Человек не терпит насилия!

Прекрасне завершення ганебної епопеї: правозахисницю Анну Юдківську обрано суддею Європейського суду з прав людини від України

Парламентська Асамблея Ради Європи (ПАРЄ) значною більшістю голосів при альтернативному голосуванні обрала сьогодні відому правозахисницю, адвоката Анну Юріївну Юдківську суддею Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) від України.

anna j

Анна Юдківська до обрання на посаду судді ЄСПЛ займалася документуванням історії Голокосту в Україні та в Молдові, працювала в правозахисних неурядових організаціях, здобула визнання як відомий та успішний київський адвокат, який спеціалізувався у захисті прав біженців, жертв катувань та незаконних затримань. З 2005 по 2009 рік Анна працювала юристом в Секретаріаті Європейського суду з прав людини, а з липня 2009 року – радником Комісара Ради Європи з прав людини.

volodymyr butkevych
Володимир Буткевич

Після закінчення в 2007 році повноважень попереднього судді ЄСПЛ від України — професора Володимира Буткевича — Анна Юдківська перемогла в національному конкурсі з відбору кандидатів на посаду євросудді. Разом з ненависним тодішньому Президенту України депутатом Сергієм Головатим та тодішнім заступником Міністра внутрішніх справ Василем Мармазовим вона була внесена до списку, переданого для голосування депутатів ПАРЄ. Те, що відбулося далі, було вершиною правового нігілізму. У своєму фірмовому стилі правового блюзнірства та зневаги до незалежності судочинства Президент України Віктор Ющенко видав безпрецедентний Указ № 869/2007 «Питання добору кандидатур на обрання на посаду судді Європейського суду з прав людини від України», яким був відкликаний цей список кандидатів. Реакція Ради Європи була однозначною – ця поважна інституція не сприйняла маніпулювання списками кандидатів на посаду судді і не погодилася «віддавати» Ющенкові список поданих кандидатів. Хоча згодом було проведено новий конкурс, проте ПАРЄ відмовилася приймати його, наголосивши на неприпустимості втручання виконавчої влади в процедуру конкурсного відбору кандидатів на посаду судді. Блокування Віктором Ющенком процедури відбору кандидата на посаду судді від України значно уповільнило розгляд Євросудом українських справ, адже у їхньому розгляді обов‘язковим є участь національного судді. Довелося двічі призначати тимчасових сіддів від України, ними стали Станіслав Шевчук та Михайло Буроменський.

golovaty

Впертісь Віктора Ющенка, який відмовлявся вносити список з Головатим до ПАРЄ, виявилася дійсно безмежною, відтак знадобилося спеціальне роз‘яснення самого Євросуду, після якого було внесено остаточний список кандидатів: Головатий, Шевчук та Юдківська.

Анну Юдківську обрано на шестирічний строк, який майже гарантовано перетвориться на дев‘ятирічний після набуття чинності 1 липня цього року Протоколом №14 до Європейської Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод.

Анна Юдківська – представник нової генерації суддів Євросуду. Попри науковий ступінь кандидата наук та фундаментальні знання в галузі прав людини, Анна – не рафінований теоретик, а практик-правозахисник. Вона абсолютна далека від політики та не афілійована з жодною українською політичною силою. Зрештою, Анна Юдківська просто не має досвіду роботи в будь-яких владних структурах України, відтак можливості впливу на її професійну діяльність як судді від України для вітчизняних можновладців будуть мізерними.

Вітаючи мудре рішення ПАРЄ, та бажаючи судді Анні Юдківській професійних здобутків в царині захисту прав людини, залишається лише сумувати з приводу того, що всередині України фахівцям рівня Юдківської немає місця ані серед суддів усіх рівнів, ані серед прокурорів чи навіть слідчих. Можливо, саме тому кількість скарг від українських громадян в Євросуді б‘є усі можливі рекорди.

Дмитро Гройсман, координатор ВПГ

“Iнфопорн”

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

6 ответов

  1. Решение объясняется просто: невзирая на подставу однопартийцами Головатого (проголосовала его карточка, когда он находился вне Украины), сыграл символизм фамилии Юдковской (Judish, Judkovsky), направление предыдущей деятельности (холокост), тесные связи в еврейских национальных и политических кругах. Свой человек, прямо и откровенно, жида в обиду не даст.

    А Головатый хотя и тоже иудей, но, кроме вышеуказанной интриги, известен нетрадиционной сексуальной ориентацией, что не всей европейской общественностью воспринимается с симпатией. Да и в коррупционных скандалах уже примелькался.

    У третьего вообще шансов не было априори.

    Так что результат голосования был предрешен. А как мадам судить будет — увидим. Дай Бог…

  2. Европа нас порадовала, прекрасно прокатив эту головатую проститутку, а оно надеялось, даже из Брюсселя не уехало, в надежде на джекпот, ань обосрался, Слава Богу. Пожелаем новой симпатичной судье успехов в работе на благо людей отчаявшихся найти справедливость в ООО “суды украины”. Вот если бы нам Европа еще дала старенький ТУ-154 и сразу взамен новых ТОПов, глядишь и зажили бы как люди.

  3. Не знаю, что выйдет из Юдковской, но голубой гандон Головатый — мразь редкая. Эта наволочь только может подмахивать пердонам, пущай теперь засунет свою сраную картку себе в сраку. Пердонам будет приятнее.

  4. Я не понимаю в чем фокус радости!?
    Ведь украинско-африканская донецкая республика, положила ПЕНИС вместе с мошенкой, и на Европу и на ООН!!!
    Потерпевшие Украины как были, так и будут вечно!!!
    Украина — проклятая Страна, с несчастными и пропащим народом! Если это можно назвать народом! www.moskall52.narod.ru

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Грымчаку дали десять лет

Бывшему заместителю министра по вопросам временно оккупированных территорий Юрию Грымчаку объявлен приговор 23 февраля. Как сообщает САП, ему назначено наказание…

Проворовавшийся мэр Обухова предстанет перед судом

В Обуховский районный суд поступил обвинительный акт в отношении обуховского городского головы, «слуги народа» Александра Левченко. Как сообщает Киевский регион,…

Порошенко отбился от повестки в "Жулянах"

Пятый президент Украины (2014-2019), лидер партии «Европейская солидарность» Петр Порошенко прошел паспортный контроль в аэропорту «Киев» («Жуляны») в понедельник. Во…
НОВОСТИ