Человек не терпит насилия!

Каменюка – зброя прокурора

femidamussor

Не знаєш, як і реагувати – чи то сміятись, чи то обурюватись… У ніч на 28 березня 2011 року «невідомі зловмисники» розбили вікно в Довгинцівському районному суді м.Кривий Ріг. Постраждав службовий кабінет судді Наталії Саран, що на першому поверсі. Особи бешкетників, які в такий спосіб вирішили помститись Наталії Олександрівні, таємниці не становлять. Це – прокурор Довгинцівського району та начальник районної міліції, яких нацьковує осатаніла прокурорша Дніпропетровської області Наталія Марчук. А «вина» судді полягає виключно в тому, що напередодні, 25 березня, вона визнала незаконною та скасувала постанову прокуратури Довгинцівського району про відмову в порушенні кримінальної справи щодо старшого дільничного інспектора Горбунова. Скаргу до суду подав 19-річний хлопець Максим Слободян, якого наприкінці грудня 2010 року побили й пограбували в райвідділі.

Звісно, кримінальну справа ані за фактом хуліганської витівки, ані за фактом погроз на адресу судді Саран ніхто порушувати не збирається. Довгинцівський районний суд розташований у одному будинку з районною прокуратурою й у сусідньому – з райвідділом міліції. Тож усі розуміють, що пожбурили каменюку у вікно або самі міліціонери, або їх «добровільні помічники», яким прокурором Власенком була обіцяна недоторканність.

Призначення на посаду Генерального прокурора України Віктора Пшонки ознаменувалось новим, раніше не баченим явищем – участю прокурорів у грабежах та розбійних нападах на громадян. Звісно, відкрите заволодіння чужим майном, в тому числі з погрозою насильства чи застосуванням зброї – це давнє хобі українських прокурорів. Але саме при Пшонці органи прокуратури докотились до участі у вуличній злочинності. І першопрохідцем тут стала улюблениця Віктора Павловича – недавно призначена на посаду прокурора Дніпропетровської області Наталія Марчук.

Всю свою прокурорську кар’єру Наталія Василівна робила в Донецькій області, де про її звірства, а також дружбу з місцевими бандюками, вже складають легенди. Ну, щодо дружби не знаємо, свічку не тримали, а ось про те, що пані Марчук категорично не сприймає настанови Кримінального кодексу – можемо розповідати довго й натхненно. Власне, завдяки своїй «безбашеності» та винятковому хамству вона й дослужилась до посади першого заступника прокурора Донецької області.

Після призначення Віктора Пшонки Генеральним прокурором України, його давня соратниця Наталія Марчук планувала всістися в крісло заступника Генпрокурора Віктора Занфірова, призначеного на цю посаду ще за часи Олександра Медведька. Але Занфірову тимчасово вдалося відбитись від інтриг Марчук, а сама Наталія Василівна одержала «на кормлєніє» благодатну Дніпропетровську область. Як розповідають джерела в оточенні Віктора Пшонки, перед Марчук наразі поставлено завдання знищити бізнес групи «Приват» та «порвати на шматки» одіозного олігарха Ігоря Коломойського, вотчиною якого є Дніпропетровська область. Це, мовляв, має стати її «дембельським акордом» перед переведенням у Генеральну прокуратуру.

Але замість того, щоби відпрацьовувати високі вказівки, Наталія Василівна після призначення на посаду з головою занурилась у різноманітні афери й навіть взяла під свою опіку зграю міліціонерів з Кривого Рогу, що промишляють розбійними нападами на громадян.

Про це міліцейське угруповання стало відомо наприкінці 2010 року, коли в ніч з 26 на 27 грудня співробітниками Довгинцівського райвідділу Кривого Рогу був на місці зупинки маршрутного таксі затриманий студент металургійного технікуму Максим Слободян. Без жодного документального оформлення старший дільничний інспектор Горбунов протримав Максима 12 годин в райвідділі в сподіванні отримати грошовий викуп від батьків. Але з’ясувалось, що в батька Максима вже нова сім’я, а хлопець мешкає з 6-річною сестрою та важкохворою матір’ю, яка не здатна обслуговувати ані себе, ані малолітню доньку. І ні на який викуп міліціонери можуть не розраховувати. Тоді Горбунов прямо у райвідділі побив Максима й відібрав єдину цінність, яку знайшов у хлопця – мобільний телефон, подарований юнакові влітку за виконання нормативу Кандидату в майстри спорту з класичного парашутизму.

Зухвалість Горбунова пояснюється дуже просто. Як виявилось, під орудою Довгинцівського районного прокурора Богдана Власенка в Кривому Розі діє банда міліціонерів, що грабують громадян – відбирають у них мобільні телефону та різноманітну побутову техніку, а награбоване здають на реалізацію в крамницю, розташовану на площі Визволення в приміщенні салону краси. Мобільні телефони в цей магазин співробітники міліції здають щодня. А перед Новим Роком виставили на продаж два плазмових телевізори в упаковці за ціною 2,5 тисяч гривень кожний (вдвічі менше від реальної ціни).

Але у випадку з Максимом трапилась «осічка». Річ у тім, що хлопець є вихованцем єдиного в країні державного авіаційно-технічного спортивного клубу, що розташований в м.Єнакієвому. Він – один з двох юніорів-парашутистів, які зараз є в Україні, і завдяки цьому часто відвідує Київ на запрошення народних депутатів. Знають Максима й журналісти. Тож потрапивши в райвідділ, він встиг зателефонувати до Києва й розповісти, що з ним трапилось. Завдяки цьому дзвінку на ранок 27 грудня 2011 року Інтернет-видання «ОРД» повідомило про те, чим займаються криворізькі міліціонери.

Тоді старший дільничний інспектор Горбунов, щоби приховати свої злочини, домовився з головою Довгинцівського районного суду Надією Пруднік (виняткова хабарниця, до речі – невдовзі ми опублікуємо розповідь людини, з якої Пруднік вичавила 15 тисяч доларів США за винесення законного вироку по кримінальній справі, шантажуючи свою жертву тим, що в протилежному випадку вона засудить невинуватого) і та дала вказівку помічниці написати «зі стелі» постанову про арешт Максима Слободяна на 10 діб за начебто «дрібне хуліганство».

Постійні читачі «ОРД» добре знають цю історію, яку ми докладно висвітлюємо ось вже четвертий місяць. Напевно, пам’ятають вони, що по виході з Ізолятора тимчасового тримання Максим подав у районну прокуратуру заяву про порушення кримінальної справи проти міліціонера Горбунова. І якби в прокурорші Дніпропетровської області було б бодай двійко клепок у голові, зараз би той Горбунов розважав би анекдотами сусідів по камері. Але Наталія Василівна вирішила підтвердити свою репутацію людини, що має лише одну звивину – та й ту нижче спини.

Замість того, щоби притягнути до відповідальності грабіжників у погонах, Марчук взяла під свій захист Довгинцівського районного прокурора (очевидно, безплатно) та видала тамтешнім міліціонерам гарантії недоторканності. А сама взялася залякувати Максима – і співробітників прокуратури до його сусідів направляла в сподіванні зібрати якийсь компромат, і на директора технікуму тиснула, вимагаючи, щоби той написав погану характеристику на хлопця (навіщо Марчук характеристика студента Слободяна – може хтось здатен пояснити?), і погрожувала порушити кримінальну справу проти юнака. А що стосується заяви Максима, то її в прокуратурі навіть перевіряти не стали. Натомість безграмотний слідчий Маханьков написав «постановление об обказе в возбуждении уголовного дела», негайно оскаржене Максимом до суду.

http://ord-ua.com/2011/02/20/vikno-v-yevropu-3/

Але в Довгинцівському райсуді зі скаргою юнака вирішили не церемонитись. Безумна суддя Варвара Папарига винесла не менш безумну постанову про те, що вона відмовляється розглядати скаргу Слободяна на постанову Маханькова. Та ще й приписала, що її вердикт «апеляційному оскарженні не підлягає».

http://ord-ua.com/2011/02/28/vikno-v-yevropu-4/

Звісно, Максим подав апеляційну скаргу. Було це 25 лютого 2011 року. А далі трапилось те, на що ані Марчук, ані її вірні папариги не розраховували – діяльністю Довгинцівського районного суду зацікавилась Вища рада юстиції. І не просто зацікавилась: член ВРЮ Валерій Бондик вніс подання про звільнення з посад за порушення присяги голови цього суду Пруднік, судді Папариги, а також їх покровителя, голови палати в кримінальних справах Апеляційного суду Дніпропетровської області Румянцева, який і собі начудив по справі Слободяна.

Так ось, апеляційну скаргу Максима Слободяна на постанову судді Папариги, яка «апеляційному оскарженню не підлягає», суддівська шобла негайно відвезла в Апеляційний суд з уклінним проханням негайно, доки не почалась перевірка з боку Вищої ради юстиції, скасувати. 9 березня 2011 року – феноменальна оперативність – Апеляційний суд визнав постанову судді Папариги незаконною та скасував її, давши вказівку Довгинцівському райсуду розглянути скаргу хлопця по суті. А вже 16 березня судді Саран відкрила за скаргою Слободяна провадження. І не просто відкрила, а винесла постанову, зобов’язавши явкою прокурора та слідчого й встановивши їм строк надання в суд відмовних матеріалів.

 v 1

Затягнуте поліетиленовою плівкою вікно службового кабінету судді Довгинцівського районного суду м.Кривий Ріг Наталії Саран, розбите за вказівкою районного прокурора Богдана Власенка в ніч на 28 березня 2011 року. У такий спосіб прокурор вирішив помститись судді за те, що вона скасувала прокурорську постанову про відмову в порушенні кримінальної справи проти грабіжника-міліціонера

25 березня відбулось судове засідання, з яким Максим Слободян впорався самотужки. На жаль, його київський адвокат Тетяна Монтян прибути в Кривий Ріг того дня не змогла, а спроби залучити місцевих адвокатів на допомогу юнакові виявились марними. Як з’ясувалось, всі адвокати Дніпропетровської області були попереджені прокуратурою, що у випадку, якщо спробують вступити в цю справу, то матимуть безліч неприємностей. Тож всю ніч перед судовим засіданням Максим студіював Кримінально-процесуальний кодекс, а наступного дня довів, що в Україні підростає ще один правозахисник.

У судовому засіданні з’ясувалось, що за заявою Слободяна про порушення кримінальної справи проти міліціонера Горбунова ніяка перевірка в прокуратурі не проводилась взагалі – слідчий Маханьков обмежився лише тим, що відібрав у Горбунова та ще кількох міліціонерів пояснення, що вони Слободяна не били й не грабували. Навіть самого Максима не стали опитувати – ось, які порядки в органах прокуратури плекає нова дніпропетровська прокурорша. За таких обставин судді Наталії Саран не залишалась нічого, як визнати відмовну постанову незаконною та скасувати ї, повернувши заяву Слободяна на повторну дослідчу перевірку.

Інформація про скасування прокурорської постанови викликала в Марчук формену істерику. Вона наказала Власенку постанову судді не виконувати, ніякої повторної перевірки не проводити, а натомість подати апеляційну скаргу в сподіванні знову домовитись з Румянцевим. Ну, а щоби суддя Саран зрозуміла, чим для неї можуть закінчитись подібні справи, у ніч з 27 на 28 березня їй в кабінеті вибили скло.

А наостанку дозволимо собі розлогу цитату з повідомлення прес-служби Генеральної прокуратури України. 30 березня країна із здивуванням довідалась, що Віктор Пшонка, виявляється, ночей не досипає, переживаючи, що міліціонери знущаються з громадян:

«За останні два роки зареєстровано понад 13 тисяч заяв і повідомлень про катування та інше жорстоке поводження з людьми в органах внутрішніх справ. Про це повідомляє відділ зв’язків зі ЗМІ Генпрокуратури. «Генпрокурор вимагає від прокурорів принциповості у вирішенні цих питань, ефективного використання усіх наданих законом повноважень для досягнення основної мети — викоренення фактів застосування правоохоронцями фізичного насильства. Кожен такий випадок має бути доведений до суду і заслуженого покарання», — повідомили в ГПУ».

Йой, скільки пафосу. Особливо кумедно ця заява виглядає на тлі витівок вірної поплічниці Пшонки – прокурорші Дніпропетровської області. Ось по кому тюрма плаче…

Володимир БОЙКО, спеціально для «ОРД»

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

50 ответов

  1. “Відставник

    Пане Бойко ! А коли у вас призначена чергова аудієнція у психіатра ?”.

    “Пане” Видставнык,буду последовательным и задам вам вопрос, в вашем ключе.А коли у вас призначена чергова аудієнція у психіатра? Ник “Видставнык” звучит как использованный материал,втор.сырье,т.е. юзаный секондхэнд.В отличее от вас,”пан вчерашний день”,В.Бойко — сегодняшний,настоящий и действующий,в отличии от вас пан балласт.А Максим Слабодян — завтрашний день Украины.Не следует, “из склепа”, хватать людей своими грязными ручёнками,и навешивать “диагнозы” на здравомыслящих людей.Анализируя ваши коменты,становишься уверенным,что вы нуждаетесь психиатора намного больше,чем журналист.)))

  2. Для !!! — ты пьян, это видно по твоим безумным текстам. С пьянчугами я диалог не веду. Протрезвеешь, осознаешь бредятину, которую ты тут написал — потом поговорим.

  3. “Флойд

    Для !!! — ты пьян, это видно по твоим безумным текстам. С пьянчугами я диалог не веду. Протрезвеешь, осознаешь бредятину, которую ты тут написал — потом поговорим.”.

    -Вибратор,в твоей николаевской деревне умнее мусорка нет?Какой диалог,можно вести с “правозащитником” голубого безпридела?Бойко,у тебя — продажный фальсификатор, меня обвиняешь в пьянстве…Всем на сайте повесил оскорбительные бирки.С каким убогим существом ты себя ассоциируешь? Живёшь как скунс,и запах у тебя аналогичный.НАУЧИСЬ ГРАМОТНО ПИСАТЬ,троль.

  4. Для !!!, который пишет “БЕЗПРИДЕЛ”))) и еще поучает кого-то грамоте. Дурень, проспись для начала, а потом строчи по клаве. Тьфу на тебя еще раз))). Учи правописание, чмошник. По пьяне у тебя буквы путаются.

  5. Для — !!! — БеспрЕдел. а не БезпрИдел. Про інше — “умовчую”. Нас,колись,краще вчили… Взагалі вважаю. що ввязуватись в безпредметніий спір з людьми, мяко кажучи, нетолерантними, це нерозумно. Колись один з великих казав:”Спір можливий з розумними, а з дурнями — сам скочуєшся до них”. Взагалі я вже казав на цьому форумі, що тут переважно — які автори,такі і ФОРУМЧАГЕ.
    Щось хоч трохи не типу МАЙДАНУТИХ — зразу ж — обвинувачення — “провокатор”. А в основному — ментяри “обіженые”, ЗЕКИ “пересидевшие” и різна інша ШВАЛЬ, по типу АВТАРОВ — Бойка і тому подібних. У “малолеток” на форумах хоча б правило є — не повинно бути образливих і таке інше висловлювань. Ну а тут же дорослі дяді — “МУСОРА” (не в образу мінтам нормальним. МУСОР — це не місце роботи, а статус душі — Бойко і тому подібні).

  6. Сошлись два счасть по несчастью: вибратор Флойд и промежность, чи то пифва !!!. Хто кого. Давай, фалос, твоя функция “сунул плюнул и пошол”.

  7. УТОЧНЮЮ — “МУСОРА” (не НЕ в образу мінтам нормальним. МУСОР — це не місце роботи, а статус душі — Бойко і тому подібні). СУКИ і МУСОРА — надто багато і в МВС, і в в СБУ, і в інших органах. А серед цивільних, то ж не менше !!! В органах немає ж пологових будинків, це все ж із суспільства.
    На жаль,останні десятиліття їх кількість росте, як гриби (це про СУК і МУСОРОВ). “Не в обиду сказано молодым, но мы работали за справедливость. а не сбивание “бабок”.
    А перше місце по СУКАХ і МУСОРАХ, то ІМХО, займає друга древня професія. Вові Бойку ПРЕВЕД.

  8. Відставник

    Для — !!! — БеспрЕдел. а не БезпрИдел. Про інше — “умовчую”. Нас,колись,краще вчили… Взагалі вважаю. що ввязуватись в безпредметніийБЕЗПРЕДМЕТНИЙ спір з людьми, мяко кажучи, нетолерантними, це нерозумно. КолисьТУТ ТРЕБА СТАВИТІ КОМУ один з великих казав:”Спір можливий з розумними, а з дурнями — сам скочуєшся до них”. ВзагаліТРЕБА СТАВИТИ КОМУ я вже казав на цьому форумі, що тут переважно —КОМА А НЕ ДЕФІС які автори,такі і ФОРУМЧАГЕФОРУМЧЄГІ. Щось хоч трохи не типу МАЙДАНУТИХ — зразу ж —А ТУТ ЯКИМ БОКОМ ДЕФІС?обвинувачення — “провокатор”. А в основному — ментяри “обіженые”, ЗЕКИ “пересидевшие”ПЕРЕСЕДІВШИЇ и різна інша ШВАЛЬ, по типу АВТАРОВАВТОРІВ —НЕ ДЕФІС,А ПЕРЕД ПЕРЕЛІКОМ ДВІ КРАПКИ : Бойка і тому подібних. У “малолеток”ПОТРІБНА КОМА на форумахПОТРІБНА КОМА хоча б правило є — не повинно бути образливих і таке інше висловлюваньВИСЛОВЛЮВАННЯ. Ну а тут жеКОМА дорослі дяді — “МУСОРА” (не в образу мінтамМЕНТАМ нормальним. МУСОР — це не місце роботи, а статус душі — Бойко і тому подібніПОДІБНИХ).

    2.04.2011 22:45 ВиаГра

    Сошлись два счасть/СЧАСТЬЯ/ по несчастью: вибратор Флойд и промежность, чи то пифва /ПІХВА/!!!. Хто кого. Давай, фалос/ФАЛЛОС/, твоя функция “сунул плюнул и пошол”.

    2.04.2011 22:52 відставник

    УТОЧНЮЮ — “МУСОРА” (не НЕШО МОЗГИ ЗАЇЛИ? в образу мінтамМЄНТАМ,СЕЛЮК нормальним. МУСОР — це не місце роботи, а статус душі — Бойко і тому подібні). СУКИСУК і МУСОРА — надто багато і в МВС, і в в СБУ, і в інших органах. А серед цивільних, то ж не менше !!! В органах немає ж пологових будинківВ СРАЦІ ІХ ТЕЖ НЕЛА,ЛОХ, це все ж із суспільства. На жальНАЖАЛЬ ПИШУТЬ РАЗОМ,МАДИЛО,останні десятиліття їх кількість росте, як грибиПЕЧЕРИЦІ (це про СУК і МУСОРОВ). “Не в обиду сказано молодым, но мы работалиПРАЦЮВАЛИ за справедливостьСПРАВЕДЛИВІСТЬ. аПІСЛЯ ТОЧКИ ПИШУТЬ З ВЕЛИКОЇ ЛИТЕРИ не сбивание “бабок”. А перше місцеПОТРІБНА КОМА,ДАЛІ ЙДЕ УТОЧНЕНЯ по СУКАХ і МУСОРАХ, то ІМХО, займає друга древня професія. Вові Бойку ПРЕВЕДПРИВЕТ.

    ОТСТАВНИК,ХЕРОВО тебя учили.)))У тебя, в каждом предложении, несколько ошибок.Я тебя, несколько,отредактировал.Скажи спасибо.)))А времени,у тебя,не осталось учиться.Что-то славянский диалект,у тебя ,в глотке застряёт.Попробуй на иврете.))))

  9. “В органах немає ж пологових будинків, це все ж із суспільства. На жаль,останні десятиліття їх кількість росте, як гриби (це про СУК і МУСОРОВ)”.

    Отакой тэзис нада рассматривать следующим образом. Сегодняшние сотрудники ОРГАНОВ — это выродки из общества, патамушта они утратили связь с обществом, патамушта в отличии от общества мусарня узурпировала власть и противостоит обществу. Такие дела, однако.
    Кому-то нада доказательства? Да не вапрос. У мусарни (выродков) есть оружие, а у общества нету, причом тока потому, што мусарня выродилась и боитца общества, мусарня ходит в масках, препятствует адвокатам, пытает и убивает людей и боитца вооружонного общества, из которого мусарня выродилась.

  10. Пан Работяга,Вы не могли бы продолжить Вашу мысль в том направлении,какими Вы видите пути преодоления с каждым годом растущей пропасти между выродками и обществом.безкровные есть?

  11. да ее еле Донецкая область вывезла, теперь Днепр выгребает. А все назначения на должности непонятно (понятно) по каким критериям делаются

  12. Для !!! — Ваша люб”язність перевищує красу Вашої зачіски. Дуже вдячний за навчання філології. ПЕШІТЬ ЕСЧО.

  13. РАБОТЯГЕ — “Отакой тэзис нада рассматривать следующим образом. Сегодняшние сотрудники ОРГАНОВ — это выродки из общества”. На жаль,це так… Йдуть туди, що б “бабло срубить”. А причина,на мою думку,в суспільстві. Якщо нормальне суспільство. то і в органах будуть нормальні люди. Поки що,цьoго немає.

  14. РАБОТЯГЕ — “Отакой тэзис нада рассматривать следующим образом. Сегодняшние сотрудники ОРГАНОВ — это выродки из общества”. На жаль,це так… Йдуть туди, що б “бабло срубить”. А причина,на мою думку,в суспільстві. Якщо нормальне суспільство. то і в органах будуть нормальні люди. Поки що,цьoго немає.

  15. ЖЮЛЯ пише «Застрелили сегодня ночью. Четверых детей имеет. Какое горе. Много государственных наград, депутат облсовета трех созывов. Отказывался переходить в Партию регионов», — написала Тимошенко в своем Twitter. Пане Бойко, може б цю тему краще підняти ?!?!

  16. Вуйкоб
    Да когда же этой сумасшедшей падлюке язык отрежут или запрут в психушке? Окончательная дура эта вислозадая армяно-жидовская потварь.

  17. Видставныку. Согласен, шо суспильство ненормальное, патамушта нормальное суспильство сильное и вооружонное, а у нас суспильство слабое и безоружное. Пока мы слабые и безоружные — у нас будут проблеммы. Такие дела.

  18. Интересно… Автор статьи хоть понимает о чем он пишет??? “Марчук запугала адвокатов Днепропетровской области”, “Марчук лично посылала сотрудников милиции к парню” ??? Бред. Все, кто хоть как-нибудь связаны с прокуратурой, милицией, СБУ и иными правоохранительными органами понимают, что ЭТО ДАЛЕКО не уровень Наталии Василиевны. Кто такой этот Слободян для Марчук??? — Да, никто. Это проблема прокурора района и не более!!! Скажите, зачем обгаживать следователя районной прокуратуры, юриста 3 класса (т.е. парень имеет стаж работы в органах прокуратуры не более 3 лет, а скорее всего не более 2 лет). Постановление выписано грамотно. Это в статье написано не грамотно — “Постановление об ОБКАзе..”, а постановлении Мы четко видими — “Об ОТКАЗЕ…”! Так, что будьте внимательны. И хватит писать критику в сторону МНВ именно на этом примере, есть и иные, а этот пример — МЕЛОЧНЫЙ, и в котором МНВ действительно непричем!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

В земельном департаменте КГГА прошли обыски. У Кличко всё отрицают

В помещениях аппарата Киевсовета и Департаменте земельных ресурсов прокуратура и Нацполиция провели обыски. Как сообщили в городской прокуратуре, следственные действия…

Харьковский облпрокурор записал имущество на родственников

Глава Харьковской областной прокуратуры Александр Фильчаков почти всю недвижимость записал на родственников. Об этом стало известно из его декларации. Согласно…

Прокуратура и полиция расследуют воровство в "Киевводоканале"

Прокуратура совместно с Национальной полицией Украины в понедельник, 7 февраля, проводят следственные действия в ЧАО «Киевводоканал» в рамках уголовного производства…
НОВОСТИ