Человек не терпит насилия!

БРИТАНСЬКА РОЗВІДКА ПРОТИ ЄС

Головними країнами-мішенями   британської розвідки МІ-6 в Європі  є в першу чергу Німеччина і Франція, а також Іспанія, Італія і Швейцарія. Німеччина  цікавить британські спецслужби в економічній сфері та в сфері науково-технічних розробок. Стосовно Франціїї – це сфера ядерних озброєнь та військових технологій.
Шпигунство проти  Европейских союзників в Британії розцінюється, як дуже чутлива і небезпечна для репутації  МІ-6 так і для Об’єднаного Королівства вцілому. Керівництво, офіцери та агенти британської розвідки добре розуміють, що їх розвідувальна діяльність на теренах Євросоюзу є надзвичайно серйозним правопорушеннням згідно із законодавством ЄС. Крім цього розвідувальна діяльність британців на території ЄС не  ухвалена і не уповноважена  Парламентом Великобританії.

Усі  розвідувальні анти-Європейські дії носять кодову назву “Jetstream”(Реактивний струмінь) і здійснюються на такому ж високому рівні секретності, який здіснює британська “Сикрет Сервіс” у своїй діяльності щодо Росії. Хоча автор цих рядків ніколи формально не був ознайомлений з методами і цілями операцій “Jetstream” (Реактивний струмінь), але про комплекс розвідувальних заходів “Jetstream”  вдалось довідатись від колег і  друзів, які працювали по  цій справі.

Увесь комплекс розвідувальних операцій ” Jetstream” (Рективний струмінь) щодо країн Європейського Союзу планується, розробляється, координується  британською розвідувальною службою МІ-6 і неофіційно підтримується консервативним крилом  британського Парламенту.  Понад десяток  офіцерів-кураторів вищого рангу  працює на  лондонському Ваксхол Кросс (Vauxhall Cross — штаб-квартира МІ-6) , вони  забезпечують прикриття своїх агентів та сприяють їх легалізації в країнах ЄС в якості бізнесменів, журналістів, співробітників різноманітних міжнародних фондів, інститутів, громадських організацій, тощо.

waks

Будівля МІ-6 на Vauxhall Cross

Однією із найуспішніших оперцій “Джетстріму”  вважається викрадення французьких технологій і кодів розшифровки сигналів космічної навігації французьких підводних атомних човнів. Завдяки вдало проведеній операції  Британія  безперешкодно стежила за переміщенням усіх французьких  атомних субмарин по цілому свті. Спостереження за французькими підводними човнами Великобританія здійснювала майже весь період доки Франція не ухвалила рішення про своє повернення у військовий комітет НАТО.  Нагадаємо що, Франція після перших випробувань своєї ядерної зброї у 1960-му році вийшла з військового комітету НАТО, але залишила своє членство у політичному комітеті Альянсу.

Коли говорять про інтервенцію  МІ-6 на теренах  Федеративної Республіки Німеччини, майже завжди згадують оперцію ОРКАДА (ORCADA).  ОРКАДА – це псевдо німецького фінансиста, одного із членів ради директорів  Бундесбанку.  ОРКАДА  вважається найвище оплачуваним агентом МІ-6 за всю історію британської розвідки. ОРКАДА передавав у Лондон усі заплановані зовнішньоекономічні і політичні ходи Німеччини. Завдяки цьому агенту Британія досконально володіла  позицією і усіма нюансами  офіційного Бонна під час Маастріхтських переговорів про створення нового законодавства ЄС. Знаючи сильні і слабкі сторони планованих пропозицій Німеччини для укладення Маастріхтського договору, Британія зуміла підготуватись та нівелювати ті пропозиції Німеччини, які були не вигідні Лондону.

Якщо говорити про інтереси МІ-6 в Україні – то головні напрямки, як і для більшості розвідок світу котрі працюють по Україні — це енергетика: український енергетичний комплекс, модернізація ГТС, друге — нелегальна торгівля зброєю в гарячі точки планети. В цьому контексті нагадаємо, що одна із операцій МІ-6 на теренах України у питаннях нелегального збройового експорту з гуркотом провалилась. Йдеться про “кольчужний скандал”, який розробляли саме працівники МІ-6 при активній допомозі колишнього депутата Верховної Ради України третього скликання Олександра Жира та опального майора Миколи Мельниченка.

Ростислав  Демчук, Агентство АЕАС, Брюссель

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Один ответ

  1. Як не дивно але є деяка залежність Англії від українського добробуту, Для них ну дуже вигідний безлад в Україні. Наприклад взимку було викрито одного з партійців “Удару” який їздив на Lexusе шпигуна Мі-6 і кінолога Її Величності. Наголошую що відтепер ані які звернення британських запроданців до Посла Великої Британії не принесуть успіху, а навпаки будуть каратися з усією суворістю законів України.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Зеленский назначил уже четвертого главу СВР

Президент Владимир Зеленский в пятницу сменил руководителя Службы внешней разведки. Вместо Валерия Кондратюка, который возглавлял СВР с июня 2020 года.…
Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
НОВОСТИ