Человек не терпит насилия!

Проститутка в мундирі

pavlov

Коли народні депутати від опозиції починають вичавлювати сльозу з західних дипломатів своїми розповідями про політичного в’язня Луценка, так і хочеться порекомендувати їм поїхати в Запоріжжя та використати свій високий статус на те, щоби поспілкуватись зі справжніми політичними в’язнями. Бо Луценко, хай навіть і незаконно, але розглядає небо через заґратоване вікно тюремної камери зовсім не через свої політичні погляди. А виключно через те, що не поділив з себе подібними місце біля годівниці. Інша річ – це члени організації «Тризуб», які арештовані в Запоріжжі по обвинуваченню у відпилюванні верхівки пам’ятника найкривавішому диктаторові в історії людства. Погляди «тризубівців» можуть подобатись чи не подобатись, з методами їх діяльності можна погоджуватись чи не погоджуватись, але вони є політичними в’язнями в класичному розумінню цього слова й перебувають у слідчому ізоляторі виключно через свої політичні переконання. Якими б ці переконання не були.

На цей момент у СІЗО Запоріжжя знаходяться Анатолій Онуфрийчук, Василь Абрамів, Пилип Таран, Василь Лабайчук, Ігор Загребельний, Олексій Зануда, Віталій Вишнюк, Роман Хмара, Юрій Пономаренко, Едуард Андрющенко, Артем Циганок, Юрій Гудименко й Віктор Давиденко. Наявність політичних в’язнів у центрі сучасної Європи – це сам по собі виклик цивілізованому світу. Парламентська асамблея ради Європи вже оголошувала в 2003 році політичними в’язнями членів УНА-УНСО, які були заарештовані, а згодом – засуджені за виступи проти тодішнього Президента Леоніда Кучми. Щоправда, Кучма до такого демаршу з боку ПАРЄ йшов майже 10 років. Янукович, здається, впорається за рік.

Але прокурор Запорізької області В’ячеслав Павлов дотримується іншої точки зору. 11 лютого, перебуваючи в Одесі з нагоди візиту в Південну Пальміру Генерального прокурора України Віктора Пшонки, товариш Павлов, спілкуючись з пресою, попрохав не називати ув’язнених «тризубівців» політичними в’язнями. «Они просто политические проститутки», — заявив Павлов.

А на запитання, чи не вважає товариш прокурор незаконним тримання під вартою студента Едуарда Андрющенка, який раніше не притягувався до відповідальності, позитивно характеризується й не має взагалі ніякого відношення до інкримінованого йому злочину, Павлов відповів не менш лаконічно: «Нет, не считаю».

Не можемо не відзначити, що прокурор Павлов є земляком нинішнього Президента України – він народився в 1971 році в славному місті Єнакієвому – і, вочевидь, свій словарний запас поповнював з тих же джерел, що й Віктор Федорович. У крісло прокурора Запорізької області Павлов перебрався з не менш славного міста Макіївка, де очолював тамтешню прокуратуру з квітня 2007 по червень 2010 року, а до того він обіймав посаду прокурора Ворошиловського району м.Донецька. Одним словом, типовий шлепер, як любить говорити народно обраний.

Всі намагання журналістів довідатись у прокурора Запорізької області, якою саме статтею Кримінального Кодексу України встановлена відповідальність за «політичну проституцію», так нічим і не завершились. Прокурор мовчить. Втім, як і його безпосередній начальник Віктор Пшонка, який також не розуміє, що назвати такими словами арештованого – то значить визнати його статус саме як людини, що ув’язнена за свої політичні переконання. Але не мовчать адвокати та правозахисники. Щодня з’являються повідомлення про тортури, які застосовують у СІЗО до «тризубівців». Арештантів катують з тим, щоби вони визнали свою вину не тільки у відпилюванні голови монумента Сталіну чи обливанні фарбою пам’ятника Дзержинському (хлопці, окрім Андрющенка, це не заперечують), але й у здійсненні вибуху, внаслідок якого було знищено пам’ятник вусатому тирану, встановлений з приватної ініціативи запорізьких комуністів без дозволу місцевої влади.

Так, наприклад, адвокат Мар’яна Ленюк, яка захищає 20-річного Пилипа Тарана, сина голови Центрального проводу ВО «Тризуб» Андрія Стемпіцького, повідомила, що хлопця тяжко били, непритомного закидали в камеру, застосовували електрошок. Мордують його, за словами адвоката, лише за те, що він є сином голови «Тризубу» — думають, що володіє якоюсь інформацією. Також захисник повідомила, що була прокурорська перевірка, до Пилипа прийшов прокурор, запропонував підписати папірця, що ніхто його не бив і він не має скарг на умови утримання. Хлопець відмовився. Тоді до нього в камеру зайшли троє і знову побили до втрати свідомості.

Зрозуміло, що прокурор Павлов все це категорично спростовує. Як повідомила прокуратура Запорізької області, 14 лютого була проведена перевірка скарг родичів «політичних проституток», порушень законності не виявлено, лише один з ув’язнених поскаржився на слабеньку електричну лампочку. Лампочку негайно замінили.

Не можемо не порадіти за кмітливість і винахідливість товариша Павлова. А з тим, аби читач переконався, що першою найдавнішою професією є, все ж таки, професія прокурора, подаємо листа, власноручно написаного одним з арештованих, Анатолієм Онуфрійчуком, де описано, як Анатолія били в ході допиту. Цього листа адвокат Онуфрійчука переслав в прокуратуру Запорізької області з вимогою вжити заходи для припинення беззаконня, але реагувати на скарги усіляких «політичних проституток» Павлов, вочевидь, наміру не має.

 onufriychuk SBU p1

 onufriychuk SBU p2

Як стверджує Анатолій Онуфрійчук, били його 22 січня 2011 року співробітники Служби безпеки України в приміщенні УСБУ в Запорізькій області. При цьому служивих цікавили аж ніяк не пригоди з головою диктатора, а інформація про діяльність організації «Тризуб». Перевірити, чи вивозили арештованого Онуфрійчука з СІЗО 22 січня, і якщо вивозили, то куди саме, для прокурора Павлова проблеми не становить. Тож, чекаймо чергове оповідання прокуратури Запорізької області про лампочки.

Володимир БОЙКО, спеціально для «ОРД»

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

22 ответа

  1. Володю, дякую! Ти, як завжди, — професійно, обєктивно й гостро! Україна перетворюється на Гуантанамо!

  2. На жаль можна відверто говорити, що Козел Хорошковський розвалив Службу і цілеспрямовано гадить на її мундир,з тим щоб співробітників почали так само ненавидіти, як і дебілів Могильова, яким важко знайти справжніх злочинців, але легко затримати “політичних опонентів”. Шльопер Табачник разом з “прихлібателями” максимально швидко грабує, там де є “його” майно, за яке він як Міністр відповідає, але я думаю значно більше він отримує від Росії за те,що знищує українську націю, через знищення Освіти.
    Однак, можна буде щиро сказати слова тихої вдячності нашому Гаранту Конституції, який максимально сприяє зближенню народу з тим, щоб не мітлою, а шваброю вишвирнути з України цих недоносків, які попали завдяки підкупам та погрозам на виборах у владу. Наступні вибори, якщо пан Президент не скасує їх і не введе Коменданський час, який є вже 30 років у Єгипті і на території України, зможуть винести як лузерів та політичних простітуток всю Данєцкую братву!!!

    Для усієї української спільноти хочу привести рядки Української совісті:

    Вікам посивіли вже скроні,
    А все про волю не чувать.
    Порозпрягали хлопці коней,
    Та й полягали спочивать,
    Чи так їм спиться непогано,
    що жоден встати ще не зміг?
    Пасуться коні під курганом,
    Чекають вершників своїх!

    Ліна Костенко

  3. Вперше зайшла на цей сайт і просто ШОКОВАНА цим листом. Господі, що з нами українцями роблять і за кого? За Сталіна?! ХХІ століття!!!
    Просто гестаповці якісь…

  4. Я о Сталине тоже негативного мнения, но дебилов надо сажать. Из-за них люди пострадали.

    Сидят и правильно сидят. Туда им и дорога!!!

    Мразь националистическая!!!

  5. Если вас арестуют с рассветом

    и отправят на дыбе висеть

    — вы успеете тут же об этом

    сообщить в Социальную сеть.

    Если вас избивают железкой

    или, скажем, избили уже,

    — в форме краткой, достойной и резкой

    сообщите об этом в ЖЖ.

    И его представительный форум

    — бесцензурный, спасибо богам,

    — вам сочувствие выразит хором

    и презрение к вашим врагам.

    Набежит и противников стадо

    — допускаю, что их большинство,

    — и добавит, что так вам и надо:

    объективность превыше всего.

    Дмитрий Быков.

  6. Стишок хороший и правильный, да только не к месту.
    Что такое украинская прокуратура, я хорошо знаю, даже очень хорошо. Если бы это было главной темой в статье. А главная тема — они гордятся, что это они отпили, облили. Вот по поводу взоравли, уже зассали. Надолго на кичу не хочется.

    Не раз бывал на западной Украине, мразь эту не раз видел. И не раз в морду бил, один троим. Трусливые, могут только со спины, из-за угла.

    Вот я приду к тебе и из политических убеждений вылью тебе ведро краски, даже не на голову, а просто на диван. А потом ты мне этот стишок продекламируешь. А?

  7. Мне сначала показалось, что статья все таки о прокуратуре и о методах работы СБУ. Но теперь, прочитав предыдущего оратора, я понял всю глубину своей ошибки. Во все виноваты украинцы и велосипедисты.

  8. Сталин — единственный правитель этой страны, который сделал хоть что-то положительное. За 20 лет Временное Территориальное Недоразумение не сделало ничего хорошего, а только успешно просерает созданное еще тогда. Но памятник нам всем очень мешал, безусловно 🙂 Вот памятник Сталину снесли — вот теперь и заживем!

  9. Для :))

    Я понял, варенье ты всегда с мухами ешь.

    Если ты считаешь, что прокуратуру можно изменить путем биться стекол в этой самой прокуратуре или отбиванием голов у памятников, то наши мнения расходятся. Сколько на этой земле уже памятников царям переломали. Только в одном Киеве сколько. Исходя из этого, у нас должна быть самая действенная демократия. Где демократия?

    В Великобритании ни одного памятника ни одному королю не сломали и имеют самое демократическое общество ПРИ ЖИВОЙ КОРОЛЕВЕ.

    Кто памятники царям ломал? А теперь вождям ломают? Не видишь сходства идеологий и методов. Коммунисты — фашисты — националисты.

  10. Не раз бывал на западной Украине, мразь эту не раз видел. И не раз в морду бил, один троим. Трусливые, могут только со спины, из-за угла.

    Обясни нам — “УКРАИНЕЦ” — откуда такая “мразь” там взялась — ведь всех пересажали а половину расстреляли. И кто их там посмел -“языку телячему” учить. И почему вместо бутыли — у молодьожи в руках пилка. И чево хотят , и чево бузят.
    Недоработка с ТВОЕЙ стороны.Плохо работал — недоглядел.

  11. “Вот по поводу взоравли, уже зассали.”
    Почему “зассали”, и почему у оторваной головы — бюст взорвали.
    Неужто пороху некуда девать. Жывыэ идолы ползают.

  12. Танкисту
    “А придурка правильно били. Он же хотел стать героем-мучеником — он им стал.”
    Дело в том что нетово поймали и нетово пытали.
    Взрывали то другиэ — которых непоймали.

  13. Проявление всякого рода национализма является недопустимым и каждый должен понести ответственность.Но бить, пытать, уродовать, заставлять признать свою вину никто не дал право.В правоохранительных органах бьют всех, кто идет в разрез с планами следователя,прокурора и т.д., а УБОП — это просто сборище неполноценных, ущербных особей и если среди них появляется нормальный,то они сами его сжирают.Методы “дознания”,которые используют “дознаватели” превосходят во много раз методы фашистов.Фашисты просто отдыхают. В Одессе был создан отдел по борьбе с ОПГ,создал это чудо Евдакимов — зам.министра МВД.Так вот опер. работники напивались и после гулянки издевались над подследсвенными.Это считалось у них продолжением банкета. В случае. если с человеком что то происходило и человек умирал, то дело они давали придворному следователю,который “старался раскрыть” преступление всеми силами. Так,что бьют всех не только националистов,но наказание “дознаватели”- садисты не понесут. В нашей стране следствие — это договор ты возьми на себя это. а мы забудем другое или заплати.Они забыли или не знали как вести следствие.

  14. Ув. Владимир Маркович ! Как-то писал Вам, что “не растете”.Статья- позорный регресс.Держите УК под рукой! Какие убеждения ? Конкретные умышленные действия — “пиление” и “обливание”! А письмо брехливое— способ защиты.Ну слабоват прокурор… Ну и что ? Где их сильных набраться ? Предложить Вам стать прокурором ? Вова ! Вы ж “донецкий” ! Не гоните порожняк! Гоните истину ! Да ,желательно, объективную !

  15. “Пам’ятник Сталіну в Запоріжжі був встановлений не у відповідності до затвердженого проекту. У проекті Запорізького обкому Компартії України немає пам’ятника: проект його не передбачає. В даний час ми не підписали акт введення в експлуатацію цього об’єкту — обкому КПУ, і не підпишемо до того часу, доки він не буде приведений у відповідність. Тому вживемо всіх заходів для знесення пам’ятника Сталіну, якщо комуністи його знову встановлять”, — повідомив міський голова Запоріжжя.

    http://www.istpravda.com.ua/short/2011/02/15/24538/

  16. “15.02.2011 1:03 Westa

    Володю, дякую! Ти, як завжди, — професійно, обєктивно й гостро!”

    Что, Бойко, уже сами себя нахваливаете?)))))

  17. Автору — респект. Комментаторам-кацапосталинистам гореть в оду или на костре революции. Один хер сдохните твари и никто не помянет добрым словом.

  18. Украинцу. Ты перепутал-это шпана даубансская нападает пятеро на одного, главное при это отбить первый удар и самому ударить, они после этого отбегают метров на 10 и начинают кривляться, оскорблять и бросаться чем попало, как обозьяны. Ну что с них возмеш — твари они и есть твари. А мухи от котлет отделяй обязательно, для здоровья хорошшо

  19. Цьому “украинцу”, який тут розпатякався, щиро бажаю побувати в руках павлових.
    Дубина ( а не українець), він думає, що відсидиться чи відгавкається.
    Але за сталіна не в останню чергу ставили до стінки ось таких ”украинцив”.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

На блокпосту застрелили экс-зампреда СБУ Киева и области (ФОТО, ВИДЕО)

В четверг, 10 марта, около 18:00 в Дарницком районе Киева бойцы двух спецподразделений полиции расстреляли автомобиль Toyota на синих госномерах…

Помощник Кивы задержан при попытке бегства

Работники спецслужб Украины задержали руководителя депутатской группы Ильи Кивы в Полтавском областном совете, главу полтавская областной ячейки«Украинской федерации таиландского бокса…

Нардеп Шевченко был задержан на границе с Польшей

Народный депутат Евгений Шевченко пытался покинуть страну через границу с Польшей. Его отправили назад в Киев. Об этом РБК-Украина сообщил…
НОВОСТИ