Человек не терпит насилия!

Харківський УБОЗ виявив розкрадання бюджетних коштів, виділених на ліквідацію наслідків вибухів боєприпасів у Лозовій

За матеріалами працівників УБОЗ ГУ МВС України в Харківській обл. прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України за фактом привласнення бюджетних коштів  на суму майже 650 тис. грн. Ці кошти були виділені Кабінетом Міністрів України на ліквідацію надзвичайної ситуації, що склалася на території 61-го арсеналу південного оперативного командування Збройних сил України.

Працівники УБОЗ ГУ МВС України в Харківській області спільно з КРУ в Харківській області виявили, що приватна фірма, з якою були укладені угоди на відновлювальні роботи, шляхом внесення завідомо неправдивих відомостей щодо обсягу виконаних робіт та вартості використаних матеріалів завдала збитків державі на суму майже 650 тис. грн. Угоди на виконання відновлювальних робіт з цим приватним підприємством, зареєстрованим в місті Павлоград Дніпропетровської області, було укладено управлінням житлово-комунального господарства та будівництва Лозівської міської ради. Постановою Кабміну дозволялося використовувати ці бюджетні кошти на ліквідацію наслідків вибухів без проведення тендерних процедур. Лозівська міськрада 25 грудня 2008 р. уклала три угоди з вищезазначеним приватним підприємством, а вже 29 грудня 2008 р. було складено акт приймання виконаних робіт.

За даними харківського УБОЗу отримані з бюджету 650 тис. грн були проконвертовані в готівку через низку фіктивних структур, зокрема київських, й надалі привласнені. Триває слідство. Встановлюється коло осіб, причетних до розкрадання бюджетних коштів.

Нагадаємо, 27 серпня 2008 р. на території арсеналу, дислокованого в м.Лозова Харківської області, виникла пожежа, яка призвела до масового вибуху боєприпасів вартістю близько 3 млрд грн..

 

             Прес-служба ГУБОЗ МВС України

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

3 ответа

  1. все склады в украине были взорваны умышленно, но это пока цветочки, ягодки еще впереди, когда рванет цветоха в районе хмельницкой атомной станции, то мало всем не покажется))
    есть такая профессия украину развлекать…
    60 тыс. тон ракет смерч и ураган с запрещенными лепестковыми минами свезенные сюда со всей западной украины, разлетевшись украсят и создадут новый ландшафтный парк вокруг атомной станции и всей инфраструктуры… а мы услышим очередной плач ярославны о недофинансировании армии и все такое, а доблестные мнсники потом будут косить травку и собирать лепесточки)

  2. ДОВІДКА

    За матеріалами УБОЗ ГУМВСУ в Луганській області 29.04.2009 порушена кримінальна справа № 43/09/0025 за ч. 5 ст. 191 КК України, відносно ОЗГ у складі посадових осіб Сєвєрдонецького МУЮ, учасники якого заволоділи чужим майном шляхом зловживання становищем ОЗГ.
    Так, під час впровадження були викриті факти привласнення державних грошових коштів стягнутих з КП “Сєвєродонецькводоканал” в якості виконавчого збору, які повинні надходити до державного бюджету організованою злочинною групою у складі:
    — начальника Сєвєрдонецького міського управління юстиції Зуєнкова Володимира Петровича, 28.03.1955 р.н., уродж . Оренбурзької обл., зареєстрований за адресою: Луганська обл., м. Сєвєродонецьк, вул. Вілєсова, 21-а/128;
    — бухгалтера ВДВС Сєвєродонецького міського управління юстиції Думницької Любові Ярославівни, 26.07.1961 р.н., уродж. Луганська обл., м. Стаханов, зареєстрована за адресою: Луганська обл., м. Сєвєродонецьк, проспект. Гвардійський 61-а/55;
    — заступника начальника ВДВС Сєвєродонецького міського управління юстиції Петрощук Катерини Володимирівни, 12.02.1983 р.н., уродженка м. Сєвєродонецьк, зареєстрована за адресою: Луганська обл., м. Сєвєродонецьк, МЖК “Мрія”, 1/69,
    — виконуючого обов’язки (на момент скоєння злочину) начальника ВДВС Сєвєродонецького міського управління юстиції Щебець Мєхрєбан Тамазанівни, 22.09.1974 р.н., уродженка м. Сєвєродонецьк, зареєстрована за адресою: Луганська область, м. Сєвєродонецьк, шосе Строітєлєй, 5-а/48.
    В період 2007 — 2008 р.р. в.о. начальника ВДВС Сєвєродонецького МУЮ Щебець М.Т. та її заступник Петрощук К.В., діючи під керівництвом начальника юстиції Зуєнкова В.П. внесли в Єдиний державний реєстр виконавчих провадженьУкраїни (ЄДРВП) фіктивні відомості про відкриття виконавчих проваджень про стягнення боргу (грошових коштів) з КП “Сєвєродонецькводоканал” на користь фізичних осіб у якості погашення боргу по заробітній платі. Після надходження грошових коштів від КП “Сєвєродонецькводоканал” на рахунок ВДВС Сєвєродонецького МУЮ в Управлінні Держказначейства в рамках виконавчого провадження у якості погашення боргу перед “Сєвєродонецьке об’єднання “Азот” та виконавчого збору, бухгалтером ВДВС Думницькою Л.Я. підготовлювались фіктивнірозпорядження, платіжні доручення та списки фізичних осіб. Вказані розпорядження та списки до платіжних доручень містили неправдиві відомості про стягнення заборгованості по заробітній платі КП “Сєвєродонецькводоканал” на користь фізичних осіб. Після затвердження вказаних документів в.о. начальника ВДВС Щебець М.Т. або її заступником Петрощук К.В., бухгалтер Думницька Л.Я. передавала їх до сплати в Сєвєродонецьке Управління Держказначейства, після чого списки до платіжних доручень підшивались до бухгалтерського обліку ВДВС. При надходженні вищевказаних грошових коштів на рахунок ВАТ ДП “Ощадбанк” та ВАТ “П.І.Б”, бухгалтер Думницька Л.Я. передавала до сплати на субрахунки (депозитні рахунки) списки фізичних осіб — родичів та близьких знайомих членів ОЗГ.
    Відповідно до ЄДРВП та за результатами інвентаризації ВДВС, вказані особи ніколи не були стягувачами за виконавчими провадженнями ні з КП “Сєвєродонецькводоканал”, ні з будь-яких інших підприємств, установ та організацій.
    Після надходження на депозитні рахунки фізичних осіб (родичів та близьких знайомих членів ОЗГ) грошові кошти знімались з рахунків в касах банків або банкомати та розподілялись між усіма членами ОЗГ. Протиправними діями посадових осіб Сєвєродонецького міського управління юстиції завдано збитків державі на суму 371 801,85 грн.
    У ході проведення слідчих дій встановлено причетність до скоєння вищевказаного злочину та інших аналогічних злочинів начальника Головного управління юстиції Луганської області Запорожець І.Г. та її заступника — начальника відділу державної виконавчої служби Луганського обласного управління юстиції Прилуцької М.О., в діях яких вбачакються ознаки кримінальної корупції.
    Так, під час проведення заходів отримано інформацію про те, що аналогічні схеми розкрадання коштів, стягнутих виконавчою службою з підприємств- боржників, фактично діють по всіх регіонах області. При цьому, за наявною інформацією, діями керівників місцевих органів юстиції керує Запорожець І.Г. Незгодних з її розпорядженнями остання звільняє з посади і ставить підконтрольних і слухняних, яких примушує приховувати злочини, у скоєнні яких Запорожець І.Г. зацікавлена особисто. Так, від отриманих незаконним шляхом коштів Запорожець І.Г. придбала для себе та членів родини нерухомість в Луганській області, дорогі й престижні автомобілі, регулярно виїжджає на відпочинок за кордон.
    В теперішній час Запорожець І.Г. дала вказівку Сєвєродонецькому міському управлінню юстиції надати виконавчі провадження, що проводились відносно ТОВ “Спецкераміка”, ВАТ “Сєвєрдлнецьке АТП -10920”, ЖЕУ “Добробут, по яких наявні правопорушення аналогічні КП “Сєвєродонецькводоканал”. Метою витребування вказаних проваджень — є приховування посадових злочинів, скоєних співробітниками органів юстиції та нею в тому числі. За попередніми даними заподіяний ними збиток становить понад 1 млн. грн. лише по вказаним підприємствам.
    Запорожець І.Г. в теперішній час вирішує питання про передачу з СУ ГУМВСУ в Луганській області до прокуратури Луганської області кримінальної справ № 43/09/0025, де можна її “загальмувати”. При цьому, Запорожець І.Г. (як колишній співробітник обласної прокуратури) використовує свої зв’язки в обласній прокуратурі та Апеляційному суді Луганської області, де працює суддею її чоловік.
    Відомо також, що маючи підтримку народних депутатів України від Партії Регіонів, остання веде себе зухвало і розраховує на їх всебічну підтримку по припиненню будь-якого правового тиску з боку органів міліції і не притягнення до кримінальної відповідальності винних у скоєнні вищевказаних злочинів. Причиною такої поведінки є деякі послуги, які їм оказує Запорожець І.Г., використовуючи своє службове становище.
    Враховуючи викладене та у зв’язку з тим, що до скоєння резонансного злочину причетні високопосадовці органів юстиції Луганської області, які мають всіляку підтримку зі сторони співробітників правоохоронних органів, судової, виконавчої і законодавчої влади регіону, вважаємо за доцільне розглянути питання щодо передачі кримінальної справи № 43/09/0025 до ГСУ МВС України для проведення об’єктивного розслідування і прийняття адекватних заходів реагування.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

В Лондоне пригрели чиновницу Лени-Космоса

Марина Погибко, просившая летом этого года предоставить ей политическое убежище в Великобритании, на днях получила его. Об этом LB.ua стало известно…

Взрывы в районе ТЭЦ-6 в Киеве. Кличко говорит, что ночь...

Пять взрывов прозвучали в районе ТЭЦ-6 в Деснянском районе Киева возле жилого массива Вигуровщина-Троещина. «5 взрывов произошли с интервалом в…

Украинские склады боеприпасов взрывали "Петров и Боширов"

Диверсии являются причинами взрывов на складах с боеприпасами в Украине. Об этом генпрокурор Ирина Венедиктова сообщила в четвертую годовщину взрывов…
НОВОСТИ