Человек не терпит насилия!

Режим секретности “профессионала” Хорошковского: секретные документы— 3

 

              м. Харків, Управління СБ України в Харківській області

   

        м. Київ, Заступнику Голови — начальнику ГУ «К» СБ України генерал-майору Рокитському В.Г.

На ШТ 1597 від 08.07. 2010 р., ШТ № 30966е від 10.08.2010 р.

Щодо активізації та організації роботи по виконанню

Розпорядження Президента України від 23.06.2010 р. № 956/2010-рп

 

Шановний Володимире Георгійовичу!

На виконання Розпорядження Президента України «Про створення міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства у сфері земельних відносин» № 956/2010-рп від 23.06.2010 року та ШТ 30966е, Управлінням проведено ряд оперативно-службових заходів, направлених на активізацію роботи по викриттю правопорушень у сфері земельних відносин.

03.08.2010 року розпорядженням Харківської обласної Державної адміністрації № 417 створена робоча група з питань раціонального та ефективного використання земель та запобігання порушенням земельного законодавства, до якої були залучені досвідченні співробітники Управління. 

У взаємодії з фахівцями  Держкомзему, екологічної інспекції та Інспекції ДАБК в  Харківській області Управлінням ініційовані комплексні перевірки дотримання вимог земельного законодавства України на територіях лісництв та землях рекреаційного фонду.

Вибір пріоритетності у визначенні першочерговості правового реагування, пов’язаний з  особливістю злочинних зазіхань та корупційних проявів окремих представників політичної та комерційної верхівки регіону щодо лісництв та земель рекреаційного фонду Харківської області.

На теперішній час Управлінням проводяться конкретні заходи по документуванню проявів корупції з боку посадових осіб Харківської обласної державної адміністрації, районних державних адміністрацій Харківської області та посадових осіб Харківської регіональної філії державного підприємства «Центр державного земельного кадастру», які всупереч Розпорядженню Кабінету Міністрів України № 610-р від 10.04.2008 р. передавали землі лісового фонду в довгострокову оренду (до 50 років) суб’єктам підприємницької діяльності, а також  виготовляли державні акти на право власності земельних ділянок. За результатами документування вказаної протиправної діяльності у сфері земельного законодавства, отримані матеріали в порядку ст. 97 КПК України будуть передані до правоохоронних органів для прийняття рішення згідно чинного законодавства та вжиття заходів згідно Закону України «Про боротьбу з корупцією». 

Крім цього, за останні два місяця за матеріалами Управління слідчими відділами ГУ МВС України в Харківській області було порушено 4 кримінальні справи за ст. 197-1 КК України, а саме:

1) 16.06.2010 року слідчим відділом Зміївського РВ ГУ МВС України в Харківській області за фактом самовільного захоплення земельної ділянки площею 697 Га ТОВ «Іскра-Агро» порушено кримінальну справу № 7910198 за ознаками складу злочину передбаченого ст. 197-1 КК України. Сума завданих збитків державі складає 697 000 грн.

2) 08.07.2010 року слідчим відділом Зміївського РВ ГУ МВС України в Харківській області за фактом самовільного захоплення земельної ділянки площею 140 Га ФОП Андросовим Ю.О. порушено кримінальну справу № 79100232 за ознаками складу злочину передбаченого ст. 197-1 КК України. Сума завданих збитків державі складає 168 318 грн.

3) 08.07.2010 р. слідчим відділом Зміївського РВ ГУ МВС України в Харківській області за фактом самовільного захоплення земельної ділянки площею 79,9 Га ФОП Дирдою В.О. порушено кримінальну справу №79100232 за ознаками складу злочину, передбаченого ст. 197-1 КК України. Сума завданих збитків державі складає 76 849 грн.

4) 06.08.2010 року слідчим відділом Чугуївського РВ ГУ МВС України в Харківській області за фактом самовільного захоплення земельної ділянки Міністерства оборони України площею близько 120 Га ТОВ «Чугуївський Агротехсервіс» порушено кримінальну справу № 91100306 за ознаками складу злочину передбаченого ст. 197-1 КК України. Сума завданих збитків державі складає 2 708 040 грн.

На теперішній час Управлінням продовжується реалізація комплексу заходів по виявленню та документуванню протиправних дій в сфері земельних відносин. Про результати роботи та надходження оперативно-вагомої інформації будемо повідомляти встановленим порядком.

З повагою,

Начальник Управління

генерал-лейтенант                                                                     О.Полковниченко

 Заходи щодо протидії ОЗУ в сфері економіки.

 

1. З метою активізації протидії ОЗУ в сфері економіки, здійснити аналіз наявних у підрозділі ОРС (№ 2587 «Бульдозер», № 2319 «Соціалісти», № 2411 «Карусель»), за матеріалами яких слідчим відділом Управління та іншими правоохоронними органами  порушені і розслідуються кримінальні справи за фактами вчинення злочинів з ознаками ч. 2 ст. 210, ч. 2 ст. 211, ч. 2 ст. 364, ч. 5 ст. 191, ч 3 ст. 209 КК України. Розробити комплекс оперативно-розшукових заходів та слідчих дій за даними кримінальними справами, спрямованих на документування додаткових епізодів злочинної діяльності та отримання підстав для порушення кримінальних справ стосовно всіх об’єктів ОРС, причетних до організованої злочинної діяльності. За результатами проведених заходів, прийняти рішення щодо додаткової кваліфікації злочинів, що розслідуються, як вчинених в організованих формах, та порушення кримінальних справ за ознаками ч. 3 ст. 28 КК України.

2. З метою активізації протидії ОЗУ в кредитно-банківській сфері та на ринку фінансових послуг, в рамках СОР № 2562 «Фіскали» та СОР № 2411 «Карусель», розробити комплекс спільних з УПМ ДПА в Харківській області заходів, спрямованих на документування механізмів незаконної конвертації грошових коштів та ухилення від оподаткування, які впроваджуються членами ОЗУ, контролюючими діяльність т.зв. «конвертаційних центрів».

За результатами проведених заходів приймати рішення щодо порушення ГВ «К», як органом дізнання, кримінальних справ за ознаками складу злочинів, передбачених ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 209 КК України, та взяття на гарячому членів ОЗУ під час передачі грошових коштів, які є предметом незаконних конвертаційних операцій.

СЛУЖБА БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

Управління
Служби безпеки України
в Харківській області

“     ” вересня 2010 р.

№ 70/14 — _________

м. Харків

Таємно

прим. № ___

                         Начальнику 2 Управління

                         ГУ «К» CБ України

                         підполковнику    Трепаку В.М.

Щодо протидії протиправному

поглинанню та захопленню підприємств

(На Розпорядження Голови СБУ № 189/ДСК

від 27.05.2010р.)

Шановний Вікторе Миколайовичу!

 

На виконання Розпорядження Голови СБ України № 189/ДСК від 08.07.2010р. «Про організацію виконання плану заходів щодо протидії протиправному поглинанню та захопленню підприємств», з метою ефективного забезпечення отримання з позицій об’єктів контррозвідувального захисту відповідної інформації та протидії вказаним проявам, за ініціативою Управління СБ України в Харківській області розпорядженням Голови Харківської облдержадміністрації від 26.07.2010р. № 400 створено Регіональну робочу групу з питань протидії протиправному поглинанню та захопленню підприємств, до складу якої увійшли представники ХОДА, регіональних органів Фонду держмайна, Антимонопольного комітету Держкомісії з цінних паперів та фондовому ринку, Держкомітету з питань регуляторної політики та підприємництва, керівники правоохоронних органів області (від Управління СБУ в Харківській області до складу групи включено заступника начальника Управління полковника М.Колесника).

За результами проведеного Управлінням моніторингу загроз національній безпеці, обумовлених «рейдерством», в Харківській області свідчать про загальну контрольованість обстановки на державних підприємствах та акціонерних товариствах з державною часткою власності. При цьому, наявність в Харківській області великого промислового і наукового потенціалу створює передумови для поширення в регіоні «рейдерських» захоплень.

На сьогодні в Харківському апеляційному господарському суді м. Харкова знаходиться справа за позовом ТОВ «КУА «Сварог Ессет Менеджмент» та А. Бєлінського (міноритарні акціонери ВАТ «Турбоатом», афільовані до російського бізнесмена К.Григорішина) до ВАТ про визнання нелегітимними рішень, прийнятих 28.08.2007р. на чергових загальних зборах акціонерів (на зборах було обрано на посаду генерального директора ВАТ «Турбоатом» В.Суботіна).

За отриманою Управлінням оперативною інформацією, прийняття вищезазначеним судом рішення по даній справі навмисно затягується до розгляду Верховним Судом України касаційної скарги А.Бєлінського про поновлення на посаді першого заступника генерального директора-заступника генерального директора з економічних питань ВАТ «Турбоатом» (звільнений з посади 31.05.2007р. у зв’язку з участю у спробі рейдерського захоплення ВАТ).

В липні 2010 року Управлінням фіксується активізація проходження касаційної скарги А.Бєлінського всіх стадій розгляду, що свідчить про можливу зацікавленість в швидкому прийнятті відповідного рішення на користь останнього. Водночас, К.Григоришин з використанням зв’язків з числа посадових осіб ФДМ України намагається лобіювати прийняття рішення щодо скасування наказу Фонду № 659 від 24.04.2007р. про звільнення з посади А.Белінського та призначення В.Суботіна. 

Таким чином, вбачається переорієнтація в тактиці спроб рейдерського захоплення ВАТ «Турбоатом» російською ФПГ К. Кригоришина.

Крім того, наявні в Управлінні дані свідчать про створення передумов до нанесення економічної шкоди державі внаслідок спрямувань регіональної торгової групи «Таргет» (м. Харків, власник — О.Протас, радник колишнього голови Харківської ОДА А.Авакова) до контролю над діяльністю ДП «Харківський завод шампанських вин» шляхом його можливого «рейдерського» захоплення. З березня 2010 року представники зазначеної бізнес-групи, використовуючи порушення Господарським судом Харківської області провадження у справі про банкрутство ДП «ХЗШВ», поновили спроби спрямовані на протиправне поглинання державного підприємства.

         15.04.2010р. в Господарському суді Харківської області було ініційовано порушення провадження у справі про визнання банкрутом заводу шампанських вин за позовом СВК «Лиманський» на суму понад 3,98 млн. грн. за поставлений в 2008 році виноматеріал. 26.04.2010р. ухвалою суду арбітражним керуючим призначено підконтрольну особу регіональній торговій групі «Таргет».

На сьогодні торговою групою «Таргет» вживаються заходи щодо отримання через підконтрольного їй арбітражного керуючого доступу до фінансової та бухгалтерської документації ДП «ХЗШВ» з метою встановлення інших кредиторів підприємства та викупу права вимоги по зобов’язанням перед ними або юридичного представництва їх інтересів в суді, що в свою чергу, створить умови «рейдерського» захоплення державного підприємства.

З метою недопущення реалізації протиправних намірів зазначеної торгової групи «Таргет» щодо ДП «ХЗШВ», Управлінням здійснюється оперативне супроводження вказаної ситуації, спрямоване на своєчасне блокування та локалізацію можливого незаконного поглинання державного підприємства.

Про результати вжитих Управлінням заходів повідомлятимемо в установленому порядку відповідно до Розпорядження Голови СБ України         № 189/ДСК від 08.07.2010р.

З повагою,

Начальник Управління

генерал-лейтенант                                                              О. Полковниченко

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

6 ответов

  1. ЮРКА ОЛЕФИРЕНКО совсем сука спился! СЫНОВЬЯ ТОРГАШЕЙ И ГЕНЕРАЛОВ-ИНВАЛИДОВ РАЗВАЛИЛИ КОНТОРУ! ПОЗОР ВАМ И ОГНЕННОЙ ГИЕНЫ СУКИ!

  2. Нет слов, понабирали в контору по объялениям на фонарных столбах. Теперь сбу вполне может быть расшифровано как сборище барыго-ублюдков Украины.

  3. Теперь осталось УСН сдать списки агентуры и всех действующих конторских расстрелять на месте профилактория в Лесопарке, чтобы покрыли собой кости поляков сверху и тем самым взяли на себя ответственность за тех сталинских варваров НКВД, которые элиту Польши расстреляли на выезде в сторону Белгорода.

  4. Теперь осталось УСН сдать списки агентуры и всех действующих конторских расстрелять на месте профилактория в Лесопарке, чтобы покрыли собой кости поляков сверху и тем самым взяли на себя ответственность за тех сталинских варваров НКВД, которые элиту Польши расстреляли на выезде в сторону Белгорода.

  5. Да Лазареву Димке, что сейчас в нашем УБОПе богует среди голыдьбы и бродяг и в разведчиков играет,попала эта флэшка с Шервуда, вото оно и закрутилось по согласию…

  6. а че это к нам в Харьков вдруг Юрка Енакиевский приперся? Шо то рулит и как то рядом это все!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ