Человек не терпит насилия!

Хроника протеста

Учасники акції біля Верховної Ради ухвалили резолюцію-звернення до співвітчизників. Текст звернення оголосила лідер об’єднаної демократичної опозиції Юлія Тимошенко.

Зокрема, у зверненні йдеться: “Своїми останніми діями Янукович відкрито став на шлях нищення національних інтересів, а по суті започаткував процес руйнування державного суверенітету. Підписання угоди про подовження базування в Україні Чорноморського флоту є безпрецедентним кроком національної зради і ганьби.

Це рішення перекреслює дух і норми Конституції, державотворчі зусилля двох десятиліть незалежності, не кажучи вже про перспективи європейської інтеграції, які руйнуються.

Не слід виключати можливість того, що свої зрадницькі дії влада буде прикривати нищенням свободи слова, репресіями проти незгодних, розраховуючи при цьому на всебічну підтримку купленого ціною національних інтересів мовчання частини національної еліти, нашої громади та світової спільноти.

Над Україною як державою і нацією нависла досить вагома небезпека. Нас вже практично продають. І тільки напруженням усіх наших сил, консолідацією волі, інтелекту і активності всіх патріотичних сил ми зможемо вирватися з пут початку нового колоніального поступу.

Ця плата за наш вибір Президента. На жаль, він стався. Ми всі хотіли не допустити цього, але сьогодні в наших силах і в нашій можливості, як нам якомога швидше це припинити. Ця влада на чолі з Януковичем має якомога швидше бути повалена. Чим скоріше вона буде переборена, тим менше вона встигне завдати шкоди власній державі, міжнародній репутації України, душам наших співвітчизників.

Ми починаємо боротьбу за визволення України. Ставайте поруч, не мовчіть, не бійтесь, не зволікайте. Вони захищають себе і свої капітали. Ми захищаємо свою людську гідність, національну гідність, пам’ять своїх героїв, майбутнє своїх дітей, ми захищаємо нашу Україну.

Пам’ятаймо: захист суверенітету і територіальної цілісності України є справою усього українського народу. Мусимо бути зараз разом. Мусимо у вівторок о дев’ятій годині прийти до Верховної Ради всім народом і захистити Україну. Слава Україні!”

Сьогодні в акції біля Верховної Ради взяли участь 10 тисяч осіб, які одностайно підтримали резолюцію-звернення.

Юлія Тимошенко подякувала всім учасникам акції за прояв громадянської позиції. “Я дякую за те, що ви сьогодні будите Україну, за те, що ви сьогодні робите все, щоб люди трішечки більше і чітко побачили, як сьогодні виглядає влада. Ми з вами розстаємося тільки до вівторка. У вівторок — не допустити ратифікації. Ми зможемо зробити це?” — звернулася лідер опозиції до учасників акції і отримала відповідь “Так!”.

“Тому зустрічаємося і перемагаємо! Слава Україні” — резюмувала Юлія Тимошенко

http://www.tymoshenko.ua/uk/article/84ev9z5c

23 квітня у Львові створено Комітет захисту держави.

До нього увійшли представники обласних осередків патріотичних політичних партій, громадських організацій, студентства. Координатором Комітету захисту держави став народний депутат України Андрій Парубій.

Політичні сили та громадські організації, які увійшли до Комітету захисту держави, звертаються до свого київського керівництва з вимогою терміново створити подібний єдиний всеукраїнський комітет.

Комітет захисту держави прийняв рішення:

25 квітня, у неділю, о 14:00 провести віче біля пам’ятника Тарасові Шевченку у Львові під гаслом „Державу захисти ти!”. Заради єднання усіх патріотичних сил, захід пройде виключно під державними прапорами, без використання партійної символіки. На віче запрошуються усі патріоти, активність кожного громадянина у цей визначальний момент може стати вирішальною.

26 квітня, у понеділок, організовується масовий виїзд активістів до Києва, щоби прийняти участь у масових протестних акціях.

27 квітня, у вівторок, у Києві відбудеться пікетування Верховної Ради з метою не допустити ратифікації угоди щодо продовження перебування Чорноморського флоту на території суверенної України.

Януковичу — імпічмент!
Флот Росії — геть з України!
табачників — на смітник історії!

Прес-центр Комітету захисту держави
067 670 16 76
[email protected]

Львівська резолюція: влада загрожує Україні!


25 квітня у Львові з ініціативи Комітету захисту держави відбулося велелюдне віче протесту проти державної зради Президента Януковича при підписанні угоди щодо перебування в Україні Чорномороського флоту Росії.

Львівська резолюція: влада загрожує Україні!

25 квітня у Львові з ініціативи Комітету захисту держави відбулося велелюдне віче протесту проти державної зради Президента Януковича при підписанні угоди щодо перебування в Україні Чорномороського флоту Росії. Під час віча тисячі львів’ян підтримали резолюцію, в якій дії Януковича визнано антиконституційними.

РЕЗОЛЮЦІЯ ВІЧЕ “ДЕРЖАВУ ЗАХИСТИ ТИ”

Львів, 25 квітня 2010 р.

Українці!

Влада загрожує національному суверенітету України!

21 квітня на переговорах у Харкові президент Янукович зрадив Україну.

Нинішня влада, сформована в антиконституційний спосіб, вона взяла цілеспрямований курс на русифікацію української освіти та інформаційного простору, переписування історії на догоду Кремлю, шельмування українських національних героїв.

В економічній та соціальній сферах влада позбавляє засобів до існування найбільш незахищені верстви населення, руйнує малий і середній український бізнес.

Логічним продовженням цієї цинічної вакханалії стала цілковита капітуляція Януковича перед московськими карликами, здача Кремлю національних стратегічних інтересів Української Держави.

Згода Януковича на продовження перебування Чорноморського флоту Російської федерації на території незалежної України на 25 років (з можливою пролонгацією), відмова від контролю України над власними стратегічними ресурсами — авіаційною промисловістю, атомною енергетикою, науковими дослідженнями у цих сферах, підземними газосховищами тощо перетворює нашу країну в новітню колонію Росії.

Підписавши Харківські домовленості, Віктор Янукович порушив Конституцію України та свою президентську присягу, відтак протиставив себе Українській державі та українському народу. Тому він повинен добровільно подати у відставку або ж бути зміщений з посади через процедуру імпічменту.

Вимагаємо:

Негайної денонсації підпису президента Януковича під так званими Харківськими домовленостями 21 квітня 2010 р.

Флот Росії — геть з України.

Розпочати процедуру імпічменту “президентові меншості” Януковичу

Повернення внутрішньої ситуації та формування виконавчої влади в Україні в конституційне законодавче поле.

Геть табачників із влади!

Не допустити ратифікації Харківських угод у Верховній Раді України

в іншому випадку — її розпуску та призначення дострокових виборів вищого законодавчого органу країни.

Ми, політичні партії, громадські структури, молодіжні, студентські організації, учасники Комітету захисту держави — ми Разом і оголошуємо початок загальноукраїнських громадянських акцій.

Звертаємось до усієї української громади підтримати нашу ініціативу і ставати до лав національного опору.

Слава Україні!

На Закарпатті створили Комітет народного опору Януковичу

у

zakarpattya2010042316095723 квітня в обласному центрі Закарпаття представниками націонал-патріотичних сил утворено Комітет народного опору. Комітет буде протидіяти антидержавним діям президента України Віктора Януковича.

Як повідомили у прес-службі КНО, метою діяльності цієї структури є протидія антиконституційним, антинародним та антидержавним діям президента України Віктора Януковича, який 21 квітня 2010 року підписав Угоду про статус та умови перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України, відповідно до якої продовжено на 25 років термін перебування ЧФ РФ на території України.

Комітет вважає, що такі дії В.Януковича є несумісними зі статусом Президента України і суперечать присязі Президента України, тому ініціюватиме початок процедури імпічменту чинному главі держави. Комітет народного опору закликає усіх небайдужих приєднатися до акції протесту і готовий до спільних дій з іншими партіями і громадськими організаціями заради збереження України.

Звернення підписали представники Закарпатських обласних організацій УРП “СОБОР”, КУН, ВГО та політичної партії “Громадянська позиція”, НРУ, УНП, крайове товариство “Просвіта”, УНА-УНСО, Українська партія, ГО “За відродження української нації”, “Наша Україна”.

Звернення інтелігенції України

Століттями українська спільнота ціною неоплатних жертв виборювала своє право на самостійне існування. Два десятиліття Україна важко й болісно народжує демократичну державу для вільних громадян. Минуло всього 50 днів, відколи новообраний президент Віктор Янукович, вступаючи на посаду, поклав і свою руку на Пересопницьке Євангеліє та присягнув виконувати приписаний цією посадою історичний обов’язок — боронити суверенітет і незалежність України, додержуватися Конституції України, підносити авторитет України в світі. Що ж маємо натомість?

Стаття 17 Конституції України встановлює, що «на території України не допускається розташування іноземних військових баз». Політика держави в цілому, і Президента зокрема, мусить бути спрямована на дотримання в тому числі й цієї норми Конституції України. Тимчасом Президент з власної ініціативи підписує угоду про продовження перебування на території нашої країни іноземних військ на фантастичний для сучасної цивілізації термін — 25 років. Крок безпрецедентний, хоч якими волюнтаристськими діями попереднього уряду його не виправдовуй. Те, що колись було політичною даниною так званому «перехідному періоду» перших років незалежності — періоду державної та політичної невизначеності нації, — закріплюється на ще мінімум 33 роки. Історичний годинник розвитку нації призупиняється. Покоління тих, кому за 40, може вже ніколи не побачити дійсно вільної, суверенної європейської України.

Підпис, поставлений під антинаціональною угодою, яскраво демонструє номенклатурно-феодальний стиль мислення правлячої команди. Одним корпоративним рішенням керівник держави обертає мільйони своїх співгромадян на фактично довічних заручників заможнішого сусіда — поза всяким суспільним діалогом, незалежними експертами, правозахисниками й громадською думкою. Замість рішучості реформаторських дій, замість модернізації економіки проводиться не складна продаж національного суверенітету. Подібна «стратегія» управління державою власне називається просто — узурпацією влади.

Перспектива, накреслена цією угодою, цілком недвозначна: це — посилення політичного та ідеологічного впливу російського типу державності в усіх сферах українського життя. Європейський вибір перетворюється на євразійський. А це, в свою чергу, означає небезпеку згортання всіх демократичних надбань та інституцій держави Україна, фактичну втрату власної державності та поглиблення розколу в українському суспільстві. Якщо сьогоднішня влада не схаменеться, Україну може очікувати доля, подібна до розділених Молдови та Грузії. Чи готовий народ України, всі ми, до такого сценарію? І в яких західних краях проїдатимуть тоді свої статки наші нинішні владоможці?

Ми апелюємо, перш за все, до громадськості України. Нам усім кинуто виклик як народові — в такій ситуації різниця електоральних уподобань стає другорядною. Сьогодні, як ніколи, час відчути себе єдиним конституційно повноправним джерелом влади в країні і згуртуватися на засадах національної солідарності проти спроби відібрати в нас наше майбутнє. Тільки наша єдність — єдність громадян, громадянського суспільства — здатна вберегти нашу прекрасну й трагічну Батьківщину від перетворення її на плацдарм для бізнес-розборок олігархічних режимів — чужих і власних.

Ми також, апелюємо до політиків, які опинилися в опозиції. Саме ваша бездіяльність і політична короткозорість, ваша підміна державної політики особистими амбіціями, ваші важкі помилки відкрили шлях цій зраді національних інтересів вашими наступниками. Не давайте спекулювати вашими невдачами. Вживіть усіх доступних вам засобів парламентської боротьби, аби не дати здійснитися цій ганебній угоді. Вона не повинна бути ратифікована Верховною Радою, бо наслідки такої ратифікації буде надзвичайно важко змінити навіть наступним президентам і парламентам. А для нашого суспільства вони будуть непередбачуваними. В тому числі — й для кожного з вас.

Час міжусобиць закінчився. Настає час дій, адекватних мірі історичного виклику, по-біблійному висловлюючись — час збирати каміння. Незалежність України не є предметом купівлі-продажу. Саме тут пролягає червона лінія, якої ніхто не має права перейти.

Кожен громадянин України має це усвідомлювати. Кожен громадянин має діяти на своєму місці й у спосіб, який не дасть ганебній угоді здійснитися.

Єднаймося!
Спільна заява представників громадянського суспільства України щодо невідповідності пролонгації Угоди про перебування ЧФ РФ на території України національним інтересам України

Ми, представники громадянського суспільства України, висловлюємо категоричну незгоду з домовленостями між Президентом України Віктором Януковичем та Президентом Російської Федерації Дмітрієм Мєдвєдєвим щодо подовження терміну дії Угоди між Україною і Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України до 2042 року, досягнуті 21 квітня ц. р.

Ми вважаємо, що:

1. Ухвалення такого рішення кулуарно, без громадського, експертного обговорення та політичної дискусії, без стратегічного планування та обґрунтування в категоріях національної безпеки є неприпустимим. Наразі немає жодного висновку аналітичних структур (державних і недержавних), із яких випливала б необхідність чи навіть доцільність пролонгації.

2. Питання національної безпеки України (до яких належить базування іноземних військових формувань на території України, зокрема ЧФ РФ у Криму) не можуть бути “розмінною монетою” у торгівельних переговорах будь-якого рівня (до яких відносяться і переговори про закупівлю російського газу), тому що національна безпека, територіальна цілісність нашої держави не є предметом комерційного обігу.

3. На території України не повинно бути іноземних військових баз. Це дух і буква Конституції, це воля Українського народу. Наявність бази російського флоту у Севастополі є одним з реліктів часів поділу спадщини СРСР, тимчасова домовленість, термін якої спливає у 2017 році.

4. Питання ціни на газ стосується економічних інтересів вузького кола фінансово-промислових груп, які зацікавлені у збереженні архаїчної енергомісткої економіки і вперто не бажають витрачати свої надприбутки на реформування власних же підприємств.

5. Базування російського флоту в Україні робить нас мимовільними заручниками Росії у випадку військових дій між нею та третіми країнами. Виникнення таких конфліктів є високоімовірним з огляду на досвід 2008 року (російсько-грузинської війни).

6. Базування російського флоту підвищує ризик терористичних проявів у Криму, адже РФ є країною підвищеної терористичної небезпеки.

7. Розміщення російського військового флоту у Севастополі є економічно невигідним для міста і України в цілому. Це стримує розвиток комерційного порту у Севастополі, унеможливлює реалізацію планів перетворення міста на транспортний термінал для всієї Південно-Східної України. Вигоди від розміщення російського військового флоту для Севастополя є непорівняно меншими, ніж вигоди російських чорноморських портів, які вони отримують від розвитку комерційного судноплавства. Саме тому російське керівництво, яке посилено розвиває свої порти на Чорному морі з метою переключити на них левову частку вантажопотоків у регіоні, не хоче розміщувати свій військовий флот у своїх же портах.

8. Розміщення російського військового флоту у Криму є прямою екологічною загрозою для унікальної природи півострова.

9. З огляду на вищевикладене, ми вважаємо, що Президент України Віктор Янукович перевищив надані йому Конституцією України повноваження та заподіяв суттєвої шкоди національним інтересам України.

Ми вимагаємо від Верховної Ради України відмовити у ратифікації Угоди між Україною і Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України.

Ми вимагаємо від Генеральної Прокуратури України, Верховної Ради України, Конституційного Суду України, Верховного Суду України негайно надати правову та політичну оцінку домовленостям між Президентом України Віктором Януковичем та Президентом Російської Федерації Дмітрієм Мєдвєдєвим щодо подовження терміну дії Угоди між Україною і Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України до 2042 року, укладеної 21 квітня ц. р.

Олександр Сушко, науковий директор Інституту Євро-Атлантичного співробітництва

Олег Рибачук, громадський діяч

Олег Мирошніченко, незалежний консультант з питань європейської інтеграції

Світлана Заліщук, “Новий громадянин”

Олексій Коломієць, президент Центру європейських та трансатлантичних студій

Наталія Сад, координатор проектів Інституту Євро-Атлантичного співробітництва

Микола Сухомлин, медіа-експерт

Олесь Лісничук, докторант Інституту політичних та етнонаціональних досліджень НАН України

Дмитро Мороз, редактор радіо Запорізької обласної державної телерадіокомпанії

Владислав Синяговський, колишній радник ДІП МЗС України

http://narodna.pravda.com.ua/politics/4bd1d5760ce8e/

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

3 ответа

  1. Мне кажется, что эти ребята знают как предотвратить базработицу жителей Севастополя, в случае разрыва отношений с РФ. Они наверное очень умные.

  2. Хочется спросить у “національно свідомих громадян”, может не стоит связывать будущее с америкой, а посмотреть чем реально живет Крым? Где ж вы засланцы были, когда Ющенко&СО молча сдали румынам Черноморский шлейф у о.Змеинный? Может хватит революций7 Попробуйте хоть что-то сделать руками, а не как всегда!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Про Шкарлєта

Божечькі, який піздєтс.Божечькі, це ж уже близько до абсолюту?Зеленський особисто пхає Шкарлєта, бо йому ректори там наобіцяли підтримку.Вова, ето піздєц,…

А как же Сытник?

Стремительность новой Рады – радует. Особенно радует, что в ней теперь не слышно мерзкого голоса Ляшко. Проститутку сняли с довольствия,…

Как бывшие "регионалы" покупают психиатров

Звертаюся до Вас, з проханням оприлюднення ситуації, яка склалася з приводу постійних спроб визнати мене психічно хворою та недієздатною. Тривалий суцільний…
НОВОСТИ