Человек не терпит насилия!

О бездействии прокуратуры Днепропетровской области

ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ПРАЦІВНИКІВ НАУКИ, ВИРОБНИЦТВА ТА ФІНАНСІВ ПЕРВИННА ПРОФСПІЛКОВА ОРГАНІЗАЦІЯ ВАТ «АРСЕЛОР МІТТАЛ КРИВИЙ РІГ»

Адреса для листів: 50024, Дніпропетровська обл., м. Кривий Ріг, вул. Харитонова,

14 -73, тел. 8(066) 404-15-25; 92-58-66

Генеральному прокурору України

Медведько О. І.

01011, Київ 11, вул. Різницька 13/15

ЗАЯВА

про бездіяльність посадових осіб прокуратури

Дзержинського району м. Кривого Рогу

та прокуратури Дніпропетровської області

(у порядку ст. 97 КПК України)

07.08.2010р. профспілковою організацією була отримана відповідь № 07/1-4565-09 від 04.08.2010р. прокуратури Дніпропетровської області, яка підписана молодшим радником юстиції Т. В. Федоряк, на звернення первинної профспілкової організації Всеукраїнської профспілки працівників науки, виробництва та фінансів (далі ППО ВП ПНВФ) до Генерального прокурора України про порушення адміністрацією ВАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» (далі ВАТ «АМКР») вимог чиного трудового законодавства та інших питань.

З відповіддю прокуратури профспілкова організація не тільки не згодна, а і вважає, що в бездіяльності посадових осіб прокуратури є склад злочину, передбачений ст. 364 КК України.

Складається враження, що взагалі відповіді прокуратури, які

направляються профспілковій організації та робітникам підприємства складаються зовсім не посадовими особами прокуратури і не в прокуратурі, а посадовими особами на підприємстві ВАТ «АМКР», а підписуються безвідповідальними посадовими особами прокуратури.

По суті тексту відповіді прокуратурою нібито організовано ретельну перевірку за зверненням профспілкової організації. Але складається враження, що посадовці прокуратури Дніпропетровської області не знають і не бажають знати навіть вимог законодавства про працю, у тому числі пов’язаних з зобов’язаннями суб’єктів оплати праці перед найманими працівниками.

Посадовцями прокуратури в супереч вимогам п. 4 ст. 6 Закону України «Про прокуратуру» та ст. ст. 97 КПК – не було прийнято жодних заходів для перевірки даних, викладених в повідомленні, навіть в частині ознайомлення зі змістом останнього та не вжито жодних заходів впливу навіть за фактами дослідження фактів порушеннях вимог Закону.

В супереч викладеним вище вимогам процесуального закону та ст. 4 КПК, прокуратурою району взагалі не вирішувалося питання про вжиття всіх передбачених законом заходів до встановлення події злочину, осіб, винних у вчиненні злочину, і до їх покарання.

За наслідками проведеного Всеукраїнською профспілкою працівників науки, виробництва та фінансів юридичного аналізу змісту відповіді прокуратури Дніпропетровської області та суті порушень трудового законодавства на ВАТ «АМКР», встановлено наступне. Зазначені факти у текстовій частині звернення профспілкової організації до Генерального прокурора України є прямі грубі порушення вимог законодавства про працю, ознаки діянь, що мають ознаки злочинів – взагалі не були предметом юридичного аналізу посадовими особами прокуратури Дніпропетровської області.

В силу викладеного, прийняте посадовими особами прокуратури Дніпропетровської області рішення про відмову в прокурорскому реагуванні вважаємо неправомірним, оскільки посадовими особами обласної прокуратури безпідставно не було досліджено дійсну наявність злочинних фактів, за відсутності жодної з обставин, що перешкоджають провадженню по справі.

Навіть відповідь прокуратури грунтується на сумнівних матеріалах перевірки не самою прокуратурою Дніпропетровської області, а на матеріалах попередньої перевірки районної прокуратури за зверненням робітника ВАТ «АМКР» Струкова С. М. до прокуратури Дзержинського равйону м. Кривого Рогу (Струков С. М. оскаржив постанову районної прокуратури у відмові у порушенні кримінальної справи до обласної прокуратури в термін, згідно законодавства України – відповіді Струков С. М. ще не одержав) та комісійної перевірки організованої Міністерством праці та соціальної політики (результати якої і сам Акт також оскаржений Струковим С. М. до обласної прокуратури – відповіді Струков ще не одержав).

В відповіді прокуратури не показано, чому визнано, що події, про які повідомлено не мали місця або що в ньому відсутні ознаки злочинів, а також не приведено жодних обставин, що виключають провадження по справі, згідно КПК України.

Прийняте причетною відповідальною посадовою особою прокуратури Дніпропетровської області рішення взагалі ніяк не мотивоване, оскільки не було не те що ретельно, а взагалі, ніяк(!) не проаналізовано на ознаками наявності злочину і є безвідповідальним.

Після аналізу відповіді прокуратури Дніпропетровської області виникає багато питань, наприклад: яким же чином проводить ретельну перевірку прокуратура, якщо:

  • Ніколи не викликаються для дачи пояснень та зясування обставин справи заявники, не опитуються робітники підприємства, представники первиної профспілкової організації ВП ПНВФ ВАТ «АМКР»;

  • Не викликаються для перевірки фактів складених Актів, відповідальні посадові особи, які безвідповідально проводять не належним чином перевірки та підписують Акти (у тексті яких є перекручені факти і інформація яка частково не відповідає дійсності) при проведення комісії без участі робітників та представників профспілки, але саме на ці неперевірені Акти чомусь грунтується відповідь прокуратури, не враховується при цьому зовсім позиція профспілкової організації, робітників підприємства.

Ураховуючи викладене, керуючись п. 4 ст. 6 Закону України «Про прокуратуру», ст. ст. 4, 94, 95, 97, 99 КПК, ст. ст. 172, 173, 175, 364, 365, 366 КК України,

ПРОШУ:

  1. Відмінити рішення прокуратури Дніпропетровської області (відповідь

прокуратури № 07/1-4565-09 від 04.08.2010р. додається) на звернення профспілкової організації до Генерального прокурора України, організувавши додаткову ретельну перевірку звернення профспілкової організації до Генерального прокурора України з залученям до перевірки представника Генеральної прокуратури України та з відповідним опитуванням працівників ВАТ «АМКР» та представників первинної профспілкової організації ВП ПНВФ ВАТ «АМКР».

  1. Порушити кримінальну справу до виних посадових осіб ВАТ «АМКР»

за викладеними первинною профспілковою організацією ВП ПНВФ ВАТ «АМКР» у звернені до Генерального прокурора України фактами систематичного грубого порушення законодавства про працю.

  1. З урахуванням викладеного та п. 2 ч. 1 ст. 227 КПК України, керуючись

конституційним принципом незворотності покарання, вжити відносно винних в даних порушеннях законодавства посадовців прокуратури вичерпних заходів, передбачених статтями 8, 9 Дисциплінарного статуту прокуратури України за фактом неналежного виконання службових обов’язків.

  1. Про прийняте рішення прошу повідомити письмово, з доданням копії

відповідної постанови.

ДОДАТОК: Копія звернення профспілкової організації до Генерального прокурора України та відповіді прокуратури Дзержинського району м. Кривого Рогу № 122/10 від 22.07.2010р. та прокуратури Дніпропетровської області № 07/1-4565-09 від 04.08.2010р.

З повагою,

Голова ППО ВП ПНВФ ВАТ «АМКР» С. Г. Гапон

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Один ответ

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

В Лондоне пригрели чиновницу Лени-Космоса

Марина Погибко, просившая летом этого года предоставить ей политическое убежище в Великобритании, на днях получила его. Об этом LB.ua стало известно…

В земельном департаменте КГГА прошли обыски. У Кличко всё отрицают

В помещениях аппарата Киевсовета и Департаменте земельных ресурсов прокуратура и Нацполиция провели обыски. Как сообщили в городской прокуратуре, следственные действия…

Харьковский облпрокурор записал имущество на родственников

Глава Харьковской областной прокуратуры Александр Фильчаков почти всю недвижимость записал на родственников. Об этом стало известно из его декларации. Согласно…
НОВОСТИ