Человек не терпит насилия!

Як “Свобода” раптом почала боротися з 9 травня. Погляд зсередини

16bf08b 135  
Дмитро Снєгирьов, голова Луганської обласної організації ВО “Свобода” (2004-2009)

Події 9 травня 2011 року у Львові — завершальний акорд цілої низки багаторічних провокацій ВО “Свобода”, направлених на формування у пересічних громадян України спотвореного образу націоналістичного руху як такого.

“Ну, свободівці дисципліновані… Ми взагалі планували, що нічого не буде, і, до речі, завжди оминали питання 9 травня. Для мене, наприклад, це не є свято, але я прекрасно розумію почуття ветеранів, дітей ветеранів і з повагою ставлюся до цього почуття”, — цитує Тягнибока ”Главком”. 

Судячи з цієї цитати, або “Свобода”- це не дисциплінована організація, яка діє на власний розсуд, або пан Олег просто говорить неправду. 

Екскурс у партійну історію. В період з 2004 до 2008 року “Свобода”старанно обходила питання 9 травня, не роблячи жодних заяв чи акцій. Ба більше, 10 травня 2007 року прес-служба Львівської міської організації партії оприлюднює заяву, де йдеться про наступне:

“Свобода” ставиться з повагою до тих людей, які полягли у битвах Другої світової війни і наголошує на необхідності демонтажу лише символів імперсько-більшовицької влади. Політвиконком ВО “Свобода” звертається до органів влади з вимогою негайного виправлення ситуації з незадовільним станом військових поховань І та ІІ Світових Війн, адже сьогодні більшість з них перебуває у занедбаному стані”. 

Військові поховання часів І та ІІ Світових Війн — це Марсове поле та Пагорб Слави, де 9 травня 2011 року розгорнуться основні баталії у Львові. 

Чому протягом чотирьох років позиція партії була такою поміркованою і чому так несподівано змінила свій вектор на протилежний у 2009-му?

В цей період ішла розбудова партії, пошук потенційних спонсорів та інвесторів, які б були зацікавлені в партії як продукті, який готовий озвучити будь-які заяви за певний матеріальний прайс.

До того ж іще на слуху виступ на Яворині у 2004 році, який уже тоді сприймався як провокаційний та направлений на дискредитацію помаранчевого табору. Тому будь-яка заява стосовно 9 травня могла поставити хрест на політичній кар’єрі пана Тягнибока. 

Риторика змінюється напередодні президентських виборів та виборів у Тернопільську обласну раду. Перший провокаторський камінчик був кинутий 2 квітня 2009 року, коли Олег Панькевич — теперішній голова Львівської обласної ради — запропонував демонтувати пам’ятник радянському воїну-визволителю у м. Стрий. 

“Пам’ятник комуністичній епосі має негативний вплив на формування національної свідомості, принижує гідність українців та пам’ять про людей, які загинули у боротьбі з московськими окупантами за волю України”, — йдеться у відкритому зверненні  депутатів Львівської обласної ради від фракції ВО “Свобода” до міського голови Стрия та депутатів Стрийської міської ради.

Як бачимо, про повагу до полеглих у роки Другої світової війни вже не йдеться. Пам’ятник “негативно впливає” та “принижує честь та гідність” українців.

Тоді цю відверто провокативну пропозицію підтримало лише 10 з 63 стрийських депутатів. Але ”свободівці” заробили те, що хотіли — дешевий піар та увагу російських ЗМІ, які розпочали інформаційну війну проти України напередодні 9 травня.

Розуміючи весь негатив цієї заяви для націоналістичного руху, луганська “Свобода” заявляє про початок акції “Звільнімо Луганщину від комуністичних тоталітарних символів!”.

Апофеозом цієї акції стає знищення пам’ятника Леніну у м. Рубіжне Луганської області. Ось тут і починаються найбільш цікаві моменти.

Хлопець, який підірвав пам’ятник Леніну, затриманий правоохоронними органами. Проти нього порушено кримінальну справу. Я особисто телефоную як голові партії Олегу Тягнибоку, так і членам політради з вимогою дати політичну оцінку та юридичний захист затриманому.

Реакція керівництва партії — непередбачена. Мені забороняють давати коментарі і наближатися до цієї справи, бо це може “зашкодити іміджу партії”. Зібравши керівників Луганської обласної організації ВО “Свобода”, я як голова осередку доводжу до їхнього відома позицію керівництва партії. 

Перша реакція луганських націоналістів — шок. Мені важко пояснити, яким чином демонтаж тоталітарних символів, закладений у програмових документах партії, може зашкодити іміджу партії. Приймається рішення дати заяву з цього приводу і встати всупереч вказівкам керівництва на захист заарештованого патріота. 

Хлопець отримує вирок — 3,5 роки. Але умовно. Рубіжанські події вносять певний дисонанс у відносини між керівництвом Луганської обласної організації та керівництвом партії.

Провокативна діяльність ” Свободи” тим часом набирає обертів.

21 серпня, напередодні Дня Незалежності (!), у Сімферополі в офісі кримської організації ВО “Свобода” відбулась презентація книги “Дивізія “Галичина” у запитаннях і відповідях”.

Проросійські сили “Русское єдинство”, “Русский блок”, КПУ блокують офіс “Свободи” і відповідно саму презентацію. Вперше у ЗМІ з’являється досі нікому не відоме маргінальне об’єднання “Русское єдинство”.

На моменті участі заступника голови ВО “Свобода” Панькевича та “Русского єдинства” в цих акціях я хотів би акцентувати увагу читача. Цей збіг обставин привертає увагу і Служби Безпеки Луганської ” Свободи” — тим більше , що це не перша подібна провокація “Свободи” у Криму.

Біографія очільника Кримської “Свободи” Леонова, який до моменту вступу в партію встиг побувати в трьох інших, офіційна “свободівська” версія травми Леонова, отримана ним під час відкриття “пам’ятника жертвам ОУН-УПА” в Симферополі, яка не збігається з висновками судово-медичної експертизи, присутність на акціях Панькевича та “Російського єдинства” змушує керівництво Луганської ” Свободи” відкомандирувати до Криму під виглядом донських козаків нашу Службу безпеки.

Висновки, з якими хлопці приїхали до Луганська, невтішні. Мають місце домовлені акції — обидві антагоністичні сторони домовляються про спільні акції та ненапад з метою спільного піару.

Інформація та висновки роботи СБ Луганської ” Свободи” були доведені до керівництва партії. Реакція — не лізь не в свої справи.

Тоді ж у 2009 році вперше піднімається питання щодо червоного прапору на 9 травня як символу перемоги. Але все вирішується у юридичній площині — без показового спалення та шматування. Прилуцький міськрайонний суд Чернігівської області за позовом ВО “Свобода” зупинив чинність рішення райради “Про використання символіки часів Великої Вітчизняної війни в день державного свята – День перемоги”. Фактично був створений юридичний прецедент.

А от у 2010 році до 9 травня “Свобода” вже підготувалася заздалегідь.

30 квітня 2010 року Львівська ”Свобода” пропонує відзначити на території Львівської області 8-9 травня як дні пам’яті жертв Другої світової війни. А 7 травня голова Львівської обласної організації ВО “Свобода” Ірина Сех закликає українців прийти 9 травня до центру Львова і витерти ноги об червоне ганчір’я. “Покажімо усім, що ми, українці, господарі на своїй землі!”

Від ліберастичної — як полюбляють висловлюватися найбільш дурнуваті “свободівці” — ідеології та риторики об’єднання зразка 2004-2008 рр. не залишається і сліду. Прапор уже ганчір’я, об яке треба витерти ноги.

Тим часом 8 травня 2010 року Луганська обласна організація ВО “Свобода” відкрила у Луганську відреконструйований за її сприяння меморіал воякам Червоної армії, полеглим у роки Другої світової та встановила пам’ятний хрест “Українцям обох берегів Дніпра, полеглим за волю України”.

Автор цих рядків у промові з нагоди відкриття підкреслив наступне:

“Ми виступаємо за те, аби українці перестали дивитися один на одного через приціл лише тому, що їх розділяє Дніпро, або якісь побутові дрібнички. Встановлюючи Хреста пам’яті, ми тим самим ставимо крапку у протистоянні українських ветеранів Другої світової.

Сьогодні з Москви до Берліну ходить так званий “потяг миру”, котрий має на меті об’єднати ветеранів Вермахту й ЧА, і ці ветерани спільно п’ють шнапс, згадуючи події війни. А нам у своїй, Богом даній, країні експерти зовні та п’ята колона розповідають про неможливість примирення”.

За цю акцію я отримав другу догану від керівництва партії. Бо про яке примирення можна говорити, коли 9 травня у Львові відбулася акція “Витри ноги об червоне ганчір’я”?

Тоді “свободівці” пошматували червоні прапори із серпами-молотами, які відібрали у представників “лівих” партій. Але обійшлося без сутичок та показухи у вигляді петард та диму. Влада не була готова до конфлікту та провокацій. Відповідно вказівкам своїх господарів поводилася і “ Свобода”. 

“Повагу до почуттів ветеранів” “націоналістична” партія “Свобода” продемонструвала 9 травня 2011року. Тоді всі ЗМІ мали чудову нагоду переконатися у тому, що “ну, свободівці дисципліновані”. 

“Ветеранів ми не зачіпали. Ясно, що були поодинокі непорозуміння, сутички, і то невідомо, з якими людьми. Тих, хто мирно йшов і хотів покласти квіти, ніхто не зачіпав”, — заявив Тягнибок. 

Хай ці заяви залишаться на його совісті. Я тільки запропоную пану Олегу колекцію відео, яку підготував луганський журналіст Ярослав Гребенюк. Насолоджуйся результатами рук своїх, якщо головою думати не вмієш. 

Єдине — як завжди, проколовся в Луганську ще один “свободівський” провокатор Швайка, який на запрошення голови Луганської обласної ради, депутата від Партії Регіонів (!) Голенка приїхав із Харкова, аби висловити партійний погляд на засіданні облради саме з львівських подій.

Чудова співпраця та порозуміння. І все б воно нічого, якби не з‘явилося на “Фейсбуку” повідомлення від активіста теперішньої Луганської “Свободи”Дениса Шуліки:

“По якому курсу розміняли 100 доларів, які витягли із пачки з кейса після роботи сесії Луганської обласної ради? А потім гуляли в ресторані “Казбек”?! 
Запитання Ігору Швайці – голові харківської “Свободи”, який зараз курує Луганську область”.
 

Закінчити допис я хотів би словами, адресованими львів’янкою на адресу керівництва ВО ”Свобода”: 

“Якщо вони хочуть навести порядок, треба починати з економіки, починати з виховання. А не на могилах. Хай там хто будуть — росіяни, євреї, поляки. Ніхто не дав право знущатися на людських гробах”. 

Дмитро Снєгирьов, голова Луганської обласної організації ВО “Свобода” (2004-2009)

Від УП: Після публікації колонки Дмитра Снєгєрьова до редакції надійшов лист від керівника прес-служби Всеукраїнського об’єднання “Свобода” Юрія Сиротюка.

“Залишимо поза увагою абсолютну брехливість викладених у статті фактів. У дані про автора допису “вкралася” помилка, яку ми просимо вас виправити. Дмитра Снєгирьова було призначено на посаду голови  Луганської “Свободи” 5 травня 2008 року, а звільнено з посади 28 листопада 2010 року”.

http://www.pravda.com.ua/columns/2011/05/18/6206781/

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

30 ответов

  1. Все грамотные люди понимают,что события 9 мая во Львове —
    это провокация за наши государственные деньги Волги и
    Колесниченко! Они пытаются дискредитировать “Свободу”,
    чтобы ее запретили! Какого хрена эти провокаторы поехали
    во Львов,а не в Берлин или Мюнхен?Во Львове они нагло
    провоцировали молодежь и прохожих.
    А могилев желает наградить провокаторов и милицию,
    которая бездействовала!

  2. На видео мы видели, как одни провоцировали, а другие С БОЛЬШИМ УДОВОЛЬСТВИЕМ провоцировались. И з якою “повагою” Свобода относится к ветеранам. Пиар чистой воды и одних и других! Ну попадет Свобода в Верховную Раду, а дальше будет коалиция не ПР+коммуняки, а ПР+тягныбоковцы. Предадут Украину за “понюшку табака”… и скажут, что это во благо страны.

  3. Мы видели ментовский фильм: ментовская съемка и ментовская озвучка, с ментовскими комментариями

  4. Хм…У Костика Григоришина надо спросить, с какой целью он создал эту “Свободу” и почему он ее финансирует? И какие у него вообще интересы к националистическому движеню в Украине?

  5. СнєгірЬов більше схожий на комуняку чи комуно-фашиста, але ніяк не на свободівця… Слава ВО “Свобода” і подяка за захист УКРАЇНИ від руССкАго комуно-фашистського режиму… Хай буде!

  6. якщо не помиляюсь про “Свободу” взагалі ніхто не чув до 2009 року коли “Свобода” несподівано перемогла на виборах до Тернопільської обласної ради.
    здається на ОРД була стаття з цього приводу…
    й головне не в тому що перемогла “Свобода”, а те що друге місце на виборах до облради посіла Партія регіонів. у те що майже 10% мешканців тернопільської області віддали свої голос за ПР я особисто не повірю ніколи!
    як-то кажуть — робіть висновки самі.
    як на мене то “Свобода” лише грає на почуттях націонал-патріотизму, не маючи до цього самого націонал-патріотизму жодного відношення (звісно мова не про всіх “свободівців”). гідну справу перетворили у засіб особистого збагачення, й зробили зі “Свободи” таку собі маріонетку зі страшним обличчям націоналізму у коричневі формі неофашизму, покликану налякати схід, південь та північного сусіда…
    от тільки ті хто вирішив розіграти карту націоналізму на 9 травня забули, що
    “Велика война ся скінчила
    Hімці швидко так втікали,
    Же зброю в лісі полишали”

  7. О! Григоришин. А говорят же — Коломойский. И небезосновательно говорят, между нами девочками. А еще говорят — Колесников. А еще — Сивкович. Шо ж это за организация такая? Все хотят её финансирувать

  8. Верхи “Свободи” тягнуть у не потрібний для України бок. Наражають нашу країну на безліч неприємних і дуже вонючих справ. Народ України знову дурять, Тягнибок і компанія підігрують ворожим силам, ні вони не дають їм відсіч, вони як масовка у кіно. Нажаль сценарій писався московейськими політичними терористами, вони вже весь Кавказ довели до терору, щоб трох скрасити своє нікчемне правління перейшли на нашу країну. З піною на роті їхні піарщики залаяли по російським каналам, не відстає і наша братія №5, чого тільки варті заяви комуняк, та підвласних регіоналам, облрад. Спочатку дають гарантії, піаряться, а потім погрожують забрати Євро 2012 у міста Львова, де самі й організували шабаш. То не знак пошани ветеранам, справжній воїн ніколи не буде ділити свій народ, справжній воїн захищає країну, усіх її громадян, то тільки зрадники національних інтересів надають пріоритет своєму прапору, своїй партії…

  9. Україночка, а к чему это подобное написание слова РуССкий? Если вы намекаете на организацию “СС”, то как же быть с 14 дивизией ваффен-СС? Вроде, как они сегодня герои Украины, боровшиеся за ее независимость? Вы определитесь, пожалуйста. Что касается автора, на мой взгляд, тут два варианта — либо таким образом уволенный со “Свободы” пиарится, что бы выбрать нового хозяина… ой, я хотел сказать, партию, либо готовится переворот в самой “Свободе”, когда лохторату покажут, что на место прежних узколобых нацистов пришли националисты “с человеческим лицом”.

  10. Просто в уяві Україночки у всіх свободівців повинні бути вузькі лби та бичі оченята, як у духовного лідера цієї партії Тягнисамзнаєшзащо

  11. Русскому, украинские дивизии на службе фашистам не идут ни в какое сравнение с армией РОА Власова, да и куда разнообразней были русские части. Номера частей приводить не буду, просто ваша раша, вбила себе в какцаповую голову, что она пуп земли и имеет право всех тыкать,- а у вас и то не так, а у вас и это не так. К чему вспоминать про украинские дивизии СС? У вас “нашизм” и почие радикальные течения таковы, что вы платите миллионы баксов всем мировым знаменитостям, чтобы ехали к вам, пиарить вашу жалкую национал — шовинистическую власть. Это уже видно всем, но то другая тема…

  12. По поводу росийских есесовских дивизий-то даленко ходить не нужно, все есть в интернете. Кацапы сдесь нас переплюнули в нсколько раз. Есть также информация про казачий есесовский корпус, который сжег около 1 тис. украинских сел,дошол до Волыни, а там нарваляь на бандеровцев, которые их размазали по стенке и немцам пришлось в срочном порядке перекидывать их в Польщу, где они участвовали в подавлении востания. Сейчас кацапы поставили памятник генералу этого есосовского козачьего корпуса.Можно почитать как в Севастополе сразу после взятия его немцами на следующий день началась запись в полицеские есесовские части специально предназначенные для борьбы с партизанами.Каждый 8 житель этого города там служил. А цельная полицейская республика в бранской области, ну и так далее.

  13. Cвободе:
    Обратитесь за помощью в ПЗОО “Аркъадаш”. Пролетарии всех стран объединяйтесь!

  14. Русскому. Вы всуе уже десяток раз вспомнили об 14 дивизии СС Галичина. Украинцы и предатели Родины. Призывать людей поверить чьим–либо воспоминаниям — неразумно — факты говорят сами за себя. А они неумолимы. Так, половину Черкасской области сожгла русская сводно-казачья кавалерийская дивизия полевой полиции «Фон Шуленбург», Полтавскую область, вместе с немцами сожгла русская казачья бригада полковника Медынского. Херсонскую, Николаевскую, Винницкую – русская казачья бригада полевой полиции полковника Духопельникова. Все говорят об украинской охранной дивизии «Галичина», но никто не говорит о том, что казачий охранный корпус в составе вермахта состоял из 15-ти русских казачьих полков, 454-я охранная дивизия в составе вермахта состояла из 4 русских казачьих полков и 2 русских неказачьих батальонов. Всего русские казаки дали Гитлеру 8 дивизий: 3 дивизии войск СС, 2 охранные дивизии главного управления СС, 2 охранных дивизии вермахта и дивизию полевой полиции. Чаще, чем русские казаки, на службу к Гитлеру никто не шел. — Всего 13 дивизий, бригад и охранных корпусов, из них 10 русских казачьих, именно они заслужили право быть казаками-эсесовцами, и именно на украинской земле. Вот некоторые цифры, которые подтверждены историческими источниками. Украинцы составляли 50% от общего числа населения, очутившегося в оккупации, из украинцев в годы второй мировой войны было сформировано 1 из 40 дивизий и охранных корпусов (2,5%), 3 из 60 бригад (5%), 20 из 250 полков (8%), 120 из 1200 батальонов (10%), воевавших на стороне 3-го Рейха. Фашистам служили около 150 русских генералов. Казачьи формирования военной полиции (не путать с полевой жандармерией), в частности — дивизия “Фон Шуленбург” и бригада Духопельникова, выполняли миссию по превращению украинской земли, оставляемой отступающими гитлеровцами, в пепелище. И только в Галичине и на Волыни от рук партизанских формирований мельниковцев и бандеровцев они получили достойный отпор и прекратили существование, как охранная дивизия и охранный полк.. На атамана Павлова, одного из предводителей шаек предателей Родины, покушались в Проскурове и Львове. По теме: http://surma.moy.su/publ/1-1-0-882 http://www.kazakdona.ru/index.php?nma =forumd&fla=topic&forum=2&ids=114 http://www.ckw.ru/voen/stati/vov/ http://boo ks.google.com/books?id=dduRhDXjxhgC&pg=PA26&lpg=PA26&dq
    Солдаты дивизии “Галычина” не были предателями Российской империи то ли под соусом СССР, то ли под другим. Для них ССС была страной агрессором, оккупантом, хоть это отнюдь не оправдывает их службу Гитлеру. Все русские эсэжсовцы на фоне солдат “Галычины” были подонками в вадрате — как прислужники наци и как Иуды, предатели своей России.

  15. Для Родича Домахи, зщшгн и 1717 — благодарю за лекцию о русских на службе у Гитлера, только я об этом и так знал. У меня один вопрос — в России на государственном уровне хоть кто- нибудь из военнослужащих этой дивизии признан героем? Их именем названа хоть одна улица? Их потомкам позволительно бить людей и срывать с них символику на 9 мая? А с утверждением, что они подонки и предатели я даже не спорю. И еще раз напоминаю, что являюсь жителем и гражданином Украины.

    Отдельно для 1717. По поводу лекции о России. И что? у нас меньше пораженных радиацией? Или у нас меньше бухают? Вы не забывайте, что в наших странах количество потребленного алкоголя на душу населения — вещь условная, поскольку даже по официальным данным 30% потребляемого алкоголя имеет “левое” происхождение, соответственно, статистикой не охватывается, ну а то, что в наших селах пьют исключительно самогон, вы, наверное и сами знаете. По поводу моего ника — русский это от слова Русь, а никак не Россия.

  16. Кто из предателей был предательнее? О чем спорите, какая разница? Оправдания не может быть ни тем, ни другим. Сросите у тех, кто в земле лежит от рук и дел их кровавых. Кого они простят?

    А для оправдания фашистов “свободы” скоро запустят “пушку”, что их создали и финансируют коммунисты. Как американцы Бен-Ладена.

    Все это выгодно правящим олигархам именно в период просветления умов людей после 20 лет капитализма — воровства и разорения страны. Деньги на Евро-2012 розворованы, растет авторитет коммунистов, лжерейтинги не помагают. Как оправдаться за воровство и главное, что противопоставить росту авторитета КПУ? Правильно, организовать фашистскую вылазку, перенести игры в другой город и продемонстрировать угрозу фашизма, мол — если не поддержите нонешнюю власть олигархов получите пиночета, а то и фюрера.

  17. Русскому. В Украине героизации нацистских колаборационистов нет, не путайте так упорно СС и УПА. Возле храма Донского монастыря под омофором главного агитпопа и пропагандона Всея Руси открыт и освящен мемориал “борцам за свободу России” эСэСовцам Шкуро, Краснову и фон-Панновицу. Предателям а не борцам сопротивления против оккупантов. Возражение, что русские предатели эсэсовцы чествуются на государственном уровне не канают, так как де-факто в РФ церковъ объединена с государсвом — всякая муть типа “Святая Русь”, “Русский мир” 2великая миссия”, “особая русская духовность” и прочая ахинея и бред несутся как госпопами так и юродивыми от власти.

  18. Русскому по поводу “отдельно для…” Ну пъют себе украинцы и сопят в дудочку. Не пыжаться же, как петухи гамбургские, с мессианским бредом, не претендуют на роль мерила духовности. В отличии от тех, кто колдыбасит из рассчета -18 л чистого спирта на дуу населения.

  19. Русскому и Ко, идите в марийские села, рассказывайте о национализме, а что для вас означает предатель мы хорошо знаем, но дело в том, что и Салават Юлаев и другие герои народов многострадальной земли вашей не имеют право на памятники и всенародное признание, для башкир, он ведь герой? А марийцы, оказывали самое ожесточенное сопротивление поработителям, так вы их это, переселите куда, чего панькаетесь….

  20. Не спорьте с Русским. Он явно на задании. Обычно русские со своим языком не в ладах. Этот владеет русским. Результат подготовки в спец. учебном заведении. Кто сомневается, почитайте в рунете о качестве подготовки даже журналистов в России в обычных вузах. Почитайте наши русскоязычные газеты. Жах! В самой РФ катастрофически снижается количество носителей русского языка. Далее. Нам он втирает, что человеку должно быть все равно, кто герои, какие флаги, кому пвмятники, лишь бы жилось хорошо. Человек с такими убеждениями не станет так горячиться на форумах, подозреваемых в патриотизме. По его же легенде ему должно быть все равно и то, как мы настроены. Так нет же, навязывает свою точку зрения. Далее. Пишет, что в 2000-м стоял в рядах ВВ против митингующих. Видел глаза, горящие ненавистью к солдатам. Я был там (9-го березня) и перед администрацией Президента. Перед митингующими со щитами стоял “Беркут”, а не ВВ. И он брешет. На наших украинских акциях люди не горят ненавистью. Лица светлые. Перелистайте в инете фото. Люди останавливали штатных провокаторов, которые из-за спин начали бросать камни. Так что этот Русский если и рагонял демонстрантов, то наверняка в России. И еще. Опыта у него нет. Не маскирует особенности своей речи, чтобы его нельзя было идентифицировать. Как это делает, например, благоразумный Работяга, вводя в заблуждение своей речью слишком любознательных.

  21. Сколько можно об УПА!? Ну не воевали они за немцев!!! Мочили их так же, как потом НКВДшников!!! Информации об деятельности ОУН-УПА полно. Бери, читай, просвещайся! Их и боятся всякого рода шовинисты и пятоколонники за то, что бандеровцы между двумя тиранами посмели предложить свою идею, идею независимой страны, сильной нации. При наличии общедоступной информации об их деятельности не понимать это может или тот, кто не хочет понимать, или недоумок, неспособный к полноценной умственой аналитической деятельности. Ни один народ во время 2 мировой войны не дал такого колличества предателей как российский!!!

  22. Дуже слушна Ваша думка, шановний пане SittingOnTheFence/, бо дурня дурити не треба, а Русский ніяким чином на дурня не схожий. От!

  23. Ох…ть можно, до какик пор под откровенно хамское и неуважительное отношение к пожилым людям и детям юнцов до 17 лет (в масках и спортивных костюмах) будут подводить глобальные рассуждения о месте Украины в мире. Как говорил классик разруха в головах у этих борцов с красными знаменами и ленточками.

  24. SittingOnTheFence и Шут, благодарю за столь лестные отзывы о моем образовании. Но, поверьте, спецшколой ФСБ здесь и не пахнет, просто для меня культура человека заключена, прежде всего, в культуре его речи. По поводу митингов))) я не говорил, что стоял в 2000-м, поскольку уволился в 99-м году. Вспоминал я похороны Черновола, которые проводились в апреле (если не изменяет память) 99-го года, как раз перед дембелем. И вот как раз напротив националистов тогда стояли солдаты ВВ. Более того, именно мы шли по бокам от гроба, создавая таким образом, живой коридор. Если кто из ваших знакомых там был, можете спросить. Но доказывать вам ничего не собираюсь, более того, если с вашей стороны это попытка “пробить” меня, поверьте, она не будет иметь успеха. До речі, якщо ви маєте бажання, особисто з вами я можу спілкуватися українською. Чи у навчальних закладах для провокаторів ФСБ викладають і українську мову :)?

  25. Не напружуйтесь, пишіть як хочете. Бо не читаю. Прочитав поста 3-4. Інші по діагоналі. Ніяких фактів Ви не викладаєте, Тільки пропаганда. І якщо посилаєтесь на якісь дані, то спотворюєте. Назву дивізії, яку всі називають СС “Галичина”, знаєте, але спотворили, пропустивши артікль, який надає зовсім інший зміст назві.

  26. Молодой человек, хочешь сохранить свою свободу, независимость суждений, сам управлять своей жизнью и боротся за СВОИ ИНЕТЕРЕСЫ, не лезь в это болото. Пройдет время 2-10лет и ты поймешь какая это все помойка, но многое исправить будет уже поздно. Живи своим умом..

  27. Русскому.Если ты не знаеш то краснову поставлен памятник в россии, а он кстати руководил есесовскими казачьими подразделениями

  28. з9з87, ссылку, пожалуйста. И мы с вами детей не крестили, поэтому, попрошу на “ты” не переходить.

  29. Кто такой Тягныбок, что-бы указывать можно ли на 9 Мая посещать могилы. Какой дресскод использовать и прочие поминальные процедуры. Сильно много на себя тягне неофашист.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Минэкономики практически не поддерживает экономическое развитие

Минэкономики практически не поддерживает экономическое развитие

За три месяца ведомство не продемонстрировало практического стремления ни помочь бизнесу, ни защитить его от вредительских инициатив. За экономическое развитие в стране отвечает Минэкономики. Три месяца…
Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
НОВОСТИ