Человек не терпит насилия!

ЯК КІРОВОГРАДСЬКА МІЛІЦІЯ З’ЇЗД ГРОБАРІВ ПРОВОДИЛА

g1b

«…виїжджайте за територію міста Кіровограда, а там хоч всі друг друга перестріляйте», саме таким чином представник влади — заступник начальника Кіровського відділу міліції м. Кіровограда Таран А., намагався владнати конфлікт, що стався між приватними підприємцями, державним комунальним підприємством «Ритуальна Служба…» по наданню ритуальних послуг та правоохоронцями. 
 24 липня 2009 року Таран А. особисто запросив нас до приміщення міліції Кіровського району м. Кіровограда і провів з нами збори, під час яких спочатку створив безліч дрібних конфліктів між засідаючими, під час яких всі пересварилися між собою, а потім почав відверто залякувати що буде накладати на нас штрафи по 60 грн. за корупційні дії. Але ми ж приватні підприємці, не є посадовими особами, тому як він може притягнути нас до адмінвідповідальності, коли ми не є суб’єктами закону України «Про корупцію».  
 Замість того, щоб знайти консенсус та вирішити проблему з вигодою для міліції, проявив свою непрофесійність від якої конфлікт став загнаним в глухий кут.  
Суть проблеми.
 На території міста Кіровограда діють 10 приватних підприємств та підприємців, які надають послуги в сфері ритуальних послуг. Зазначені підприємства здійснюють поховання у відповідності до чинного законодавства на підставі письмових договорів з фізичними та юридичними особами.
 Згідно з вимогами наказу Державного комітету України по житлово-комунальному господарству N 10 від 03.03.1995 
« 29. Поховання одиноких громадян, осіб без певного місця проживання, знайдених трупів (утоплеників, раптово померлих за межами дому) у разі відсутності родичів або осіб чи установ, які можуть взяти на себе організацію поховання, покладається на ритуальну службу і проводиться з відома органів внутрішніх справ за рахунок бюджетів місцевих Рад.
  Доставка у морг для встановлення причин смерті цієї категорії осіб здійснюється органами внутрішніх справ.»
Але на сьогоднішній день новий наказ Державного комітету України з питань житлово-комунального господарства N 193 ( z1110-04 ) від 19.11.2003 ) «Про затвердження Правил організації поховання та ритуального обслуговування в населених пунктах України» відміняє дію старого наказу.
 Слідує відзначити, що в Законі України «Про поховання та похоронну справу» питання доставки трупа в морг для встановлення причини смерті не оговорюється.
 Тобто, згідно старого відміненого наказу, під час огляду місця події пов’язаного з оглядом раптово померлої людини, працівники міліції повинні вживати заходів, щодо направлення трупу до моргу.
 Новий наказ такі дії відмінив і нічим цю прогалину не замінив, тому її поклали на автомобіль державного Комунального Підприємства “Ритуальна Служба…» та закріпили це рішенням Кіровоградської міської ради від 28.01.2006р. № 1734, згідно якого функцію по доставці у морг трупів для встановлення причин смерті осіб без певного місця проживання, знайдених трупів (утоплеників, раптово померлих за межами дому) у разі відсутності родичів або осіб чи установ, які можуть взяти на себе організацію поховання, покладається на державну установу — Комунальне Підприємство “Ритуальна Служба — спеціалізований Комбінат Комунально-побутового Обслуговування” Україна. Але про осіб, від яких є родичі спроможні забезпечити поховання не сказано нічого.
 Тому, причиною конфлікту є те, що державна служба Комунальне Підприємство «Ритуальна Служба…» хоче під один гребінець ставить всі трупи, монополізувати своє становище та усунути від конкуренції приватних підприємців.
 В підсумку можна сказати, що Кіровоградська міліція, замість того, щоб дати можливість доставляти трупи в морг приватним підприємцям (а їх 10 автомобілів, які стоять в черзі), і не чекати по 5 годин 1 машину державного спец комбінату, нагнітає обстановку і створює штучний конфлікт. 
Невже в учасників слідчої групи є бажання чекати після огляду місця події декілька годин машину спец комбінату. Не легше при незапереченні родичів відправити тіло померлої людини до моргу машиною приватного підприємця без зайвих очікувань та конфліктів. 
Посилання державного комбінату, що тільки в них є спеціально обладнаний транспорт, не витримує критики, адже всі підприємці обслуговують свій транспорт в санстанції, про що є відповідні документи.  
Як що взяти в порівняння села районів, то як правило там використовується для таких цілей і вантажна відкрита машина, адже там іноді транспорту взагалі не має. Так чому приватній машині підприємця по наданню ритуальних послуг не відправити своєю машиною тіло померлого до моргу для встановлення причини смерті?
Тому панове Таран А. прислухайтесь до нашої думки, вийдіть з відповідною пропозицією до міськвиконкому, та владнайте конфлікт, який ви розбурхали.

 Об’єднання ритуальних підприємств м.Кіровограда.

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

5 ответов

  1. ппц, кто додумался этот опус на сайт вывесить? Уже на трупах конкуренцию узрели…общество идиотов.

  2. qwerty:
    А так всегда было, кому жмурик, а кому прибыль, а где прибыль — там и конкуренция. да и общество идиотов никто не отменял

  3. Кооператив Холодные ноги, блин. Редакция! Были бы чуть разборчивее, а то гребете все подряд, как безхозный пылесос. Подумаешь, тема, ляпнул один ментенок что-то в сердцах, так довели видно ментенка-то! Они кого угодно доведут, бабки с родичей тянут, еще тело не остыло. Имею право сказать, сам видел. Все одинаковые, что в Кировограде, что в Донецке. Маркса помните? Дайте капиталисту 100 процентов прибыли и нет такого преступления… Может, и прав ментенок.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

МВД нашло нарушения в части, где служил убийца Рябчук. Енин...

Комиссия МВД обнаружила в воинской части в Днепре, где нацгвардеец Артемий Рябчук устроил стрельбу, нарушения порядка и организации службы, что…

МВД проведет учения по защите административных зданий от захвата

Министерстве внутренних дел (МВД) Украины планируют проведение учений на востоке и центральных областях Украины. Также будут проведены отработки с Вооруженными…

Начальнику сервисного центра МВД в Одесской области подарили две квартиры...

Начальник сервисного центра МВД в Одесской области Михаил Козловский в прошлом году получил две большие квартиры, указав их стоимость значительно…
НОВОСТИ