Человек не терпит насилия!

Послу Украины во Франции Купчишину прогиб засчитан

Українська амбасада в Парижі започаткувала залякування журналістів. Розіслала пресі гнівні погрози до всіх, хто пише про політичні репресії та вибіркове правосуддя в Україні. Текст виконано в кращих традиціях товариша Сталіна.

Повідомлення для преси

Внутрішня політична ситуація в Україні

У контексті появи у французьких медіа публікацій про відкриття кримінальних справ проти представників української опозиції та нібито політичних переслідувань проти них, Посольство …вважає за необхідне представити своє бачення ціє теми.

1. Судові впровадження, розпочаті проти лідера партії “Батьківщина” Юлії Тимошенко, є частиною спільних дій у боротьбі проти корупції в Україні. Вони не можуть розглядатися як метод політичного тиску або вияв селективного правосуддя. Варто підкреслити, що питання посилення боротьби з корупцією завжди підіймалося Європейським Союзом під час діалогу з Україною. Генеральна Прокуратура відкрила судові впровадження за зловживання владою та нецільове використання коштів від квот, отриманих у рамках Кіотського протоколу, а також — під час закупівлі медичних транспортних засобів, не придатних до використання. Саме відмова від таких розслідувань стала б проявом вибіркового правосуддя.

2. Кримінальні справи були відкриті не лише проти представників опозиції, але також проти членів партії влади, а також тих, хто входить до парламентської коаліції. Наприклад, проти колишнього Голови Верховної Ради автономної республіки Крим, заступника міністра з питань охорони навколишнього середовища. це свідчить про незалежність українського правосуддя. Загалом, проти можновладців розпочато 300 розслідувань, коли ж проти представників БЮТ — лише 70.

3. Використання структур та партій Європейського Союзу з метою чинити тиск на українське правосуддя є неприйнятним. Коли правоохоронні органи роблять виняток для одної особи, було б неможливо пояснити відмову таких винятків для інших. Це створило б небезпечний прецедент та зашкодило б зусиллям нашої країни в боротьбі проти корупції. Є очевидним, що Юлія Тимошенко використовує відкрите проти неї впровадження і зокрема відмову відвідати Брюссель, щоб збільшити популярність своєї партії. Підписка про невиїзд є єдиним превентивним заходом проти Ю. Тимошенко. Вона далі здійснює свою політичну діяльність та підтримує контакти з представниками інших країн.

4, Відкриття кримінальних справ проти колишніх членів уряду не є ексклюзивною українською практикою. Таке відбувається й по інших європейських країнах, зокрема, по країнах-членах ЄС та країнах-кандидатах (слідства проти колишніх прем”єр-міністрів Болгарії, Румунії, Хорватії). Політики та дипломати не мусять втручатися до судових розслідувань, а навпаки, сприяти прозорості впроваджень. Тиск на українське правосуддя порушує принцип верховенства права.

https://maidanua.org/static/news/2011/1297198327.html

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

5 ответов

  1. Ну и где в тексте МИДа угрозы? Обычное заявление с декларацией позиции страны по данному вопросу. От ОРД уже давно несет не тухлятиной а гнилью.

  2. Лікарю! Тухлятиною пахне від тебе. Якщо ти нічого не розумієш, і якщо тобі здається що “проффесор” з усією своєю командою , в тому числі із МЗС-ом роблять все правильно, то втікай з ОРД, ця рубрика не для тебе. Невже ще ніхто не зрозумів, що проходить узурпація влади на всіх рівнях, свобода залишилася мабуть тількм в інтернеті. Подивись фільм “Кримінальна Україна” і мовчи довго…

  3. Кому куда втікати лучше спросить у Данилишина, он спец по таким делам. Так что засунь свои советы григян в задницу.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

В Лондоне пригрели чиновницу Лени-Космоса

Марина Погибко, просившая летом этого года предоставить ей политическое убежище в Великобритании, на днях получила его. Об этом LB.ua стало известно…

Минобороны продает места на рейсы из Кабула

В Украину из Афганистана вчера, 23 августа, вернулся уже третий самолет с эвакуированными людьми. Заместитель министра иностранных дел Евгений Енин…
АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

Много пишут что Мельник это человек Татарова, Ермака… Нет. Это человек Квартала95, замкнут соответственно на Шефира. Многие наверно слышали про…
НОВОСТИ