие требуется в каждом случае милиции и прокуратура направляет в морг трупы,которые умирают в больницах и по возрасту в селах заставляют платить за вскрытие 1500 грв. превратили смерть человека в бизнес -это позор.Почему люди молчите надо бить тревогу ,а в морге за одевание еще шкуру с малообеспеченных снимают.

  3. Возбужденное (ПО ФАКТУ, т.е. — НЕ РАСКРЫТОЕ) с большими потугами и скандалами уголовное дело об издевательствах над телом умершей участницы войны, прошедшей ад Сталинграда жительницы Николаева, лежит “мертвым грузом”. Расследование не проводится не смотря на заверения таких высоких начальников региона как мер города В.Чайка и губернатор Н.Круглов.

    Родственники полагают, что милиция дело не расследует через бизнесовую причастность к “похоронной конторе” заместителя начальника УВД по кадрам Ю.Чернеги. Они решили обращаться к общественности, депутатам, идти на личный прием к губернатору, потому, что начальник УВД покрывает зама по кадрам не только по этому происшествию.

  4. Новости сайта ОРД:

    В Николаеве сотрудники Службы безопасности Украины разоблачили «черных трансплантологов». Об этом «Преступности.НЕТ» сообщили источники в Генеральной прокуратуре Украины.

    Спецоперация по разоблачению фактов торговли человеческими органами, которая готовилась очень продолжительное время, была проведена совместно сотрудниками Управления СБУ по Николаевской области и сотрудниками Центрального аппарата Генеральной прокуратуры Украины в пятницу, 24 февраля.

    По словам собеседников издания, К ПРОТИВОПРАВНОЙ ЛЕЯТЕЛЬНОСТИ ПРИЧАСТНО РУКОВОДСТВО БЮРО СУДЕБНО-МЕДИЦИНСКОЙ ЭКСПЕРТИЗЫ МОЗ Украины в Николаевской области.

    «Оперативникам удалось задержать автомобиль с рефрижератором, в котором нелегально и перевозились человеческие органы. В тот же день одновременно были проведены обыски в ряде мест в Николаеве», — рассказал источник, пожелавший остаться неназванным.

    Среди того, что было обнаружено в морозильных камерах автомобиля, были человеческие глаза, суставы и ряд внутренних органов.

    По словам собеседников издания, уголовное дело обещает быть очень громким – сотрудниками спецслужбы задокументированно ряд эпизодов, связанных с нелегальной торговлей человеческими органами.

    НЕУЖЕЛИ БОГ ЕСТЬ и ПОТРОШИТЕЛЬ КОСИЦКИЙ и К” нашли свое??!!

  5. Был ведь скандал в Николаеве о глумлениях над трупами умерших. Писали, говорили и показывали по телику, что начальник морга СМЭ творит безобразия за содействием депутата горсовета Бекало и зама по кадрам УВД Чернеги.

    Прокуратуре хватило ума возбудить уголовное дело. Но менты это дело положили в ящик и оно лежит, никто не расследует, высит, как нераскрытое преступление. А министр МВД в обращениях к личному составу просит раскрывать.

    И что делать???!!!

    Это в Киеве за яичницу на Вечном огне можно получить три года.

    Это в Киеве бывшего министра МВД можна посадить за незаконную выдачу квартиры своему водителю.

    В Киеве можна посадить даже премьера бывшую Юлю.

    А в Николаеве революция не угрожает никому, поэтому можна творить безпредел. Хотя и мер Чайка и губернатор Круглов по телевизору “брали морг СМЭ на личный контроль”. Все закончилось тем, что Касицкому за глумление над телом старушки-сталинградки выдали из бюджета денег на новую холодильную камеру. И весь ”контроль”.

    Со временем может оказаться, что потрошители Косицкого и живых людей разбирали на ”запчасти”.

    Иначе куда деваются пропавшие безвести молодые люди?

  6. Все очень просто господа ))) в Николаеве в данный момент, в своем апогее, происходит передел ритуального бизнеса. Не даром судебку “взяли” — постарался конкурент )). Смирнов, Бекало… Кто кого??? Да замочите уже друг друга или договоритесь — сколько можно…

  7. Смотрели. Потрошители сволочи конкретные.

    Если бы гадам из морга дали по рукам раньше — дела о человеческих “запчастях” сегодня реализовать не удалось.

    Теперь оба дела нужно обьединять в одно расследование.

  8. Таємниці «чорних карет»

    Не так давно в центрі скандалу опинилося Миколаївське бюро судово-медичної експертизи. Рядки повідомлення про спецоперацію, яку 24 лютого 2012 року провели співробітники Служби безпеки України в Миколаївській області та Генеральної прокуратури України, спричинили резонанс у всій країні: «У Миколаєві оперативникам вдалося затримати автомобіль із рефрижератором, в якому нелегально перевозили людські органи…».

    Після цього СБУ порушила кримінальну справу за частиною 4 статті 143 Кримінального кодексу України (незаконна торгівля органами або тканинами людини), за якою проводяться слідчі та оперативно-пошукові заходи.

    Про те, що дізнався з приводу «миколаївської історії» кореспондент «Голосу України», йдеться у цьому матеріалі.
    Диму без вогню не буває?

    У медичних колах Миколаєва справу місцевих імплантологів, хоч як це дивно, вважають «роздутою». Мовляв, журналісти, охочі до сенсацій, просто «припудрюють» факти, щоб сенсаційною темою привертати увагу читачів до своїх видань.

    Та, однак, це не перший скандал довкола Миколаївського бюро судово-медичної експертизи. Так, у вересні 2011 року прецедентом став факт, коли з моргу лікарні «Швидкої медичної допомоги» не без втручання працівників бюро вивезли на експертизу труп, робити розтин якому для встановлення причини смерті не було потреби. У публікаціях на цю тему звучали звинувачення, що такі розтини «без причини» тут робили не раз. І, як правило, задля отримання коштів із родичів покійного.

    Зауважу, що це бюро судово-медичної експертизи є державною структурою і здійснює свою діяльність цілком законно. Серед різного роду послуг, які тут надають, є й договірні поставки біоматеріалів від людських трупів для Державного підприємства «Біоімплант» (м. Київ).

    Забирати анатомічний матеріал машина «Біоімпланта» прибуває в Миколаїв разом зі своїм холодильником-рефрижератором у ті дні, на які є взаємна домовленість. Передача «з рук у руки» вантажу відбувається за підписання низки актів та іншої документації. У ній має бути повна інформація про те, звідки (в кого) та в якій кількості було взято ті чи інші фрагменти тіла.

    24 лютого, наприкінці дня, саме під час такої процедури оперативники Служби безпеки України затримали автомобіль «Біоімпланта» з анатомічним матеріалом, підготовленим для його вивезення із приміщення бюро судово-медичної експертизи. Під час спецоперації (за інформацією прес-служби СБУ) виявили порушення, які дали підстави слідчому відділу СБУ в Миколаївській області порушити кримінальну справу.

    Відповідно до законодавства України, «Біоімплант», який здійснює свою діяльність не лише в Миколаївській області, має право приймати анатомічний біоматеріал, на вилучення якого від трупів людини дали письмові згоди родичі покійного. Такі згоди у бюро були, але під час перевірки їх достовірності, було виявлено деякі факти. Принаймні фігурує не менше чотирьох епізодів, коли люди заявляють, що їхній підпис на бланку згоди сфальсифіковано. Більше того, стверджують, що з приводу згоди на забір фрагментів біоматеріалу від померлої рідної їм людини у Бюро судмедекспертизи до них взагалі не зверталися.

    Зверніть увагу, Верховна Рада України прийняла зазначений закон у 1999 році, але до сьогодні в Україні не створено відповідного банку даних, так званого реєстру донорських анатомічних матеріалів, де зберігалася б інформація про осіб, з чиєї згоди зроблено забір біоматеріалу від померлої людини. З цієї причини робота закладів, які мають право на таку практику, практично прихована від громадськості. Так само немає єдиного реєстру осіб, які за життя особисто оформили заяву про незгоду на донорство своїх анатомічних органів. Ця прогалина, на думку фахівців, є основною причиною того, що в імплантології мають місце такі порушення.

    Хоч експертиза не була потрібна…

    Річ у тім, що у справі «чорних карет» є не одна ображена родина. Так, житель Миколаєва, колишній правоохоронець Володимир Піка, розповів для «Голосу України» свою неприємну історію. Його родина пережила це ще за півроку до спецоперації силовиків. Але й досі у людей немає жодної ясності, незважаючи на те, що за фактом глуму над тілом покійної 88-річної тещі Олександри Степанівни родина навіть добилася порушення кримінальної справи.

    …Улітку минулого року, повернувшись із роботи, Піки застали матір на дивані із закритими очима і майже посмішкою на обличчі. Попервах подумали, що вона спить — тому одразу й не потурбували. Та через якусь мить дружина присіла поряд із матір’ю на дивані та погладила руку. Й одразу — шок! Подружжя зрозуміло, що матуся ось так тихо, уві сні, пішла з життя. Одразу зателефонували на «103». Зі «швидкої» їм сказали, щоб викликали міліцію, що діти померлої і зробили.

    Але замість міліції доволі швидко з’явилася жінка-судмедексперт Миколаївського бюро судово-медичної експертизи та два здоровані із похоронної служби, яка функціонує при цьому закладі. Оглянувши покійну, судмедексперт повідомила, що смерть настала не більш як дві-три години тому.

    — Ми були категорично проти розтину, — згадує Володимир Матвійович. — Теща була дуже приємна людина, фронтовичка, до глибокої старості працювала, мала державні нагороди. Нам не хотілося тривожити її прах, та й не було в цьому потреби. Але надворі стояло спекотне літо, і ми погодилися відвезти її у холодильне приміщення бюро судмедекспертизи.

    — Та ви вра***те, якщо не встигнете до 9-ї завезти нам довідку про смерть, ми вимушені будемо робити розтин, такі правила, — попередили мене.

    Рано-вранці наступного дня я був у поліклініці. Лікарка спочатку запитала, чи справді розтину ще не зробили. А тоді чомусь засумнівалася і сама зателефонувала у морг. Їй підтвердили: розтину ще не було. Тільки-но почала писати довідку, як їй подзвонили. Поклавши слухавку, повідомила нам, що розтин уже проведено, і в мене на очах порвала бланк про смерть. Ми з дружиною, нічого не розуміючи, пішли в морг, але тіло матері нам не показали. Лише запропонували поставити підпис в якомусь журналі, мовляв, на дозвіл отримати тіло померлої похоронним бюро, яке мало здійснювати сумний ритуал. На моє запитання до судмедексперта, навіщо вони зробили розтин, я почув у відповідь, що така вказівка начальства…

    Може, ми і самі погодилися б, та красти навіщо?
    Володимир Піка розповідає, що ще в моргу слова його товариша Дмитра, директора похоронного бюро (в якому рідні із самого початку хотіли замовити похоронну церемонію), насторожили. Саме він транспортував тіло і перший зміг оглянути його після розтину. «Ти б бачив, що вони з нею зробили, — бідкався пан Дмитро. — Покійна, мабуть, всю ніч лежала на одному боці, бо половина обличчя така синя, що навіть наша «косметика» не приховає цього…»

    — Коли ж у ритуальному залі ми побачили Олександру Степанівну, були просто приголомшені… Практично половину обличчя вкрила жахлива синюшність, — каже далі Володимир Піка. — Дружина торкнулася ритуальної паперової пов’язки на чолі, щоб поправити, і мало не втратила свідомість: на голові була дірка розміром майже як п’ятикопійкова монета. У той момент, коли покійниці перед закриттям домовини потрібно розв’язати руки, ми побачили, що ліва забинтована: не інакше як зламана, і на дотик — тримається на шині. Те саме було і з ногами. Але ще більше приголомшило свідчення санітарки, яка її одягала для домовини. Жінка сказала, що нутрощі покійної повністю видалено. Після розтину цю порожнечу заповнили «баракановим» покривалом. Вона докладно описала його колір, і ми зрозуміли, що це було те покривало, в якому Олександру Степанівну виносили із квартири. Санітарка пояснила, що вимушена була розпороти нитки, щоб відрізати половину покривала, та заново зашити — покривало так випирало на шиї, що вона була ширша, ніж голова.

    Після похорону ми пішли із заявою до прокуратури, звідти нас направили до Центрального райвідділу міліції. Але згодом на руки дали постанову про відмову в порушенні кримінальної справи. Знову пішли до прокуратури, звідки нас скерували до міліції, на цей раз у Заводський райвідділ… І так майже півроку. Ми були згодні на ексгумацію тіла покійної, але досі цього ніхто не побажав зробити. Та й навіть кримінальну справу порушили за фактом глуму над тілом покійної… Тобто міліція «повісила» на себе нерозкритий злочин. Мені як ветерану МВС соромно.

    Ми з дружиною обійшли десятки кабінетів, шукаючи правди. Чесно кажучи, вже думав, що все «зависне», — і тут повідомлення у ЗМІ про спецоперацію СБУ щодо затримання рефрижератора з так званим біоматеріалом. З’явилася надія. Можливо, нарешті звернуть увагу на наш конкретний випадок — і справа зрушить з мертвої точки?

    — Вас найбільше обурює в діях працівників судмедекспертизи те, що вони порушили обіцянку не проводити розтин тіла покійної тещі?

    — Звичайно, неприємно, коли тебе обманюють. Але найбільше не дає нам спокою припущення, що покійну Олександру Степанівну в моргу просто обікрали… Вилучення в неї фрагментів біоматеріалу тіла, як ми вважаємо, було очевидне. Так можуть чинити тільки негідники. Якби з нами поговорили, пояснили, що це потрібно зробити для порятунку малої дитини чи якоїсь людини, ми б самі згоду дали… Ми відчуваємо велику провину перед нею, що після смерті не вберегли її прах від глуму циніків у халатах…

    Якщо є винні, це з’ясує слідство…

    Бюро судово-медичної експертизи підпорядковане галузевому міністерству. Але в частині господарсько-адміністративної діяльності підзвітне управлінню охорони здоров’я ОДА. Тож начальник управління Світлана Хотіна погодилася для «Голосу України» прокоментувати деякі найгостріші запитання, які стосуються діяльності бюро.

    — Насамперед хотілося б дізнатися, чи правда те, що миколаївське бюро не має ліцензії на діяльність щодо забору органів та тканин?

    — Закон України «Про трансплантацію органів та інших анатомічних матеріалів людини» дає чітке роз’яснення, що трансплантація — це пересадка живих органів живим людям, а вилучення фрагментів біоматеріалів у трупів — це вже інший вид діяльності, який у державній установі, яка працює на законних підставах, не потребує окремого ліцензування.

    Тому Постановою Кабінету Міністрів України «Деякі питання реалізації Закону України «Про трансплантацію органів та інших анатомічних матеріалів людини» від 24 квітня 2000 року затверджено «Перелік державних і комунальних закладів охорони здоров’я і державних наукових установ, які мають право проводити діяльність, пов’язану із трансплантацією органів та інших анатомічних матеріалів людини». Серед закладів охорони здоров’я, зазначених у цьому Переліку, є й Миколаївське обласне бюро судово-медичної експертизи.

    — На яких підставах «Біоімплант» співпрацює з регіоном?

    — У 2011 році обласне бюро СМЕ уклало договір з Державним підприємством «Біоімплант» МОЗ України про науково-медичне співробітництво в галузі біоімплантології. Згідно з цим документом сторони зобов’язувалися спільно проводити наукову і практичну діяльність у галузі біоімплантології, зокрема вилучати анатомічні матеріали в донорів-трупів силами бюро. У межах дії договору працівниками обласного бюро СМЕ і виконувалися роботи, пов’язані з вилученням тканин опорно-рухомого апарату у трупів.

    — Що можете сказати з приводу цієї кримінальної справи?

    — До сьогодні будь-яка інформація стосовно порушення кримінальної справи проти співробітників обласного бюро СМЕ правоохоронними органами управлінню не надавалася. Начальник бюро Сергій Косицький продовжує працювати на займаній посаді, подання про його відсторонення від роботи не надходило.

    — І все-таки цікаво знати вашу особисту думку: в чому, найвірогідніше, можуть полягати порушення, яких припускалося бюро у своїй діяльності?

    — Відповідно до букви закону, МОЗ України у кожному конкретному випадку вимагає від бюро добровільного підпису родичів покійного на бланку, який називається «Згода на взяття анатомічних утворень, тканин, їх компонентів та фрагментів». Це міністерський бланк — доповнення №1 до «Інструкції щодо вилучення анатомічних утворень, тканин, їх компонентів та фрагментів у донора-трупа». Але у ньому точно не вказується, скільки і які тканини повинні вилучатися. Це просто згода на забір такого біоматеріалу, як, приміром, сухожилля, кісткові фрагменти, ділянки судин тощо. Тобто є цілий перелік, теж затверджений наказом міністерства, про те, що може вилучатися.

    Я не маю даних, в якій частині процедура могла бути порушена. Про це ми дізнаємося після завершення слідства СБУ. Лише воно дасть відповідь, чи мали місце фальшиві згоди або ж згоди на вилучення більшої кількості фрагментів, ніж погоджувалися родичі.

    — Яке подальше застосування такого біоматеріалу?

    — Приміром, сухожилля використовують для того, щоб подолати наслідки тяжких травм у спорті, фрагменти кістки — для приживлення кальцію у суглобах… Опрацювання біоматеріалу доволі складна і копітка справа. Розробкою технологій займається Науково-дослідний інститут хірургії та трансплантології імені Шалімова. Нині в Україні люди роками чекають порятунку. Шматочок кісточки може врятувати життя малій дитині і молодій людині. Але, я наголошую, такі дії мають проходити чітку процедуру в рамках законодавства, і попри будь які обставини ніхто не має права незаконно будувати свою діяльність. Якщо є винні, якщо порушили закон, то вони мають бути покарані згідно із правовими нормами нашої країни. Жодної підтримки з боку управління охорони здоров’я для винних не буде. Кожен має відповідати за свої вчинки.

    А висновки робити ще зарано…

    Звісно, завершення слідства не розставить усі крапки над «і». Завіса з таємниці «чорних карет» для широкого загалу відкриється лише тоді, коли своє слово у цій справі скаже Феміда.

    Однак, повертаючись до трансплантології органів та тканин живої людини, можна зазначити, що в Україні понад 5000 осіб щороку потребують трансплантації, а проводять пересадок не більш як 500. Тобто в десять разів менше від потреби. Отож варто не забувати й про інший аспект цієї вкрай гострої проблеми: чому новітні досягнення медицини так повільно прокладають собі цивілізований шлях до тих, хто так на них розраховує? Чим завинили хворі люди, що найсучасніша галузь медицини — трансплантологія, яка знає, як їм допомогти, поки що не може зробити широку громадськість своїм союзником?

    Україна здебільшого живе за православними традиціями. До могил, де спочивають померлі, заведено приходити з чистим серцем. Тому будь-яке втручання у прах небіжчика розцінюється соціумом як глум над пам’яттю мертвої людини. Із християнством не сумісні й обряди кремації тіла померлого, що є нормою для інших релігій. Ми ще довго не розумітимемо багатьох речей, які десь в іншому місці вважалися б нормою. А саме, мешканців тих країн, які живуть у згоді з такими звичними речами, як ще за життя зголоситися стати донором для трансплантації частини тканин або органів після своєї смерті. Маю на увазі те, що в багатьох розвинених країнах вже є нормативно-правова база про необхідність особисто зареєструвати заповіт-відмову на відбір біоматеріалу. Інакше після смерті людини за згодою близьких її родичів, на цілком законних підставах, можуть в інтересах медицини вилучити з мертвого тіла якийсь анатомічний матеріал.

    Народні традиції доволі живучі. Тому немало ще води спливе, поки таке стане для нас звичними речами. А поки що реальністю залишається проблема, яка має три аспекти — правовий, соціальний та морально-етичний. І якщо певні прогалини на правовому полі можна усунути, застосувавши жорсткіші підходи при дотримуванні медиками нормативних документів, то соціальна проблема набагато складніша. Пересічній людині потрібні непрості аргументи, щоб вона замислилася про «заповіт» на вчинок «гуманізму після смерті»…

    І саме медики мали б допомогти суспільству збагнути великодушність цього непростого для нас, звичайних смертних, питання. Передусім дотримуючись у принципах своєї роботи загальноприйнятих правил моралі та етики.

    ДОВІДКОВО

    У статті 16 Закону України «Про трансплантацію органів та інших анатомічних матеріалів людини» йдеться: «Кожна повнолітня дієздатна особа може заявити про згоду або незгоду стати донором анатомічних матеріалів на випадок своєї смерті.

    За відсутності такої заяви анатомічні матеріали в померлої повнолітньої дієздатної особи може бути взято за згодою чоловіка (дружини) або родичів, які проживали з нею до настання смерті. У померлих неповнолітніх, обмежено дієздатних або недієздатних осіб анатомічні матеріали можуть бути взяті за згодою їхніх законних представників.
    Взяття анатомічних матеріалів у померлого донора оформляється актом. Цей акт підписується лікарями, які брали участь у взятті анатомічних матеріалів, а в разі проведення судово-медичної експертизи, — і судово-медичним експертом, та додається до медичних документів померлого.
    Взяття анатомічних матеріалів у померлого для трансплантації і (або) для виготовлення біоімплантів не допускається за наявності зробленої цією особою за життя заяви про незгоду бути донором. У померлої повнолітньої дієздатної особи, заява якої про донорство відсутня, а також у повнолітніх, обмежено дієздатних і недієздатних осіб взяття анатомічних матеріалів не допускається, якщо на це не отримано або неможливо отримати згоду осіб, зазначених у частині першій цієї статті».

    Олександра МЕНТЕЛЬ. “Голос України”

  9. Даже после публикации в “Голосе Украины” ничего не изменилось, — рассказывают родственники.

    Предупрежденный о предстоящих публикациях и телепередачах, а также в предверии 9 Мая, начальник УМВД дал роспоряжение областному следственному начальнику изучить уголовное дело по факту глумления над телом умершей 88-летней Александры С., участницы Сталинградской битвы. В результате почти два месяца дело валялось в следственном управлении областного УВД. Теперь, в связи с очередной жалобой дочери умершей, дана еще одна команда следственному начальнику разобраться. На этот раз областной следственный начальник дал команду разобраться городскому следственному начальнику. И, наверное, городской следственный начальник после 9 Мая дело поручит опять районному следственному начальнику, который до сего дня так и не расследовал его. И так, видимо, будет продолжаться до следующего святого Дня 9 Мая.

    В этой страшнейшей бойне, в Сталинграде война пощадила Шурочку, так ее тогда називали ровестники-однокласники, родные и близкие — ни единой царапины, за исключением пробитой гвоздем в развалинах разрушенного города пятки.

    Так по какому праву изверги-потрошители из морга Николаевского областного СМЭ так безнаказанно поиздевались над бездыханным телом усопшей старушки-ветерана?

    После задержания потрошителей Николаевского морга СМЕ с партией похищенных для продажи частей человеческих тел у родственников Александры Степановны нет сомнений, что и ее органы похищены. Иначе, зачем было зашивать умершей после вскрытия вместо внутренностей одеяло?

    Родственники заявили милицейским следственным начальникам требование передать дело для расследования прокуроским следователям потому, что одним из членов Николаевской шайки потрошителей покойников является заместитель областного милицейского генерала (по кадрам) 37-летний полковник Юрий Чернега.

  10. “Разбирать”покойников на “запчасти” оказывается очень выгодным бизнесом, если даже в Китае это дело поставлено “на поток”.

    Поэтому в Уркаине потрошителям из Николаева ничего не будет, как-бы кто не стараля. А самое страшное — это отношение людей к происходящему. Равнодушие, всепрощение, надежда лишь на Бога. Все это есть подтверждением того, что народ превращается в быдло и не скоро великие события произойдут на этой территории.

  11. Смотрите во вторник, 24 апреля 2012 г. на канале “Украина” в 19.20 телешоу “говорить Украина”. Это по теме ветки.

  12. 20.04.2012 0:19 инфа:

    Смотрите во вторник, 24 апреля 2012 г. на канале “Украина” в 19.20 телешоу “говорить Украина”. Это по теме ветки.

  13. Смотрите во вторник, 24 апреля 2012 г. на канале “Украина” в 19.20 телешоу “говорить Украина”. Это по теме ветки.

  14. В субботу будет ровно годовщина смерти Александри Степановны. Светлая ей память.

    А негодяи от милиции только сейчас предложили родственникам эксгумацию.
    Год прошел, что это даст?

    Обидно и больно. Нет государства. Есть шайка уродливых негодяев.

    Будьте вы прокляты, сволочи в облике человеческом.

  15. В Івано-Франківську заарештували групу судмедекспертів Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-06-26 13:10:35 В Івано-Франківську заарештували групу судмедекспертів. Родичі померлих помітили, що тіла з моргу привозять надто порізаними. Міліція порушила кримінальну справу, повідомляє кореспондент ТСН. Фрагменти кісток, шкіри, оболонки м’язів — так званий “анатомічний матеріал” – мали відбирати з трупів судмедексперти. Добровільний дозвіл родичів померлих при цьому був обов’язковим. Насправді ж лікарі вводили їх в оману, підозрюють правоохоронці, і кожного по-іншому.

    “Без дозволу родичів проводили вилучення. Родичам обіцяли прискорення розтину безкоштовно взамін на згоду. Хоча таких оплат і не мало бути. Брали дозвіл у родичів на відбір деяких фрагментів, але забирали набагато більше”, — каже заступник прокурора Івано-Франківської області Олег Кіпер.

    До правоохоронців уже звернулися п’ятеро потерпілих. Вони помітили, що тіла з моргу привозять надто порізаними. Слідчі вже з’ясували, що кількість відібраного “матеріалу” в деяких випадках у десятки разів перевищувала ту, на яку погоджувалися родичі померлих.

    П’ять років тому обласне бюро судмедекспертизи уклало угоду з державним підприємством “Біоімплант”, що при Міністерстві охорони здоров’я на передачу анатомічного матеріалу з трупів (із нього там роблять біопрепарати для лікування хворих). Створило бригаду, яка проводила саме такі розтини. У бюро судмедекспертизи запевняють, що усе було законно.

    “Є дві постанови Кабміну, наказ МОЗ, наказ головного управління охорони здоров’я, які дозволяли працювати нам із анатомічними матеріалами. Буквально півроку тому мене перевіряв УБОЗ. Перевіряла СБУ. Регулярно сам “Біоімплант”, дві міжнародні перевірки. І ніяких порушень не виявили”, — запевняє керівник Івано-Франківського обласного бюро судмедекспертизи Олександр Мудрицький.

    “Крім цієї угоди й наказу, більше нічого й немає. Повного пакета документів для проведення таких вилучень немає. Правоохоронні органи, як це мало би бути, не повідомлялися про такі вилучення”, — переконує Кіпер.

    У протизаконних діях УБОЗ підозрює п’ятьох працівників обласного бюро судмедекспертизи. Проти них відкрили кримінальну справу за статтею “порушення порядку трансплантації органів або тканин”, яка передбачає до семи років позбавлення волі.

    “Наразі по справі проходять 5 осіб, 4 з них затримані. Йдеться про те, що ці дії учинялися за попередньою згодою групою осіб”, — повідомив керівник сектора зв’язків із громадськістю УМВС в Івано-Франківській області Василь Гультайчук.

    У “Біоімпланті” скандал з івано-франківськими судмедекспертами коментувати відмовилися.

  16. На Прикарпатье с трупами делали всё, что хотели?.. [00:18/26.06.2012]

    Следственным управлением УМВД Украины в Ивано-Франковской области возбуждено уголовное дело в отношении пятерых работников областного бюро судебно-медицинской экспертизы.

    Задержанные подозреваются в нарушении установленного законом порядка трансплантации органов или тканей человека, пишет Gazeta.ua со ссылкой на Сегодня.

    В данном случае задокументированы факты противоправных действий при изъятии анатомических образований, тканей, их компонентов и фрагментов у трупов-доноров.

    Четырех фигурантов уголовного дела задержали. Решается вопрос об избрании в отношении них меры пресечения.

    Согласно санкциям ч.5 статьи 143 Уголовного кодекса Украины за подобные действия предусмотрено наказание в виде лишения свободы на срок от 5 до 7 лет с лишением права занимать определенные должности и заниматься определенной деятельностью на срок до трех лет.

    Новости Украины 13.07.2012.

    ======= А в г.Николаеве никто не задержан и не арестован и больше года волокитится расследование уголовного дела по глумлению над трупом старушки — участницы войны, прошедшей ад Сталинградской битвы и разобранной на запчасти.

  17. Прокурору Миколаївської області

    державному раднику юстиції ІІ класу
    ГАЛЬЦОВУ В.І.

    С к а р г а

    щодо навмисного затягування розслідування кримінальної справи, розкриття злочину та
    виявлення причин і умов, які сприяли його вчиненню.

    Шановний Володимире Івановичу!

    14.06.2011р. я звернулася до прокурора м. Миколаєва з заявою про злочин – наруга над тілом померлої мами працівниками Миколаївської судмедекспертизи.
    Враховуючи лише ряд публікацій ЗМІ, депутатських та моїх особистих звернень і скарг у т.ч. у Вас на особистому прийомі та вимоги обласної прокуратури — лише 26.102011. Центральним РВ ММУ УМВС області була порушена кримінальна справа № 11010971, яка до сьогодні належним чином не розслідувана, а злочин вважається не розкритим, хоча всі обставини справи та особи, причетні до злочину, слідству відомі.
    Звернення до керівництва УМВС України та обласної державної адміністрації позитивних результатів не дають. Представники УМВС та облдержадміністрації прямо і відверто визнають свою нездатність примусити слідчого належним чином провести слідство та розкрити злочин, кивають виключно на обласну прокуратуру.
    Слідча по справі у свою чергу посилається на завантаженість іншими справами та ображається на мого чоловіка, колишнього працівника карного розшуку, який пропонує їй допомогу та поради як розкрити цей злочин, радить скаржитися куди завгодно.
    Також вважаю слідчого некомпетентною та не зацікавленою у належному розслідуванні справи і у звязку з причетністю до діянь осіб, які створили умови для скоєння цього і подібних варварських злочинів, діючих та колишніх представників УМВС.
    Тому вважаю, що вимушена і маю право вимагати та прошу Вас витребувати справу від слідчого Центрального РВ ММУ УМВС і доручити розслідування та розкриття злочину компетентному слідчому прокуратури.

    21 липня 212 року.

  18. Уголовное дело “черных трансплантологов” в г. Николаеве следствием закончено и направлено в суд. Обвинение предявлено двум лицам — работникам облсудэкспертизы.

    По делу глумления над трупом умершей участницы ВОВ продолжается волокита. Родственники продолжают безрезультатно обивать пороги прокуратуры, которая упорно не желает брать дело для расследования в свое производство.

    Общественность молчит.

    Что в других областях?

  19. Жалоба о взятии дела из милиции в производство прокуратуры направлена областной прокуратурой в городскую прокуратуру.

    Прокурор города направил жалобу прокурору района.

    Прокурор города установил, чо расследование НЕ всестороннее, НЕ полное и НЕ объективное, лица, которые совершили преступление НЕ установлены.

    Ход расследования дела взят на контроль.

  20. Точно также поступили с депутатским обращением и письмом председателя облсовета — отослали в милицию.

    Заколдованный круг бюрократии и никакой законности!

  21. Депутатские запросы по делу действительно направлялись депутатами-коммунистами. Возможно поэтому такие ничтожные результаты? Неуважает власть регионов КПУ.

    Непонятно другое: на резонансных делах пиарятся все кому не лень. Выборы ведь. А коммунисты почему-то скромничают!?

    Шевелитесь ребята из КПУ, избиратель должен знать ваши дела.

  22. Поздравляю: в Черниговской области поймали “черных” трансплантологов. Два и более — это шайка, два и более — это система.

    Кто сомневалься в том, что торговля человеческими “запчастями” в Украине не поставлена на поток (конвеер)?

    Слава Богу, “запчасти” берут (читай — воруют) пока-что только у покойников.

    Но так будет не всегда.

    Если и не остановить.

  23. Поймали, ну и что?

    Ничего не будет. Заволокитят как в Николаеве и Ив.-Франковске. Показуха перед выборами.

  24. Ранее спрашивал — никто не ответил: какой результат расследоания аналогичного дела в И-Франковске? Возможно “кантора” все-таки помаленьку тянет ниточку? Дело-то Эвропейского масштаба или даже мирового. Человеческими “запчастями” Уркаина снабжает Германию, а она — США и Израиль. Это официально.

  25. Торговля человеческим “запчастями” в Украине давно поставлена по конвеер.

    Торговать продавать) действительно становиться нечем. Канализационные люки, станки заводов и фабрик, колхозные трактора и оросительные системе, как металлолом, вывезены в иностранные домны. Неиссякаэмым товаром остаются люди, которых около 40 миллионов. Тем более, что с каждыми выборами они становятся все тупее и тупее.

    На запчасти их!

  26. Здравствуйте и примите наши поздравления!

    Пока мы были в отлучке, не общались, так сказать, в Николаеве новости:

    ГЛАВНОГО ПОТРОШИТЕЛЯ КОСИЦКОГО облЗдрав им. Хотиной возвертает на прежнюю посаду — начальника областной судмедэкспертизы.

    Громкое и троекратное УРА победителям!

    Конвеер по разборке умерших человеческих тел непременно выполнит и перевыполнит свою задачу.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

ДСНС чи МНС

Шановні рятувальники! Ця тема призначена для комплексного обговорення проблем та пропозицій! Хто на вашу думку був би гідний очолити службу?

ДЛЯ ОКПП

Що еліта мовчите? А де прес-служба, а де ця блядь? Показушно-брехлива зі своїм фотоапаратом? Яка вміє тільки про псів писати……

В Україні обговорюють статтю Путіна

На провідному експертному інтернет-телеканалі «UkrLife.TV» методолог, радник Офісу президента і політолог розповіли, що вони думають про висловлювання російського президента у…
НОВОСТИ