Человек не терпит насилия!

Хто воював, чи має право?

Війна в Афганістані — це трагедія сотень тисяч людей, мужність і героїзм, кров і біль, душевні страждання і втрати…Держави, яка відправляла юнаків на війну, вже немає, та й юнаки посивіли, але вони ще живі. Відвоювавши, воїни-інтернаціоналісти залишились наодинці зі своїми проблемами.

Після проголошення незалежності України було прийнято Закон
України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» де
було задекларовано та чітко визначено коло осіб, а також їх права, гарантії
захисту та соціальні пільги, що підпадають під дію закону. Прийнятий закон
був спрямований на забезпечення та підтримання достойного рівня життя,
лікування, протезування, оздоровлення ветеранів війни в Афганістані.

Впродовж двадцяти років Україна змінювала політичне обличчя, розвертаючись то на захід, то на схід, не турбуючись про долі тисяч ветеранів війни в Афганістані, що потребували допомоги. Кожен новий політичний лідер обіцяв гарно і багато, в результаті ж нічого не змінювалось. Приходячи до влади, політична еліта, робила все можливе щоб не виконувати Закони.

В 1995 році до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» додали ліквідаторів аварії на ЧАЕС, навіть не замислившись над терміном «ветеран війни». Це було зроблено з метою збільшення кола осіб, що підпадають під дію вищевказаного Закону та як спосіб пояснення неможливості держави здійснити в повному обсязі виплати

ветеранам війни, у зв’язку із нібито відсутністю коштів.

Висновок, що можна зробити з дій влади: мізерну виплату можна не сплачувати великій кількості людей, мотивуючи відсутністю фінансових можливостей держави. Проте, це не проголошується, тому що визнати себе банкрутами політикани не можуть.

Впродовж вісімнадцяти років кожен інвалід війни чи учасник бойових дій війни в Афганістані змушений був виживати та не піднімав це питання, мовчки погоджуючись зі злочинними діяннями влади, проте, державні службовці та народні депутати в цей час систематично та вчасно отримували величезні заробітні плати, доплати до них та пенсії, виконуючи лише ті Закони, які вони створили для себе, позабувши про обов’язок виконувати Закон України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту». В який з дня його прийняття, знову ж для того щоб обмежити права та не виконувати їх було внесено сорок змін та доповнень.

В 2009 році була створена Всеукраїнська громадська організація «Ніхто крім нас», яка об’єднує ветеранів війн та військовослужбовців.

Основними завданнями організації ВГО «Ніхто крім нас» є захист прав та інтересів воїнів-інтернаціоналістів, а також батьків, які втратили своїх дітей під час воєнних дій в Афганістані. Члени Всеукраїнської громадської організації «Ніхто крім нас» не з кінофільмів знають, що таке підтримка і допомога, бойове братерство, бойовий дух.

Більш детально про ВГО «Ніхто крім нас» та її діяльність ви можете дізнатись з нашого офіційного сайту: www.n-k-n.org.

Завдяки активній громадянській позиції ВГО «Ніхто крім нас» та ГО «Київська міська спілка ветеранів Афганістану» 10 листопада, 15 грудня 2010 року в м. Києві та 26 листопада у різних обласних центрах України відбулися організовані мітинги ветеранів війни в Афганістані.

На останній акції учасники принесли під стіни Верховної Ради України 18 трун, в яких поховані сподівання і надії захисників Батьківщини, обіцянки влади та славнозвісний Закон України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

Під час проведення мітингів були оголошені та направлені звернення Президенту України, Прем’єр-міністру України, Голові Верховної Ради України, Генеральному прокурору України, Уповноваженому Верховної Ради України з прав людини, а також 450 народним депутатам України з вимогами, виконувати які вони зобов’язані, а саме :

1. Звернути увагу на ситуацію, що склалася з приводу забезпечення прав та
пільг ветеранів війни в тому числі учасників та інвалідів бойових дій в
Республіці Афганістан та привести обсяг та розмір прав та пільг до
раніше наданих відповідно до Законів України та законодавства
колишнього Союзу РСР, які в подальшому були незаконно скасовані, В
зв’язку з чим Президенту України створити відповідну службу, до складу
якої включити представників громадських об’єднань ветеранів війни,
зокрема Всеукраїнської громадської організації «Ніхто крім нас» та
Громадської організації «Київська міська спілка ветеранів Афганістану».

  1. Скасувати Постанову КМУ від 7 квітня 2010 р. №299 «Про розміри разової грошової допомоги, що виплачується у 2010 році відповідно до Законів України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та «Про жертви нацистських переслідувань».

  2. Внести в законопроект «Про державний бюджет України на 2011 рік» положення про розмір компенсаційних виплат ветеранам війни відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», встановивши на законодавчому рівні визначення та розмір мінімальної пенсії за віком для цілей нарахування пенсій та виплат ветеранам війни, зокрема щорічної до 5 травня разової грошової допомоги.

  3. Згідно п.37 Додатку 2 Постанови Верховної Ради України «Про основні напрями бюджетної політики на 2011 рік», забезпечити шляхом прийняття нормативно-правових актів належний рівень пенсійного забезпечення інвалідів війни та учасників бойових дій відповідно до їх соціального статусу, зокрема збільшити пенсії інвалідам війни, які отримали інвалідність внаслідок поранень, контузій, каліцтва або захворювання пов’язаних з бойовими діями на 10 прожиткових мінімумів, сім’ям загиблих збільшити доплату до пенсії до 100% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

Так, на сьогоднішній день, пенсія інваліду І групи війни в Афганістані (яким він став у 18 років) становить 150 доларів США, а доплата матері за загиблого сина – 15 доларів США.

5. Прийняти закон про внесення змін та доповнень до спеціального законодавства в частині забезпечення права ветеранам війни на звільнення від сплати податків, зборів і мита всіх видів та земельного податку, відповідно до п. 23 ч. 1 ст. 13 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

6. Кабінету Міністрів України розробити та прийняти порядок для одержання позики на будівництво, реконструкцію або капітальний ремонт жилих будинків І подвірних будівель, приєднання їх до інженерних мереж, комунікацій, а також позики на будівництво або придбання дачних будинків і благоустрій садових ділянок.

7. Генерального прокурора України належним чином здійснювати нагляд за додержанням і правильним застосуванням Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

Крім того було зосереджено увагу на тому, що у випадках ігнорування звернень ветеранів війни в Афганістані та подальшого порушення прав та інтересів, передбачених Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», ветерани війни будуть захищати свої права в будь-який спосіб, не порушуючи законодавства України, привертаючи увагу громадськості та міжнародної спільноти та звертаючись до міжнародних судових інстанцій.

На вищевказані звернення надійшли відповіді не по суті заявлених вимог та вказаних порушень законодавства, необґрунтовані, байдужі та навіть цинічні.

Як приклад — відповідь «про все та ні про що» Голови комітету Верховної Ради України у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів В. М. Сушкевича:

Відповідь з Адміністрації Президента також була лаконічною, цитуємо: «питання соціальної захищеності ветеранів перебуває на постійному контролі у Президента».

Відтак, складається враження, що нібито всі переживають, вболівають та контролюють, однак за 18 років не можуть віднайти того, хто повинен виконувати вимоги Закону!

Після такої реакції, а точніше ігнорування законних вимог, керівництвом ВГО «Ніхто крім нас» та ГО «Київська міська спілка ветеранів Афганістану» було подано Заяву про вчинення злочину та порушення кримінальної справи стосовно Тимошенко Юлії Володимирівни та всіх осіб, які були членами Кабінету Міністрів України станом на 18.03.2009 р. та стосовно Азарова Миколи Яновича та всіх осіб, які були членами Кабінету Міністрів України

станом на 7 квітня 2010 р. Та прийняли злочинні Постанови Кабінету Міністрів України, які спричинили суттєву шкоду кожному ветерану війни.

Відповідь, що надійшла з Генеральної прокуратури України не здивувала: нашу заяву відповідно до кримінально процесуального законодавства в Генеральній прокуратурі навіть не розглядали, адже каста недоторканих сформована та чіпати її заборонено.

Всі інші державні діячі, котрі надали відповіді теж посилалися на відсутність коштів в бюджеті. Провівши елементарні порівняння розмірів видатків, які в цьому році «борці за соціальні інтереси громадян» передбачили на підтримку ветеранів з видатками бюджету передбаченими на оздоровлення та лікування депутатів а також на утримання державних службовців, складається цікава картина.

Так, відповідно до ЗУ «Про Державний бюджет України на 2011 рік» заплановано витратити на «державних службовців» та «представників народу»:

на стаціонарне медичне обслуговування одного

«посадовця-депутата» держава витратить в рік

190 355 200 /1000 =

190355 грн. 20 коп.

поліклінічно-амбулаторне обслуговування, діагностика та лікування одного «посадовця-депутата» держава витратить в рік

103 745 800/1000=

103 745 грн. 80 коп.

фінансову підтримку санаторно-курортного комплексу Управління справами Верховної Ради України

7 216 200/1000 =

7216 грн. 20 коп.

фінансову підтримку санаторно-курортних закладів Державного управління справами

122 059 000/ 1000 =

122059 грн.

Загалом

423 376 грн.

Акцентуємо увагу, що кількість керівного складу органів державної влади разом з народними депутатами приблизно становить 1000 осіб.

Таким чином вартість лише медичного обслуговування та забезпечення відпочинку кожного народного депутата України чи члена керівного складу органів державної влади в рік виливається Державі майже півмільйона гривень. При цьому до цієї суми не входить навіть розмір заробітної плати народного депутата чи посадовця.

Натомість відповідно до ЗУ «Про Державний бюджет України на 2011
рік» на санаторно-курортне лікування ветеранів війни, осіб, на яких
поширюється чинність законів України “Про статус ветеранів війни, гарантії
їх соціального захисту”, “Про жертви нацистських переслідувань” та
інвалідів заплановано витратити 74 268 600 грн. Згідно інформації яка скрізь
вказується вищими посадовими особами держави, станом на 01.01.2011 року
в України зареєстровано 1 800 000 (один мільйон вісімсот тисяч) ветеранів
війни. Ця цифра складається з ветеранів Великої Вітчизняної війни, війни в
Афганістані та інших.

В випадку, якщо принаймні половина з ветеранів війни все ж таки вирішить отримати санаторно-курортне лікування від держави, то виходячи з розрахунку: 74 268 600 грн./900 000 ветеранів = 82 грн. 52 коп. — це кошти які виділила держава на санаторно-курортне лікування нібито соціально-захищеного ветерана війни. В випадку якщо всі ветерани війни в кількості 1 800 000 чоловік вирішать лікуватись в 2011 році, то в цьому випадку сума передбачена на його лікування державою буде становити лише 41,26 грн.

Напевно, на думку «представників народу» сума в розмірі 423 376 грн. на своє особисте лікування цілком спів розмірна з 41 грн. 26 коп. на лікування інваліда війни.

Вищевказана цинічність можновладців про яку ми вже неодноразово вказували вище може знайти своє підтвердження ще неодноразово при прочитанні запланованих видатків державного бюджету.

Відсутність в Державі коштів на лікування, щорічну разову матеріальну допомогу, реабілітацію, забезпечення житлом ветеранів та
інвалідів війни та зокрема ветеранів Афганістану, є на думку народних
депутатів та високо посадовців достатньою причиною для зменшення таких виплат та взагалі відмови в здійсненні вказаних виплат, проте, відповідно до ЗУ «Про Державний бюджет України на 2011 рік», для себе «коханих» знов таки крім оплати праці народного обранця, утримання апарату Верховної Ради України складає 849 550800 грн., тобто майже один мільярд грн., з яких тільки заробітна плата апарату становить 404 929 300 грн.

Для порівняння наведемо таку таблицю:

Витрати на утримання апарату Верховної Ради України в 2011 році

Кількість працівників апарату Верховної Ради України

Вартість утримання одного працівника

849 550 800 грн.

3000 осіб

283 183 грн. 68 коп./ рік

Щорічна разова грошова допомога ветеранам війни та жертвам насильницьких переслідувань в 2011році

Кількість ветеранів війни та жертв насильницьких переслідувань в Україні

Щорічна разова грошова допомога з розрахунку на одну особу

550 003 900 грн.

1 800 000 осіб

305 грн. 56 коп./ рік

Отже, цікаві факти, коли лише медичне обслуговування одного народного депутата України та оплата праці двох працівників апарату Верховної ради, в рік обходиться державі в один мільйон гривен, при цьому ветеран війни отримає лише 305 грн. 56 коп. разової щорічної грошової допомоги, хоча відповідно до Законів України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” вона повинна становити не менше п’яти мінімальних пенсій за віком зокрема для учасників бойових дій.

Напевно, виходячи з вищевказаного розрахунку стає зрозумілим на що саме витрачаються кошти, які повинні були б бути сплачені ветеранам війни.

Вважаємо, що коментарі зайві. Як бачимо, нинішня влада, як зрештою і їх попередники і далі продовжують грабувати ветеранів війни, не доплачуючи значні суми грошей.

Нажаль, в нашій державі, життя та благополуччя людини з мандатом або маючого звання державного службовця, оцінено в тисячі разів більше ніж ветерана чи інваліда війни. Цікаво, як би відреагувала світова спільнота побачивши таку математику?

В підсумку хотіли б сказати, що ветеранам треба об’єднуватись та разом відстоювати свої права. Адже якщо порахувати збитки, що завдані ветеранам війни, та порушення законодавства за 18 років набереться на багато томів кримінальних справ. Нашим посадовцям хочеться побажати навчитись цінувати і піклуватись про кожну людину не залежно чи є в неї мандат і яку посаду вона займає.

«Носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ. Народ здійснює владу безпосередньо і через органи державної влади та органи місцевого самоврядування» — проголошено в статті 5 Конституції України. Ветерани, здійснюючи своє конституційне право, разом з іншими громадянами України, що мають право голосу, обирають Депутатів з метою отримання достойного рівня життя для всього народу, а не тільки для тих обраних 450-ти.

У випадку, якщо делегований представник не виконує покладених на нього функцій та завдань, ті хто його обрав мають право його ж і відкликати. Але насправді кожен чиновник не складе своїх повноважень добровільно і не визнає себе бездіяльним, він «вчепиться» за своє крісло» і надалі буде сидіти біля «кормушки», що називається «Державний бюджет» та «народ України».

Бездіяльність – це шлях у нікуди. Лише активні дії по захисту своїх прав та інтересів – є справжньою громадянською позицією.

Як відомо: «Один у полі не воїн». А якщо таких воїнів збереться 93000 тисячі, саме така кількість українців воювала в Афганістані?! Такий людський аргумент високо посадовцям не вдасться просто проігнорувати. Ветерани війні – свідомі та мудрі громадяни України. Вони здатні відстояти свою честь та гідність не за 50 грн. на день, як це відбувається на інших масових заходах, а за особисті переконання та за ідею створення світлого та процвітаючого Українського суспільства.

Тільки коли ми разом – ми сила. Ніхто крім нас не вирішить наших проблем.

З повагою до сайту «ОРД», читачів та ветеранів бойових дій, Голова правління ГО «Ніхто крім нас», О.Ковальов.

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

78 ответов

  1. Оскорбления в свой адрес воспринимаю.как здоровую,реакцию на тему. которую затронул автор статьи.
    Льготы,пособия, а что дальше. какой ответ даёт религия “оружия”.Если Вы такие горячие и полные идей непремиримости,к унижению справидливости,что каждый из Нас сделал для того что бы отстоять свои права.
    Единственного ответа на вопрос КТО ИДЁТ НА КИЕВ я так не получил,зато узнал осебе больше, чем думал.Выполнять интернациональный долг практически все попали по приказу, избранные по заявлению.

    Поповоду 30 серебренников если прийдёш я тебе отдам.
    Политические симпатии мои это лично моё дело,а не повод обсуждения в данной теме.
    Словесный понос проблемму не решит.
    Предложи лучшее решене проблемы.

  2. Сколько скотов еще будет лить грязь на хорошее дело, сколько уродов будет искать в движении какие- то подвохи, сколько можно приписывать разных политиков и партий к НКН, разных уродов душит жаба, что нормальные люди объединились и просто делают все от души для таких же как они,знаю точно, пусть собаки лают, а караван всеравно будет идти. Главное много людей в это поверили и многие объединяются по этой идеологии. Я думаю, что скоро в организации будут не только ветераны УБД, но и все профессии и сословия людей. Главное не сворачивать с даного пути.

  3. Смотрите, псевдогерои повылазили на свет, почему же вы раньше не боролись и не поднимали так высоко тему Афганцев, Ваш Червонопиский развалил все УСВА, бегал по партиям и искал себе приференции прикрываясь 100 000 Афганцами, но потом сами жили сладко а ребята,которые приходили на митинги жили так же плохо.

  4. Дай Бог, чтобы у них все получилось.///

    Простите, а что именно джолжно получиться у организации “Никто кроме нас”? Лично я не увидел какой-либо цели или идеологии у данной организации. Они пытаются бороться со всеми и против всех. Всю жизнь в борьбе — это не всегда здорово. Так и хочется сказать: “Ребята! Вам нужна хорошая война! А нам нужна спокойная и состоятельная Украина!”. Идите во власть, творите, принимайте законы, исполняйте их. Ваших людей — афганцев так много есть и в ВР Украины, и в Кабмине, и в Генпрокуратуре и в судах…Так где же толк от этого?

    С уважением отношусь и к Организации, и к Ковалеву лично и к остальным ребятам…Оним сделали очень много и в воспитании подрастающего поколения и в поддержке нашитх аэромобильных войск…но нельзя все время бороться с вируальными ветрянными мельницами! Нужно брать управление этими ветрилами. Тогда и будет ответ на все вопросы. А пока остается только наслаждаться ответами таких, как Сушкевич и ему подобные. А теперь представитель ДОМА Сероштан — первый заместитель Маслакова будет распределять и водить всех калек за нос…потому, что Вы и Мы его допустили ко власти. А где же мы были?…
    Нам остается только покричать сейчас вот здесь на сайте и поплакаться один другому…

  5. Тому кто зашел на чай//. Этот комитет и на……уй небыл нужен, или вы думаете, что вся работа НКН надо что бы залезть в комитет и рулить делами???полная ху……….. НЯ, думайте больше и ширьше, у пацанов
    свои цели, а судя из коментов это не штаны протирать на службе, А Сероштанчик еще захлебнется от контроля пацанов, чево- чево а заебать они могут

  6. Интересное суждение о в кладе каждого участника в раскол Вашего “боевого Братства” я увидел в данном обсуждении реально интересное объединение предложил Коноваленко В.Г. идите в Киев, там все ваши беды,поражения, победы,а лучше Встретить 2 августа в “межгорье” “там русский дух, там Русью пахнет”.
    Вы такие все справедливые, где ВЫ были когда разгоняли “майдан”.Мы то же думали,что “афганцы” это сила,честь и совесть нашего народа, а Вы выясняете свои отношения, как бабы базарные.

    Р.С. Чем больше будет патриотических объеденный, тем больше будет толку.И главное,что бы ВЫ отстояли и наши права.

  7. Статья правильная и актуальная, на предмете этой статьи можно рассмотреть, как президент и его команда относяться к людям. Я надеюсь продолжение будет, автор вы же правозащитная организация, пишите и разоблачайте.

  8. Коноваленко Валерий Григорьевич это ты обращение ребят из” Никто Кроме Нас ” за свое выдаеш???, это точно они писали и выходили с ним к ВР, КАБМИну, и АП, это их труд. Валера тебя там небыло на митинге, так что это не твое обращение а ребятНКН и Киевского Союза Ветеранов Афганистана.

  9. Да я привёл обращение, которое реально выражает наши мысли и требования, только когда надо действовать , мы ждём кто за нас это сделает.
    Вот интересная стать http://sevastopol-tv.ru/index.php?option=com_k2&view=item&id=1224:lgota
    http:// ktelegraf.com.ua/socium/soc/818-invalidov-afgancev-kidaet-ogis.html

  10. Нажаль чи на радість доки влада в руках байдужих — ніхто, нічого не робитиме. Тому вважаю, що безумовно потрібно працювати в тому напрямку, щоб ВИХОВАТИ патріотизм, людяність та братерство в нашій країні. Багато та наполеглево працювати! І кожним кроком йти до конкретної цілі! Не давати собі хвилини спокою доки недосягнеш цілі! “Ніхто крім нас!” — девіз. Девіз, який сильно зближує людей! І я маю надію, що хлопцям вдасться розбудити тверезий розум у “сірої маси”.

  11. Для ” грамотеев типа Острожский”. Тут никто не плачет и тем более не жалится на жизнь, тут начали обсуждать тему и не более, а когда надо будит, мы себя покажем в деле.духу и сил на все хватит.А таких ” ветеранов- что “тоже не плачит” мы еще выведем на чистую воду, какой ты ветеран и как ты им стал.

  12. Серый! Ну будь мил человек, скажи нам слепым, и какую же цель преследуют “пацаны из НКН”? А то шото не видать ее, той самой цели. Может они хотят добиться справедливости во всем мире, тогда пусть заявят об этом. А то что-то больно смахивает на то, что при ТЮльке им жилось хорошо и при ЙуСченке. А вот сейчас стало житься ой, как плохо. Азаров и Янукович отобрали все, что смогли. А из чего они должны им оплачивать, где бюджет? Может они и подскажут, из какой тумбочки Президенту вынуть таньгу и отдать им? Разве ж кто-то против?
    Ну, не присоединились они ни к кому в политическом смысле. Очень выгодная позиция и подлейшая по содержанию — быть ни с кем и поливать всех и вся грязью. А может они выход из этой грязи подскажут?
    Тут правильный выход подсказывают — Россия взяла на себя ответственность за все внешие долги СССР. Может, это НКНу надо к России обратиться, щоб по штуке баксов в год ветеранам оплатила за афганские события?!
    Жаль, конечно, пацанов. Но им надо самим диктовать условия, а не ждать с неба подачек.У Янека свои дети, у Азарова свои. И у Тюльки и у УЮсченка свои дети есть. И у Генпрокурорских есть свои дети. И оне очень не желают шоб ветераны бузили и мешали им жить припеваючи: “Мурка, ты мой Муреночек…”.
    НКН по этим вопросам к Кузьмину обращался? Неужто тот унык от ответа? А к депутату Коновалюку НКН обращался? Шо видповив Валерчик? Он же себя прихильником НКН считает. А афганцы-Нардепы? Шо и те язык в очко засунули?

  13. Писали всем а толку нет, может не писать надо??? Вы думаете что чинуши из ПР не знают что забирают у людей их права и льготы–- знают, значит сознательно или с большого согласия это делают. Так что все они знают, но ждут пролезит или нет у них. Если эта серая биомасса схавает это, то скоро и последнии штаны будут забирать .

  14. Господа Ветераны СА, Чернобыльцы, служивая братия всех органов и структур, рабочии и интелегенция, сегодня каждый из вас живет молча и выживает по одиночке, каждый из вас рад, что сегодня не вас тронули и не ” сожрали”, сегодня каждую секунду вы все сильнее катитесь вниз в тар- тарары, все меньше у вас прав и все больше обязанастей перед властью. Пока вы все будете разделены и разрознены, вам будет хуже и жить будет тяжелее. Если в себе нашли силы для объединения ветераны Афганистана, будьте рады, что еще не все потеряно на сейчас, а вы только грязь льете и все сплетни собираете о них. Жаль, но это наша действительность.

  15. Людмила Сергеевна спасибо за комент. ПОДДЕРЖИВАЮ. Ребята давайте объединяться. Афганцы, участники всех воин, чернобыльцы, учителя, медики, пенсионеры, просто рабочие люди, и все кому не не без различная ситуация. Выяснение отношений и словесная “грязь” оставим на потом. Ни кто кроме нас этого не сделает. НАША СИЛА — В НАШЕМ ОБЪЕДИНЕНИИ.

  16. Лозунг ” Никто Кроме Нас”– это уже лозунг не только десантников, это лозунг уже всех нормальных людей. Ведь идеология проста, только вместе и только поддерживая друг друга мы сможен боротца с проблемами и бедами.

  17. Ты,”миротворец” из Мозамбика”, ты хоть представляешь что такое война? Война в Афгане была 9-ть лет!!! Больше, чем Великая отечественная. Воевали, были ранены, гибли, умирали от болезней неподготовленые 18-ти летние пацаны и не по своей воле! До сих пор продолжают умирать! Хоть я и не согласен с позицией Червонописского Зубка и других комитетчиков, но Червонец горел живьем в танке и потерял обе ноги, между прочим! Поэтому не Вам, засранцам судить, чем отличается война в Афгане от чего-то другого. Вы далеки от этого,вы в это время кто в садик ходил, а кто жрал водку, шарился по дискотекам и любил баб. Не можете отличить х*й от морковки, а все туда же, аналитики гребаные.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ