Человек не терпит насилия!

Чи потрібна країні ідеологія?

Вчорашня “Свобода” Кисельва була присв”ячена обговоренню пропозиції головного російського попа Кирила перед його візитом щодо перейменування вулиці Мазепи. Незадовго до цього Табачнік змалювам дизайн майбутнього шкільного підручника з історії, в якому Бандера має бути прописаний колабораціоністом та організатором вбивств. Окрім цього він запропонував скоротиту курс української літератури за рахунок вивчення творчості сучасних авторів (вилучити Ліну Костенко і залишити Рильського ( “На майдані коло церкви революція іде…) з метою збільшення часу на вивчення російської літератури. Ще до цього в доконаній формі заявлено про недоцільність дубляжу українською американських та французьких фільмів — навіщо ж, коли вже є дубляжі цих філмів російською, зроблені дубляжнпими студіями в Москві? Чи є це наступом на українську ідеологію? Чи була така до цього сформована, принаймні — її зачатки? Які наслідки матиме такий крутий розворот на 180 градусів для суспільної свідомості? Чи потрібна взагалі країні і народу влласна ідеологія?

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

198 ответов

  1. Идеология? А как же! Канечно потрибна. Токо свободному народу потрибна идеология.А народу подневольному идеология нэпотрибна. Када соцыальная группа люде пиднэволюе якыйсь народ (народы), то главари так и кажуть про людэй: “нэпотриб”.
    Т.е., нэпотриб — цэ народ, якому идэология нэпотрибна.

  2. Ідеологія то потрібна, але що може об’єднати Ахметова, який грішми чуть не давиться, та селянина, який думає, чим йому завтра дітей кормити?

  3. А кому i нашо та идзеалогия потрiбна? мало було идеалогий? а просто в церкву ходити треба…

  4. 2Думающий: що об’єднає, кажете? Мені здається, що як останній аргумент, прекрасно об’єднає куля, випущена тим селянином з АК, ні?

  5. Хм… Яка церква може оюїєднати й наставити український народ і наставити його на шлях свободи та істини. В храмі УПЦ -МП на Різдво сунули в руки церковний альманах, в якому вже на 3-й сторінці щось про ОУН-УПА, звичайно — про звірства, про “зраду”. Був у Почаєві, в розмові з монахом обмовився,що заходжу в Володимирський — рев, крик, осуд, прольлни….

  6. Доброго дня,пане 1717. Сьогодні неділя — можна і до церкви сходити. Це без іронії. Я, доречі, люблю кілька невелечких церков на Подолі і Андріївську церкву, але якщо дійсно треба поспілкуватися із своїми рідними, що бережуть та допомогають мені, то їду у Феофанію до собору Св.Пантелеймона. Нещодавна прочитала цікаву статтю Тараса Плахтія стосовно оптимальної для українця модель соціальної взаємодії. Цитую: “Які характерні для українців риси є визначальними для створення дієвого механізму роботи оптимальної моделі соціальної взаємодії.
    Найбільш характерними позитивними рисами ментальності українців є висока інтуїція (та чуттєвість як її основа), образність (схильність до творчості) і вроджена релігійність.

    Характерною негативною рисою визнали схильність до “надлишкового гетьманства”, що ілюструє прислів’я: “Де два українці – там три гетьмани”. Вона свідчить про нашу патологічну нездатність домовлятися, діяти колективно, високу схильність до індивідуалізму та відкидання всякого авторитету.

    Іще однією негативною властивістю української ментальності було встановлено “хатаскрайність”, яка виявляється у відчуженому ставленні до зовнішнього світу, намаганні зануритися у власний внутрішній світ, аж до спроб побудувати гармонійний мікросвіт на власному подвір’ї, щоб ізолюватися він несприятливої зовнішньої реальності та суспільних подій.

    Докладно розглянувши кожну з визначених рис, ми дійшли до таких висновків:

    висока інтуїція та чуттєвість обумовлюють здатність українців особисто приймати правильні якісні рішення. При цьому цим вони зазвичай компенсують відсутність вузьких фахових знань, переважно керуючись серцем, а не розумом, визначаючи оптимальну альтернативу зі свого набору. Ба більше, чи не кожна старша жінка з українського села, слухаючи виступ політика, з великою мірою точності може визначити щирість його слів, часто навіть не розуміючи, про що йдеться. Тому для українців цілком природно буде перерозподілити функції центру прийняття рішень з найвищих рівнів ієрархії на низовий горизонтальний рівень, або, іншими словами, відмовитися від принципу делегування повноважень у суспільних організаціях і прийняття їх членами всіх рішень особисто. Очевидно, що сучасні комунікативні технології дають змогу втілити це на практиці для будь-якої кількості учасників суспільних структур.

    Український історик, громадський діяч і правозахисник О. Білецький у своїх роботах докладніше обґрунтував необхідність рівномірного розподілу функції управління серед усіх елементів системи з погляду “феномену надсистемності”.

    Образність і схильність до творчості обумовлює потребу використовувати такі правила й алгоритмів для організації колективної роботи українців, які забезпечували б можливість творчої самореалізації кожного учасника та спонукали б його до творчої ініціативи, самовдосконалення та самоосвіти. Це змушує врахувати природну людську здатність ефективно працювати лише у складі малих, первинних у соціологічному розумінні, груп з оптимальною кількістю учасників 5-9 осіб (соціологічний ідеал чисельності групи – 5 учасників, що запобігає формуванню в ній клік і фракцій і появі виражених лідерів та ізгоїв). Така мала група створює оптимальні умови для самореалізації, оскільки дає змогу кожному з учасників бути вислуханим, почутим і вплинути на прийняття колективного рішення, тобто фактично підняти й утвердити свій статус за альтернативною наявній, прогресивною шкалою цінностей, на вершині якої розташовані інтелектуальна спроможність, фаховість, креативність.

    Вроджена релігійність обумовлює побудову організацій з живою ідеологією. Чесно кажучи, ми боялися, що під час доповіді цей термін викличе безліч запитань. Проте більшість учасників пленарного засідання повністю прийняли його, що зовсім не дивно – це поняття природне для українців. Уже пізніше, в одній з робіт сучасного українського вченого Г. Почепцова я знайшов визначення “живої” міфології, викладене в контексті соціального інжинірингу: “Жива міфологія відрізняється тим, що вона дає не ритуальні, а реальні відповіді, що стоять перед читачем”.

    Схильність до “надлишкового гетьманства” дуже легко нейтралізується наділенням кожного шматочком попередньо розпиляної булави або, іншими словами, структуруванням їх у горизонтальну мережеву організацію, кожен учасник якої володіє однаковою за величиною часткою владних повноважень для прийняття всіх рішень особисто.

    “Хатаскрайність” долається атрактивністю організації – виробленням таких правил та алгоритмів внутрішньої життєдіяльності, які перетворювали б участь у ній на захопливу гру, бути учасником якої легко, цікаво, престижно. Ключовою рисою такої гри мали б бути автоматичне встановлення та стабільна підтримка оптимального балансу між учасником як одиницею та організацією як цілим. “http://zgroup.com.ua/article.php?articleid=3980
    Буде трохи часу — прочитайте.Там і поради є. Хоча це вже мабудь для майбутнього. А хотілося би щоб при житті:))

  7. Богдану.Якщо не одумаються пани мільярдери,кровососи нації, а дійсно не одумаються, то можливо так і станеться. Комусь планка в голові ймовірно впаде.

  8. Идеологию нужно воспитывать с малолетства. Все государства стыдятся своих коллаборационистов. Россия стыдится РОА во главе с Власовым, татары, узбеки, казахи, таджики стыдятся, что выходцы из их народа служили в туркестанском легионе. Азербайджанский, армянский, грузинский легионы во время ВОВ… И только наши гордятся таким позором как — дивизия СС “Галичина”. Какая может быть идеология в государстве где с одобрения правительства (слава Богу бывшего) пропагандируется идеология СС- организации осужденной всем миром на Нюрнбергском процессе как античеловечная.

  9. Мимипроходящему. Потрібно визначитись, або мати свою державу, і тут такі як Тягнибок потрібні. Ющенко дещо вклав у розвиток національної самосвідомості, але загалом крім теревень, нічого путнього з його керівництва не було, що і призвело до падіння його популярності. З іншої сторони, якщо входити до Росії, на що очевидно натякаєте, то там Україні згадають її спробу вирватись на волю, будемо аж пищати. Вже Петро І-й та Катерина ІІ-га нам це довели, чи історію забули?

  10. МИМОПРОХОДЯЩИНСКИЙ , ну и кампашу ты сибе подобрал з Тягныбокою та Ющом. Ваще отпад!

    Пару слов для пана, который выступает под псевдо “Думающий”.
    Вы пишете: “Потрібно визначитись, або мати свою державу, і тут такі як Тягнибок потрібні”. По моему убеждению, Тягнибок — аферист и брехун. Это как минимум.
    Панэ Думающий, Вы уверены, что нам-гражданам Украины-Хох_ляндийи именно такого брехуна как Тягнибок не хватает для того, шо вызначытысь, аы маты свою дэржаву.
    По-моему у нас и без Тягнибока брехунов сликом много.

    Что касается “спробы Украйины вырватысь на волю”, то я таких спроб за останни 50 рокив нэ знаю. У 1991 роци Росия просто кынула УССР напрызволяще, з 1991 року имеем постоянные противоречия между трудом и капиталом, между электоратом и депутатами, между гражданами и чиновниками, между банкирами и крестьянами и тэпэ. Фактычно маемо 20 рокив гражданского противостояния граждан Украины.
    Вы пишете: “З іншої сторони, якщо входити до Росії, на що очевидно натякаєте, то там Україні згадають її спробу вирватись на волю, будемо аж пищати”.
    Не панимаю какие картины приходят Вам в голову при таких словах. Предполагаете, что всех бывших украинских граждан будут пороть по субботам солдатцкими ремнями? Или зделают украинцам поражение в правах?
    Чо значит Ваша аллегория “будэмо аж пыщаты”?

  11. Роботязі. Тягнибок потрібен для того, щоб комусь струшувати це болото, навіть якщо він і брехун. А щодо того, яким чином Росія згадає нам нашу незалежність, то хоча б тим, що основні виробничі потужності розмістить на своїй території, а нас зробить аграрним придатком. Ціну вартості української робочої сили зведе до мінімуму, порівняно з російською, це Вас задовольнить? Щодо спроби вирватись, то мав на увазі випади в сторону Росії з боку керівництва держави та інших політиків за час незалежності.

  12. Тягныбок з Януковычэм и ещо з тысячами брэхунив утворылы “цэ болото”, а тэпэр вси брэхуны потрибни , щоб створэнэ йимы болото струшуваты. А ведь не зря Вы, товарисч, Думающий, пишете украйинськойю, а подписываетесь именно русским псевдо.
    Аграрный придаток?!?! Основни выробнычи потужности??? Это я не к Вам уже, панэ “Думающий”, вапросы задаю, это я чисто риторически. К Вам у меня вапросов больше не имеется.
    Украйини потрибэн Лытвын! Украйини потрибэн Тягныбок! Я у себя на садыби гасло прычэплю “Украйини потрибэн брэхун”!

    У меня просьба. Не к “Думающему”, а к Великому Путину, да будут благословенны все дела Его. Дядя Вова! Родной! Услыш плач народный! Нам от тебя не нужен хлеб насущный, мы его сами вырастим. Но защити нас от хохлов, распространи твою мудрость на весь Донбасс, как на каноническую территорию РПЦ. Патриарх РПЦ Гундяев постоянно что-то докладует твоему Медведеву Дмитрию Анатольевичу. Шо он ему докладует? Может врёт? Или Димон-салабон тебя, Дядя Вова, в заблуждение вводит? Янучара с Медведом вместе молятца у храме РПЦ, а потом Янучарра до Константинопольского Патриарха бежыт помурчать. Об чом они мурчат? Сам подумай.
    Шо творитца, Дядя Вова? Куда ты смотриш, к чему ведёш? Янучарра з Медведом ведут до продолжэния раскола, до уничтожения людей русских физчески, вон даже “думающие” по-украински заговорили, при этом сельского хозяйства боятца, хочут быть магнатами промышленными. Спасай народ, Дядя Вова. И себя спасай тоже. Это я тебе, ВолодымВолодымыч, как партизан партизану обясняю. От!

  13. Работяге. Ви б краще у цього дяді Вови спитали, які його статки. Були б вони у Вас, то давно б уже були б за бугром, а не в складі Росії. Поїдьте краще в Росію, десь за Урал, та подивіться, як там люди живуть, тоді б не молились на дядю Вову. Якраз він Вам поможе, як мертвому кадило. Після цього можете поїхати хоча б в Польшу, та зрівняти рівень життя, після цього взнаєте, чого поляки нас бидлом називають. Самі винні, що так живемо, бо даємо їздити на своїх шиях. А в тому, що розвелось брехунів у нас в керівництві державі, то цілком з вами згідний, але ж чи не ми з Вами в цьому винні: вислів “моя хата з краю, нічого не знаю” дає свої результати. Якщо не Тягнибок, то може Ви будете робити його роботу? Щодо мого псевдоніму, то хай він Вас не засмучує, прізвище у мене цілком українське.

  14. Панэ Думающий, во-первЫх, меня никакое не то шо псэвдо, а дажэ призвыще нэ засмучуе, патамушта я — интернацыоналист по убеждениям и придержуюсь интрнацыоналистической идеологии. Во-вторых, по мне лутше шоб “роботу Тягныбока” делал Великий Путин, да распространитца Его мудрость на всех хахлов. Патамушта, тока Великий Путин, мир Ему, может осушыть то болото, якэ Тягнибок струшуе разОм з остальными брехунами. То шо Великий Путин, доброта Его безгранична как Вселенная, не обязательно шоб помог — эт я понимаю. Вот тока я уверен, шо Тягнибок точно не поможет и нихто в Хох_ляндийи изначальства не поможет, а потому нади ликвидирувать Хох_ляндию к.., ну, в смысле совсем зликвидуваты и разобратца по сельсоветам, по районам: а шо мы жрать завтра будем, бо щас у нас отнимают ВСЁ.
    Хаты скраю у нас нету, жратву нэ вырощуем, нам жратву прывозят из пустынь Африки и з Бразилийи а некатарые дальше разсуждают, шо будем на шахты иметкомбинаты ращитувать. А вынни мы нэ в тому, що “моя хата скраю”, а в тому, що конкретно многие нэ хочуть, шоб хата була скраю, а хочуть вэлыкойи промысловости разом з Ринатом Ахметовым и бэз идэологийи и отак бильшисть украйинцив, типа, пойиду на заробиткы и буду разОм з усима, а хаты нехай рушаться, нэхай цэрквЫ в сэлах падають. Но Ахметов вместе с Янучаррой как раз и жывут по прынцыпу “моя хата с краю”.
    В третьих, в Россию я поехать канешно могу, и даже за Урал, но тока под конвоем, в смысле по этапу у столыпине, а шоб добровольно, то ни в коем разе не поеду. У меня хата скраю умирающем селе на Волыни, я сёдня спал полдня, а в 4-ре утра пойду досевать просо. Нада подстраховатца, обещают жаркий июль-сэрпэнь, так трэ пидсияты проса, воно до засухы тэрпляче. И земли у нас пустующей — тьма, а народ по шахтам гибнет, в городах планктоном офисным гниёт, спиваетца и теряет нравственность в гуще, детей восптывать некогда многим, рождаемость падает…
    А Вы кажэтэ “моя хата скраю”. Это у меня скраю хата, а у вас уголь-кокс-металл, газовые трубы, космические корабли, и полная неспособность даже чтко понятия сформулирувать. Сумно.
    А статкы “дяді Вови” нэ бильши ниж Рината Ахметова, якому служыть Тягныбок.

  15. Работяге. Якщо ви в середині червня збираєтесь ще сіяти просо, то якраз воно вам до “нових віників” і вродить. Добрий з Вас селянин,нічого не скажеш. А щодо дяді Вови,то дивіться, щоб не розбили лоба,коли будете поклони бити перед створеним ідолом. Інтернаціоналізм діло добре, але потрібно спочатку лад навести у власній хаті. Не ідеалізую Тягнибока, але його ідеологія може щось породити добре для нації, а може й ні, якщо всі будуть надіятись на когось, ну, скажемо, на дядю Вову.

  16. Доброго дня ,пане Работяга!Як завжди — Ви чіткі та послідовні.Ось я ще трішечки обгрунтую обгрунтування і ,сподіваюсь,аргументовано подискутуємо.З повагою.

  17. Вчора прочитав книжку Ірванця, у якій розміщено такі собі повісті “Очамчиря” та “Львіська брама”. У останній йдеться про те, як нічний пасажир київського метрополітену випадково зійшов з останнього поїзда на технічні зупинці “Львіська брама” і піднявшись ескалатором нагру опинився у Львові. Оскільки надворі періщив дощ, прибиральниця з фойє метро порадила йому перечекати ніч у якогось пана Юзьо. Той виявився наглядачем якогось музею містичних речей, серед яких був “біологічний матеріал” колишніх і нинішніх українських діячів. Коли він напоїв гостя кавою, то за ць послугу попросив відплптити послугою — викинути мішок з музейним непотрібом, проте не будь-де, а саме — в Києві. У цьому целофановому й безформеному мішку, з якого, до тогож, тхнуло тліном, виявилась… українська національна ідея.

  18. Эх, форумчег Думающий, что же Вы такое пишете на ветке об идеологии. Я Вам докладываю, что сею, а Вы пишете “збыраетэсь”, а я нэ збыраюсь, а выконую, и зара дуже добре пишов дощык. У проса есть правила посева, должна быть прогретая земля, есть вегетационный период, а Вы пишете “до новых виныкив”. Вы уверены, што Ваш сарказм и абсрактные выражения про “болото, Якэ треба трусыты” — это именно тот пример для всех украинцев. Мы выезжаем в поле на пидводи, розкыдуем насиння рукамы, а Вы решили зделать умный вид и посмиятца над крестянским трудом? Ну-ну. Вам не нравитца украинский сэлянын? Это я в курсе. Вам нравитца турецкий, польский, бразильский и даже бедуинский сэлянын. А лоба розбывае об икону Янукович, котрый просо сеять не сеет, который как и Вы печотца об индустрийи Хох_ляндийи. Янукович как и Вы хочет вместе с Тягнибоком дурить Великого Путина, да будут благословенны все Его потомки. А Вы имеете полное право надеятца на Тягнибока, который проповедует социал-нацыонализм. Думаете шо вин можэ (!) ЩОСЬ (!!) породыты(?) для нацийи??? Для всей сразу нацыйи? И Вы называете себя “Думающий”? Для какой нации Тягнибок “можэ породыты”?? У нас ещё и характеристики украинской нации пока ещё нету, зато аферисты в интересах несформированной нации есть.
    В чом прикол, шо агитаторы “нацыонализма” своими лозунгами одинаково пусты как и агитаторы капээсэс. Я-то каждый день навожу “лад у власний хати” со скотом и едой, что и демонстрирую, а некатарые “думающие” мне гаварят: “не так”. Но как конкретно нада наводить лад — сформулирувать не могут. Зато сарказму и многозначительности выше крыши.

    Панэ Чернивчанын, дякую за схвальну оцинку та серйозный пидхид до дыскусийи. Ото що выще напысано, то я нэ для “Думающего” напысав, а для всех форумчегов. А Вас, панэ Чэрнивчанын, прошу прочитать мойо письмо к Виктории Андреевой а ейо статте на “сигналах”, там про тортик и гарячый ножык интерэсная стаття. И прошу Вас не забывать: када готовите обгрунтування помните, шо в это же время предприиматели ведут работу по сокращению рабочих мест в сельском хозяйстве Украины.

  19. С одной стороны ты неправ — воно сказало, что ДОСЕИВАТЬ, т.е. как бы плеши на своей голове ликвидировать. А с другой — ему ведь генетически хохлоуроду, и детям его, и в десятом поколении, предназначено веники вязать из проса. Судьба.

  20. Роботяге. Та я ж не проти, сійте собі на здоров’я після дощику в червні просо, земля ж прогріта. Поки зійде, виколоситься, то можливо на щось і зберете після липневої спеки, не буде ж земля даром пропадати. Хоч козі щось буде їсти. А на полі під час посіву заразом і про дядю Вову згадаєте, а раптом допоможе зверху. Хоча глухий Ваш дядя Вова, все більше про себе думає, а коли є час, то і про Росію. А щодо України м’яко стеле, але жорстко спати прийдеться нам. Уже декілька століть тому назад і Хмельницькому улесливо заливали, а потім кріпацьке ярмо накинули та ще й на шию вилізли. Ба, та ваші пращури мабуть Пітер не будували, та й залізну дорогу до нього не тягнули. Думаю, що якщо є добрий господар в хаті, то сам собі порядок наведе, а не сусіда просити буде. Сусід завжди на свій лад порядки наводить та свою користь. Чесно кажучи, я в царя-батюшку давно перестав вірити, це тільки піп Гапон людям голови задурював, чим це закінчилось, думаю Ви знаєте. Тягнибок поки також сіє слово, а як воно проросте, то вже час покаже, дивлячись в яку землю попаде та на яку погоду. Але якщо ми будемо на когось надіятись, а самі будемо осторонь, то ніякої користі з посівів Тягнибока дійсно не буде.

  21. Зук, а по теме что-то можно? Связное, членораздельное. Или ты по другим делам — говно метать? Помню, в детстве видел картину -едет по полю тактор, тащит за собой приуп,с которого во все стороны разлетаются комъя и брызги “органика”. Чисто Зук, в натуре.

  22. Romulus. Мабуть точно вгадаю — нічого не насіяв. Для того, щоб щось зробити, потрібно мати відповідні ресурси та відбити руки охочим палки в колеса вставляти. А без цього ніякий розумник ладу не наведе, чи може хтось хоче суперечити? Любому, хто зараз хоче навести порядок в країні потрібно мати: 1)ідеологію як орієнтир руху; 2)дієздатну партію (а це значить мати в середині партії органи самоконтролю, щоб не було тушків-перебіжчиків та других Лозінських-місцевих божків); 3) фінансування; 4) підтримку народу. От для того, щоб ці передумови створити і потрібне сіяти слово серед народу. Ще Ленін говорив, а він не був дурником, як його пробують виставляти: “Из Искры возгорится пламя”, маючи на увазі назву газети. Ідеологію розробити можна, партію створити також не проблема, але потрібне фінансування. Його може забезпечити лише сам народ, отримані зовні кошти або пожертви мільярдерів. Однак останні нічого міняти в країні не будуть, оскільки їх статки виросли за цих умов і рубати під собою гіляку ніхто не буде. Кошти зовні ніхто так просто не дасть. От і виходить, що потрібно самому народу думати, як вилізати з халепи, в яку нас загнали, а не ходити, як роботяга, просо сіяти в червні та поклони Путіну бити.

  23. Да, і ще раз про фінанси. Мав декілька розмов з представниками малого бізнесу. Сказали, що вкладали кошти в оранжеву революцію, але їх нагло кинули, тепер нікому не вірять. Маємо результат роботи Ющенка та Тимошенко — гарно говорили, але жорстко стелили, сплюндрували добрі наміри нації. Хотіли одноосібної влади, тепер її мають сповна, аж давляться. Але потрібно розуміти, що життя — це боротьба, і воно Тимошенко та Ющенком не закінчується. Захищати свої інтереси потрібно завжди, а то без штанів залишишся. Для цього потрібно самоорганізовуватись і ще раз самоорганізуватись і кошти для цього жаліти не потрібно, а то можна втратити все. Через те маю велику надію на розуміння представників малого та середнього бізнесу, які ставлять перед собою ціль стабільність майбутнього, а не загарбати все під себе.

  24. Новенькому. То це ви про політичну боротьбу, а що про ідеологію, як наріжний камінь політичної діяльності. Яка ідеологія здатна об”єднати націю, чи якщо сенсу в цьому немає — роз”єднати, так, щоб цивілізовано, і щоб більшість людей на Сході і Заході бачили сенс у цьму об”єднанні або роз”єднанні? Політики не можуть зрозуміло сформулювати цю ідеологію ось уже 20 років, може є надія на формування ідеї знизу. Мені здається, що середній IQ народу і, зокрема, відвідувачів цього форуму аж ніяк не нижчий за колективний IQ цього парламенту, уряду і взагалі нашого політичного істеблішменту.

  25. Пане 1717, вот когда говорят о необходимости идеологии, то я -за, т.к. “вначале было СЛОВО”. Но вот вопрос: не проще ли использовать труды прошлых теоретиков, чем создавать новое?

  26. Звичайно Ви праві, я мав на увазі політичну боротьбу. Щодо ідеології, то при її розробці потрібно зрозуміти те, що хоче народ, а потім прагнення більшості викласти на папері. За 20 років незалежності це ніхто не робив, так як керівникам держави на людей начхати. Подумайте, навіть перед виборами, їздячи по регіонах та виступаючи перед людьми наші “виборці” вели з народом фактично монологи із побудованих сцен на площах міст, чи може Ви десь бачили встановлені мікрофони для громадян, щоб вони могли задати запитання? Наші вожді бояться запитань людей, як чорт ладану, бо не мають що їм відповісти. От і їздять по регіонах з охоронцями від народу. А цирки щодо любові до вождів Ви не бачили, коли за гроші зганяють гурти людей, щоб наївні простолюди повірили, що в цих вождів є підтримка народу. А який керівник буде їздити по державі на виставки уявних досягнень виробництва та з підібраною аудиторією? Ні один президент за 20 років не робив раптових перевірок областей без попередження, без виставлення за добу міліцейських кордонів, відвідування сіл за за відомим лише йому графіком. Ото б тоді такий керівник знав реальний стан справ у державі, але вони і без цього знають, що державі настає гамплик. Залізаємо кожного року в борги, а хто ж буде їх виплачувати. Рано чи пізно прийдемо то того, що буде зміна влади з низу, якщо зверху не зможуть навести порядок, а вони не зможуть, бо у кримінальному рості капіталу є свої закони. От тільки розуму не мають передбачити всі наслідки. Ще в 17 році минулого століття при зміні влади знизу були анульовані всі закордонні борги, внаслідок цього і закордонне майно царської Росії відійшло від Радянського уряду. Хай наші мільярдери побільше будують заводи закордоном, потім будуть самі з тими державами судитися…

  27. Я в осноном по теме пишу, кстати. Ну а если быдло плюётся иногда из-за угла, то почему бы говном не метнуть? Ещё раз детство вспомни — ты, наверное, под органику попал. Понимаешь, — это психологическое. Т.е. раньше боялся, и сейчас тебе страшно. К психологу!!! Или к психиатру — не разбираюсь в твоих тонкостях — тебе виднее.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

ДСНС чи МНС

Шановні рятувальники! Ця тема призначена для комплексного обговорення проблем та пропозицій! Хто на вашу думку був би гідний очолити службу?

ДЛЯ ОКПП

Що еліта мовчите? А де прес-служба, а де ця блядь? Показушно-брехлива зі своїм фотоапаратом? Яка вміє тільки про псів писати……

В Україні обговорюють статтю Путіна

На провідному експертному інтернет-телеканалі «UkrLife.TV» методолог, радник Офісу президента і політолог розповіли, що вони думають про висловлювання російського президента у…
НОВОСТИ