Человек не терпит насилия!

«Донецькі» продовжують радувати. На цей раз — ветеранів

Давно помічено: якщо донецька влада починає істерично закликати до увічнення пам’яті ветеранів, то це значить, що провідники регіону або вже щось вкрали, або готуються до крадіжки. Правило це є безпомилковим, багато разів перевіреним і після інавгурації Новообраного цілком може застосовуватися до всієї України.

Тож як побачив я по телевізору логотип українського державного телеканалу УТ-1, уквітчаний російською «георгіївською» стрічкою кольорів колишньої імперії, так зразу все й зрозумів. То, мабуть, «онук визволителів», перший заступник НКТУ Арфуш, приглядає, де що погано лежить на новому місці роботи.

А тут ще Янукович оливи у вогонь підлив. Ось, наприклад, що інформагентства передають:

«Президент Віктор Янукович пропонує місцевій владі до Дня Перемоги попрацювати з меценатами, подивитися, хто піде на зустріч і зробити висновки. Про це він заявив на засіданні координаційної ради з питань святкування 65-ї річниці Перемоги. Янукович підкреслив: «Безумовно, я хотів би, щоби ми й під час підготовки до святкування 65-ї річниці дали можливість місцевим адміністрація, місцевій владі попрацювати з меценатами. Це завжди так робилося. Проведіть таку роботу. Я впевнений, що на місцевому рівні будуть знайдені кошти, що дозволять зробити більш святковим цей день ветеранам.»

Ну, все, думаю. Якщо місцева влада вкупі з місцевими меценатами почне святковий настрій ветеранам поліпшувати, то будуть ті ветерани шкодувати, що до 65-ї річниці дожили.

І підтвердження не забарилося. Донецька мерія приготувала гідний подарунок до 9-того Травня — на березі річки Кальміус, у самому центрі обласної столиці, почалася вирубка парку, посадженого 35 років тому ветеранами Другої світової в ознаменування 30-ї річниці Перемоги.

1park 1

Земельна ділянка вже обнесена металевим парканом, в якому залишено шпарину для проходу до розташованого в сквері міського Палацу дитячої та юнацької творчості. Палац, очевидно, також буде ліквідований, оскільки на цьому місці, за чутками, має бути споруджений 40 поверховий готель з нагоди Євро-2012. Пишемо «за чутками», бо громадськість ось вже рік домагається подивитися на дозвільну документацію та проект забудови. Але — безуспішно. Втім, це й не дивно, позаяк забудовником є таке собі Товариством з обмеженою відповідальністю «Флорія», що колись займалося випічкою хлібу, а нині перебуває в стадії банкрутства (http://www.spr.ua/donetsk/floriya-ooo-v-stadii-bankrotstva.html).

Рік тому, у квітні 2009 року, активісти «Донецького екологічного руху» та батьки вихованців Палацу дитячої та юнацької творчості вже пікетували міську Раду з вимогою зупинити знищення скверу. Секретар міськради Микола Левченко тоді публічно каявся, що то з його вини трапилася помилка й він, недоглядівши, подав на підпис начальству папери, які уважно не вичитав. І навіть більш того — божився, що піде у відставку, якщо знищення скверу не буде зупинено.

2park

У квітні того ж таки 2009 року Донецька міська Рада створила з цього приводу цілу комісію, а в серпні 2009-го Ворошиловський районний суд міста заборонив проведення будь-яких робіт на цій території. Мер міста Олександр Лук’янченко запевняв журналістів, що по-перше, будівельні роботи будуть відновлені тільки у випадку позитивного висновку громадських слухань. А, по-друге, що сквер, у всякому разі, буде збережений.

І ось — у ніч з 4 квітня на 5 квітня 2010 року, доки народ розговлявся після Паски, знищення парку 30-річчя Перемоги було відновлено. Без жодних дозволів. На честь Дня Перемоги. Під наглядом міліції й за вказівкою «батьків міста». Шкода лишень, що Лук’янченко з Левченком не здогадалися на пеньки «георгіївські стрічки» пов’язати. Бо тоді була б повна гармонія.

Та й про які дозволи може йти мова, якщо за незаконним будівництвом маячать капітали ще одного «онука визволителів» — турецького бізнесмена, власника Донецького заводу алюмінієвих профілів, такого собі Казіма Серіндага? Пан Казім і не приховує, що ТОВ «Флорія» — то лише «прокладка», а реальним забудовником є саме він.

Ось, мабуть, працювати з якими «меценатами» закликав місцеву владу Новообраний. Заклик Президента був почутий: попрацювали в Донецьку на славу. Тож якщо ветерани призабули значення слова «окупант», то вони мали нагоду освіжити пам’ять в перший післяпасхальний понеділок. Підходи до Палацу дитячої та юнацької творчості виявилися перекритими, доріжки та газони знищені. Батьки дітей, що займаються в Палаці, намагалися демонтувати кілька секцій паркану, щоби, хоча б, мати вільний доступ до закладу, але були затримані міліцією. Яку варто вже перейменовувати на «окупаційну поліцію».

3park

Затриманих у міліції трохи полякали та відпустили з Аллахом, суворо попередивши, що в Україні нова влада, якій ухвала Вірошиловського райсуду про заборону будівельних робіт — по цимбалах.

Якраз це сумніву не викликає. Лишень у 2010 на потреби майбутнього Євро-2012 зацікавленим особам перепаде з державного бюджету 26 млрд. грн. і ці гроші треба встигнути «засвоїти». А також — урвати ласі земельні ділянки. Доки влада не помінялась. А там — хоч дерева на рости, навіть якщо їх посадили ветерани в пам’ять про Перемогу.

Володимир БОЙКО, спеціально для «ОРД»

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

2 ответа

  1. В последнее время в голове Вици Янукурвича всё изменилось,замельтешило обкалейдоскопилось..Он выходил на новый уровень агентурной работы и хотел выполнить всё точно и аккуратно как приказала Москва…Одно раздражало и неуёмно свирбило мозг -почему в “победе” и почему его прежние хозяева настолько нагло и настолько бесцеремонно себя ведут…ведь он уже не тот ябида виця в дет .садике для будущего уголовного элемента и не сексотик вицюха какой то там с какой то командировки…А Виця Янукурвич..Знать и сноб вроде бы украинской элиты..Его настолько взорвали эти мысли,что он немедленно встал с кровати и пошёл в душ…Как у них всё в Америке правильно…Кучи полотенец,ковриков,шампуней..Он стоял под холодным душем и вспоминал недоверчивые слова Обамы,какие то полу жесты полу взгляды…А может быть Барак догадывается о его связи с Москвой..???И не ошибся ли он когда вчера вечером выходя из гостиницы видел в роли развозчика кофе Уго Чавеса..Чушь!!!Надо выкинуть всё из головы..Всё поменялось,теперь я играю по другим правилам ,с другими людьми,под другим флагом-подумал он…Ведь не с кем посоветоваться…Не с кем…Холодная вода не спасала перегруженный мозг…Вытираясь полотенцем он вдруг отчётливо увидел картинку последних трёх месяцев и даже уверенно посмотрел на себя в зеркало прежде чем обмокнуть лицо одеколоном..а ведь я фактически не кем не контролируем..и проверить мои поступки могу я сам..рядом промелькнули не совсем приятные воспоминания об ахметове,клюеве,боделане,азарове…Он сморщился,подошёл к большому американскому холодильнику .налил немного апельсинового сока..
    Народ Украины он представлял себе сейчас в образе Андрейки Шкиля…Маленького такого ,щупленького,даже несчастненького…Стоит в далеке так ,в поле где то в Полтавской губернии и ручёнками обиженно машет…
    Холодный фрэш вернул его к сегодняшним размышлениям…Он не мог вспомнить о чём они вчера разговаривали ,если русские давили его высотой кремлёвских стен и наводили на него панику,то американцы вызывали неподдельный интерес и восторг..Голова не кружилась а вертелась вокруг своей оси…Виця вспотев ,встал и прошёлся по комнате..А если двойной агент…???Кто сможет раскусить эту игру…!!!Эта мысль стала его достоянием в последние сутки всё больше и больше захватывая его несостоявшийся мозг и мягкую голову ещё с детства…Ох он им всем покажет…Ох и порвёт же он всех…Мысль пульсировала настолько ,что последние дни его просто подкидывало при ходьбе…Все силы организма уходили на это…но обиднее всего виця не мог ни с кем посоветоваться…у него не было в окружении настолько близких людей…

  2. Первая мысль мелькнула об агенте “Тереза”. ведь она всегда рядом, всегда сует свой нос в его дела. Не расколит ли она его? не предупредит ли кремлевских карликов о его двойной игре? В тоже время вспомнились ее сальные взгляды нв Барака…. А может она уже меня опередила?

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Глава Центрального апелляционного хозсуда заработал только на гараж

Глава Центрального апелляционного хозяйственного суда (Днепр) Юрий Парусников почти всю недвижимость записал на Эльжбету Парусникову. Об этом стало известно из…

Отстраненный глава Ровенской таможни задекларировал из имущества только гараж

И.о. начальника Ровенской таможни Тарас Коваленко, которого отстранили от должности за коррупцию, задекларировал сбережения в размере годовой зарплаты наличными. Об…

ГСЧС возглавил Крук, записавший имущество на тещу

Кабинет министров назначил Сергея Крука главой Государственной службы Украины по чрезвычайным ситуациям. Как сообщил в Telegram-канале представитель Кабмина в Верховной…
НОВОСТИ