Человек не терпит насилия!

БОРОТЬБА З СОМАЛІЙСЬКИМИ ПІРАТАМИ ПО-НІДЕРЛАНДСЬКИ

В столиці Нідерландів, Ротердамі другий день триває судове засідання у справі  5-ти сомалійських піратів, яких було арештовано у січні цього року моряками данського фрегата “Абсалон”(Absalon) в Аденській затоці під час спроби піратами захопити  нідерландське торговоельне судно “Саманьюло” (Samanyulo). “ Нідерландська Феміда  таких кумедних казусів ще незнала” — , сказали адвокати групи піратів Вілем – Ян Аусма  (Willem-Jan Ausma) та Хароон Раза ( Haroon Raza) співробітникам Агентства АЕАС.  Під час розмови з нідерландськими  адвокатами з’ясувалась справді досить смішна, на наш погляд ситуація, — пірати не бажають  свободи. Роттердамська в’язниця для них видається вершиною щастя й добробуту, яке вони будь-коли бачили у своєму житті.

 

 Адвокат Вілем – Ян Аусма :

-Такі клієнти вперше трапились у моїй адвокатській практиці. Комічність ситуації полягає в тому, що мої підзахисні не бажають якнайшвидшого звільнення  та пом’якшення міри покарання. Вони воліють сидіти за гратами.

 

Агентство АЕАС:

-Але, мабуть, ув’язнення вони хочуть відбувати саме  у Ротердамській в’язниці?

 

Вілем – Ян Аусма:

-Саме так, адже  дехто вперше в житті має змогу дивитись телевізор, спокійно спати по вісім годин на добу, їсти тричі на день. Ба  більше, декотрі із піратів вперше познайомилися із туалетним папером та справжнім туалетом, вже не кажучи про можливість користуватися душем, милом і шампунем, при потребі безкоштовно одержувати кваліфіковану медичнy допомогу. Єдине що їм бракує – це  гат, або маріхуана. (Сміється)

 

Агентство АЕАС:

 -Проте на батьківщині в Сомалі у них залишилися сім’ї. Чи не сумують вони за сім’ями, дружинами,  дітьми?

 

Пдвокат Хароон Раза:

-Так, сумують. Одначе ті, хто має сім’ї просять нас, щоб ми посприяли їх приїзду в Нідерланди. Нажаль, такої можливості ми не маємо. Зате, якщо підсудні зуміють знайти спонсорів, скажімо через сомалійську діаспору, яка є досить численною  в Нідерландах, то згідно із міжнародним законодавством родичам ув’язнених не можна буде відмовити у в’здній візі. А відтак родичі можуть проживати на території Нідерландів протягом усього часу ув’язнення засуджених піратів. Деякі  із піратів саме на такий сценарій і розраховують.

Після розмов з адвокатами піратів усім стає зрозуміло, що подібними арештами і ув’язненнями, яких прагнуть самі ж пірати  позбавитись від піратства в зоні  Африканського Рогу не вдасться.

 

 

Ростислав Демчук,

Агентство Євро-Атлантичного Співробітництва (АЕАС),

Ротердам

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

6 ответов

  1. скоро от голландии останутся одни тюльпаны… голландцы, как европейский народ — вымирают и править бал на их могилах будут черномазые!

  2. Ух, ты! и я хочу в голландскую тюрьму. Мне даже наркотиков не будет “не хватать”, я их и так не ем. Правда, ТВ постоянно смотреть — это уж слишком…Как в фильме “Спортлото-82”: “Пытка апельсинами продолжалась 3й день…”

  3. Скажите пожалуйста как продвигается подготовка к фильму о Фаине? Кто будет играть наш экипаж, судовладельца Альрерина, горе-переговорщиков Муренка и Войтенка? Будет ли показана встреча с родственниками и Ющенко на Родине? Кто сыграет сотрудников и агентов украинской разведки,Маломужа,омбудсвумен Карпачеву, Мишель Балларин? Когда планируется премьера фильма. Будет ли он показан и в Украине? Ждем віхода фильма с огромнім нетерпением.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

В Лондоне пригрели чиновницу Лени-Космоса

Марина Погибко, просившая летом этого года предоставить ей политическое убежище в Великобритании, на днях получила его. Об этом LB.ua стало известно…
АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

Много пишут что Мельник это человек Татарова, Ермака… Нет. Это человек Квартала95, замкнут соответственно на Шефира. Многие наверно слышали про…

В УСБУ Херсонщины выявлен шпион

Внутренняя безопасность СБУ задержала сотрудника УСБУ в Херсонской области, которые передавал информацию российским спецслужбам. Об этом сообщает «Преступности.НЕТ» со ссылкой на…
НОВОСТИ