Человек не терпит насилия!

Чи збирає СБУ про мене інформацію?

У середу, 29 вересня, о 13:45 журналісти, громадські діячі та бажаючі громадяни вишикуються в чергу до громадської приймальні Служби Безпеки України з метою подати інформаційний запит, щоб дізнатися «чи збирала протягом останнього року щодо мене Служба Безпеки України будь-які дані, проводила оперативні заходи, прослуховувала мої телефони, організовувала стеження?»

Акція є реакцією на безпідставний збір інформації представників СБУ по відношенню до громадських діячів та журналістів. Зокрема, нещодавно СБУ разом із податковою навідалося додому до директора Інституту масової інформації Вікторії Сюмар http://blogs.pravda.com.ua/authors/sumar/4c9c4a97306e0/, яка займає активну громадську позицію щодо відстоювання свободи слова, і в тому числі є членом руху «Стоп Цензурі!» Також у Черкасах 21 вересня СБУ цікавилося в представників ГО «Демократичний Альянс» про роботу організації з міжнародними грантами. Пізніше СБУ «попередило про відповідальність» «Демальянс» http://www.sbu.gov.ua/sbu/control/uk/publish/article?art_id=102384&cat_id=39574 за публічне поширення такої інформації з нібито «перекрученими фактами».

Журналісти та громадські діячі вимагають у голови СБУ Валерія Хорошковського припинити травлю громадських діячів та публічно пояснити такі дії своїх підлеглих! Вони також вимагають у Президента Віктора Януковича як гаранта Конституції особисто втрутитися у ситуацію.

(У зв’язку із запланованим на найближчі кілька днів переїздом громадської приймальні СБУ з вул. Володимирської, 35 на Малопідвальну, 16 – адреса акції буде уточнена у вівторок 28 вересня).

З додаткових питань звертайтеся, будь ласка, за телефоном 050 440 46 08 до координатора прес-центру «Стоп Цензурі!» Артема Соколенка

Від громадянина України

Петренка Петра Петровича,

який проживає за адресою місто Київ,

вул. Хрещатик, 26, кв. 20

Заява

Я Петренко Петро Петрович за фахом журналіст (блоггер, громадський активіст, співробітник громадської організації, студент тощо). Працюючи журналістом я регулярно висвітлюю питання діяльності чинної влади, у тому числі досить критично. Також критично про чинну владу я висловлююся на вулиці, в Інтернеті, у спілкуванні з друзями та знайомими. Хочу поцікавитися, чи підпадаю я до сфери інтересів Служби Безпеки України як людина, яка може становити загрозу національній безпеці та обороні України?

Прошу також дати відповідь на питання, чи збирала протягом останнього року щодо мене Служба Безпеки України будь-які дані, проводила оперативні заходи, прослуховувала мої телефони, організовувала стеження? У випадку якщо такі дії щодо мене вчинювалися і в результаті не було порушено кримінальної справи – прошу повідомити мене, яка саме інформації про мене і коли збиралася. Прошу цю заяву розглядати як інформаційний запит про доступ до інформації про мене.

Дата                                                                                                                Підпис

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

30 ответов

  1. Такой запрос нужно готовить в 2-х экземплярах, второй направлять на имя Генпрокурокра. При этом ссылаться на ст. 9 Закона Украины “Об оперативно-разыскной деятельности”.

  2. А вам ответят, что мероприятий не проводилось и инфа отсутствует. Ну и какой прок в этой акции? Сотрясение воздуха без последствий. Все равно никто ничего не докажет. Это же элементарно.

  3. БРЕД, НИКТО, НИКОМУ И НИКОГДА ТАКУЮ ИНФОРМАЦИЮ НЕ ВЫЛОЖИТ, ДАЖЕ В СЛУЧАЕ, ЕСЛИ ТАКИЕ МЕРОПРИЯТИЯ ПРОВОДИЛИСЬ, ГОСПОДА ДЕМОКРАТЫ.

  4. А ответить обязаны. А не будет ответа в установленный срок — это уже коррупция.
    Кому-то смешно? Смейтесь.
    Экс-председатель таможенного комитета в тюрьме, так что и экс-председатель СБУ может в тюрьме оказаться.
    Председателю КГБ СССР Крючкову в тюрьме тоже смешно было.
    Все кому смешно имеют право смеяться.

  5. Верховна Рада заслухає генпрокурора Олександра Медведька та голови МВС Анатолія Могильова у зв’язку з розслідуванням справи про зникнення журналіста Василя Климентьєва та інших резонансних справ, пов’язаних з діяльністю представників ЗМІ.

    Про це йдеться у постанові, ухваленій 357 голосами депутатів у п’ятницю.

    Постанову ухвалено за результатами звіту тимчасової слідчої комісії з питань розслідування випадків цензури у ЗМІ, тиску на свободу слова та перешкоджання професійній діяльності журналістів.

    Звіт ТСК також передбачає необхідність “звернути увагу Кабміну, Держкомтелерадіо, Генпрокуратури, МВС та СБУ на необхідність оперативно реагувати на звернення та повідомлення журналістів, якщо вони мають факти щодо втручання… влади у діяльність ЗМІ”.

    З метою вдосконалення законодавства щодо забезпечення прав журналістів постановою передбачено розглянути низку законопроектів, зокрема, “Про доступ до публічної інформації”, зміни до закону щодо посилення гарантій свободи слова та протидії цензурі, а також проект постанови “Про забезпечення безперешкодної діяльності ЗМІ у передвиборчий період 2010 року”.

    Крім того, постановою передбачено продовжити термін діяльності ТСК на 9 місяців з наступним звітом у березні 2011 року.

  6. Шизофренія заразна. Яка мета цього заходу? Надати в СБУ повну інформацію про кожного такого протестанта, тобто полегшити роботу СБУ? СБУ із задоволенням запише усі дані, а потім відповість, що ніякого стеження не здійснювалось, ніяких справ немає і т.д. Хто буде в дурнях? Але зрозуміло, що ініціатори цієї шизофренії із числа “Противсіх”, тобто професійних протестуток і протестутів, еге ж? До речі, прес-центр СБУ уже дав відповідь на усі ті заяви Сюмар, Гацько та інш. Ніякого відношення, ніхто ніким не цікавився, у Сюмар і Гацька таргани шумлять у голові. До речі, а чим закінчились акції протестутів проти Табачника, у якого Кучма працював президентом? Нічим? Отож. Як писав великий українсткий поет Антон Чехов: “Маразм крєпчал”. Ідіть у “Батьківщину”, працюйте на місцеві вибори, ото й буде толк.

  7. “Ідіть у “Батьківщину”, працюйте на місцеві вибори, ото й буде толк”.

    Толк буде: Губському, братам Бурякам, Тарієлу Васадзе, Нестору Шуфричу, Портнову…

    Толк буде Віктору Андрійовичу Ющенко, бо Юля весь час каже, шо “готова мити підлогу у офісі Ющенка”.

    Толк буде Лозинському і братам ”Чепчикам”.

    А мені толку не буде.

  8. Танцюристе, усіх тих, кого ви назвали, із “Батьківщини” виключено. Не знаю щодо Васадзе, здається, він чоловік нормальний, я пам’ятаю його бізнесові кроки ще з того часу, коли він у Києві починав зі СТО, а потім налагодив збирання авто і т.д. Він врятував ЗАЗ, у Запоріжжі йому дуже важко працюється, там тиск регіоналів страшенний, але робітники та ІТР його дуже поважають. Танцюйте, бажаю вам, щоб вам нічого не заважало. Чи з вашого ставлення до Юлії Володимирівни можна зробити висновок, що ви вже позбулись того, що зазвичай заважає танцюристам?

  9. Толк буде спеціалісту з РУН-віри Левку Лукьяненку. Толк буде Ірині Фаріон, яка діточок лякає. Толк буде Турчинову, що на допити ходить.

    Працюйте на Юлію Тимошенко і буде толк, бо Юля має досвід очищення.

    Вона працює.

  10. Танцюристе, дякую, до речі, я отепер дивлюсь кастинг “Танцюють всі!” зі Львова. Які танцюристи, які емоції, які прекрасні обличчя! Я в захваті. І гадаю, що 29 вересня краще піти до Бабиного Яру, щоб пом’янути розстріляних там 1941 року і пізніше. Там і Олена Теліга лежить.

  11. журналист он и в Африке журналист. Да и не только журналист. Человеку-журналисту, у которого есть совесть и честь, и он не выполняет грязных заказных “писулек”, 95 % журналистов продажные как …, не стоит писать каких-либо запросов, т.к. он и сам знает, что у него все хорошо. А всяким там неудачникам-журналистам, пополизам-журналистам и им подобным тем-более бояться ни чего не надо,т.к. кому они нах…й нужны.
    спите спокойно граждане журналисты, никто вам не даст информацию, которую будет пытаться получить тройной ПЕТР, не выросли вы еще до внимания СБ Украины, а те кто вырос давно уже определились по жизни, а тем более в отношениях с органами.
    то, что я написал — поймет большая часть здравомыслящих людей.

  12. Ну да, такие акции конечно же не имеют смысла. Никто не ответит. В России вот уже перед ФСБ давно никто и не “демонстрирует”. Чувствуете разницу? Эти молодые ребята, что историки, уже пикетирующие СБУ, что нынешние — делают больше, чем политики. Они доказывают, что у нас — не путинская Россия. Что мы не дадим стране превратиться в путинскую Россию, а СБУ в ФСБ. И, кстати, существование ОРД — одно изх доказательств того, что Украина — это все-таки не Россия, не Белоруссия и не Узбекистан

  13. Я тоже подавал запросы,но ответили не мне,а напрямую президенту:”..з урахуванням психологічних особливостей Іринюка А.В.( неетічна й неадекватна поведінка,необгрунтованні обвинувачення й висловлювання погроз на адресу окремих керівників держави і співробітників СБ Украіни)…..регулярно проводяться бесіди із заявником,у ході яких йому надаються відповідні (?!!!) роз,яснення щодо рішень керівництва держави та СБУ..”…А сколько было “роз,яснень” на лавочках у “Золотых ворот”,в лесу,в автобусе по пути в камеру,в самых камерах…

  14. Большинству людей, которые подают подобные запросы в СБУ и иные правоохранительные органы, следует значительно снизить собственную самооценку. Кому Вы нужны ? В противном случае, подобные запросы будет давать ваш правозащитник в кабинете следователя, а не Вы самолично.

  15. Каким бі не было содержание ответа на запрос, но запрос нужно рассмотреть и на него ответ — написать. А ГПУ проверить, осуществлялись ли оперативно-разыскные меронприятия или нет и, если осуществлялись — были ли для этого правовые основания. Таким образом, сотрудники СБУ, вместо того, чтобы тупо шароёбиться по ВУЗам и редакциям СМИ и типа кого-то профилактировать, вынуждены будуть заниматься хернёй — отписываться, регистрировать по исходящей, закрывать контроли. И прокуратура лишний раз побеспокоит их. А чем им еще заниматься — российских шпионов не ловят, подрывные антигосударственные организации типа марковской “Родины” и “Русского Крыма”, закарпатских русинов не торбят. Загрузка СБУ и ГПУ бесполезной перепиской — один из способов в какой-то мере парализовать их работу, которая сегодня, по сути, является, антигосударственной и антинародной. Так что — пишите, Шура… Польза, в любом случае, будет.

  16. Согласен. Парализовать работу перепиской сложно, скорее — замедлить. А на счет вышеупомянутых субъектов, — не стоит создавать им открытыми действиями пиар. В случае необходимости, а самое главное воли высшего руководства, — разнести эти богадельни вопрос времени — 1-2 месяцев.

  17. Конечно же у нас не путинская Россия, там ведь уровень жизни выше. И да, вы правы мы не дадим, чтобы у нас была путинская Россия. 🙂
    Неэффективная акция. Я могу дать точно такие же ответы, что и СБУ, а проверить их достоверность вы не сможете. Хотят чтобы вмешался Президент. Они верят в доброго царя, а как Хорошковский мог бы остаться в СБУ, если бы всецело не устраивал Президента?

  18. Люде, чи ви розумієте, про шо балакаєте? Усі заяви від протестутів і протестуток буде акуратно зареєстровано з фіксацією усіх установочних даних заявників, потім передано у відділення по роботі із зверненнями громадян. Пацани введуть дані у комп, випишуть на кожного по дві перевірки: по загально-довідкових обліках і загальній інформаційній базі (по агентурі їм перевіряти заборонено, а серед тих протестувальників 25% буде агентури). На обробку кожної заяви і написання запитів потрібно по 6 хв. Через два дні надійдуть відповіді. Якщо на когось надійде по запиту інформація, буде проінформований по суті ініціатор постановки на облік інформації. Через місяць кожному заявнику дадуть однакову відповідь: роз’яснять, чим займається СБУ, що вона ніколи не порушує Конституції і не порушить, що по відношенню до заявника жодних ОРЗ не здійснювалось, що ніякої інформації на заявника в СБУ немає. Якщо на когось і є ОРС, навіть у 100 томах, заявнику теж буде надано відповідь, що інформації немає, бо усі дані по ОРС таємні, а згідно з законом забороняється розшифровувати таємні дані, у т.ч. і перед тією особою, стосовно якої вони накопичені. Все, пшик. Про всяк випадок дані на заявників буде передано в упр-я “Т” для зберігання в інф. базі підрозділу. Працівники упр-я “Т” тільки подякують.

    Серед тих, хто має прийти до приймальні СБУ: 25% агентура СБУ (їй обов’язково там треба буде, щоб відслідковувати обстановку), 50% — провокатори із тієї категорії, які допомогли прийти Януковичу до влади (тобто “Противсіх” від Ющенка). 25% — це чесні пацани і дівчата, які справді обурені тим, що діється в країні, яких провокатори-гапончики хочуть використати, як кажуть оперативники, на “нікчемний об’єкт” (рос. мовою — “негодный объект”, чит. підручник по СД-1). Я б до них звернувся: хлопчики і дівчата, не вірте гапончикам і новітнім сексотам, ідіть у відділення партії “Батьківщина” (адреси, на жаль, дати не можу, бо безпартійний, але ви активні, знайдете) і вимагайте організувати 29 вересня о 13.45 мітинг у Бабиному Яру, розкажіть про Олену Телігу та її соратників — ОУН(м), яких гестапівці розстріляли там, поклоніться і пам’яті 150 тис. розстріляних там євреїв та 50 тис. радянських військовополених найрізніших національностей. Згадайте, якщо вам так хочеться, і СБУ. До речі, запитайте досвідчених і чесних людей, хоча б В.М.Бойка чи С.Ф.Речинського, що ото є оте ІМІ, яке ви прагнете захищати, на які гроші ІМІ функціонує, що там робила Самбур, у т.ч. і про її роль в історії з листами Ігоря Гончарова, що вона робила після того, як її виперли з ІМІ, чим вона тепер займається, що таке Сюмар, — і ви зрозумієте, що вас втягують у брудну провокацію. ІМІ давно повинні зацікаватися органи, але не СБУ, а міліція (там достатньо було за часів Самбур і тепер кримінальних історій).

    Слава Україні!

  19. Щорох, цілком з Вами згідний. від себе добавлю, серед усіх заявників в СБУ 30 відсотків душевнохворі, це особисті спостереження під час роботи в черговій службі.

  20. “….Громадяни України та інші особи мають право у встановленому законом порядку одержати від органів, на які покладено здійснення оперативно-розшукової діяльності, письмове пояснення з приводу обмеження їх прав і свобод та оскаржити ці дії…”. (ст. 9 Зн-у про ОРС)
    “Не підлягають обов’язковому наданню для ознайомлення за інформаційними запитами офіційні документи, які містять у собі:
    …..
    інформацію про оперативну і слідчу роботу органів прокуратури, МВС, СБУ, роботу органів дізнання та суду у тих випадках, коли її розголошення може зашкодити оперативним заходам, розслідуванню чи дізнанню, порушити право людини на справедливий та об’єктивний судовий розгляд її справи, створити загрозу життю або здоров’ю будь-якої особи;… ( Ст. 37 З-ну про інформацію)

  21. На стране спецслужбу которой возглавляет медиа магнат, подельник крупномасштабной аферы Газпром-Росукэнерго-Нофтогаз — обналичка через Фирташа с заносом САМОМУ, активный борец с блогерами и недовольными режимом селюками, приватизировавший спецслужбу и превративший ее в подотдел личной охранки Фирташа-Левочкина можно смело вешать большой амбарный замок и делать ноги с этой забытой богом разграбленной, бесперспективной территории… Окончательный вывод- причина деградации страны и быстрое формирование воровского и бандитского режима кроется в менталитете тупого славянского народа, проживающего на этой территории.

  22. шорох, а вы скорее всего либо речинский, либо бойко? такие честные и справедливые люди, яких в Украине нема зовсим? “батькивщину”, тобто партию вы любити до без тями, що так за нее агетуете. ваши споджвижники уже задрали всех с дурной идеей — не дадим сделать Украину россией, или СБУ это не ФСБ, конечно не фсб, у нас даже структура иная, за время оранжевой власти приведенная к развалу, хорошо, что не упразднили СБУ как ГАИ, Слава Богу, что ющенко сынок не попал на конторских где-то, т.е. они не попали.
    немного надо уже задумываться о безопасности государства, а не о писаках-историках, по жизни неудачников, которые не могут заработать своим интеллектом (раз мешки не под силу тянуть) и как следствие своей тупости, пытаются создать пиар-компанию с привлечением конторы. на данной ветке правильно написали пару человек — кому вы нужны? это правда смешно.

  23. Шорох прав.Те ,кто,хоть немного знаком с оперативно-розыскной деятельностью и структурными особенностями украинских правохранительных органов ( в том числе и я,волей судьбы) никода не поверят в действенность популистких мер.Проблема есть,согласен.Проблема страшная в своей необузданности и безнаказанности.Но,решать ее надо более радикальными методами.И,в первую очередь на законодательном уровне…

  24. В 1991-ом СССР прекратил свое существование без всяких популистских штучек. Взвешенно, продуманно приняли законодательные меры… Вот таким образом запомнили Викинги прекращение деятельности СССР, без популистских штучек, без развала, без повышения цен, без эмоций, исключительно холодный расчёт.

  25. 878, порівнюючи мене з Бойком чи Речинським, ви мені лестите. Володимир Маркович (по паспорту він Вульф Мордехайович Бойцман), певно дуже розсміявся, якщо оце прочитав. Я нікого не люблю “без тями”, крім своєї жінки, яка, до речі, хоч теж безпартійна, як і я, але ще з 2004 р. і до сьогодні є активісткою “Батьківщини”, у листопаді-грудні 2004 р. готувала удома страви, возила годувати людей на Майдан. Я людина геть аполітична, по телевізору дивлюсь лише спортивні і розважальні передачі, але доля України мені небайдужа. Єдиний лідер, єдина сила, яка може організувати спротив цій бандитській владі і вивести країну з цієї вакханалії, це — Ю.В.Тимошенко та її партія. Інших — немає. Усі інші — то пігмеї, які танцюють на гроші і під музику Коломойського чи якогось іншого олігарха, або ж є підтанцовкою Партії ригіоналів, і діють виключно в одному напрямі — завадити Ю.В.Тимошенко та її політичній силі у боротьбі з сучасною владою, тобто бандюками. Отже, якщо у когось є совість, хто розуміє, у якій небезпеці перебуває країна, тому треба підтримувати ”Батьківщину”.

    Але тут є ще принципове питання, пов’язане зі свободою слова і свободою вибору. Якщо ви так безтямно любите Януковича, тобто ви є гомосексуалом, чому ви забороняєте мені віддавати свої симпатії Ю.В.Тимошенко, тобто бути послідовним гетеросексуалом? Але я люблю лише свою жінку, а Ю.В.Тимошенко віддаю належне як красивій жінці і мужньому політикові.

  26. То Тимошенко таки трансвестит. То-то я думаю почему у нее(него) походка какая-то странная. Ну шорох, ну ты шалунишка.

  27. Насрал, трансирун? Полегчало? И что дальше? Сколько у тебя ещё есть говна, чтобы здесь срать? Особеноости интернета заключаются в том, что усё говно, которое такие трансируны пытаются вылить в сеть, выливаются на сам источник. Дуй дальше.

  28. На основі відповіді “да шо ви гаварітє вас не слухали і інхвормацію не збирали” можна спокійно писати скаргу в Європейський суд з прав людини — порушення статті 8, оскільки чинне законодавство і відовідна практика органів влади не відповідає гарантіям недоторканності права на приватне та сімейне життя , деталізованим в рішеннях Європейського суду з прав людини.

  29. Юристу. Поясните пожалуйста, в чем Вы видите нарушение ст. 8, исходя из Вашего комментария.
    Проведение вышеуказанных мероприятий санкционируется судебными органами. Начните донимать суды последней инстанции (региональные)запросами о законности действий правоохранителей. Хотелось бы увидеть хотя бы один их ответ. А писать необоснованные гадости про незаконность отдельных видов ОРД со стороны МВД или СБУ, в Вашем случае, мне кажется только лишь данью нынешней журналистской моде.
    Если Вы не согласны со мной, приведите, пожалуйста, конкретные факты (если не слабо).

  30. Ну так смешно на это все смотреть… Систему (речь о правоохранительных органах) никогда не сможет поломать отдельно взятая личность какой бы она не была… но иных вариантов много… С течением времени меняется жизнь и система себя изживает… меняется власть, а с ней и система. Изменение власти а-ля “Кравчук-Кучма-Ющенко-Янукович” в счет не брать т.к. это лишь смена одной ОПГ другой… Смена …реальная….может быть только путем (лучше силовым) смены режима… Другие варианты более сложные да и не о них и речь…. Никогда…. Никогда пришедший в приемную МВД, СБУ, Прокуратуры, ВРУ, КабМина и прочих ведомств, с возгласами:”я гражданин Украины!!! Я вас засужу!!! Я буду обращаться в европейский суд по правам человека!!! …либо прикрываясь Конституцией, Законами Украины….и прочей ерундой…..никогда вы ничего не добьетесь!!!….. А тем более информации о наличии в отношении Вас ОРД!!! …закон для того и создан, чтобы создать иллюзию ваших прав….
    И еще…. Общечеловеческий закон:”Дыма без огня не бывает” …..Никогда без наличия на то оснований в отношении вас не заведут ОРД!!! … Поэтому шкодливые котята, которые попытались мяукнуть против системы пытаясь заработать и т.п. совершая (согласно НАШИХ законов) преступление и в отношении которых система рявкнула….пусть не мяукают сейчас здесь о своей кристальной воды честности…………..

    Только за деньги, либо играя на чужих интересах можно от системы чего-то добиться!!!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

На блокпосту застрелили экс-зампреда СБУ Киева и области (ФОТО, ВИДЕО)

В четверг, 10 марта, около 18:00 в Дарницком районе Киева бойцы двух спецподразделений полиции расстреляли автомобиль Toyota на синих госномерах…

Помощник Кивы задержан при попытке бегства

Работники спецслужб Украины задержали руководителя депутатской группы Ильи Кивы в Полтавском областном совете, главу полтавская областной ячейки«Украинской федерации таиландского бокса…

Нардеп Шевченко был задержан на границе с Польшей

Народный депутат Евгений Шевченко пытался покинуть страну через границу с Польшей. Его отправили назад в Киев. Об этом РБК-Украина сообщил…
НОВОСТИ