Человек не терпит насилия!

СБУ: ІСТОРИКИ ЗАКІНЧИЛИСЯ, ЗАЛИШИЛОСЯ ПОЕТІВ…

poetttt

В минулу п’ятницю творча молодь (і просто молодь, яка любить веселі тусовки, щоправда без алкоголю й наркотиків), не знала, сміятися чи плакати. Плакати – бо дуже хотілося поїхати з наметами у Ірпінь на такий собі фестиваль «Гайдамака. UA», анонсований мистецькою фундацією Олеся Донія «Остання Барикада», а хто його знає, може після доносу Колесніченка в СБУ й їхати нікуди не доведеться. А сміялися – бо донос нардепа-регіонала Колесніченка на захід, який ще не відбувся і відбувається вперше позиціонував, на думку багатьох, психічну неврівноваженість цього маленького українофобчика. Тов. Колесніченко доповідав, що на святі, якого ще не було, буде жах. Презентація «повстанських книжок», лапки, тобто, російською «кавычки», це з реального тексту доносу. Далі ще страшніше – тут співатимуть «українські повстанські й бойові пісні» (зокрема, гурт «Мертвий півень», який користується популярністю в ряді країн СНД, і ніде там у «ксенофобії», якою лякав Колесніченко, помічений не був). А далі повний кошмар: на афіші зображено гайдамаку з «оголеною холодною зброєю». Напевне, Колесніченкові невтямки, що закордонних історичних персонажів, мушкетерів, мали і мають звичку зображати зі шпагами, а ті – ой, які холодні. Й гострі.

Хтось сміявся, хтось плакав, а мені від чого було приємно?.. Вік, знаєте, виключно вік… Від рядків Колесніченка повіяло такою молодістю, коли років понад 20 тому тодішня влада на світанку наказала організаторам прибрати всі стрічки, де випадково, серед інших, зустрічалися синя із жовтою, а стрічки було розвішано культурологічним товариством в процесі підготовки до народних розваг у одному з парків. До речі, де тепер ця влада?…

Але до справи. Після першого дня «Гайдамаків» мені довелося зустрітися з одним із запрошених на імпрезу, відомим українським поетом Олегом Короташем. «Допитаємо» його у якості свідка, гаразд, друзі?

Пане Олеже, наразі Ви були на першому дні «Гайдамаків», «коліться», що бачили?

— Неймовірний за красою парк Ірпіня, роботу із облаштування наметів і сцен, доброго приятеля, чудового поета Сергія Пантюка. «Круглі столи», де гості фестивалю обговорюють нагальні проблеми з країною, але, нічого у цих розмовах не було понад те, що можна почути у залишених «поки що» владою телевізійних ток-шоу. Щоправда, люди, які збиралися у парку, не лише раділи зустрічі й хорошій імпрезі під хорошу погоду, але й жваво обговорювали донос Колесніченка, що оприлюднений в Інеті. Ви праві, і сміялися, й переживали через те, що країну «розкраїнюють». Саме так, не лише «розУкраїнюють», але й «розкраїнюють». Хочу зазначити, що фестиваль приурочено до 20-тиліття студентської «Революції на граніті».

Наскільки я знаю, Ви кілька років поспіль були учасником іншого традиційного свята «Останньої барикади», «Дня незалежності з Махном». Навіть забувши про природну стриманість, стали переможцем конкурсу поетичного боді-арту. Чому цього року свята не відбулося?

  • Наскільки мені відомо, виникли питання із місцевою владою щодо виділення традиційної території. До речі, Ви питали мене ще тоді, що це за «гульки з Махном», у чому вони полягають? Давайте не будемо витрачати час на подробиці, у Вас не культурологічне видання, та й мені треба терміново рушати на Ірпінь. У світлі нинішньої атмосфери скажу одне на цьому «вбитому» нині святі образ такого собі театралізованого Махна був зрозумілим для молоді і Сходу, і Заходу. Його важко було причепити чи до «бандерівщини», чи до «москвофілії», йшлося про театралізовану широку свободу від лайна, яке, вибачте, коїться у вітчизняній політиці.

На нинішніх «Гайдамаках» є щось нове, ті ж «круглі столи». То кого з політиків вже бачили чи сподіваєтеся побачити?

  • Практично нікого. Після доносу Колесніченка організаторів фестивалю представники влади «настійливо просили» аби взагалі відмовитися від запрошення політиків. Словом, існував реальний ризик що Фест не відбудеться.

Вибачте за невеличку наївність, а хто може заборонити політику у вихідні піти чи на базар, чи на дачу, чи на певний фестиваль?

— Якби організатори пручалися, на територію, оголошену під час «Гайдамак» вільною від алкоголю, цілком могли б підкинути, скажимо, ящик горілки, а потім би налетіли «маски-шоу», і багато кого пов’язали за порушення закону про споживання алкоголю в громадських місцях.

Дякую за розмову, поспішайте, куди дійсно треба. Але на «до побачення» дещо складне запитання, згода? Якби б (не дай, Боже) Україна таки з часом перетворилася на Росію-2, або Північну Корею, проте, подібний фестиваль було б оголошено, чи приїхали б пересічні учасники, той самий золотий фонд, молодь?

— Хочеться вірити, що зібралися б. Але візьміть до уваги і те, що «молитвами» такого собі Табачника із шкільних підручників буде викинуто згадку про героїв Крут, правда про УПА, таке інше. Чи зрозуміли б нас у такому разі наші нащадки? І ще про одне хотів сказати. Запрошено на фестиваль трьох поетів, один з них я. У Колесніченка нас заздалегідь названо «известными националистическими писателями». Я вважаю, мені полестили, адже громадянська лірика для мене не є основною; важливіше писати про загальнолюдські проблеми «добра» і «зла». Щодо визначення «націоналість» у розумінні «патріот», тим можна лише пишатися. Але Ви можете собі уявити, щоб відомого французького письменника Фредеріка Бегбедера лідер Франції Ніколя Саркозі, ні сіло, ні впало, назвав «националистическим»? Складається враження, що в Україну повернулися 60-ті роки, коли після показу фільму «Тіні забутих предків» почалися гоніння на Василя Стуса, громадських діячів тощо… Принаймні, цей донос є офіційним оприлюдненням вже наявності досьє на нас усіх. І якщо мої вірщі в чомусь, на думку регіонала Колесніченка, порушили безпеку України Януковича, нехай подадуть на мене до суду. Прийду із задоволенням.

Розмовляла Вікторія АНДРЄЄВА, “ОРД”

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

25 ответов

  1. Лучше бы пан Колесниченко “помог” СБУ сдать в эксплуатацию жилой дом в Ирпене (ул. Мира, 3-Б), где без регистрации (а фактически на стройплощадке (!)проживает не один десяток сотрудников столь уважаемого им ведомства !!!

  2. Гэбисты и их наследники, вы же действительно не слазили с типа обсуждения материалов Андреевой, где же вы сейчас? Инф. повод достаточно реален, статья есть. Надо понимать, пока нет четкого указания, как именно “гебистсвовать”? А без вас под материалами Виктории чено-то нне хватает… Или у вас законные выходные, тогда извините.

  3. Нардеп Колесниченко отрабатывает свой хлеб кремлевским карликам . И вообще противно видить 5-тую колону в Украине

  4. задовбали вже ці ушльопки янучаропахлосабачникхарашидло та бидлосовки…якесь тотальне мракобісся… зробили УРкаїну з України…

  5. А не нужно “стесняться”, нужно писАть и Колесниченко, и Донію, пусть организовывают депутатские запросы в контору, которую они так “любят”, хотя, надо признаться, каждый по-своему…

  6. Адреса для листування з народним депутатом Олесем Донієм: 01008, м.Київ, вул. Грушевського, 5, народному депутатові України Донію Олександру Сергійовичу. тел. (044) 255 31 65.

    Особистий прийом — впродовж сесійного тижня окрім середи з 14-00 до 16-00 за адресою^ м.Київ, вул. Садова, 3-а, без попереднього запису.

    Напишіть депутатові скаргу, за наявності законних підстав будуть вжиті всі заходи депутатського реагування.

  7. Вияачте, вельмишановний пане Бойко! А на що скаржитися народному депутатові Донію? Про донос Колесніченка на фестиваль він сам знає. Якось там, із поступками, домовився, щоб провести, і слава Богу. Бачив (чи не бачив), що на ОРД піднято тему щодо доносу й “гайдамак”, аде не вважає за потрібне відгукнутися, напевне, пороги сайту, де до речі збираються досить цікаві і небайдужі люди для нього занизькі. От хай йому й скаржиться…Колесніченко. А може фізична травма, нанесена панові Донієві регіоналами-бандюками безпосередньо у Верховній Раді, і цілком безкарно, виявилася занадто болючою?..

  8. Тов. Андреева, а что это вы все говорили на “общепонятном”, как сами его называете, и вдруг бодро зачирикали на украинском?

  9. Тов. Андреева, а что это вы все говорили на “общепонятном”, как сами его называете, и вдруг бодро зачирикали на украинском?

  10. Доброго ранку, а ранок у нас, Київських підгородян, розпочинається із світанком, є ще останні городні роботи. Моя дочка вже третій рік студіює у Могилянці, до речі, вступила безкоштовно, значить клепку у голові має. Вони їздила і на Махно-фест, і зараз у Ірпіні. Знаєте, як це з батьками. завжди хвилювався за будь-яку навіть дискотеку малої. Коли вона їздила на ці творчі свята, я був спокійний, бо знав, що вона в порядному товаристві, а не наприклад з падонками — регіоналівськими мажорами. Коли довідався, що ниций донощик підняв руку на такі молодіжні імпрези, то захотілося взяти вили не для робіт на подвірьї, а саме як Гайдамака свою “дуже холодну зброю”. Вибачте, я не все життя порпався у гної, теж дещо читав і розумію. Але зараз сказав страшну фразу. Проте, в кожного буває своя остання крапля щодо влади, яку як і пані Вікторія вважаю незаконною. До речі, сайту і Андрєєвій — респект. Дочці зараз задзвоню, і якщо щось на святі не так, будемо реагувати, думаю не я один.

  11. Ув.тов. “коллега Серого”, грех был бы Вам не ответить по сути. Понимаете ли, так получилось, что “общепонятный” не является моим родным, “детским” языком. Но, полюбив некоторых писателей и поэтов, творивших на русском, поработав в русскоязычных изданиях, кажется, владею им в совершенстве (не верите — давайте, в свободное время, конечно, посоревнуемся. Например, я не употребляю фрикативного “Г”, чтобы было понятней не филологу, не “гэкаю” в русском языке, в отличие от многих его политических защитничков.) А украинский — родной, и сейчас несправедливо утесняемый. Давайте, с Вашего читательского разрешения, я буду писать на ОРД то на одном, то на другом, как “карта ляжет” по отношению к материалу. А вообще — как-то мало Вы похожи на искреннего читателя, да и ник “пахучий”. День сегодня хороший, солнечный, дорожный. Может быть Вы пошли бы туда, куда читатели отправили “Серого” и “весселя”, изгалявшихся на форуме по поводу моих предыдущих заметок?

  12. Іронічному.
    У попередніх постах було порушено питання про те, що працівники СБУ мешкають без реєстрації на, по-суті, будівельному майданчику в Ірпіні, оскільки “контора” не вводить у експлуатацію житловий будинок. Дописувач “Григорій” запропонував звернутися з цього приводу до народних депутатів. Народний депутат Доній О.С. попрохав повідомити, що в разі, якщо такий факт має місце, він вживе всі належні заходи для відновлення законності. До чого тут так звана “іронія”? Чи у Вас проблеми з усвідомленням прочитаного?

  13. Господа, давайте ближе к теме. Когда в стране действительно завоняло старым, но не добрым, и нардеп доносит в спецслужбу на несостоявшийся фестиваль, скажем честно, достаточно проходное событие, интересное лишь для части молодежи и творческой интеллигенции, то это действительно опасная тенденция. И для более приземленных личностей, кому безразличны стихи, песни и боди-арт, отмечу, что самые насущные для обычных граждан прелести, доступная гречка и коммунальные тарифы, или невинное телеразвлечение на всяких теле ток-шоу лежат, так сказать, “в одной корзине” с этим фестивалем и доносом. Если уж давят, то давят все. ОРД затронул важную тему. Уважаемая Виктория, попытка явно гэбовской травли в Ваш адрес на форуме по поводу предыдущих заметок, надеюсь, не вывела Вас из равновесия? Судя по свежему материалу нет. И только попробуйте поддаться на их провокации, выйти из себя, мы же ждем следующих заметок.

  14. Вот усмотрел нардеп что-то вредное для конституционного строя в празднике, где поют исторические украинские песни. Кто его знает, может и вредно. Но чего ж никто не дергался, когда в Севастополе, который пока еще украинский, уже несколько раз кряду под охраной милиции по центру таскают многометрновое полотнище флага чужой страны, России, и рядом шагают украинские ребята, наверное получившие свои купюры, и все это зрелище для красоты охраняют конные русские ряженные казаки, многие из которых здесь “в командировке”, и являясь гражданами другой страны исполняют грязные задания регионалов связанные с подавлением? Главное, почему мы молчим по поводу таких зрелищ?

  15. Относительно статьи — замечательная, как и все статьи Виктории Андреевой. Что замечательно — на этом сайте у авторов есть гражданская позиция. Насточертели журналюги-противсихи.
    Владимиру Бойко. Про обращение к Олесю Донию. А можно обратиться к депутату, чтобы сказать, что нынешняя власть не оформляет субсидии людям, имеющим долг по коммунальным тарифам 15-летней давности?

  16. До народного депутата можна звернутися з будь-якого приводу. Але треба чітко розуміти, що депутат не призначає субсидії, не поурушує кримінальні справи, не виділяє квартири, не нараховує пенсії. Він може лише вимагати усунути порушення законності від органів виконавчої влади — тільки за умов явного порушення законності, відсутності спорту з цього питання й лише в межах свої компетенції. Зокрема, не може діяти замість судової гільки влади й розв*зувати спорти, у тому числі — спори між громадянами та органами державної влади чи місцевого самоврядування. Скоріше за все, Ваше питання належить до судової юрисдикції й не може бути вирішено шляхом звертання до народного депутата.

  17. В.Бойко. Да понятно, конечно. Просто хотелось бы, чтобы депутат поднял вопрос о нарушении властью решений своего Кабмина. А то они прожужжали нам уши о том, что ВСЕ нуждающиеся будут иметь субсидии. А на деле… Например, в этом частном вопросе срок исковой давности закончился 13 лет назад. А они требуют долг реструктуризировать.

  18. Не знаю, як депутат, а я порушень постанови Кабміну не бачу. Згідно з постановою, субсидії призначаються особам, які не мають заборгованості за комунальні послуги або заборгованість яку реструктуризовано. Виходячи з Вашого повідомлення, Ви таку заборгованість маєте, реструктуризувати її не хочете. Тому в нарахуванні субсидії Вам відмовлено на законних підставах. Строк утворення заборгованості відношення до цього питання не має жодного.

  19. НАБЛЮДАТЕЛЬНЫЙ — тоскуешь по ГБ-шникам? Нет проблем.
    Дело было так.

    В свете надвигающихся выборов вышиваночник-пиндос и просто уникальный жлоб ганДоний, страдающий врожденным сотрясением черепной коробки, временно поправился и начал проявлять активность. Начал, естественно, с пиара. Пришел к Виктории и заказал ей статью о том, как он, изнурённый бензовозной “голодовкой” 20-летней давности и жестокими органюлями 27 апреля сего года (Бойко, превед! :), защищает автэнтычни особлывости укро-даунов.

    Потом, в свете тех же выборов, Вадик Колесниченко тоже решил, что неплохо напомнить электорату, как он здорово борется с нацпатовским мракобесием за права русских. И тоже обратился к Виктории.

    В результате получилась эта замечательная статья “три в одном”. Русские почувствовали широкое плечо Колесниченко, укры подрочили на ганДония и будущего партайгеноссе Колесниченко О.Я. Тягныбока, а Вика получила двойной гонорар.
    Всем хорошо, не правда ли?

    З.Ы. Виктория, ругаться не надо. Удалять коммент тем более — кэш Яндекса не наебешь :)))

  20. Радує, що фест таки відбувся. Донос — це ще не демонтаж сцен і наметів як це було з фестивалем “Русь” під Васильковим, Київської обл. Організаторам бажаю товстої шкіри, сил та наснаги на настпуний рік.

  21. Напад на фестиваль «Гайдамака.UA» в Ірпіні
    proUA / 26.09.2010 22:59
    Сьогодні, під час проведення фестивалю повстанської та патріотичної пісні «Гайдамака.UA», група з 15 молодиків у спортивних костюмах та з битами напала на охорону й організаторів фестивалю.

    Кореспондент «proUA» став свідком того, що відбувалося. Зокрема, 26 вересня, о 20:30 до столиків організаторів фестивалю підійшла організована група молодих чоловіків характорної зовнішності. У декого з них за спинами були заховані бейсбольні біти та палиці. Наблизившись до столика реєструвуання учасників фестивалю, хулігани одразу розпочали побиття сидячих людей і продовжили напад бійкою з охоронцями фестивалю, яких виявилось на вході в кілька разівм менше ніж нападаючих. Не чекаючи появи допомоги зі сторони головної сцени фестивалю, молодики з бітами рзбіглися по всій території, на якій проводились концерти та лекції.

    Два рпацівники міліції, які знаходились безпосередньо на фестивалі у формі, не побажали вжити хоч якихось ефективних заходів, тому ніхто з нападників, станом на 22:00, не був затриманий. За словами організаторів фестивалю, їхнє звернення в міліцію міста Ірпіня телефоном було попросту проігноровано, незважаючи на те, що серед захисників фестивалю є постраждалі з травмами різного ступеню.

    Втікаючи від мобілізованих сил охорони фестивалю та учасників хулігани обіцяли вернутись з більшими силами, в звязку з чим охорону фестивалю було посилено, в тому числі силами добровольців з числа відвідувачів та учасників фестивалю «Гайдамака.UA».

    Нагадаємо, з 24 по 26 вересня в прку Перемоги міста Ірпінь проходив фестиваль повстанської та патріотичної пісні «Гайдамака.UA». В програмі фестиваля політичні дискусії та зустрічі з відомимим політиками, журналістами і громадськими діячами, а також концертні майданчики на яких вже виступили або збираються виступити ряд відомих українських гурнтів, таких как «Тінь сонця», «ТНМК», «От Вінта», «Мертвий Півень», «Тартак» і «Вертеп» та виконавців, серед яких Тарас Чубай, Ярослав Джусь і Тарас Компаніченко.

  22. Стільке людей і що, не змогли спіймати хоч одного молодика!? От його й розпитали б хто замовник нападу. Дивно. Навіть схоже на приховану піар-акцію

  23. Чому не спіймали? — Спіймали. Міліція двох молодиків затримала. Але довелося відпускати. Начебто, затримані виявилися співробітниками спеціпідрозділу “Барс”, який базується в Ірпені.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

На блокпосту застрелили экс-зампреда СБУ Киева и области (ФОТО, ВИДЕО)

В четверг, 10 марта, около 18:00 в Дарницком районе Киева бойцы двух спецподразделений полиции расстреляли автомобиль Toyota на синих госномерах…

Помощник Кивы задержан при попытке бегства

Работники спецслужб Украины задержали руководителя депутатской группы Ильи Кивы в Полтавском областном совете, главу полтавская областной ячейки«Украинской федерации таиландского бокса…

Нардеп Шевченко был задержан на границе с Польшей

Народный депутат Евгений Шевченко пытался покинуть страну через границу с Польшей. Его отправили назад в Киев. Об этом РБК-Украина сообщил…
НОВОСТИ