Человек не терпит насилия!

НЕЗАКІНЧЕНА КІНОСАГА ПРО «ФАЇНУ»

                        

 
 
Хоча екранізація “Голівудом” Фільму про звільнення екіпажу “Фаїна” ще не розпочалася, однак сама її підготовка вже набирає детективних форм в найкращому голівудському  жанрі.  Ватажки сомалійських піратів, та спецслужби Кенії ведуть полювання на Ендрю Мвангура — головного консультанта  екшен-фільму про захоплення і звільнення екіпажу судна ”Фаїна”. Ендрю Мвангура є керівником неурядової Програми з надання допомоги морякам у Східній Африці, експертом по піратству, який брав участь в переговорах по звільненню  українського судна і українських моряків.
 
Нагадаємо, що прототип персонажу  Ендрю Мвангура  у фільмі про звільнення “Фаїни” гратиме  відома голівудська кінозірка — Семюель Л. Джексон (Samuel L. Jackson), який грав головні ролі у  фільмах “ Кримінальне чтиво” і “Нові Зоряні війни”.  Коли Семюель  Джексон  вдруге прибув із США до Момбаси для продовження роботи над створенням і обговоренням сценарію фільму з Ендрю Мвангура — його чекала неприємна несподіванка. Ендрю Мвангура вже перейшов на нелегальне становище.  Кенієць подзвонив американському актору з “підпілля” на його мобільний телефон і сказав: ” У мене проблеми. Зустрінемось, коли все владнається”.
 
Про проблеми з якими вчергове зіткнувся кенійський борець з піратством його друзі розповіли в листах від імені кенійського борця з піратством, які були розіслані  по кількох інформаційних агентствах , правових організаціях, приватних розслідувальних  фірмах. В тому числі лист надійшов і на електронну адресу Агентства АЕАС. В листі говориться, що полювання на Ендрю Мвангура розпочали два найпотужніші кримінальні угруповання Кенії з мовчазної згоди кенійських спецслужб і правоохоронних органів. Бандити та пірати остерігаються, що під час зйомок і підготовки фільму  Ендрю Мвангура розповість про міжнародні контакти піратів, про їх ватажків,   вразливі для міжнародного пароплавства точки на морських маршрутах  в  зоні Африканського Рогу, викаже дислокацію  наземних  і морських баз піратів, а головне — оприлюднить заморських піратських очільників, котрі облаштувались нині в Найробі, Дубаї і Лондоні і де осідає левова частина грошей від викупів за звільнені судна і екіпажі моряків. Власті  Кенії також остерігаються, що під час підготовки фільму про “Фаїну” Ендрю Мвангура буде знову стверджувати, що зброя “Фаїни” призначалась не в Кенію, а в Судан. Власне саме таке твердження стало причиною того, що кенійського правозахисника  торік у жовтні-місяці було арештовано вітчизняними правоохоронцями. І це ще не все. Важлива деталь, що саме  тої  осені Енрю Мвангура одержав кілька запрошень від деяких російських і(!)… українських телеканалів для участі у ток-шоу  разом з родичами полонених моряків “Фаїни”. “Вони мене чекали з телекамерами в Москві і Києві, а натомість місцева поліція мене арештувала і запроторила до в’язниці, в якій я просидів дев’ять діб. Потім влада мене пробувала  звинувати у співпраці з сомалійськими піратами, називала мене піратським прес-аташе ”, -розповідав пізніше автрові цих рядків  Ендрю Мвангура.
 
Сьогдні актор, власник кінокомпанії “ Uppity Films” Самюел Джексон  та кінопрод’юсер Андрас Гаморі роблять все можливе, аби забезпечити гарантіїї безпеки життю і здров’ю їх кінперсонажу і консультанту, аби можна було спокійно продовжити рботу над завершенням кіносценарію. Ендрю Мвангура бажає, аби кінопроект “Фаїна” був вдалим, який би змусив сильних світу цього по- справжньому оцінити масштаби зла, яке насуть у собі сомалійські пірати і піратство вцілому, та замислитись над долею “забутих людей”, тобто полонених моряків, які чекають на свій порятунок  як на Господа Бога.  
 
P.S.Тим часом до авторів кінопроекту звернулись кінопрод’юсери  різних країн світу з проханням аби фільм було продубльовано на китайську, філіпінську (пінуа), арабську, в’єтнамську мови. Агентство АЕАС зі свого боку  зробить усе можливе, аби  моряки , родичі моряків “Фаїни”  і усі громадяни України змогли подивитись  цей фільм озвучений рідною мовою.
clip image001

Кенійський правозахисник Ендрю Мвангура  і виконавець його ролі СамуельДжексон у майбутньому фільмі про “Фаїну”  

Ростислав Демчук
Агентство Євро-Атлантичного Співробітництва(АЕАС)          
Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

В Лондоне пригрели чиновницу Лени-Космоса

Марина Погибко, просившая летом этого года предоставить ей политическое убежище в Великобритании, на днях получила его. Об этом LB.ua стало известно…
АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

Много пишут что Мельник это человек Татарова, Ермака… Нет. Это человек Квартала95, замкнут соответственно на Шефира. Многие наверно слышали про…

В УСБУ Херсонщины выявлен шпион

Внутренняя безопасность СБУ задержала сотрудника УСБУ в Херсонской области, которые передавал информацию российским спецслужбам. Об этом сообщает «Преступности.НЕТ» со ссылкой на…
НОВОСТИ