Человек не терпит насилия!

«Криса» замітає сліди

rat hunter gi joe

21 жовтня, о 12год. 20хв. «почесний енергетик України» Равіль Сафіуллін зустрівся з заступником Генерального прокурора України Ренатом Кузьміним. Високі сторони провели переговори просто неба, біля готелю «Дніпро», що на Європейській площі столиці. Бо підозрюють (і небезпідставно), що їх службові кабінети прослуховуються. Як повідомив невідомий читач сайту «ОРД» за допомогою голуб’ячої пошти, державні мужі обговорювали наслідки недавнього вимушеного візиту Сафіулліна до резиденції його хазяїна Ріната Ахметова. Найбагатша людина України начебто викликала до себе міністра у справах сім’ї, молоді та спорту й зажадала пояснень з приводу фактів, оприлюднених у нашій статті «У Ахметова завелась «криса».

Нагадаємо, що в публікаціях йшлося про багатомільйонні крадіжки Сафіулліним бюджетних коштів, що виділялися для проведення ремонтних робіт на Рівненській АЕС. Сафіуллін за допомогою Давида Жванії «завів» у «Енергоатом» свою фірму «МКС-Енерго», засновником якої є такий собі пан Алекперов Санан Новуш-огли.

Зрозуміло, що Ахметова цікавив не моральний бік крадіжки, подробиці якої викладені в оцих статтях:

http://ord-ua.com/2010/10/04/u-ahmetova-zavelas-krisa/?lpage=1

http://ord-ua.com/2010/10/11/u-ahmetova-zavelas-krisa-zakinchennya/

http://ord-ua.com/2010/10/06/ravile-safovichu-vizmit-sluhavku/?lpage=1

Ріната Леонідовича більше стурбував сам факт несанкціонованих оборудок Сафіулліна, який є найомним працівником Ахметова й отримує в нього зарплатню саме за те, щоби створювати імідж кришталево чесної людини та гідно нести прапор «боротьби з корупцією в спорті».

Кажуть, що Сафіуллін каявся й божився більше не красти без дозволу Ахметова. А також запевняв Шанованого, що кожна людина має право на ОДНУ помилку в житті. Очевидно, вимагання грошей у вихованців Єнакіївського державного авіаційно-технічного спортивного клубу Сафіуллін помилкою не вважає.

А тепер Равіль Сафович озадачився тим, як загасити скандал. Річ у тім, що в зв’язку з витівками ТОВ «МКС-Енерго» Головним слідчим управлінням МВС України порушена кримінальна справа №222-2. На першому ж допиті Санан Алекперов пояснив, що він є підставною особою, а насправді фірма належить Сафіулліну. Власне, нічого страшного для Сафіулліна в тих показах не має, оскільки Давид Жванія виділив 10 млн. доларів для «вирішення питання» по двох кримінальних справах: і по справі №222-9, яка порушена у зв’язку з розкраданням коштів НАЕК «Енергоатом» його фірмою «Піраміда», і по справі №222-2, оскільки Сафіуллін є партнером Жванії і Давид Важаєвич не може кинути його напризволяще. Але після наших публікацій керівництво МВС України начебто хоче повернути гроші й відновити розслідування обох справ. А це – справжня катастрофа для міністра-афериста.

Тож зараз є лише один вихід – щоби обидві справи забрав для «розслідування», а точніше – для закриття, у Генеральну прокуратуру пан Кузьмін. Щоправда, є деякі процесуальні нюанси. Наприклад, Кузьмін не може витребувати справу в МВС України й не може поміняти її підслідність. Це означає, до ділитись доведеться або з першим заступником Генпрокурора Віктором Пшонкою, або з заступником Генпрокурора Віктором Кудрявцевим (який зараз типу наглядає за правоохоронними органами).

А апетити Кудрявцева загальновідомі. Наприклад, подейкують, що лише за те, щоби поміняти підслідність справи, порушеної Головним слідчим управлінням СБУ відносно колишнього директора Південноукраїнської АЕС Віссаріона Кіма (Кіму інкримінується розкрадання 13 млн. грн. бюджетних коштів), Кудрявцев начебто взяв з народного депутата Андрія Деркача (креатурою якого Кім, власні, і є) 4 млн. доларів. Після чого справа попрямувала до прокуратури Миколаївської області, яку очолює кудрявцевська «шістка» Микола Стоянов. Там справу і закриють, подалі від очей столичних журналістів, після 5 листопада 2010 року. Чому саме тоді? – Бо Кудрявцев не хоче ділитися з нинішнім Генпрокурором Олександром Медведьком, кінець повноважень якого добігає якраз 5 листопада.

Одним словом, Сафіулліну й Кузьміну було про що поговорити. Про наслідки їх зустрічі ми розповімо згодом – у продовженні нашого журналістського розслідування енергетичних афер попсуй-міністра.

Володимир БОЙКО, спеціально для «ОРД»

В тему:

«Проффесионалы» на марше: Сафиуллин прячется от журналистов»

http://ord-ua.com/2010/07/15/proffesionalyi-na-marshe-safiullin-pryachetsya-ot-zhurnalistov/

http://ord-ua.com/2010/07/16/proffesionalyi-na-marshe-safiullin-pryachetsya-ot-zhurnalistov-okonchanie/

«Міністерство дерибану та спорту»

http://ord-ua.com/2010/09/23/ministerstvo-deribanu-ta-sportu/?lpage=1

http://ord-ua.com/2010/09/26/ministerstvo-deribanu-ta-sportu-2/?lpage=1

http://ord-ua.com/2010/09/29/ministerstvo-deribanu-ta-sportu-3/?lpage=1

http://ord-ua.com/2010/10/07/ministerstvo-deribanu-ta-sportu-4/?lpage=1

«Сафиуллин: бізнес на детях»

http://ord-ua.com/2010/10/17/safiullin-biznes-na-detyah/?lpage=1

http://ord-ua.com/2010/10/20/safiullin-biznes-na-detyah-2/?lpage=1

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

76 ответов

  1. 4 млн.дол.
    А в чем проблема то? Есть такая легенда, что сумма откупа определятся вовсе не инкриминируемой суммой, а некоторой величиной основанной на реальном но неофициальном благосостоянии пациента. А также сумма официально озвученная следователями, далеко не всегда соответствует реальным суммам которые поимелись на этих схемах. Да и смысл рыть доказательную базу дальше если и этой суммы хватит чтобы потрусить пациента?!

  2. Как показывает практика, подобные суммы за закрытие уголовных дел платят не обвиняемые, а те люди, которых обвиняемые могут “сдать” на следствии. И цена в таком случае определяется не инкриминируемой статьей, а последствиями для подельников.

  3. парламентский кор:
    «я письменник, я на вас тренуюсь»

    Дерьмецо ты прежде всего, а не «письменник»
    Дешевая мания величия. С претензией…
    Кишка тонка на Бойко тренироваться. Сдулся как проколотая шина.

    Владимиру Бойко – респект и уважение

  4. парламентський кор

    вот есть еще опус от Бойко ( http://ord-ua.com/2010/10/23/prokurori-pischanih-karyeriv-anons/?lpage=1 ), а где же ты? справедливость наша? “письменник, який тренується на нас”?
    А тут нет Сафиуллина и мы молчим…
    Пидар..с не Бойко по призванию, а ты, если только в к Хозяину попадешь. Поэтому молись вместе со своим хозяином, чтобы Партия Брехионов оставалась у власти. Потому что, что тебе, что твоему Брехиону Сафовичу, как только он сойдет с Олимпа будут не самые хорошие годы. И люди будут вас ждать. Так что старость, передай своему пану, будет он встречать в позе стирающей женщины, как минимум…
    Удачи еще пожить несколько лет

  5. Сегодня был фильм Расплата с Мелом Гибсоном. Как на нашу страну все похоже! Только нет Паркера для Сафиуллиных. Жаль

  6. Парламентский корр — обычное трепло. Ему просто нечего ответить по сути четырех простых вопросов. Этот статус характерен не только для прихвосней Сафиуллина, но и для всей ПР. Типа “Покращення життя вже сьогодни”, “Почую кожного”. Гониво…

  7. Это манера Бойко не отвечать на вопросы которые ему задаются, и размещать ложную информацию. Один раз, с помощью лжи, он уже подбил нас встать на его защиту (защитить его от налоговой ведь он любит деньги брать, а не отдавать)и я тогда была наивной дурочкой. Однако время идет и мы мудреем, а вы Владимир стали все наглее и жаднее, но запомните в суд можно подать и без участия редакции, а на вас как частное лицо, я не знаю вашего киевского адреса, но ваш адресок в Донецке, на улице Артема могу дать тем, кто захочет подать иск (согласно закона можно подать исковое заявление по последнему известному месту проживания ответчика). Мне стыдно, что мы с вами коллеги.

  8. Форумчег “репортёр”, Вам стыдно? Понимаю. Значитца, шоб не стыдитца, придётца Вам менять профессию.

  9. Шановний репортер, те що Бойко, а для мене Бойкіс “криса”, знаю давно. Але на цьому форумі вештаються люди, які підставлені самим Бойком, бо йому необхідні підпори, якщо їх забрати він впаде. Фрази будуються однією людиною. Те що Бойкіс жадібний жидок знають всі. У мене він також позичив 300 дол і до цих пір не віддає, а пройшло вже чотири роки. Тож більш жадібних нахаб я не зустрічав. Що він хоче досягти своїм тупим примітивізмом, лише однієї мети, відділити нинішнього президента федерації парашутистів від влади і самому залізти на трон. щоб потім обдирати дітей не по 300 грн, а по 300 мільйонів. Запамятай, мета всіх масонів это “разрушение”, потім підняти ґвалт, як у них все пагано і тільки бідолаха зазівається брик і скинути. А самі, хрясь і залізли. А потім, у них все завжди добре, а у інших, там де їх нема, погано. І так буде завжди, бо це така порода відморозків. Цей придуркуватий діяч Бойкіс і ставить за мету щоб про нього говорили. Ну от говорять, як про продажну скотину і ідіота. Хто такий по відношенню того ж міністра цей Бойкіс. Міністр хоть щось вміє робити. А на що здатні такі прибиті дошкою, як Б…

  10. Имя своё, он не скрывает. Это уже многое значит.
    А вот толпа- им плевать, они получают своё и довольны. Это в нашей стране-обыватель не задумываются о законности. все воруют и готовы кинуть и даже убить за бабло. Вот и относятся спокойно, когда, кого-то убирают. Караван идёт!
    Так и Б-унтаря. И что? караван пойдёт дальше.Без бойни, тут не справиться.Но страна уже разорвана.Восток-Запад.

  11. Парламентскому…

    Во-первых, почтеннейший, Вы сами опустились до личностей и площадной брани. Во-вторых, Ваш неприкрытый антисемитизм очень напоминает нашу “доблестную” Контору. Что же до оценки материалов, и комментов про укусы комаров и прочего… Ну, не знаю…. Я вот в 2007-ом о “творчестве” компашки Черновецкого на ОБОЗе и ОРД написал. Так тоже мне что-то про моську и слоника пищали. Прошли годы. И вот, по результату, как оказалось, именно с этих публикаций уголовное дело началось. А в 2007-ом мер-то наш, не к ночи будь помянут, ого-го как стоял. И с Презиком в деснах, и к регионалам с языком у всего на свете. Инфа — она как в поговорке — если что есть, то топориком не вырубишь. Так что тут Вы зря.

    Отдельно про 300 гривен…
    У меня соседка есть, а у нее внучка была. Внучку цыган изнасиловал и забил насмерть. И все прокуратуру и самих цыган интересовало, сколько же мне заплатили, чтобы я этот кошмар разгребать начал. Так в это дело целая грядка журналистов включилась. Замечу — БЕСПЛАТНО! И по факту “официально утопленной при купании” сделали экспертизу. И таки возбудили уголовное дело. И был суд, и осудили виновного. И наркоденьги отмазаться цыганам не помогли.
    Это просто принцип. Ребенка кинули — ты вступился и рвешь. Просто потому, чтобы другим зарвавшимся бабловым гоблинам неповадно было.

    Мнение моё, возможно ошибочное

  12. ВЕСЕЛЬЧАК-У за характрер уважаю!
    Но там, походу не 300гр. рулят.Замешано круче. Либо политика, в смысле нужно должность освободить-заказ, или заказы. Либо личное. А учитывая, что “Робин Гуд”, сам прыгает, тут ещё может и дорогу чистит.300гр., это просто зацепка. Ведь на Саффиулина никто не написал жалобу.Ну и на прочих участников приступной группировки. Хотя не факт, что нои группировка, скорее всего один, через другого повязаны, и сговора между всеми нет.А связующее звено-среднее — в ТСОУ. Грибанов. Так смороки говорят в лесу. А его кум, об этом в бане.

  13. Дозор, шмунзор, весельчак “пацани, руки коротки у сатаны”. Вже 73 коментар. а ніхто ні в зуб ногою. Навколо дишло, куди стукнув звідти й вийшло. Питання чисто в натуре. Хто, коли, де і як писатиме 13 матеріалів з інтервалом 2-3 дні, й біля прізвища міністра пристібуватиме “біснуваті” епітети? Причому чим брудніше, тим краще. Для кого краще? для біснуватого бойкіса, він же ніконов. Пристібувати епітети для людини, котра ні якого відношення немає до жодного парашутиста, не те що до дитини, яка знаходиться в тому місті, від якого відділяє 30 км, місто де народився міністр. Недолугі тупі є…чики приховують далекі плани. Взагалі за ці 13 матеріалів, треба відбивати авторам голову, нехай походять без башки, вона їм не потрібна. Бо журналістика це один грунтовний матеріал. Хочеш покритикувати, критикуй, але аргументуй. 13 матеріалів, де лише переставляються абзаци, це навіть не заробітчанство, а дешевий примітивізм. І правий на мільйон % міністр, що не відповідає на маячню. Мудро. Проблема яку піднімає бойкіс-ніконов, не те що не привертає громадскості, а навпаки, відвертає громадскість від таких бойкісів. Бо де це бачено вряди-годи, щоб міністр щось у когось вимагав. Не має значення спорту чи якоїсь іншої галузі.

  14. руки конечно коротки. Это-да! Их бы удлинить чем! Почистить бы разную сволоту. Но Саф, про детишек может и узнал-так из прессы. Они-эти детишки и не снятся ему. Гривны с них берут мелкие сошки, которые на 8-10тыс. гр в месяц суетятся. Только лестница эта работает с его позволения. А детишки, это зацепка. с чего же начинать тянуть эту “гаргону”. ТСОУ-вот где клад. А бюджет ведь туда сливают. Как туда КРУ привлечь.?

  15. Дозору. Коллективное письмо хотя бы из постящихся на имя Яныка и Министра. Бойкис и сам в состоянии нагнуть тему через своего “шефа” у которого подвязывается помичником на гром.засадах- депутата ВРУ от НУНС Дония. Пусть заваливает ГПУ депутатскими запросами, проводит патриотические песнопения и жопобдения не в Ирпене, а на Резницкой. И все будет зер гуд:).

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Глава Центрального апелляционного хозсуда заработал только на гараж

Глава Центрального апелляционного хозяйственного суда (Днепр) Юрий Парусников почти всю недвижимость записал на Эльжбету Парусникову. Об этом стало известно из…

Отстраненный глава Ровенской таможни задекларировал из имущества только гараж

И.о. начальника Ровенской таможни Тарас Коваленко, которого отстранили от должности за коррупцию, задекларировал сбережения в размере годовой зарплаты наличными. Об…

ГСЧС возглавил Крук, записавший имущество на тещу

Кабинет министров назначил Сергея Крука главой Государственной службы Украины по чрезвычайным ситуациям. Как сообщил в Telegram-канале представитель Кабмина в Верховной…
НОВОСТИ