Человек не терпит насилия!

ВІДКРИТИЙ ЛИСТ

Міністру МВС України Луценку Ю. В.
Генеральному прокурору України Медведьку О. І.
Шановні високопосадовці!
     Фермерське господарство «Вікторія» з с. Березнегувате, Миколаївської області протягом 11 місяців потерпає від бездіяльності працівників міліції та прокуратури. Ще 25.10.08 три особи (за показами свідків — Казіміров О. Г, Яровій Р. М. та їхній керівник Ткаченко В. М.) таємно скосили і вивезли насіння соняшника, яке належало  ф/г «Вікторія». Власники господарства Валерій Фалілеїв та Вікторія Доценко  відразу звернулись до міліції.
     Після тяганини, яка тривала місяць,  начальник СВ Березнегуватського РВ УМВС Васюра І. І. 28.11.08 виніс постанову про порушення кримінальної справи «по факту» (але не проти осіб) таємного викрадення насіння соняшника вартістю 110 206 гривень, що належить ФГ «Вікторія», за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 185 КК України.
     Від 28.11.09 керівники Березнегуватського РВУ МВС не розслідують справу, відмовляються виконувати будь-які процесуальні дії. Хоча у відповідності до ст. 120 КПК України досудове слідство повинно бути закінчене протягом 2 місяців. Крадії в усній формі заявляють, що купили Березнегуватську міліцію. І не вірити їм немає жодних підстав.
     Адже ще 23.03.09 керівнику ф/г надійшла відповідь з прокуратури Березнегуватського району, якою прокурор Корженко С. О. встановив, що «слідчі дії слідчим Юрочком В. М. виконувались фактично на протязі лише 4 днів, а 27.12.08 Юрочком В. М. складена постанова про зупинення досудового слідства на підставі п. 3 ст. 206 КПК України». Вивченням справи 08080139 прокуратурою району було «встановлено, що по справі ПРОДОВЖУЄ МАТИ МІСЦЕ ТЯГАНИНА». Тяганина триває протягом року. АЛЕ ПРОКУРАТУРА, МІЛІЦІЯ НЕ ВЖИВАЮТЬ ЖОДНИХ ЗАХОДІВ. ВОНИ ВЖЕ НАВІТЬ НЕ ВІДПОВІДАЮТЬ НА ЧИСЛЕННІ  ЗВЕРНЕННЯ, статті в газеті «Український південь», на сайті «ОРД».
     Весь цей час насіння соняшника знаходиться на Новодеському та Явкінському елеваторах (72 тонни). Це частина вкраденого насіння, яке злодії не встигли вивезти за межі Миколаївської області та продати. Насіння псується. Постанова про накладення арешту на насіння відсутня. Тому 16.07. 09 представник ф/г В. Фалілеєв звернувся до начальника МВС з клопотанням про передачу арештованого насіння від елеваторів до ф/г «Вікторія», яке і є власником насіння. У відповідності до ч. 2 ст. 126 КПК України арештоване майно може бути передане на зберігання іншим особам, в тому числі і потерпілій особі — ф/г. Слідчий відмовляється повертати вкрадене майно господарству і не розслідує справу 08080139 від 25.10.08 й до сьогодні — 29.09.09.  Особи, які скоїли злочинні дії, протягом  11 місяців насміхаються над правоохоронною системою країни. Невже в Україні міліціонери та прокурори вже відверто продаються/купуються гуртом та вроздріб? Тоді варто оприлюднити розцінки на товар.
                                  Анатолій Іванюченко, голова МОК «Правозахисник — І»

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

9 ответов

  1. Да, все отркыто покупаются и продаются, что б любой мент (прокурор, судья, любое другое х.йло обличенное властью) поднял жопу, это должно быть надо ЕМУ, а не только тебе. Так что или плати бабки (район, область) или соси. Если тебе удасться “поднять кипиш” и этих ментов бесплатно проверят коллеги “сверху” то тоже небудет результата — они просто открыто попросят их поделится, а тебя пошлют … сосать.
    Стоимость твоего вопроса — около 30% от убытка (зависит от условий заказа, логичнее платить большую часть по результату, но так дороже). Расценки давно есть, тот кто надо — знает.

    Я удивляюсь, Как вы себе таких простых правил игры уяснить не можете! Хочешь получить результат — поделись! Мент тоже человек и хочет жрать и делает свой бизнес. И с какого бодуна ты решил что ты будешь зарабатывать деньги на своей кукурузе, а мент должен тебя нашару охранять. Ой, простите, забыл … Что? А! Да, мент получает зарплату с ваших налогов, да? ХА-ХА-ХА!!! Вам в лицо! Да это не зарплата, а чаевые! Нормальная зарплата на которую мужик может нормально жить и кормить семью начинается с 2-3 тыс. долларов. А налоги вы, все равно оптимизируете обналичкой, ЗП в конвертах и т.п. не честно платите. Так делитесь с того что украли у мента. (ЗП судьи! районого суда Киева около 6 тыщ. гривен).
    Для того что б требовать что-то от государства необходимо сначала что-то дать. А у нас все, во всех отраслях, так происходит. Мент не устроит ребенка в хороший садик (школу, институт, даже больницу) бесплатно, не купит хороших вещей.
    Когда обличенный властью мент смотрит на рожи “предпринимателей” его ведь тоже жаба давит, вот он и делает что может.
    Такие правила игры. Сорри за резий тон.

    П.с. Семачки (деньги, значки) надо охранять как и всю свою собственность!

  2. Это факт. Или охраняй как следует, или делись. А ты организуй, поймай и сделай инвалидами пару-тройку скотов, увидишь, никто и не пикнет. Чингиз говорил, умей защищаться с мечом в руке, ибо трус, опустивший меч и отдавшийся на милость победителя подохнет как желтоухий пес, пожравший труп своего отца. То была война, скажешь ты? А разве теперь не война?

  3. Прокурору Львівської області
    79005, м. Львів, Проспект Шевченка, 17

    Терещука Віктора Володимировича
    працюючого на посаді заступника начальника сектору карного розшуку Личаківського РВ ЛМУ ГУМВСУ у Львівській області,
    мешкаючого за адресою:
    79060, м. Львів, вул. Наукова, 82, кв. 19.

    З А Я В А
    про злочин

    Я працюю в органах внутрішніх справ з 2000 року, на посаді заступника начальника СКР Личаківського РВ ЛМУ ГУМВСУ у Львівській області з 2005 року.
    Роботу у райвідділі я розпочав із посади оперуповноваженого відділення карного розшуку Личаківського РВ ЛМУ ГУМВСУ у Львівській області, за час роботи я мав як заохочення, так і стягнення, як всі працівники цього відділу, однак за підсумками роботи керівництво райвідділу та обласного управління мені присвоювало чергові звання та підвищувало мене в посаді. В жовтні 2008 року мені було присвоєне чергове звання майор міліції.
    Останнім часом, в зв’язку із черговою зміною керівництва райвідділу, зокрема призначення нового начальника СКР Колодія М.М. та першого заступника начальника РВ Роси В.П. відношення до мене змінилось в сторону погіршення.
    Приблизно місяць тому на мене наклали стягнення – неповна посадова відповідність займаній посаді за наслідками оперативної наради в ГУМВСУ у Львівській області, стягнення було накладене на мене без моєї присутності, представником від райвідділу на заслуховуванні був Роса В.П., який, вочевидь, користуючись моєю відсутністю, переклав відповідальність на мене.
    Впродовж останнього місяця перший заступник начальника Личаківського РВ неодноразово в усній формі пропонує мені звільнитись з органів внутрішніх справ, перевестись на іншу посаду тощо.
    Наслідком таких складних відносин, що склались у мене із керівництвом Личаківського РВ, стали події 11 жовтня 2009 року.
    11 жовтня 2009 року, у вихідний день – неділю, я, разом із своєю дівчиною, Венгринович Анною Ігорівною, йшов по вулиці Пасічній м.Львова. Раптом поруч із стоячого автомобіля вийшов перший заступник начальника Личаківського РВ ЛМУ ГУМВСУ у Львівській області Роса В.П., вхопив мене за куртку та намагався затягнути мене та Анну у свій автомобіль. Не зрозумівши таких відверто неадекватних дій зі сторони начальника кримінальної міліції Личаківського РВ, я вирвався від нього та відбіг в сторону.
    Тоді Роса В.П. затягнув в автомобіль Венгринович А.В. і поїхав. Я зателефонував у Личаківський РВ, щоб з’ясувати, що сталось, куди Роса В.П. викрав мою дівчину, мені повідомили, що Роса В.П. доставив Венгринович А.В. в чергову частину Личаківського РВ, де її помістили в кімнату затриманих.
    Оскільки офіційно свої відносини із Венгринович А.В. ми не оформили, і формально я не є її родичем, я зателефонував її батькові – Венгринович Ігорю Степановичу.
    По приїзду Венгринович І.С. з’ясував, що його донька Анна затримана за вказівкою керівництва Личаківського РВ, оскільки в зброярському приміщенні чергової частини 11 жовтня 2009 року виявили пропажу табельної зброї одного із співробітників райвідділу, і мене звинувачують у її крадіжці.
    Оскільки дії першого заступника начальника Личаківського РВ Роси В.П. явно вийшли за межі його повноважень та межують із злочином, я був вимушений звернутись за юридичною допомогою до адвоката.
    За цей період часу, Роса В.П., знаючи, що Венгринович А.І. в минулому була судима за ст.309 КК України, підкинув їй наркотичні засоби. Через батька Венгринович І.С. мені на словах передали, що її будуть «пресувати» до тих пір, поки я не визнаю, що викрав пістолет.
    Я не маю жодного відношення до пропажі 11 жовтня 2009 року пістолета з приміщення для зброї чергової частини Личаківського РВ, доступу до даного приміщення я не маю і ніколи не мав, свою табельну зброю я отримую тільки під час чергування у слідчо-оперативні групі, в останнє я отримував зброю 8 жовтня 2009 року, здав її о 8 годині 9 жовтня 2009 року під час здачі чергування, про таке маю картку-замінник, копію якої долучаю до скарги.
    Так само Венгринович А.І. давно вилікувалась від наркотичної залежності, відбула призначений її судом термін покарання та зробила відповідні висновки, раз та назавжди. Стверджую, що ніяких наркотиків у неї не було і не могло бути, впродовж двох останніх вихідних днів ми перебували разом.
    Такі дії з боку керівництва Личаківського РВ ЛМУ пов’язані виключно із неприязним відношенням до мене, адже Роса В.П. особисто в розмові мене попереджував, що в любий спосіб знайде можливість мене покарати, законно чи не законно, і як наслідок, обрав для цього мою дівчину, підкинувши їй наркотики та звинувачуючи мене у крадіжці зброї з чергової частини Личаківського РВ ЛМУ ГУМВСУ у Львівській області.
    Викладене примушує мене звернутися до Вас по допомогу, зупинити злочинні дії керівництва Личаківського РВ, відповідно забравши матеріали по факту затримання Венгринович А.В. та вилучення у неї наркотиків у переведення прокуратури, яка, як я переконаний, з’ясує всі обставини підкидання Венгринович А.І. наркотиків, (зазначу, Венгринович А.І. продовжує незаконно утримуватись у Личаківському РВ), а також встановить обставини пропажі табельної зброї у Личаківському РВ, встановивши мою непричетність до цих подій.
    До вирішення поставлених мною питань прошу прийняти рішення про відсторонення мене від посади, оскільки я обґрунтовано боюсь реальних погроз щодо мене та моїх близьких зі сторони керівників Личаківського РВ ЛМУ ГУМВСУ у Львівській області, які можуть використати моє перебування на період перевірки у райвідділі з метою моєї компрометації та фальсифікації відносно мене надуманих кримінальних справ.
    Прошу проведення перевірки за моїм зверненням не доручати прокуратурі Личаківського району м. Львова, а іншому органу.

    Додаток: копія картки замісника про здачу табельної зброї на моє ім’я.

    12 жовтня 2009 року Терещук В.В.

  4. На глазах у офицера милиции “целый майор” какой-то мудак, пусть даже и непосредственный начальник, затягивает его девушку в автомобиль, а этот герой находит в себе силы — убежать!!!!!
    Я горжусь за него, слов нет данный райотдел ждёт большое будущеее.
    Теперь пиши заявы — ГЕРОЙ!

  5. Ти сука бик дурний хто написав”дурак ти Вітя” а Роса мене розчарував, хоча напевно діяв за вказівкою перевертня в пагонах Синявського.Нічого і йому вже недовго…

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Про Шкарлєта

Божечькі, який піздєтс.Божечькі, це ж уже близько до абсолюту?Зеленський особисто пхає Шкарлєта, бо йому ректори там наобіцяли підтримку.Вова, ето піздєц,…

А как же Сытник?

Стремительность новой Рады – радует. Особенно радует, что в ней теперь не слышно мерзкого голоса Ляшко. Проститутку сняли с довольствия,…

Как бывшие "регионалы" покупают психиатров

Звертаюся до Вас, з проханням оприлюднення ситуації, яка склалася з приводу постійних спроб визнати мене психічно хворою та недієздатною. Тривалий суцільний…
НОВОСТИ