Человек не терпит насилия!

Тигипко самоудовлетворяется

1215768465 28875 2

Щоб пiдвищити свiй рейтинг, вiце-прем’єр Сергiй Тiгiпко застосовує “бруднi” технологiї та використовує послуги знаменитих рекламних агентств
…”Чи вiзьметесь ви за розмiщення матерiалiв вiд штабу Тiгiпка без грифу “реклама” i на яких умовах?” — iз таким запитанням минулого тижня до газети “Експрес” зателефонувала менеджер Леся з дуже вiдомого київського рекламного агентства.

Щоб пiдтримати розмову, ми запропонували надiслати статтю для ознайомлення. Реакцiя була миттєвою.

Ось окремi цитати цього шедевра публiцистичного жанру.

“Вiце-прем’єр з економiчних питань Сергiй Тiгiпко бере пiд особистий контроль вирiшення насущних проблем пiдприємцiв”.

“Як бачите, головний реформатор уряду налаштований рiшуче. Тепер слово за парламентом”.

“На схвалення насущних законопроектiв Тiгiпка в пiдприємницьких колах чекають iз нетерпiнням”.

“Iще одним кроком на шляху до виведення бiзнесу з тiнi стало активне втручання Сергiя Тiгiпка в болюче для пiдприємництва митне питання”.

“Вiце-прем’єр переконаний — паралельно з пiдготовкою i впровадженням нового Податкового кодексу владi потрiбно докорiнно змiнити систему взаємин бiзнесу й податкових органiв”.

Це — не цитати з газети “Правда” часiв брежнєвського застою. Це — зразок статтi, яка цими днями з’явиться у десятках газет України.

Без грифа — на правах реклами. Скромна редакцiйна стаття з одою турботливому урядовцю. Редакцiям за це заплатять великi грошi. Це плата за те, що погодились обманути читачiв i розмiстили “замовний” матерiал наче редакцiйний.

Хтось потiм це пояснить тим, що для багатьох газет — то єдиний спосiб вижити, заробляючи грошi в такий принизливий спосiб. Не єдиний. Ще можна вийти на окружну дорогу й торгувати тiлом, а зароблене вкладати в газету. Здається, це буде навiть достойнiше, анiж торгувати довiрою своїх читачiв.

Та головне навiть не це. Цiкаво, навiщо людинi, котра обiймає одну з найвищих посад у країнi, вiце-прем’єр-мiнiстровi з економiчних питань Сергiєвi Тiгiпку знадобились послуги приватної рекламної агенцiї?

Бо ж уявiмо собi, якби до нас або до будь-якої iншої редакцiї зателефонували iз запитанням: “А чи не хочете ви взяти iнтерв’ю у вiце-прем’єр-мiнiстра або прийти до нього на прес-конференцiю?” Та ми б iз радiстю це зробили й багато наших колег так само! Бо ж i в журналiстiв, i у громадян України
накопичилось досить запитань, вiдповiдь на якi вони хотiли б почути з уст людини, котра курує в урядi економiчнi питання.

Але в штабi Тiгiпка чомусь вважають, що пропагандистськi заготовки кращi за вiдкрите спiлкування з народом. То невже вiце-прем’єр, котрий у час виборчої кампанiї будував собi iмiдж сильного та економiчно пiдкутого полiтика, не може чи боїться вiдповiдати на запитання журналiстiв? I на яких умовах та через кого штаб Тiгiпка спiвпрацює з приватною рекламною компанiєю?

“А чому саме це вас цiкавить?” — вiдповiла запитанням на запитання авторовi цих рядкiв менеджер рекламного агентства. Ми пояснили, що не може урядовець закликати всiх жити чесно, а сам оплачувати послуги з порушенням елементарних журналiстських стандартiв. А головне питання, скiльки це коштує? За це платить особисто пан Тiгiпко чи, може, якiсь “спонсори”, що прагнуть у такий спосiб корумпувати вiце-прем’єра?

Звiсно, нас попросили задзвонити пiзнiше. Не важко здогадатись, що пiзнiше телефон вiдповiдального представника вже не вiдповiдав.

Отже, свою спiвпрацю зi штабом високопосадовця в агенцiї афiшувати не хочуть.

Саме тому визначити, законно чи нi агенцiї намагаються рекламувати Тiгiпка, досить складно. Бо ж у нас немає iнформацiї, чи заплаченi грошi за послуги легальнi й чи не перевищують вони отриманих доходiв вiце-прем’єра. Вивченням цього питання мали б зайнятись правоохороннi органи. Проте етичний бiк поведiнки члена урядової команди не витримує жодної критики.

Це не морально, якщо людина, котра перебуває в найвищому урядовому керiвництвi, замовляє комплiменти щодо своєї дiяльностi й ще вимагає робити такi матерiали без позначки ”реклама”…


http://expres.ua/main/2010/06/18/38006

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

В Лондоне пригрели чиновницу Лени-Космоса

Марина Погибко, просившая летом этого года предоставить ей политическое убежище в Великобритании, на днях получила его. Об этом LB.ua стало известно…
Минэкономики практически не поддерживает экономическое развитие

Минэкономики практически не поддерживает экономическое развитие

За три месяца ведомство не продемонстрировало практического стремления ни помочь бизнесу, ни защитить его от вредительских инициатив. За экономическое развитие в стране отвечает Минэкономики. Три месяца…
АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

Много пишут что Мельник это человек Татарова, Ермака… Нет. Это человек Квартала95, замкнут соответственно на Шефира. Многие наверно слышали про…
НОВОСТИ