Человек не терпит насилия!

Прокурор iз 75%-ною знижкою

Як вiйськовий прокурор Захiдного регiону розмiновував “поля i об’єкти народного господарства” та став “учасником бойових дiй”. Вiйськовому прокурору Захiдного регiону Богдановi Ринажевському трохи не пощастило: вiн народився через вiсiм рокiв пiсля того, як закiнчилася Друга свiтова вiйна.

Це, видно, наклало певний вiдбиток на його сприйняття реальностi. Бо на 57-му роцi життя, пiсля певного осмислення беззаперечного факту свого припiзнiлого народження, вiн усе-таки прийшов до думки, що навiть у наш мирний час у великої людини має бути нагода для маленького подвигу.

I не лише подумав, а й здiйснив свою потаємну мрiю: 4 червня 2010 року Богдан Миколайович Ринажевський отримує заповiтне посвiдчення АА-414623, яке пiдтверджує, що з цього дня вiн стає повноцiнним “учасником бойових дiй”. Таке посвiдчення, як правило, дають тим, хто ризикував життям та проливав кров за Батькiвщину, наприклад, учасникам бойових операцiй, партизанам, пiдпiльникам, упiвцям, ”афганцям”.

З цiєї нагоди на лацкан видатному прокурору причеплять ще один нагрудний знак.”Браво, герою!” — кричать фанати. “Як такий факт ми могли оминути увагою?” — терзають себе присоромленi iсторики. Вони готовi рвати на собi волосся, бо не змогли досi встановити, де, коли i за яких обставин вiйськовий прокурор Захiдного регiону ризикував життям за Батькiвщину, а може, навiть пролив заради неї кров!

Спробуємо їм допомогти.

Отже, бойовий шлях пана прокурора розпочався зовсiм недавно, 7 травня 2010 року. Саме тодi сталася дiйсно неординарна подiя: пiд час перевiрки вiйськового мiстечка №41, розташованого у Володимирi-Волинському, виявили вибухонебезпечнi предмети: один реактивний снаряд БМ-21, три 120-мiлiметровi мiнометнi мiни, десять 125-мiлiметрових артснарядiв, гiльзи та патрони до стрiлецької зброї.

Що не кажiть, ситуацiя серйозна, тут без спецiалiстiв не обiйтися. А який спецiалiст допоможе у таких випадках? Звичайно ж, сапер. I ось командир вiйськової частини А 2331 В. Залужний видає того ж дня наказ №390. Серед iншого наказує:

— знищити вибухонебезпечнi предмети 12.05 — 14.05.2010 року;

— “для забезпечення контролю за наявнiстю та недопущення крадiжок вибухонебезпечних предметiв…” залучити до робiт з розмiнування вiйськового прокурора Луцького гарнiзону Платонова В.А. i вiйськового прокурора Захiдного регiону України Ринажевського Б.М.

Уявляєте, який смiливий наказ: командир частини, пiдполковник наказує головному прокурору величезного регiону, грубо кажучи, повартувати боєприпаси, щоби їх раптом не поцупили якiсь злодiї. I сторожити доти, доки пересувна група з розмiнування, склад якої затверджений шостим пунктом наказу i до якої входять майор, старшина, сержант, старший солдат та солдат, знешкодять небезпечнi знахiдки. Тi солдати тепер можуть онукам розповiдати, що їхнiй спокiй охороняв не будь-хто — прокурор цiлого регiону пан Ринажевський. Тим паче, що посада ця вiдповiдає званню генерал-полковника.

А що ж сам прокурор? Може, його обурило таке нахабство i порушення субординацiї з боку пiдполковника? Зовсiм нi. Вiн чемно виконує його наказ. Згiдно з витягом з наказу №245к вiд 11 травня, у зв’язку зi своїм вiдрядження для участi у перевiрцi та розмiнуваннi боєприпасiв, вiн покладає свої обов’язки на першого заступника. Причому так поспiшає, що зопалу робить вiдкриття у географiї України i вiдправляє себе у “м. Володимир-Волочиський Волинської областi”. Звiсно, це помилка, ну дуже поспiшав прокурор виконати бойове завдання i, мабуть, недогледiв.

Тож у Володимирi-Волинському починається справжня маленька “вiйна”. Згiдно з актами виконання робiт з очищення мiсцевостi вiд вибухонебезпечних предметiв вiд 12.05.2010 р., 13.05.2010 р., 14.05.2010 р., четверо солдатiв-саперiв успiшно виконали покладене на них завдання.

А що робив у цей час прокурор Богдан Ринажевський? А вiн пiдписував вiдповiднi акти як “представник”. Принаймнi про це свiдчить його особистий пiдпис.

Поранень, контузiй чи iнших ушкоджень прокурор при цьому не зазнав. Доказiв цього нам знайти не вдалося. Хоча, правду кажучи, таки ризикував. Адже заняття iз заходiв безпеки командир частини наказав провести 11.05.2010 року, а пан Ринажевський у вiдрядження вiдбув лише 12.05.2010 р.

Далi. У “Вiдомостi доведення заходiв безпеки до особового складу який залучається до виконання робiт по розмiнуванню вiйськової частини А2331” вiн таки розписався. Але це зроблено 13 травня. А вiдповiдно до актiв, знищувати боєприпаси почали ще 12 травня. Так, так, того дня знищено: “Артилерiйськi снаряди — 152 мм ОФ-540 — 4 шт.; артилерiйськi снаряди — 122 мм — 2 шт.” А прокурор цього дня iнструктажу iз заходiв безпеки не пройшов. Вiдчуваєте, яка самовiдданiсть, яка самопожертва!

I так усi три днi вiдрядження. А вже 26 травня 2010 року Богдан Ринажевський пише вiйськовому комiсару Галицько-Франкiвського ОРВК м. Львова заяву, у якiй просить спрямувати його документи на комiсiю Львiвського ОВК для надання йому статусу… учасника бойових дiй! До заяви додає всi наведенi вище докази участi у спецоперацiї “розмiновування полiв i об’єктiв народного господарства”, копiю паспорта i матову фотографiю.

I тут Галицько-Франкiвський ОРВК виявляє просто дива бюрократичної оперативностi. Заява надходить до вiйськкомату 27.05.2010 року пiд вхiдним № 4227. Згiдно з “Положенням про комiсiї з питань розгляду матерiалiв про визначення учасникiв бойових дiй у Збройних Силах України”, надається тримiсячний термiн для розгляду заяв громадян. Але хто б зважав на такi дрiбницi. Того ж дня, 27 травня, в облвiйськкоматi збирають комiсiю, яка своїм рiшенням вносить пана Ринажевського до списку осiб для визначеня статуту учасника бойових дiй.

Про це складають протокол № 6. А вже наступного дня, 28 травня, вiдповiдно до акта №94 прийому-передачi, Львiвський ОВК передав Галицько-Франкiвському ОРВК бланки суворого облiку, зокрема посвiдчення учасника бойових дiй серiї АА №414623.

Як може бути iнакше, якщо це документ для самого-самiсiнького головного вiйськового прокурора регiону?!! Усiм струнко!

Мрiя Богдана Ринажевського здiйснюється. Щиро вiтаємо. Проте деякi запитання ще залишаються. У документi стосовно органiзацiї виконання робiт зi знищення вибухонебезпечних предметiв йдеться про те, що цi роботи слiд виконати “у суворiй вiдповiдностi” до спiльного наказу МНС, Мiноборони, Адмiнiстрацiї Держприкордонслужби України вiд 02.02.2006 року, N 53/51/66.

Та проблема у тому, що на 07.05.10 року цей нормативний акт уже був нечинний. А дiяв спiльний наказ МНС, Мiноборони України, Мiнтранспорту та Адмiнiстрацiї Державної прикордонної служби України вiд 27.05.2008, N 405/223/625/455. У ньому, до речi, чiтко визначений типовий штатний розрахунок групи розмiнування Збройних силу України. Зокрема, у додатку № 5 зазначено: “Склад групи розмiнування: командир групи — офiцер (прапорщик) iнженерних вiйськ — 1; старший сапер — 1; водiй — сапер — 2; сапер — 1”.

I жодного слова про прокурора!

Та того, що розмiнування здiйснювалося на пiдставi нечинного нормативного акта, державний радник юстицiї першого класу Богдан Ринажевський не помiтив — нi коли був у Володимирi-Волинському, нi коли готував пакет документiв для надання статусу учасника бойових дiй.

Отака вона, прокурорська вiйна. Швидка, оформлена потрiбними документами, проведена блискавично, без зволiкань. Щоправда, якщо такого “учасника бойових дiй” i запросять до школи на якийсь “урок мужностi”, то навряд чи вiн зможе багато розповiсти школярам. Зате, отримавши вiдповiдне посвiдчення, прокурор Ринажевський матиме 75-вiдсоткову знижку на користування усiма комунальними послугами, в оплатi за газ, елекрику, право на безплатний проїзд усiма видами мiського пасажирського транспорту, безплатне зубопротезування, два тижнi додаткової щорiчної вiдпустки, звiльнення вiд прибуткового податку i т. д. Усього — 22 пункти пiльг, недоступних простiй людинi.

Навiщо це прокуроровi, аж нiяк не найбiднiшiй людинi в цiй країнi, — ми ж бо нещодавно писали, як Богдан Ринажевський купував для себе в далекiй Америцi розкiшне авто ”Бентлi”.

Навiщо вам це, пане прокуроре?

Невже ви вiрите, що i там, на небi, посвiдчення пiльговика допоможе?

Вiктор ДУДАР, Експрес

Р.S. А ще пан прокурор — любитель козаччини. Серед козакiв вiн i гетьман, i маршал…

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

38 ответов

  1. Сьогодні, 16 листопада 2010 р., помер колишній прокурор Західного регiону України Богдан Миколайович Ринажевський.
    Смерть наступила після важкої тривалої хвороби.

  2. Як можна критикувати ЛЮДИНУ по тому що пишуть, по чутках, чи просто по плітках??!!!! Комусь страшно допекли, і хтось вирішив написати цю статтю в такій жахливій манері! Ринажевський Б.М. Вічна йому пам”ять ! Таких ЛЮДЕЙ як він одиниці! Царство йому Небесне!

  3. ви свого добилися сволочі.його більше нема.тепер нема кому заважати вам красти відкрито.подавіться тими грошима та це неповерне найкращу людину,яка завжди буде в памяті тих хто його поважав і любив.ви не будете мати спокою через те що з ним зробили

  4. …Ви “ТВАРІ” гірше СУКИ продажної”власть міняється і шапка на голові швидко міняється…добились????! рили яму-довго рили…поливали брудом,та гнилими наклепами,принизили честь і гідність,погубили ЛЮДИНУ-ВЕЛИКУ ЛЮДИНУ,яка боролася з такими покидьками як “ВИ”за справедливість…прийде на “ВАС”ще час розплати-ЗЕМЛЯ КРУГЛА…”ВАМ”пасть гнила відкривається судити людину,якої “ВИ” не вартуєте навіть болота з мізинця…Бог високо,бачить далеко…ВСЕ ЗЛО БУДЕ ПОКАРАНЕ БОЖИМ СУДОМ…про свої гріхи задумайтесь,а не говорити за чужою спиною,а ще й по смерті…БОГ “вам” суддя…

  5. Мазурик ти не Мазурик ти криса яка на роботі облизує зад начальнику, а вечором закидуєш гряззю “Начальника” Добивайся мети іншою дорогою*

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

В земельном департаменте КГГА прошли обыски. У Кличко всё отрицают

В помещениях аппарата Киевсовета и Департаменте земельных ресурсов прокуратура и Нацполиция провели обыски. Как сообщили в городской прокуратуре, следственные действия…

Харьковский облпрокурор записал имущество на родственников

Глава Харьковской областной прокуратуры Александр Фильчаков почти всю недвижимость записал на родственников. Об этом стало известно из его декларации. Согласно…

Прокуратура и полиция расследуют воровство в "Киевводоканале"

Прокуратура совместно с Национальной полицией Украины в понедельник, 7 февраля, проводят следственные действия в ЧАО «Киевводоканал» в рамках уголовного производства…
НОВОСТИ