Человек не терпит насилия!

Нерухомість як стратегічна зброя Міноборони

0010

«Ковбасний» скандал навколо Міністерства оборони України, затіяний  внаслідок перевірки цього військового відомства, настільки заінтригував все суспільство, що дещо притупив іншу, більш серйозну проблему – земельний дерибан, який роками тягнеться силами того ж таки Міністерства оборони.
У своїй доповіді на засіданні Кабміну керівник Головного контрольно-ревізійного управління Микола Сивульський не обійшов, правда, цієї проблеми, загостривши увагу на зловживаннях навколо теплих кримських територій. Але не забуваймо, що стратегічні інтереси навіть ще колишнього Союзу дивилися на Захід. А отже, саме західний регіон України ще з повоєнних років був буквально нашпигований військовими містечками, які після розвалу СРСР все ж залишалися (а куди їм подітися?) на території західних областей. І реформування Збройних Сил України дало повну волю ласим до земельних наділів як вищим офіцерським чинам, так і цивільним нуворишам. Якщо не собі, то з вигодою для себе. Саме таким правилом вони користувалися, коли розпочинали так зване реформування армії. І довели її до ручки. І хоча нинішній армійський пан міністр каже, що нема механізмів передачі земель, що недосконале земельне законодавство, проте це не завадило роздати все, що воно лише мало. Тільки питання: з користю для кого? Наскільки зрозуміло, то саме міністерство голе, як церковна миша. Куди ж усе поділося?
Принаймні, такі питання можна ставити, коли мова йде про західні території. Прикиньте, за часи реформування Збройних Сил України на території ПРИКВО (Прикарпатський військовий округ, штаб-квартира якого знаходилася у Львові) було знищено одну армію (38-му), 4 дивізії, 14 полків, 4 окремих батальйони. Їх просто ліквідовано. А тепер уявіть собі, що це кілька мільйонів квадратних метрів земель! Якби міністерські чиновники дбали справді про інтереси армії, то за ці землі (та, зрештою, і за майно) це відомство могло б мати мільйони і мільярди грошей, яких би цілком вистачило на те, щоб купити квартири кожному офіцеру, починаючи з молодшого лейтенанта, і назавжди закрити житлову проблему, яка сьогодні не менш гостра, ніж десять років тому.  
Але зрозуміло, що в нашій державі треба бути останнім дурнем, аби робити щось заради загального блага. Ну, в міністерстві дурнів ніколи не було. Особливо якщо мова йшла про конкретну власну вигоду. Оборудки з землями і майном реформованих військових містечок упродовж років робилися тишком-нишком, тільки інколи на місцях виникали скандальчики, які, зрештою, дуже швидко затихали: чи то місцева громада виявлялася не з достатньо гострими зубами, чи то місцева преса не дуже хотіла сваритися ані з військовими, ані з органами державного самоуправління. Правда, в Івано-Франківську, до прикладу, кілька років тому розгорівся чималий таки скандал навколо так званого договору міни між Міністерством оборони і такою собі місцевою приватною структурою «Прикарпатська фінансова компанія». Предметом договору міни стали сім військових містечок взамін на 75 квартир для військовослужбовців. Може, усе б пройшло тихо-непомітно, якби в переліку не було військового госпіталю, який десятиліттями дислокувався в архітектурній та історичній пам’ятці місцевого значення – палаці Потоцьких, котрі, власне, були засновниками цього середньовічного міста. Тоді Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу проти посадовців Міністерства оборони України за фактами перевищення службових повноважень. Як повідомляли тоді місцеві та всеукраїнські ЗМІ, реалізація цього майна відбулася із заниженням вартості на суму близько двох млн. грн. Військову нерухомість експертиза оцінила приблизно у п’ять з половиною мільйонів гривень… Хоча з висоти сьогодення можна сказати, що це дуже й дуже мало за сім військових містечок в Івано-Франківську та Коломиї. А військові назавжди позбулися госпіталю. Цікаво, що будівлі і територія колишнього госпіталю досі стоять пусткою в самісінькому центрі Івано-Франківська.
У прикарпатській столиці зо три роки тому виник скандал і щодо Будинку офіцерів. Якщо хтось пам’ятає чи знає, Івано-Франківськ та область буквально до 1990-го року були закритими: Карпати були просто нашпиговані військовими частинами (зокрема, ракетними), і мало не дві треті всієї території старої частини міста теж займали військові містечка. То можна собі уявити, яку частину його мешканців складали військові та їхні сім’ї.  Будинок офіцерів для всіх них був осередком культури, місцем зустрічей. Але його біда була в тім, що знаходився він в самому центрі, та ще й під боком бетонного адміністративного монстра, в якому засідають обласна і міська влади. Не треба бути великим пророком, щоб здогадатися: Будинку офіцерів на сьогодні в Івано-Франківську не існує. Міністерство оброни віддало його, як кажуть, за ясні очі. Ви в це вірите?
У Львові сьогодні розгорається війна за територію 8-го аеромобільного полку, що розташований по вулиці Стрийській. Хто знає, у Львові це стратегічна вулиця. Тепер же міська влада хоче використати цю територію для себе: створити там таке собі адміністративне містечко, де мали б оселитися суди, інші державні служби. А військових, звісно, треба виселити. Куди? Ну не інакше, як за місто – у Яворів, приміром. Крім того, у Львові був полк зв’язку. Його перевели у Старичі, а на території цього полку будівельна компанія «Карпатбуд» спорудила сучасні багатоповерхівки. Чи багато військових там отримали квартири? Не розганяйтесь: для військових взамін переобладнали під гуртожиток дві казарми. Рівноцінно? Але комусь таки вигідно було провернути справу саме таким чином.
«Герой дня» пан Єхануров сьогодні розповідає про те, що кілька місяців намагається ліквідувати департамент з реалізації надлишкового майна, яким керує (чи вже не керує) Віктор Кирилов. Півтора роки, мовляв, цей департамент нічого не робив. Напевно ж все-таки робив. Тільки не для державної або міністерської кишені, а для чиєїсь іншої.    
Олекса Карпатка, для «ОРД»
 

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

12 ответов

  1. Из оранжевой команды не уважаю никого и никому не верю (БЮТ типичный представитель этой воровской клики). Но убежден, если бы на месте Еханурова был представитель БЮТ, этой статьи и вообще шумихи вокруг Министерства обороны не было бы ( КРУ попросту бы ничего не накопало, потому что свой).

  2. А кому отдали территории военных училищ г. Киева? А общежития для иностранных военнослужащих, обучавшихся на Украине? Один только генерал Нещадим получил 4-е квартиры! А по сколько квартир получили офицеры высшего руководства ГУВО? А начинать искать правду надо с КУЗЬМУКА.

  3. Воруют все, и во всех министерствах,независимо от партийной принадлежности и места в иерархии.Ответственности за воровство и взятки — НЕТ.Поэтому и воруют и берут ртом и жоп…й.Когда же это бл…дство прекратиться?

  4. Відчувається — писав “спеціаліст”. 8 полк, не аеромобільний а спецпризначення і знаходиться у Хмельницькому. У Львові — 80-ий.

  5. В МО идет дерибан, как в Украине в целом. Хочешь узнать кто из офицеров дерибанщик-подьедь к воинской части и поспрошай ” чья это иномарка, а это чья” и все встанет на свои места. А если уточнить сколько квартир, дач и другой недвижимости, то ясно будет какой уровень дерибанщика(от прапорщика до генерала). Продается все от имущества до должностей. Некоторые кидаловом занимаются, требуют за должность деньги-взамен фигу показывают. И все прокатывает, правду не найдешь ни в суде(куплены они),ни в прокуратуре(посмотри на их транспорт-все станет ясно),ни в СБУ-гниет с головы. Таки вот дела в армии.

  6. Якби керівництво держави хоча б в особі Головнокомандувача ЗСУ, або хоч одного-однісінького чесного чинуші (Генпрокурор, Голова СБУ, ГоловКРУ, чи Міністр МВС, навіть будь-який депутат рядовий з Верховної Ради) тільки б захотіло навести порядок в будь-якому відомстві, зокрема в Міноборони, то зробило б це за пару місяців, максимум — ОДИН РІК! Методика проста:
    1. — Підрахунок витрат чиновника з підконтрольного відомства (Міністра оборони, командувача, директора департаменту чи начальника управління) і співставлення їх з доходами його і членів його родини.
    2. — пояснення джерел надходження коштів, які витрачені.
    3. — кримінальна справа.
    4. — пожиттєве увязнення з повною конфіскацією, незалежно на кого з членів родини записане майно.
    5. — реалізація конфіскованого і використання в інтересах МОУ (на ті ж таки квартири).
    От хто дасть відповідь на питання що за будиночок з новісіньким ремонтиком стоїть по вул. Довнар-Запольського на території колишнього військового уилища і поруч з сухопуткою? чий він? чому він уже не у володінні Міноборони? хто відчуджував, за які кошти? (за КОПІЙКИ!!!!!),
    а хто дасть відповідь на питання ЧОМУ на території колишнього КВВІРТУ побудовано половина житлового масиву Лук
    янівського мікрорайону і де там живуть військовослужбовці ЗСУ? а інші території? а не в Києві, а у тому ж таки Франківську, чи Тернополі, чи в Одесі? і так всюди. Відповідь — подивіться як з жиру бісяться Кузьмуки, і їм подібні!!!!! той таки Кузьмук тричі не стріляючий по Броварах, ніяк не можу від кормушки до сьогоднішнього дня відірватися! і марить як би то ще прислужитися обороноздатності держави, а насправді — як би ще собі до самої с-р-а-к-и через горлянку позапихати, щоб і внукам і правнукам вистачило. То питання — ДОКОЛЄ, господа офіцери ваше керівництво буде у вас на очах вас же і обкрадати? про честь я навіть не згадую, бо вона продана, пропита, забута і загублена в гонитві за наживою. і повернути все це до порядку є нагальною необхідністю, а спосіб є один — визначити за що у нас деякі охвіцера їздять на власних крайслерах і лексусах, живуть в садибах, що і олігархи б позаздрили, а зарплата то їз все життя — відповідно до видаткової відомості — от і питання чому один полковник досі без житла, 30 років вислуги, а інший майор чи підполковник (а то й капітан) ніде ніколи не був, все життя прослужив у Києві з зарплатою не більше пару тисяч гривень на місяць, а живе на сотні мільйонів доларів! де влада, щоб її розірвало на тих артскладах, пожежу на яких ті ж міністерські і замовляли? де та влада? може чекає, що офіцерський корпус, доведений до ницого зубожілого напівголодного існування, САМОСТІЙНО свою козацьку старшину (як на Січі) до порядку примусить? тоді начувайтеся, панове, ХЕНЕРАЛИ — капіталісти!

  7. Национальный банк Украины ввел временную администрацию в “Банк инвестиций и сбережений (БИС)”.

    Об этом УНИАН сообщил директор департамента внешнеэкономических связей Национального банка Украины Сергей КРУГЛИК.

    Решение было принято правлением Национального банка 25 мая.

    Как сообщал УНИАН, НБУ и Кабинет министров Украины определили 12 банков – кандидатов на рекапитализацию при участии государства. В списке претендентов называются банк “Надра”, “Родовид Банк”, банк “Финансы и кредит”, “Укрпромбанк”, “Укргазбанк”, “Имэксбанк” и банк ”Киев”.

    По словам председателя Национального банка Украины Владимира СТЕЛЬМАХА, правительство выставляет обязательным условием для участия государства в капитале введение в банке временной администрации.

    В бюджете Украины на 2009 год предусмотрено 44 млрд. гривен для проведения рекапитализации негосударственных коммерческих банков.

    Справка УНИАН. На 16 апреля временные администрации были введены в 11 банках: АБ “Банк регионального развития”, ОАО “Родовид Банк”, ОАО “БИГ Энергия”, ООО “Укрпромбанк”, АКБ “Национальный кредит”, ОАО КБ “Причерноморье”, АКБ “Киев”, ОАО КБ “Надра”, ООО “Захидинкомбанк”, АКБ “Одесса-банк”, АКБ ”Трансбанк”.

  8. Нерухомысть — это только малая часть огромного монстра, которым были Вооружённые сили СССР. Есть ещё земля полигонов, учебных центров. А сколько вооружения, техники, имущества было продано (отдано) за бесценок. Но нельзя в этом винить только армию. Армия всегда была послушным исполнителем воли политического руководства государства.Земли, военные городки передавалиь по указанию сверху, после соответствующих постановлений. Взамен обещали выделить квартиры. Но вспомните, как “коляднык” Зварич в судейской мантии лично отсранял охрану и ломал двери бывшего штаба 14 авиационного корпуса во Львове, чтобы открыть там обласной апеляционный суд. За его передачу тоже обещали выделить квартиры военнослужащим. Кто тогда встал на защиту законных прав армии? Если бы государственый поход был у высшей власти, то армия не была бы нищей и бесправной, офицеры получали бы достойное вознаграждение за свой рабский (другими словами назвать воинскую службу тяжело) труд, имели бы жильё. Но так были составлены законы, что армия передала безвозмездно для себя своё вооружение, технику, имущесво, военные городки, земли различным “Укрспец…”. Концы и деньги нужно искать не в армии (хотя армия как и всё общество тоже поражена бацилой стяжательства, коррупции и т.д). Если на то будет политическая воля, то беспристрасная (независимая) квалифицированная комиссия без особого труда найдёт, куда ушли миллиарды от разграбления армии. Но тогда всплывёт “Фаина”, Грузия и другие проблемные вопросы. Но кто рыскнёт своим политическим иммиджем, а возможно и жизнью? Вот в чём вопрос7 А Ехануров наверное просто не стал делиться или выполняет политический заказ. Поэтому “заказали” его. Ведь выборы на носу.

  9. …Сведущие люди утверждают, что “Экспресс-банк” был подконтролен Могилевичу. Как заявил… сам Вахтанг Уберия, они одноклассники с Могилевичем и поддерживают дружественные контакты по сей день”. (Агентство Федеральных расследований (www. FLB. ru); “Дело BONY: украинский след”; 08.06.2000 г.)

    Вот те раз! Ну и дела!!! Выходит, что Геша был “смотрящим” (представителем) самого Могилевича?!… Но ведь “Барву” и клан министра-комерсанта Балоги породил именно Геша! По крайнгей мере, все так и думали до сих пор… Но после подобных открытий невольно приходишь к невероятному предположению: клан мукачевских “политкоммерсантов” в действительности породил не Геша, а сам “император мафии” Семен Могилевич, признанный спецслужбами США САМЫМ ОПАСНЫМ ПРЕСТУПНИКОМ СОВРЕМЕННОСТИ.
    Геши нет, но клан “Барвы”-Балоги – в целости и сохранности. И сегодня именно этот клан, который наверняка является “структурным подразделением” криминальной “империи” Могилевича, получил всю полноту государственной власти на Закарпатье. И не мудрено, что именно здесь, в “Украинской Швейцарии” проходят сегодня все основные пути и наркотиков, и контрабанды, и нелегалов из Азии. Ведь на стыке четырех европейских держав правят “вассалы” всемогущего “императора мафии”. А поэтому очень даже понятно, КОМУ и ЗАЧЕМ понадобилось менять всех руководителей силовых структур в регионе и откровенно “вышибать” из этих структур самых опытных, знающих оперативников. Под маской “апельсиновой революции” с органами законной государственной власти расправлялся не “восставший народ”, а “спрут” международной преступной империи!
    Тогда понятно все то, что мы и видим на Закарпатье сегодня, после торжества “апельсинов”. Водка – это Балога и “Барва”; сигареты – это тоже они; нефтепродукты – та же компания; контроль над всеми пограничными “окнами”, а значит – над золотыми потоками контрабанды, осуществляют все те же “фигуры”.
    В принципе, это известно на Закарпатье всем и давно. Но только сегодня становится ясным и то, что за “фигурами” чернеет тень “императора мафии” Могилевича, а вовсе не “демократии европейского образца”. До какой степени нужно презирать свой же народ, чтобы обманывать его так цинично?! Выманить на улицы людей якобы для “борьбы за свободу”, а фактически руками тех же людей отдать их в “аренду” бандитскому синдикату. Да еще и обвинить в “бандитизме” тех политиков и руководителей органов власти, которые не позволяли превратить Закарпатье в “удельное княжество” мафии космополитов. А ведь именно Виктор Балога и его собратья по клану и партии Виктора Ющенка так неистово убеждали всех закарпатцев, что нет на свете больших “патриотов” Закарпатского края, чем они, разлюбезные.
    И упрекали своих конкурентов из СДПУ (о) в служении “антиукраинским силам”, не забывая при этом упроно называть их “обрезанными”. Это для того, чтобы никто не сомневался в национальной принадлежности этих “антиукраинских сил”. А теперь оказалось, что наши “пламенные патриоты” являются верными слугами именно тех, кого называют в Америке “русско-еврейской мафией”. Хотя… Это тоже “туфта”. Мафия – понятие даже более интернациональное, чем недостроенный у нас коммунизм. Но в элите “империи Могилевича” славян действительно нет… А славяне из клана “Барвы”-Балоги просто служат этой “элите” и “сдают” ей свой край вместе с украинцами, венграми, русинами, румынами, евреями, ромами и прочими доверчивыми земляками.
    Но еще далеко не понятно, до каких вершин государственной власти добралась тень “империи Могилевича” при содействии клана мукачевских спекулятивных политиков. Почему возник этот “хитрый” вопрос? Да потому, что в оперативном досье ФБР “Евразийская организованная преступность: организация Семена Могилевича” есть один очень интересный момент: в конце 90-х годов прошлого века Сева-Семен Могилевич и клан Дженовезе (итальянская мафия в США) планировали создание в Украине… ЯДЕРНОГО МОГИЛЬНИКА и переработку радиоактивных отходов. На этом знаменитые мафиози собирались заработать сотни “свежих” миллионов долларов США.
    Тогда этот план сорвался… Но сегодня “апельсиновая” власть Украины снова вернулась к проекту могильника на украинской земле, а именно – в зоне Чернобыля. И когда же эта идея возникла на украинском Олимпе?
    ДА ИМЕННО ТОГДА, КОГДА “ЧРЕЗВЫЧАЙНЫМ МИНИСТРОМ” СТАЛ… ГОСПОДИН ВИКТОР БАЛОГА! Личный друг и доверенное лицо Президента Виктора Ющенко и “порождение” самого опасного преступника в мире – Семена Могилевича – “Севы”. Именно Виктор Балога организовал и “экскурсию” нашего Президента в зону Чернобыля, за которую и отвечает его “чрезвычайное” министерство. А уже во время этой “экскурсии” и было впервые объявлено, что в зоне будет создан могильник радиоактивных отходов. “Голубая мечта” дона Дженовезе и дона Семена!
    Совпадение? Может быть… Но выяснять этот вопрос нужно не журналистам, а ведомству господина Луценка. Впрочем, господину Луценко не до того: он ищет “мафию” в школах и сельсоветах, в спортивних клубах и политических партиях оппонентов. А зря! Может быть, достаточно будет взглянуть на соседа по Кабинету Министров?.. И, возможно, сразу станет понятно, о каких “неуловимых бандитах” давно уже плачет тюрьма?”
    * * * * * * * * *
    Відтоді, як ця публікація з’явилась в українському медіа-світі, не змінилося практично нічого. Окрім того, що вихованець мукачівського кримінального світу пан Віктор Балога перетворився з міністра на керівника президентського Секретаріату. І нині він уже має можливість впливати не лише на закарпатську чиновно-політичну дрібноту, але й на життя всієї держави. Неважко собі уявити, яким може стати це українське життя, якщо припущення журналістів про тісні взаємозв’язки клану “Барви”-Балоги з мафіозною імперією Могилевича знайдуть своє реальне підтвердження. А втім…

    А втім, дуже сумнівно, що ці припущення хтось наважиться нині перевіряти. Адже ще у 2004 році з “бази даних” Закарпатського Управління СБУ щезли всі матеріали, які стосувалися діяльності транснаціонального ОЗУ Могилевича на території Закарпатської області. А у 2005 році, коли Службою Безпеки України керував “польовий командир” Майдану пан Олександр Турчинов, щезли всі оперативні матеріали про Могилевича уже й центрального спецслужби. Скандал, звісно, був. Була навіть спроба притягти пана Турчинові до кримінальної відповідальності. Але все це закінчилося, немов за Шекспіром: “Багато галасу з нічого”.

    А тим часом президентська “контора”, скерована колишнім комірником із Мукачева, успішно розвалює українську спецслужбу, викидаючи з неї останні залишки досвідчених фахівців. Ще трошки, і бандитському “імператору” С. Могилевичу ніхто в Україні не заважатиме. Можливо, що саме у Києві він, колишній киянин, побудує і головний офіс своєї “імперії”: “MAFIA LTD”. Або візьме в оренду Секретаріат президента на Банковій. А що?.. Свої ж хлопці!.. Домовляться.. Олексій Романов

    ЗГРАЯ З МУКАЧЕВА

    (“польові дослідження” закарпатської мафії) .http://www.svitohlyad.info/

  10. Это ж надо было умудриться “ДАНЧЕ ЗАКАРПАТ ПЕРЕЧИН” объявить Турчинова защитником Балоги!
    Такое впечатление, что некоторые “товариСЧи” так стараются, что не замечают иногда явной глупости в своих ”творениях”.

  11. народ, а задумайтесь куда делось все вооружение из сокращённых частей???!!!! а? так что чечня, грузия, афган, и вообще талибы долго еще будут стелять нашими патроми из наших ”машингверов”

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

На Прикарпатье пытались взорвать судью

Ивано-Франковские полицейские задержали мужчину, который в августе 2020 г. пытался убить судью Богородчанского районного суда Олега Шишко. Он расследовал уголовное…

В Одессе военные сбили полицейский дрон

В Одессе полицейские лишились мультикоптера DJI Matrice 300 RTK, который приобрели в конце октября почти за 1,5 млн грн. Как…

Под Мариуполем случился конфликт армии с народом

В Донецкой области военный ВСУ устроил стрельбу, в результате пострадала девушка. Об этом Vesti.ua сообщил источник в Нацполиции. Инцидент произошел…
НОВОСТИ