Человек не терпит насилия!

Увольнение Пальчевского: как это было

palcevsky

Редакция «ОРД» с чувством глубокого удовлетворения сообщает, что 14 июля 2010 года распоряжением Кабинета Министров Украины №1417-р был уволен первый заместитель Министра Украины по делам семьи, молодежи и спорта Андрей Пальчевский. Скандальную славу Андрею Ивановичу принесла его попытка нахамить постоянному автору «ОРД» Владимиру Бойко. Ответ не заставил себя ждать: журналист сначала уличил высокопоставленного чиновника в двойном гражданстве, а вскоре – и в коррупционном правонарушении. 

С целью обмена передовым опытом, редакция «ОРД» приводит документы, с помощью которых была разыграна элементарная двухходовая комбинация. Сначала журналист направил в адрес Пальчевского информационный запрос на предмет его гражданства, а после получения отказа в предоставлении информации – обратился  в СБУ заявлением о привлечении первого заместителя министра к ответственности за коррупционное правонарушение. В итоге СБУ и Кабмин оказались перед выбором: либо проигнорировать заявление журналиста и нарваться на новый виток скандала, либо составить админпротокол на Пальчевского. После чего его все равно пришлось бы уволить. После непродолжительных, но мучительных раздумий,  Азаров решил поскорее освободиться от скандального чиновника, не дожидаясь окончания проверки заявления Владимира Бойко.

Что же касается редакции «ОРД», то она настойчиво рекомендует своему постоянному автору запатентовать способ очистки властных органов от быдла.

«ОРД»

*         *         *

Першому заступникові Міністра України у справах сім’ї, молоді та спорту

ПАЛЬЧЕВСЬКОМУ А.І.

Бойка Володимира Марковича,

журналіста,

тел. 050 ххх хх хх

ІНФОРМАЦІЙНИЙ ЗАПИТ

 

Шановний Андрію Івановичу!

Мною здійснюється підготовка низки публікації щодо обставин набуття Вами українського громадянства та призначення Вас на посаду першого заступника Міністра України у справах сім’ї, молоді та спорту. З огляду на великий громадським резонансом, який спричинило Ваше призначення на державну службу, та на підставі ст. 32 Закону України «Про інформацію» прошу повідомити наступне:

  1. Чи отримували Ви, будучи громадянином Російської Федерації, дозвіл уповноваженого органу України на постійне мешкання на території України? Якщо отримували – якого саме органу й коли?
  2. Чи зверталися Ви до уповноваженого федерального органу Російської Федерації з заявою про добровільний вихід з громадянства Російської Федерації? Якщо зверталися – до якого саме органу й коли?
  3. Чи приймалося уповноваженим федеральним органом Російської Федерації рішення про Ваш вихід з громадянства РФ? Якщо приймалося – яким саме органом і коли?
  4. Чи здали Ви паспорт громадянина Російської Федерації до Посольства РФ у Києві? Якщо здали, то коли саме?
  5. Коли саме Ви звернулися з заявою про вступ до громадянства України?
  6. Чи надавали Ви довідку про рівень володіння Вами українською мовою під час процедури набуття громадянства України? Якщо надавали – ким саме й коли така довідка була видана? За яких обставин Ви її одержали (складали письмовий іспит, складали усний іспит, писали диктант і т.п.)? За якою програмою перевірявся рівень володіння Вами української мови?
  7. Чи володієте Ви українською мовою в межах програми за курс середньої загальноосвітньої школи?
  8. Яким було Ваше відношення до військової служби в Збройних силах Російської Федерації на момент подачі заяви про набуття українського громадянства?
  9. Яку посаду (посади) Ви обіймали під час роботи в Московському державному інституті міжнародних відносин, на якій кафедрі викладали?

10. Чи відповідає дійсності інформація про арешт наприкінці травня 2010 року органами прокуратури належного Вам літака «Сиріус» у зв’язку з порушенням Вами правил перетину митного кордону України?

З повагою,

Володимир БОЙКО

31 травня 2010р.

Голові Служби безпеки України

ХОРОШКОВСЬКОМУ В.І.

Бойка Володимира Марковича,

журналіста;

тел. 050 ххх хх хх

Щодо скоєння корупційного правопорушення

першим заступником Міністра України у

справах сім’ї, молоді та спорту Пальчевським А.І.

8 червня 2010 року я звернувся з листом на ім’я Голови Служби безпеки України, у якому проінформував про погрози від імені СБУ, що висловлював на мою адресу в зв’язку з моєю журналістською діяльністю перший заступник Міністра України у справах сім’ї, молоді та спорту Пальчевський А.І., а також про збір Пальчевським А.І. інформації особистого характеру про мене. Через це я попрохав позбавити Пальчевського А.І. допуску до інформації з обмеженим доступом.

Погрози та незаконні дії першого заступника Міністра були пов’язані з тим, що я опублікував статтю, у якій піддав сумніву законність призначення Пальчевського А.І. на зазначену посаду, а також направив Пальчевському А.І. інформаційний запит щодо належності його до громадян Російської Федерації (додається) та з інших питань, які становлять суспільний інтерес.

Цим повідомляю, що інформація про наявність у Пальчевського А.І. російського громадянства знайшла своє додаткове підтвердження, зокрема Пальчевський А.І. відмовився надати відповідь на інформаційний запит і повідомити, коли саме й на підставі рішення якого повноважного органу він втратив громадянство Російської Федерації.

Направлення інформаційного запиту було викликане наступним.

На момент розпаду Радянського Союзу громадянин Пальчевський Андрій Іванович, 1961 року народження, уродженець м.Києва, перебував на військовій службі на території Російської Федерації, працював викладачем військової кафедри Московського державного інституту міжнародних відносин. Цей факт, а також те, що він отримав громадянство Російської Федерації, очолював одну з політичних партій у Росії та балотувався в депутати Державної Думи Росії Пальчевський А.І. від української громадськості приховав. Натомість Мінсім’ямолодьспорт 19 травня 2010 року через агентство УНІАН поширив офіційну заяву про те, що Пальчевський А.І. не є громадянином жодної держави, окрім України.

У наступному Пальчевський А.І. був змушений визнати, що він перебував у громадянстві РФ, але начебто подав заяву про добровільний вихід з російського громадянства.

У той же час відповідно до частини 2 статті 37 Федерального Закону «Про громадянство Російської Федерації» від 31.05.2002 №62-Ф3, громадянство РФ припиняється  не з моменту подачі громадянином заяви про це, а з дня ухвалення повноважним органом, який відає справами про громадянство Російської Федерації, відповідного рішення. Такими органами є Президент Росії (розглядає питання набуття та втрати громадянства РФ за загальним порядком), Міністерство внутрішніх справ Росії (розглядає питання набуття та втрати громадянства РФ за спрощеним порядком щодо осіб, які постійно мешкають на території Росії), Міністерство закордонних справ Росії (розглядає питання набуття та втрати громадянства РФ за спрощеним порядком щодо осіб, які постійно мешкають за межами Росії).

Пунктом в) статті 20 зазначеного Федерального Закону передбачено, що вихід з громадянства Російської Федерації не допускається, якщо громадянин Російської Федерації не має іншого громадянства або гарантій його набуття.

Отже, для того, щоби вийти з російського громадянства, Пальчевському А.І. спочатку треба було отримати паспорт громадянина України, і лише потім звернутися з заявою до компетентного органу РФ про вихід з російського громадянства, оплатити заяву консульським збором і очікувати рішення про задоволення своєї заяви або відмови в задоволенні.

З тим, щоби дати можливість, зокрема, росіянам змінювати громадянство на українське, Законом України «Про громадянство України» передбачена можливість тимчасового подвійного громадянства саме для таких випадків. Набуваючи громадянство України, іноземці подають зобов’язання припинити іноземне громадянство впродовж двох років з моменту їх реєстрації громадянами України та зобов’язуються повернути паспорт іноземної держави (остання вимога не поширюється на осіб, яким надано статус біженця в Україні чи притулок).

Оскільки процедура позбавлення російського громадянства є, як правило, довготривалою, за наявною в пресі інформацією повноважний орган Росії ще не розглядав заяву Пальчевського А.І. про вихід з російського громадянства й не приймав по ній рішення. Таким чином, перший заступник Міністра України у справах сім’ї, молоді та спорту Пальчевський А.І., ймовірно, досі є громадянином Російської Федерації.

Інформація про можливе іноземне громадянство першого заступника Міністра має значний суспільний інтерес, що підтверджується фактом поширення 19 травня 2010 року з цього приводу офіційної заяви Мінсім’ямолодьспорт, і тому не може належати до числа конфіденційної. Жодним законом чи нормативним актом України не передбачена заборона на збір, використання чи поширення інформації щодо громадянства вищих державних службовців та інших осіб, уповноважених на виконання функцій держави. Саме тому 31 травня 2010 року я звернувся до першого заступника Міністра України у справах сім’ї, молоді та спорту Пальчевського А.І. з інформаційним запитом у порядку ст. 32 Закону України «Про інформацію», попрохавши повідомити, зокрема, чи приймалося повноваженим органом Російської Федерації рішення про його вихід з громадянства РФ, якщо приймалося – яким саме органом і коли.

Окрім того, інформаційний запит містив інші запитання, які також мають значний суспільний інтерес і можуть бути висвітлені в засобах масової інформації. У тому числі — чи відповідає дійсності інформація про арешт 28 травня 2010 року органами прокуратури належного Пальчевському А.І. літака «Сиріус» на аеродромі «Наливайківка» (Макарівський р-н Київської обл.) у зв’язку з порушенням ним правил перетину митного кордону України.

Замість відповіді на мій інформаційний запит Пальчевський А.І. листом від 15.06.2010 №Б-1033/12.1 (тобто з пропуском 10-денного строку, встановленого ст. 33 Закону України «Про інформацію») повідомив, що ці питання не належать до компетенції Мінсім’ямолодьспорт. Це явно суперечить тій обставині, що з приводу громадянства Пальчевського А.І. Міністр України у справах сім’ї, молоді та спорту Сафіуллін Р.С. 19.05.2010 дав інтерв’ю агентству УНІАН, а саме Міністерство того ж дня поширило з цього приводу заяву, підкресливши, що заява є офіційною.

Таким чином, є підстави вважати, що Пальчевський А.І. уникає відповіді на інформаційний запит і не надає інформації з приводу, який раніше був предметом офіційних заяв Мінсім’ямолодьспорт. Отже, у діях Пальчевського А.І. містяться ознаки адміністративного правопорушення, відповідальність за яке передбачена п.г) ст. 5, ст. 8 Закону України «Про боротьбу з корупцією» та ст. 212-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

У зв’язку з викладеним, керуючись п.б ст.4, ст. 12 Закону України «Про боротьбу з корупцією» прошу порушити щодо першого заступника Міністра України у справах сім’ї, молоді та спорту Пальчевського А.І. адміністративне провадження у зв’язку з порушенням ним спеціальних обмежень щодо державних службовців та інших осіб, уповноважених на виконання функцій держави, спрямованих на попередження корупції.

Додатки:

  1. Інформаційний запит від 31.05.2010
  2. Відповідь від 15.06.2010 №Б-1033/12.1

Володимир БОЙКО

23 червня 2010 року

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

33 ответа

  1. я работаю в Министерстве лет 15, общался и с ним, ничего хорошего ни о как человеке, ни о как профессионале в спорте сказать не могу… его время — середина 90-х !

  2. Прекрасный способ показать всем что Вы не дерьмо: залезть кому-то на голову и обгадить всех вокруг, тогда на их коричневом фоне Ваш оголённый зад засияет как Солнце… (самый излюбленный способ достижения успеха у граждан постСоветского пространства и излюбленное дело журналистов).

    Прошу прощения, но если бы мне написали такое письмо как Пальческому, я бы просто послала нах…

    К сожалению, эту никчёмную страну спасут только массовые расстрелы.

  3. Может стоило для начала посмотреть чем занимался и что сделал Пальчевский А. на своей должности? Насколько я знаю, он из бюджета Украины ничего не спер, т.к. незачем, и без этого обеспечен. Только непонятно что нужно стране. Когда Юлю приглашали в Россию и потом на весь мир кричали, что справедливость восторжествовала, что уголовное дело в России против нее прекратили, кто-нибудь обратил внимание на то, что оно было прекращено за “истечением срока давности привлечения к уголовной ответственности”, а не в связи с тем, что она не виновна? Ну так и получаем на госслужбе таких как Юля граждан Украины. С чем нас и поздравляю!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Минэкономики практически не поддерживает экономическое развитие

Минэкономики практически не поддерживает экономическое развитие

За три месяца ведомство не продемонстрировало практического стремления ни помочь бизнесу, ни защитить его от вредительских инициатив. За экономическое развитие в стране отвечает Минэкономики. Три месяца…
Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
НОВОСТИ