Человек не терпит насилия!

Служба безпеки України: в режимі «чего изволите?»

Тим, хто тоді не зрозумів, можливо, тепер стане ясно, чому я проголосував “проти” призначення Валерія Хорошковського на посаду голови СБУ.

Отримав унікальний за своїм правовим невіглаством і хамством документ – лист начальника Управління СБУ у м.Севастополі О.Г.Якименка голові правління компанії “Севастопольэнерго” В.В.Миргородському. Текст документу, мовою оригіналу (як у Криму заведено, російською), вихідний N77/34/2204 від 27 липня ц.р., перед Вами.

1e285 clipboard03

Як бачимо, Служба безпеки “пропонує” відключити від конкретного підприємства енергопостачання. З посиланням на Закон України “Про Службу безпеки України”.

Того ж дня, за вихідним N77/34/2205, керівник регіонального управління СБУ надіслав листа на адресу (теж російською, інших назв і бланків в українському Севастополі не використовують) Государственного коммунального предприятия “Севгорводоканал”.

“Пропозиція” – позбавити те ж саме підприємство водопостачання. Простими словами – зупинити на підприємстві будь-яку діяльність. Поставити на коліна. І теж з посиланням на Закон України “Про Службу безпеки України”.

Обидві компанії “розглянули пропозиції” СБУ – усе, що “пропонувалося”, відключили – “на основании предписания СБУ, в связи с возникшей оперативной необходимостью”.

Підприємство зупинено.

Відкриваємо Закон про СБУ, пункт 2 статті 25, на який посилається О.Г.Якименко (цитую):

“Стаття 25. Права Служби безпеки України

Службі безпеки України, її органам і співробітникам для виконання покладених на них обов’язків надається право:

… 2) подавати органам державної влади, органам місцевого самоврядування, підприємствам, установам, організаціям усіх форм власності обов’язкові для розгляду пропозиції з питань національної безпеки, у тому числі із забезпечення охорони державної таємниці;” (кінець цитати).

Мене зараз найменше цікавить той факт, що власником підприємства є Андрій Сенченко, нині член фракції БЮТ, з яким на посту міністра я неодноразово судився з майнових питань, відстоюючи інтереси держави. Поза кадром залишу і (думаю, далеко небезпідставні) чутки, про нібито бажання когось із сімейного кола гаранта заволодіти цією ділянкою Балаклавської бухти. Все це зараз другорядне.

Бо головне в іншому – Службу безпеки України, яку Законом визначено як правоохоронний орган, свідомо і цілеспрямовано перетворили у правопорушний орган. Який працює за викликом, в режимі “чего изволите?”.

Закон не дає СБУ жодних правових підстав діяти таким чином. Думаю, високий чиновник СБУ пан Якименко усвідомлює, що його дії – завідомо незаконні. Мабуть, він знає, що за незаконні дії доведеться перед Законом нести відповідальність. Персональну! Бо лист офіційний, на ньому “залишилися пальчики” Якименка, і стерти їх не вдасться.

Чому влада діє так нахабно, демонстративно нахабно? Думає, що прийшла назавжди? Радив би їй, владі, на дозвіллі почитати Історію – ще ніхто і ніде не приходив до влади назавжди. Зате багатьом довелося відповідати за злочини, скоєні під час перебування при владі.

P.S.“Проти” призначення Хорошковського головою СБУ із 450 народних депутатів проголосував…лише один. Гриценко.

P.P.S.Я направив голові СБУ відповідне звернення з вимогою провести з цього приводу службове розслідування.

Анатолій Гриценко

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

5 ответов

  1. Оце так лайно! Використовувати спеціальну службу держави в якості вбивці підприємства з безперечними ознаками ЗАКАЗНЯКА- ганьба!!! Невже Якименко такий тупий? Не розуміє, що від нього дуже швидко позбавяться, щоб заспокоїти спільноту? Куди дивився пан Володимир Володимирович Тоцький-його керівник, начальник Головного Управління СБУ в Криму? Чи може це його наказ? Да, хлопці, ви в повному лайні, не встигли як слід покерувати, а вже, мабуть, треба пакувати валізи.

  2. Интересная личность этот Андрей Сенченко. Еще более интересным является его американский партнер бывший житель Симферополя Андрей Могилянский. Ими создан фонд помощи жертвам теракта в Беслане. Составом попечительского совета фонда можно поинтересоваться перейдя по ссылке http://www.moscowhelp.org/ru/board.html Ну а кто такой Андрей Могилянский можно узнать в подробностях набрав его данные в гугле.

  3. Не протива подпись вначале подумал, что статьи нааписал Сенченко. Ан нет. Более одиозной фигуры в Крыму давно небыло. Это из поросли молодых комсомольцев (таких как Тегипко, ближайший помощник Юли и другие). Молодые (тогда еще), наглые (до сих пор), с огромным желанием разворовать все до чего дотянуться руки. Сенченко незаконно зарбал в Балаклаве то, где позднее построил Яхтенную марину. И отлично зная о незаконности “покупки” теперь реально не хочет официального разбирательства. Ему (Сенченко) конечно обидно, то что он давным давно украл — теперь отнимают. Как же “вор у вора шапку украл”. Лично мне это доставляет большую радость. Примерно такого типа, когда на улице видишь попавшие в аварию Ломбрджино и Ягуар. Рядом стоят двое крепких парней (иногнда и депутатов) и в недоумении не могут решить “А кто же будет платить?”. Вро и жалко их, а с другой стороны понимаешь, что не заработали они на эти машины — а украли. Вот и глас божий отобрал путем аварии у них ворованных денег. А про Сенченко, у него уже был период, когда он, как Ульянов (Ленин) скрывался в Швейцарии. Тогда тоже шел передел собственности, но времена были такие что могли и убить. По мнению Сенченко, его перепутали с Мищей Гольдичем (а того убили почти под домом Сенченко) — вот тот от греха подальше и уехал. Нынешние власти не лучше померанчевых, но как-то на душе становится веселее. Лично я за то, что у Сенченко отобрали как можно больше из того, что он украл. Пусть отойдет к Донецким. Но наблюдать за этой крысиной возней весело. Сенченко — ДАВАЙ, жги. Чемодан, вокзал, Швейцария. Альпы ждут тебя подонок.

  4. очень интересные обозреватели посещают даный сай, да и о деле осведомлены не хуже автора статьи, а почерк прям Главное управление СБУ города Севастополь.

  5. Муля, не выдумывай, причём тут Тоцкий к Якименко???? Севастополь это отдельный регион и подчиняется он напрямую Киеву.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

На блокпосту застрелили экс-зампреда СБУ Киева и области (ФОТО, ВИДЕО)

В четверг, 10 марта, около 18:00 в Дарницком районе Киева бойцы двух спецподразделений полиции расстреляли автомобиль Toyota на синих госномерах…

Помощник Кивы задержан при попытке бегства

Работники спецслужб Украины задержали руководителя депутатской группы Ильи Кивы в Полтавском областном совете, главу полтавская областной ячейки«Украинской федерации таиландского бокса…

Нардеп Шевченко был задержан на границе с Польшей

Народный депутат Евгений Шевченко пытался покинуть страну через границу с Польшей. Его отправили назад в Киев. Об этом РБК-Украина сообщил…
НОВОСТИ