Человек не терпит насилия!

Божевільна цензура

shmorgunprocuror

29 жовтня 2010 року у Вінницькій газеті «20 минут» мала вийти стаття про прес-конференцію координатора Вінницької правозахисної групи Дмитра Гройсмана, що відбулася минулого понеділка. Газета вже була зверстана, а матеріали – розміщені на сайті. Як раптом до редакції прибули чотири співробітники обласної прокуратури й, погрожуючи головному редакторові всіма карами Кримінального кодексу, зажадали, щоби матеріал про прес-конференцію був знятий. Переляканий редактор розпорядився статтю прибрати.

Негайно по тому правозахисники здійняли ґвалт, запевняючи, що прокурор Вінницької області Олександр Шморгун запровадив цензуру. І, навіть, вирішили домагатися порушення за цим фактом кримінальної справи у зв’язку з перешкоджанням законній діяльності журналістів. Ще б пак: ось, будь ласка, скрин-шот статті, яка була знята з сайту на вимогу співробітників обласної прокуратури.

screen 

Як відомо, ніякої цензури в Україні не має й бути не може. Принаймні, в цьому нас давно й наполегливо переконує заступниця керівника Адміністрації Президента пані Герман, а Ганні Миколаївні ми віримо, як собі. Тож, помаракувавши як слід, ми вирішили, що насправді в прокурора Вінницької області Шморгуна трапився рецидив давнього захворювання, внаслідок якого він у 1996 році був звільнений з посади судді й десять років поспіль тинявся на вільних хлібах.

Річ у тім, що прокурором Вінницької області Шморгун був призначений у 2006 році. До того він працював головою Новомиргородського районного суду Кіровоградської області, але був звільнений указом Президента України від 27.06.1996 №481/96 в порядку дисциплінарного провадження. Тобто, за вчинення дій, не сумісних з посадою судді. Що такого учудив Шморгун довгий час залишалося загадкою, аж доки мешканець Вінниці, профспілковий активіст Андрій Бондаренко, не направив запит до Генеральної прокуратури.

Відповідь була приголомшливою: виявляється, у жовтні 1995 року суддя Шморгун при розгляді кримінальної справи припустився порушення законності, «перебуваючи в хворобливому стані». Іншими словами – у стані, який виключає усвідомлення наслідків своїх дій.

shmorgun

Бондаренко став активно розповсюджувати цю відповідь Генпрокуратури, а Шморгун – у свою чергу – не менш активно став намагатися відправити Бондаренка в психіатричну лікарню. Чотири рази прокуратури області зверталася до суду з поданням дати згоду на примусове вміщення Володимира Бондаренка до «дурки», і чотири рази суд відмовляв, мотивуючи це тим, що Бондаренко – абсолютно здорова людина.

На 9:15 год. 29 жовтня в Апеляційному суді Вінницької області призначено розгляд апеляційної скарги прокуратури на чергове рішення суду першої інстанції з відмовою в примусовому лікування Бондаренка. Саме у зв’язку з цим 25 жовтня Дмитро Гройсман і провів прес-конференцію, розповівши як Шморгун намагається розправитися з норовливим профспілковим діячем, а заодно – приховати правду про свою власну неосудність.

Ця прес-конференція наробила чимало галасу у Вінниці, репортажі про неї мали вийти в газеті «20 минут» та на телеканалі «СМАРТ», але після візитів працівників прокуратури редакційна політика цих видань раптово змінилась. Що й дало підставу правозахисникам вимагати порушення кримінальної справи за статтею 171 КК України – перешкоджання законній журналістській діяльності.

Втім, прокурор Шморгун нічим не ризикує – маючи на руках Указ Президента про звільнення з посади судді за перебування «в хворобливому стані», він може абсолютно безкарно робити все, що йому заманеться – божевільних не судять.

Володимир БОЙКО, спеціально для «ОРД»

В тему:

Версiя для друку

13815

Прокурор Вінницької області О.С.Шморгун: «Хворобливий» бідося чи мстивий маніяк?

Ось на цьому фото – прокурорський «генерал», державний радник юстиції третього класу Олександр Семенович Шморгун.

shmorgun1

А на цьому – мало кому відомий (поки що) громадський активіст, керівник офіційно зареєстрованої юридичної особи, громадської організації «Рух прокуратура Вінниці без корупції» (код ЄДРПОУ), а також один з керівників місцевої вінницької філії всеукраїнської незалежної профспілки «ТРУДЯЩІ» Андрій Бондаренко.

bonarenko pasport

А на цьому – Дмитро Гройсман, координатор Вінницької правозахисної групи, один з дуже небагатьох українських правозахисників, які захищають людей, а не підлизують владу, чи рвуть конкурентів за гранти.

lozhimhuy

Саме завдяки роботі Вінницької правозахисної групи і стало відомо про цю моторошну історію.

За законами логіки, один з цих трьох найближчим часом має зникнути. І якщо О.С.Шморгуну загрожує максимум пенсія, яку він, між іншим і так отримує…, а Дмитра Гройсмана, якщо не посадять за порнуху, то можуть банально вбити, до чого йому не звикати, то ось Андрію Бондаренко влада підготувала зовсім інше «місце зберігання». А саме — так звану «дурку», або, якщо говорити офіційною мовою – «Вінницький обласний психоневрологічний диспансер №1 ім.Ющенка». Зовсім, як в радянські часи… Втім, чи багато змінилося всередині нас самих з епохи совка?

Андрія Бондаренка, який є абсолютно притомною, психічно врівноваженою, але на свою смертельну біду креативною і наполегливою людиною, переслідують вінницькі прокурори – підлеглі пана Шморгуна. Переслідують затято, з очевидною психопатичною маніакальною впертістю. Вони хочуть проголосити Андрія психічно хворим і запроторити його до психлікарні тільки тому, що Бондаренко уже дістав прокуратуру своїми скаргами та розвінчанням судово-прокурорської сваволі.

Нам вдалося прочитати кілька прокурорських листів до психлікарні. У них лікарів, залежних від прокурорських та, на жаль, пов‘язаних з ними співучастю в злодіяннях, переконують негайно звертатися до суду з вимогою примусово госпіталізувати Бондаренка до психушки. Після цього цілком закономірно постає питання – які ж такі симптоми хвороби цього соціально-небезпеченого пана Бондаренка?

А ось і вони, симптомчики-2010: уважно почитайте, що терпить папір, на якому прокляті лікарі за наводкою проклятих прокурорських «малюють» суддям подання про запроторення людини в “дурку”.

screen1

screen2

screen3

Безсумнівно, якщо ти воюєш з владою в цій країні – ти ідіот, і місце тобі на «дурці»! Принаймні, репресіями проти таких, як Бондаренко, влада хоче це довести.

Але чи притомна вінницька влада?

Виявляється, що не дуже. Андрій Бондаренко провів своє власне розслідування і отримав унікальний документ. Прокурор Вінницької області Шморгун О.С. був свого часу ганебно звільнений — і це загальновідомо — з посади голови Новомиргородського районного суду Кіровоградської області в порядку дисциплінарного провадження. Згідно зі знайденим документом, він заробив цю нечувану санкцію за те, що «в жовтні 1995 року при розгляді кримінальної справи, перебуваючи у хворобливому стані, допустив порушення процесуального права».

shmorgun

Але кілька років наполегливого лікування хворобливого стану – і ти уже можеш стати Прокурором спочатку Луганської, а потім в Вінницької області і використовувати зграю своїх підлеглих, аби кидати в психіатричні лікарні інших – тих, хто знає про тебе правду.

Люди! Усі ці історії про адвоката Монтян, яка кусає мусорів за пальці, не варті навіть хвилини уваги порівняно з тією загрозою, яка висить над простим громадянином України вінничанином Андрієм Бондаренком, якого маніакально переслідують хворобливі бідосі з Вінницької прокуратури.

Благаю вас: завтра 29 жовтня о 9 год 15 хв прийдіть в Апеляційний суд Вінницької області, де буде слухатися апеляція психлікарні ім.Ющенка на рішення Ленінського райсуду Вінниці про відмову в наданні згоди на примусове психіатричне обстеження психічно здорової людини – правозахисника Андрія Бондаренка.

Деталі – у Дмитра Гройсмана, за телефонами 0632208055, 0672846450

http://infocorn.org.ua/2010/10/28/prokuror_vnnyc%27koyi_oblast_osshmorgun_hvoroblyvyyi_bdosya_chy_mstyvyyi_manyak

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

8 ответов

  1. Цей горе-прокурор ШМОРГУН уже давно був вдома, але його ще ніхто в тюрму не направляв, проти нього було порушено 4 кримінальних справи за його життя і він ні по одній не не відсидів.як слід.

  2. На жаль, подоняра, який очолює вінницьку прокуратуру,в цьому кодлі не виняток. Там таких переважна більшість.Чому ж тут дивуватися. Але все рівно сцить подонок. На палю гадів!

  3. А вы посмотрите какое у него выражение лица дебилковато-вороватое….Слышал, что его еще при Союзе чуть не посадили, он в тот период в Песчанском райкоме партии работал и приделал ноги какому то госимуществу. Но садить его не стали, дали подсрачник и отправили на вольные хлеба. На его счастье Союз развалился и оно — гавно Муркуриловецкое опять всплыло. Кстати психбольница Ющенка если бы на него внимание обратила, он бы с первого захода туда улетел. Колонули пару уколов и сидел бы он в парке на березе играл на губной гармошке.Он между прочим сейчас там стресс снимает, пропитые нервишки лечит, но поможет ли оно ему……

  4. Он в Песчанском суде был судьёй в то время и поругался как-то с помощником прокурора, своим одногодкой, а когда стал прокурором области взял и уволил этого помощника.

  5. Народним суддею Піщанського району Вінницької області Шморгун працював до 1989 року. Не зовсім зрозуміло, який “той час” Ви маєте на увазі?

  6. мелкий шантаж и попытка заработать популярность “народных правдолюбов”. давно ли г-н бондаренко в мусорах числился и прессовал людей, а тут очканул дурки, знает змееныш на собственном опыте как там лечат. митяй судя по фотке тоже недалек, раз такие игрушки-нецке дома держит, нормальный мужик с нормальной психикой такую хрень, не то что дома или в офисе держать будет, он ее в руки не возьмет. а шморгун — дитя эпохи “нєзалєжності Ukraine”, мундирные они все такие, и ошшшеень не любят, когда кто-то копошится в их корзине с грязным бельем.
    Вывод: если решил наехать или или фуфло прогнать, оглянись и посмотри — есть ли подпорка для позвоночника, если нет в наличии или успели убрать, соизмерь свои силы ответить за все самостоятельно в пределах действующего законодательства, а не тявкни и сразу поднимай кипиш через сомнительный средства массовой информации.
    P.S.“Нечего на зеркало пенять, коли у самого рожа крива” вспомни про эфиопов и иных абригенов африканских, вспомни про мусорской кооператив, вспомни про левый профсоюз, вспомни про потрошенные больницы

  7. Да, бля, вот такая страна чибураторов. С подпорочками. И с шансами попасть к Ющенко. Видать и в самам деле татаро-монгольское иго долго топталось в этих краях. Страх на генном уровне. Лучше уж шморгунца взасос, да, дядя? Иль по-другому могеть как-то? Гоблин, одним словом ты.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

В земельном департаменте КГГА прошли обыски. У Кличко всё отрицают

В помещениях аппарата Киевсовета и Департаменте земельных ресурсов прокуратура и Нацполиция провели обыски. Как сообщили в городской прокуратуре, следственные действия…

Харьковский облпрокурор записал имущество на родственников

Глава Харьковской областной прокуратуры Александр Фильчаков почти всю недвижимость записал на родственников. Об этом стало известно из его декларации. Согласно…

Прокуратура и полиция расследуют воровство в "Киевводоканале"

Прокуратура совместно с Национальной полицией Украины в понедельник, 7 февраля, проводят следственные действия в ЧАО «Киевводоканал» в рамках уголовного производства…
НОВОСТИ