Человек не терпит насилия!

Лист прокурору Дніпропетровської області. Типу – відкритий

Наталіє Василівно, це знову ми і знову у зв’язку з хлопчиком з Кривого Рогу Максимом Слободяном, якого Ваша прокурорська совість Вам дозволила десять днів протримати в камері ІТТ. Ну, про Вашу совість – то буде розмова окрема, оскільки Ви, здається, знайшли такі пригоди на свої філейні місця. Ми ж бо Вам по-доброму радили: внесіть протест на безумне рішення судді Прудник про арешт пацана, не беріть гріх на душу…

Втім, зараз йдеться не про те. 6 січня об 11:00 Максим звільняється. Але в нього немає ані копійки, щоби добратися додому, ані телефону, щоби зв’язатись з кимсь із друзів і попрохати виручити бодай кількома гривнями для оплати проїзду в громадському транспорті. Бо Ви ж у курсі – Максим був арештований внаслідок змови між головою Довгинцівського районного суду і міліціонером, що пограбував хлопця й відібрав у нього мобільний телефон. У такий спосіб дільничний інспектор Горбунов і суддя Прудник намагались приховати злочин.

Я розумію, що Вам це не пече – Ваш мобільний телефон у Вас жоден міліціонер не відбере. А гроші Вам взагалі не потрібні – бо живете Ви як при комунізмі й обласне управління міліції та районні прокурори лише мріють, щоби задовольняти Ваші забаганки. Але Максим, дякуючи Богові, не прокурор. І, сподіваємось, ніколи ним не стане. І тому доведеться йому йти з ІТТ додому пішки. Тобто, якщо об одинадцятій завтра з ІТТ він вийде, то прийде додому якраз опівночі – Ви ж знаєте, що Кривий Ріг найдовше місто в світі. При цьому у нього взагалі немає зимового взуття – хлопець ходить у єдиних кросівках з тріснутою підошвою.

Я сподіваюсь, Ви вже в курсі, що в тюрмі по сфабрикованих матеріалах Ви тримали дитину, в якої вдома залишились важкохвора матір, що не здатна себе обслуговувати, та п’ятирічна сестра. Ось і подумалось нам – зараз у Кривому Розі сидять Ваші дармоїди й роблять вигляд, що начебто перевіряють законність затримання й арешту Максима. Ну, як вони перевіряють нам вже доповіли – кажуть, з начальника Довгинцівського райвідділу витрясли все до копійки…

Але ми не про те. Ви б, Наталіє Василівно, зателефонували б зрання Вашим цим дармоїдам у Кривий Ріг – нехай на одинадцяту дня приїдуть до ІТТ, заберуть хлопця та відвезуть його додому. У нього батько завтра до четвертої вечора на роботі, а адвокат зайнятий в іншій справі. Одна надія на те, що у Вас ще залишилась пара клепок у голові й Ви не будете далі роздмухувати скандал. І скажіть обов’язково, щоби не забули дитину погодувати десь по дорозі. Бо харчі йому батько зміг передати в Ізолятор лише один раз – 30 грудня.

До речі, Вашим прокурорам побувати в ІТТ було б дуже корисно й пізнавально. Бо, як ми вже писали, Максима не тільки пограбували міліціонери, але ще й обікрав Ваш підлеглий клептоман, який витягнув з речей хлопця в камері схову ІТТ сережку.

Тій сережці ціна – 5 копійок у базарний день. До того ж це сережку не у вухо, а, прости Господи, у язик. Мода зараз така, ось хлопець язик і проколов. Хоча я цієї моди не розумію, але твердо пам’ятаю, що нарікання на молодь – то перша ознака старості й тому мовчу. Так ось, тієї сережки зараз у камері схову не має – люди брешуть, що, начебто, її викрав помічник прокурора Корж, коли стирав запис з диктофону. Ну, Ви вже в курсі, що в Максима був з собою цифровий плеєр-диктофон, на який він записував те, що коїлось у Довгинцівському райвідділі в ніч з 26 на 27 грудня.

Запис ми, ясна річ, відновимо. Але буде цирк з отією сережкою – людина звільняється, адміністрація ІТТ зобов’язана повернути всі речі, що були здані перед вміщенням у камеру, тож доведеться складати папірця про крадіжку. А Ви розумієте, що сережка ніг не має й сама покинути опечатаний пакунок не могла. Іншими словами, відсутність сережки – це прямий доказ того, що в речах Максима, коли він перебував за ґратами, порались. А точніше – сережка зникла, коли міліціонери під орудою Коржа потайки від Максима залізли в камеру схову, щоби стерти диктофонний запис процесу пограбування.

І ще, Наталіє Василівно. Кажуть, прокурор Довгинцівського району Кривого Рогу Власенко, щоби помститись хлопцеві, якусь провокацію замислив і навіть направляв міліціонерів у технікум, де вчиться Максим, брати на нього характеристику. Характеристику, ясна річ, Максу написали пречудову. Та, по-інакшому й бути не могло. Невже Ви думаєте, що народні депутати, громадські діячі й столичні журналісти стали б стільки енергії витрачати на допомогу якомусь хулігану?

Тож передайте, будь ласка, і Власенку, і міліціонерам – хай не рипаються, а розслабляться та отримують задоволення. Але спочатку – нехай відвезуть хлопця з ІТТ додому та нагодують по дорозі.

Володимир БОЙКО, спеціально для «ОРД» та Наталії Марчук

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

211 ответов

  1. Ув. журналист В.БОЙКО,интерес к пацану проявит прокурорская бл.дь,в том случае если у него случайно осталась вторая серёжка,или еще один телефон.Могу забить с любым на сайте,что голодному пацану прийдётся хирячить пёхом в гордом одиночечсве,с чувством глубокой благодарности,за счастливое детство.УВЫ!!!

  2. Нет оперативно-розыскного дела, в котором Максим фигурирует хоть в каком-то качестве — нечего ментам совать свои носы в техникум или еще куда-то. Сразу же жалобу в прокуратуру на незаконный сбор информации за рамками ОРД. Копию в облпрокуратуру с припиской облпрокурорше об очередных незаконных действиях её поднадзорных, которые инициировала именно она своим бездействием.
    И вообще пора бы уже известить обо всём происходящем Комитет ВР по законности и правопорядку. Пусть сам Пшонка объяснит Комитету что там у него происходит с прокурорами, почему и сколько это еще будет продолжаться.

  3. Згоден з “Адвокат” , на все треба реагувати,раз вони кидают виклики і не хочуть заспокоюватись, то треба адекватно відповідати , бо відступати нікуди.У кого є яка можливість інформуйте інші ЗМІ, телеканали, газети, форуми, інших людей, зарубіжних знайомих, та і просто не знайомих.Є вихід хоч на якихось людей? Достукатись би до президента, Енакієвського, до речі, який провів , за його спогадами, доволі важку і голодну молодість, та нехай хоч трохи очистить Дніпропетровську область від нечисті.Захистимо законністm-захистимо себе і своїх близьких, хто його знає що нас чекає завтра, але хаос і бардак може знищити будь кого . Політики тут ніякої,тільки беззаконня в концентрованому вигляді. Окреме звернення до модератора , прохання, товариша з ніком Флойд(і це не один його нік, десяток, але людина одна то)чи забаньте, чи його пости повидаляйте. Ну явно видно психічно хвору людину, то що, ми повинні читати його маячню, чи в дискусії вступати з ним? Його зачепиш а воно потім знову і знову спамить , через що коментарії нормальних людей важче знаходити, я розумію що демократія, але ж не робити помийну яму, розумію що більше коментарів — більший рейтинг у статті, але ж не за рахунок графоманів.

  4. Объясните мне глупому, как человек кот., судя по предыдущим статьям чуть ли не раз в месяц встречается с нашими власть имущими в Киеве, ходит бедняга в одних кроссовках, а? что-то тут г-н Бойко не стыковки какие-то.
    Да и почему одному Максиму такой почет и уваженье, и третья публикация на ОРД, а ведь сколько таких же, незаконно задержанных? или у Вас г-н Бойко с ними никаких личных отношений нет, и они Вам не интересны???
    Не гоже, так, ой не гоже пошлятину писать ничем не подкрепленную кроме собственных сексуальных фантазий.

  5. Прокуратура Долгинцевского района Кривого Рога никак не угомонится — вчера целый день помощник прокурора срал на сайте, сегодня опять продолжает. Днем — с рабочего компа ІР 109.167.90.149, вечером – с домашнего ІР 178.213.6.6

  6. Ребята ! Напишите,когда человека выпустят конкретно на
    свободу!
    Непонятно,почему всякие голубые пидоры волнуются!
    Человека взяли низачто-нипрочто! Только потомучто
    кому-то там хочется кушать! На халяву!
    А кроссовки,трубки для дайвинга ! — все это херня
    ни к чему не относящаяся !
    Важен факт: хлопца взяли и ограбили,те которые
    должны были захыщать!Остальное все шелупонь !
    На сайт Могилева — это вера в доброго царя !
    Да они все голубые!

  7. Свое отношение к этим всем статьям хочется выразить с помощью древней поговорки: “Собака лает, а караван идет”.

  8. инвалид, ты точно инвалид, только на голову, если Г. Бойко так волнуется за Максима, пусть приедет и подвезет его или лень?

  9. Откуда такой интерес к особе парня? никак родственник или коллега?:

    За простых людей таких воплей не поднимаете

  10. Талантливому мальчишке, который живет в ужасающих условиях в Кривом Роге, вот уже два года пытаются помочь народные депутаты, известные адвокаты, общественные деятели и журналисты. Не все ж такие, как прокурор Днепропетровской области Марчук. В частности, редакция «ОРД» прошлым летом договорилась с фирмой, которая развлекает отдыхающих в Крыму, чтобы Максиму бесплатно организовали погружение с аквалангом. Вот оттуда и фотография. А если прокурор Власенко разочек накормит ребенка за свой счет — то не обеднеет. Он уже столько наворовал, что переживет такую потерю безболезненно.

  11. Интересно, а это прокурорша хоть в Украине… А то у них есть добрая традиция за “отпускные” отдыхать на Н.Г.

  12. Было полное спокойствие. Почитал. Ужаснулся. Восхитился. Радостно улыбнулся. Мне за 50 лет. Хоху в нормальных гавнодавах (для непонимающих — это обувь очень удобная для сложных погодных условий). Работаю много….лет. У меня есть мобильный телефон. Нокиа называется. По-моему 2600. Отличный аппарат. Использую для связи на всей территории нашей страны. В кармане от 200 до 500 гривен постоянно на всякий случай. Иногда поем, иногда угощу друзей. Проблем в общем то нет. Не жалуюсь. Топерь о мальчике. Хороший мальчик Слободян. Отец еще лучше — работает на Миттал-стилл, который Юля продала за 24 млрд грн. Кстати, я не получил ни одной копейки с этой продажи. У Мальчика нет обуви — кроссовки негодные — подошва лопнула. Но и Бог с ними. Зато у мальчика есть МП-3, который стоит 300-500 гривен и телефон, умеющий работать в режиме диктофона. На 1000-1400 грин потянет. А дома мама больная. Она уже свое отжила, а еще живет…. Мальчик суровый, прошел подготовку в зеленых, краповых и … беретах. Когда его задерживают наши беспредельные менты, он мужественно включает на запись диктофон мобильника, дактофон МП-3плеера. Я проходил определенную подготовку …и с трудом представляю 19-ти летнего парня в образе агента 007. Тихо плачу от зависти. Оказывается Вымпел и Куб в дворце Амина оказались в роли лохов. АВТОРЫ! Определитесь!!! Выйдите из роли. Не век же вам сочинять сказки.

  13. Кто у нас в стране крышует наркоторговлю, проституцию, игральный, палёно-водочный бизнес и т.п.? Вопрос риторический. Все и так знают — наши ребята в милицейских погонах. Для них так же не вопрос отрезать голову журналисту Гонгадзе или растерзать студента Индыло. Поэтому, когда я слышу слова “пока мы живем в правовом государстве” (тут кто-то в пылу полемики обмолвился), рука непроизвольно тянется к кобуре.
    Вы правы, Бойко своими статейками здесь ничего не изменит, наверное он сумасшедший, что надеется на силу слова там, где без кувалды не обойтись.

  14. помощник Долгинцевского прокурора стал уже писать под ником “объективный”. Твоя писанина вместе с протоколами соединений будет передана в областную прокуратуру, придурок. И тогда тебя уже точно выгонят с работы не “по собственному”, а в связи с дискредитирующими обстоятельствами.

  15. По первому айпи-адресу услуги предоставляет провайдер PEOPLE-NET (CJSC Telesystems of Ukraine 15/15 V. Khvoiky St. Ukraine, 04080, Kyiv) но айпишник динамичный и конечного адресата может нам подсказать сотрудник провайдера (если есть такие то может подскажите?), по второму услуги предоставляет SUNLINE-NET (Ukraine, Krivoj Rog, Dnepropetrovskoe shosse, 16B) и айпишник тоже динамичный (вобщем просьба не меняется ?).

  16. и первый, и второй, а также еще несколько адресов используются компьютерами, установленными в Кривом Рогу. Домашний комп — в микрорайоне “Восточный” (точный адрес называть не станем, пожалеем придурка), рабочий — в прокуратуре района. Это — не бином Ньютона. В компаниях провайдеров работают тоже люди и они тоже следят за развитием ситуации в связи с арестом мальчишки.
    Кстати сказать, не обращайте внимания на “Флойда” — он вовсе не из Днепропетровской милиции. Он — из Николаева. Пользуется двумя компютерами, один на работе, один дома.

  17. Кто там видит ай-пишники, есть просьба: опубликуйте, пжлст, мои провайдеры и из какого города я пишу (напоминаю, я пользовался 2-мя провайдерами — на работе и дома). Это для того, чтобы некоторых умников ткнуть носом в их лживые, наглые и безосновательные заявления о том, что я “Фесенко”,”Горизонт Эвен” в одном лице или еще кто-то из Криворожской, Днепропетровской милиции или МВД Украины. А вас, господа Адвокаты, Выборы, Серые и прочие — после этого попрошу забрать слои слова назад и извиниться. Если, конечно, у вас есть совесть и смелость для этого.

  18. вижу все, Вы опередили мою просьбу. Спасибо! Жду извинений от вышеперечисленных мной товарищей.

  19. Флойду на 6.01.2011 12:44 — Всё страдаете? Мания величия, видать, тяжелое наказание. Какие же слова нам, “Серым”, по-вашему, следует “забрать обратно”? Если Вам полегчает (а я гуманист и желаю, чтобы полегчало), то я заберу обратно ВСЕ свои слова, адресованные Вам и высказанные в полемике с Вами. Поскольку к этому моменту я убедился, что Вы не собеседник, а так, мудозвон, гордящийся тем, что его всерьез восприняли разумные люди. А то, что из Николаева, дела-то не меняет.

  20. вижу все ––-

    “Талантливому мальчишке, который живет в ужасающих условиях в Кривом Роге, вот уже два года пытаются помочь народные депутаты, известные адвокаты, общественные деятели и журналисты.” ––––––––––––––––––––––––––— ––––––Чем выше перечисленные люди пытаються ему помочь, разве что болтовней. Неужели народные дипутаты и известные журналисты, немогут сделать парню ремонт в квартире, устроить его на роботу, и дать немного начального капитала для своего дела?

  21. Ну вот хоть убейте меня, но немогу я понять: Ну зачем помошнику прокурора красть пятикопеечную сережку, которую кто то носил во рту??????????????????????????????? В прокуратуре работают очень не бедные люди!!!––––––––––––––––––––––––- –––––-
    Я еще раз хочу объяснить для непонимающих! Я не оправдываю ментов, судей и прокуроров если они виновны! Есть доказанные факты, “казнить” безжалостно!!! Я не в коем случае не осуждаю Максима, и не пытаюсь доказывать его вину в чем-либо. Возможно он совсем не виновен, и вообще золото парень! Я просто читаю внимательно текст, и вижу вещи которые покрайней мере где живу я просто не возможны! Я просто анализирую изложенною инфу и коментирую её. Форум для етого и создан! То почему здесь начинают пресекать коментарии противоположные от мнения автора и скажем так большенства форумчан. Почему пытаються пугать “невыездным”, устраивают цирк с !Р-адресами, пугают вычислить и разобраться! Что это? Ну установили вы “мак” и !Р адреса, что дальше? Что вы можете нам предъявить?––––––––––––––––––––––– ––––––—
    Ну пишите тогда свои статьи сами для себя и сами же их комментируйте, и балдейте от счастья!!!
    Адвокат! Вот вы эти свои угрозы оставьте при себе, я ложил х.. на них!!!

  22. Факт пропажи серги не устанавливает кражу ее прокурором, а устанавливает противозаконный и тайный доступ к вещам.

  23. Серый сказал:
    “Всё страдаете?” — Вы, я как погляжу, тоже)))
    “Мания величия, видать, тяжелое наказание” –- не более тяжелое, чем отсутствие совести у Вас и смелости признать, что были не правы, причисляя меня к днепропетровским ментам, всячески намекая на это.
    “Какие же слова нам, “Серым”, по-вашему, следует “забрать обратно”? – выше написал, читайте внимательнее.
    “Поскольку к этому моменту я убедился, что Вы не собеседник, а так, мудозвон, гордящийся тем, что его всерьез восприняли разумные люди” — я до оскорблений, как Вы, опускаться не собираюсь. А по поводу “разумных людей” — поржал, спасибо))). Ану перечислите мне, кто тут на сайте “разумный”, а кто нет, шоб в курсе дела быть. Вы, наверное, первым в списке себя записали?))))
    “А то, что из Николаева, дела-то не меняет” — для Вас и вам подобным НИЧЕГО дела не меняет. Вспоминается “ты ему ссы в глаза, а он тебе — божья роса” — как-то так.

  24. Горизонтович, расскажите, как сошел с ума ваш единомышленник Флойд?
    Мы путешествовали в горах, где прекрасное эхо. Но Флойд привык, чтобы последнее слово всегда оставалось за ним.

  25. Интерестно было бы послушать самого Максима, что он расскажет о своих преключениях!!! И желательно поподробней!

  26. Максим вже дав дуже докладні пояснення в прокуратурі. Їх зміст:

    1.Максим уклав сестру спати й об 23-00 26 грудня поїхав з дому до своєї дівчини в маршрутному таксі. Там він побачив свого знайомого, у якого виник конфлікт з водієм (знайомий голосно розмовляв у салоні). Водій погрожував у нецензурній формі. Міліцію до зупинки маршрутного таксі викликав не водій, а саме Максим – це він зателефонував за №102 зі свого колишнього телефону (перевіряється елементарно).
    2.Ніякий водій в міліцію не звертався – Максима забрав дільничний Горбунов і увіз з зупинки, а маршрутне таксі поїхало далі.
    3.В міліції дільничний побив Максима й відібрав у нього телефон на очах двох свідків – адміністративно затриманих. Цих затриманих Горбунов примусив підписати чисті аркуші паперу, на яких потім написав від їх імені «свідчення», що вони бачили, як хлопець начебто бешкетував.
    4.Максим був тверезий – на вимогу Максима його возили до нарколога, лікар дала довідку з цифрами вмісту алкоголю – у межах норми. Цю довідку підписав Максим, після чого хтось зробив на ній напис «перебуває в стані алкогольного сп’яніння».
    5. Максима з лікарні знову повезли у райвідділ, він вимагав допустити адвоката, але його знову побили.
    6.Ранком Горбунов відвів його до судді Прудник і показав їй якісь папери. Протокол Максиму ніхто не показував, що в тих паперах він не знає. Максим зробив у суді заяву про пограбування, став вимагати допуску адвоката та опитування свідків. Зокрема – він прохав викликати й опитати тих двох затриманих, які бачили пограбування. Суддя не стала слухати й на словах сказала Горбунову, щоби той віз Максима в ІТТ на 10 діб. Постанову вона не писала, не проголошувала, Максима ні про що не питала, особу його не встановлювала.
    7. О 14-30 Максима знову привели в райвідділ, де він побачив вчорашнього водія маршрутного таксі, точніше, людину, яка себе так називала. Оскільки почалась перевірка, Горбунов вже після арешту хлопця розшукав начебто водія маршрутки, співробітники внутрішньої безпеки разом з помічником прокурора Коржем переписували адмінматеріали й відбирали у водія пояснення.
    8. Сережка зникла з опечатаного пакунка, куди лазили прокурор і міліціонери при спробі стерти 4 години аудіо запису, які Максим зробив у міліції та в лікарні.
    9. Максим дуже вдячний начальникові ІТТ Юрія Федоровичу Стасенку, умови тримання були цілком нормальними, годували дуже добре, співробітники ІТТ ставились до Максима надзвичайно ввічливо, жодних порушень законності ані щодо самого Максима, ані щодо інших ув’язнених не було.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

В земельном департаменте КГГА прошли обыски. У Кличко всё отрицают

В помещениях аппарата Киевсовета и Департаменте земельных ресурсов прокуратура и Нацполиция провели обыски. Как сообщили в городской прокуратуре, следственные действия…

Харьковский облпрокурор записал имущество на родственников

Глава Харьковской областной прокуратуры Александр Фильчаков почти всю недвижимость записал на родственников. Об этом стало известно из его декларации. Согласно…

Прокуратура и полиция расследуют воровство в "Киевводоканале"

Прокуратура совместно с Национальной полицией Украины в понедельник, 7 февраля, проводят следственные действия в ЧАО «Киевводоканал» в рамках уголовного производства…
НОВОСТИ