Человек не терпит насилия!

«Украдена» гвинтівка Саркисяна чекає державних виконавців

big GRFF4258

На цьому тижні на адресу багатьох ЗМІ надійшов «плакальний лист» від колишнього олімпійця Оганеса Саркисяна, який слізно просив громадськість сприяти поверненню йому гвинтівки, яку він замовив через Інтернет, і яка була конфіскована митними органами України на початку цього року. Мовляв, гроші я заплатив, а те, що відправник зі США не мав права пересилати мені «вогнепальну посилку» – не моя провина. «Поверніть гвинтівку!», — вимагає Саркисян, який шукає покровителів у різних владних структурах. «Не повернемо, — кажуть у митниці, — бо гвинтівка, є не мисливською зброєю, а зброєю для високоточної стрільби». Тому й лежить вона на складі у митниці, поки на виконання рішення суду не буде передана органу державної виконавчої служби.

Відтворюючи картину «доставки» гвинтівки в Україну, ОРД провело власне розслідування. Більше того, оббивши усі можливі пороги Київської центральної спеціалізованої митниці, нам навіть вдалося побачити цю гвинтівку на власні очі.
big GRFF4252
Отже, 12.01.09 у зоні митного контролю відділу митного оформлення міжнародних поштових відправлень Київської центральної спеціалізованої митниці (ДОПП «Укрпошта», м. Київ, вул. Петрозаводська, 2) під час здійснення митного контролю міжнародного поштового відправлення, що надійшло з США (відправник: Denise Tiffany, Leroy’s, Big Valley Gun Works 527-2 nd Aue.N. Glasgow, mt. 59230 USA) в Україну (отримувач: Оганес Саркісян, який, до речі, не надав документи щодо громадянства України), було виявлено «товар», зовні схожий на гвинтівку.

Цей «товар» складався з наступних частин: 2-х однакових стволів зі ствольною насадкою, ствольної коробки з регульованим прикладом та пістолетною рукояткою, затвора, ударно-спускового механізму з запобіжником, магазина коробчастого типу, ців’я з сошкою, двох матриць, що використовуються для переоснащення кульових набоїв та кріплення для оптичного прицілу.

У пакеті супровідних документів також знаходились нотаріально завірені копії дозволу №270340 від 04.04.08 (дійсний до 05.07.08) виданого Департаментом громадської безпеки МВС України гр-ну Оганесу Саркісяну на придбання мисливської нарізної зброї та 200 патронів до неї та копія дозволу №001826 від 04.04.08. (дійсний до 04.07.08) виданого Департаментом громадської безпеки МВС України на право перевезення (це важливо!!!) мисливської нарізної зброї та 200 патронів до неї.

Провівши експертизу даного «товару» на митниці прийшли до висновку — вищевказаний предмет є вогнепальною зброєю — гвинтівкою для високоточної стрільби, Lawton 8000R” калібру 408 СHEY TAC (10,3 мм) виробництва США, яка не визначена як мисливська.

Відповідно до Закону України «Про поштовий зв’язок» від 04.10.01 №2759-ІІІ із змінами та доповненнями, внесеними Законами України від 18.05.04 N 1722-IV, від 01.07.04 N 1954-IV, та актів Всесвітнього поштового союзу, а також згідно з абз.1 п. 46 Правил надання послуг поштового зв’язку, затверджених постановою Кабінету Міністру України від 17.08.02 №1155 (чинною до вступу в дію Постанови КМУ від 5 березня 2009 року N 270), у міжнародних поштових відправленнях забороняється пересилати вогнепальну зброю і боєприпаси до неї.

Саме тому 26.01.09 Київською центральною спеціалізованою митницею у відношенні Denise Tiffany складений протокол про порушення митних правил № 0015/10900/09, а вказану гвинтівку на підставі ст. 377 МК України вилучено як безпосередній предмет правопорушення.

Листом Київської центральної спеціалізованої митниці від 02.02.09 № 7/5-111 отримувачу зазначеного міжнародного поштового відправлення Оганесу Саркісяну, було направлено повідомлення про необхідність з’явитися в Київську центральну спеціалізовану митницю для з’ясування обставин переміщення міжнародного поштового відправлення. Згідно з доповідною запискою від 06.02.09 № 49/7-вн 05.02.09 Оганес Саркісян з’явився до відділу дізнання та провадження у справах про порушення митного законодавства Служби митної варти та організації боротьби з порушеннями митного законодавства Київської центральної спеціалізованої митниці, але давати письмові пояснення відмовився. Але під час спілкування с посадовими особами Київської центральної спеціалізованої митниці громадянин Саркісян вів себе емоційно, постійнно зривався на підвищення тону розмови, виправдовуючи це порушенням його прав, вихвалявся знайомствами з високопосадовцями з різних владних структур та називаючи їх прізвища.

Через тиждень, 13.02.09 Оганес Саркісян таки надав пояснення, в якому зазначив, що вказану гвинтівку він замовив через мережу Інтернет у фірми “Lawton Mashines LLC”, яка знаходиться в США, та сплатив повну вартість товару. Для ввезення гвинтівки в Україну ним були отримані дозволи — на придбання мисливської нарізної зброї та її перевезення в Україну із США, які перекладено на англійську мову та направлено в США для оформлення ліцензій на вивезення.

Відправленням гвинтівки з США за дорученням фірми “Lawton Mashines LLC” займалася фірма “Leroys big valley gunworks LLC”, яка має право експортувати зброю з США.

Цілком зрозуміло, що Голосіївський районний суд постановив: визнати Denise Tiffany винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ст. 341 МК України, а вищезазначену гвинтівку конфіскувати у власність держави.

vint

Відповідно до ст. 313 КУпАП постанови про конфіскацію предмета, який став знаряддям вчинення або безпосереднім об’єктом адміністративного правопорушення, ця місія покладена на державних виконавців, які діють в порядку, встановленому Законом України від 21.04.99 № 606-XIV “Про виконавче провадження”.

Відповідно до чинного законодавства України резидентам та нерезидентам дозволяється ввезення на митну територію України вогнепальної мисливської зброї та боєприпасів до неї, холодної зброї. Виключенням є ввезення вказаних предметів на митну територію України шляхом пересилання у міжнародних поштових відправленнях. Дана заборона встановлена абз. 1 п. 46 Правил надання послуг поштового зв’язку, затверджених постановою Кабінету Міністру України від 17.08.02 №1155.

До прийняття судом рішення про конфіскацію предметів правопорушення, облік і зберігання гвинтівки проводився Київською центральною спеціалізованою митницею відповідно до Порядку обліку, зберігання, оцінки вилученого митними органами майна, щодо якого винесено рішення суду про конфіскацію, передачі цього майна органам державної виконавчої служби і розпорядження ним, затвердженого Постановою КМУ від від 26 грудня 2001 р. № 1724.

На даний час, вилучена гвинтівка зберігається в спеціально обладнанному приміщенні Київської центральної спеціалізованої митниці й згідно рішення Голосіївського районного суду м. Києва (Постанова від 12.03.09) про конфіскацію майна у власність держави на виконання рішення суду буде передана органу державної виконавчої служби.

Подальшу долю гвинтівки зможе знову-таки встановити лише суд.

Сергій Немиров, «ОРД»

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

99 ответов

  1. Да, сильно вас зацепило госпада Таможенники если не жалеете денег на продажных журналюг!
    Такое впечатление что все коментарии против Оганеса написаны одной рукой,или по просьбе одного заказчика.
    Когда в дискуссии переходят на личность соперника это означает что других аргументов нет.
    Есть несколько вопросов Старому менту и прочим злопыхателям:
    -С какого милого вы озаботились этой темой?
    -Если вы знали что Оганес шпион и враг Украинского народа то почему не донесли в соответствующие компетентные органы?
    -Какой отношение имеет личность Оганеса к решению суда о конфискации оружия?
    -В каком из законов Украины указаны масимальный калибр,дальность и точность огнестрельного охотничьего оружия?
    -Может у него не было разрешений выданных соответствующими компетентными органами или эти органы не компетентные, а как спецпроверка?
    -Или это первый случай пересылки оружия в Украину?
    -Или в таможне рабатают самые честные и умные люди?
    -А есть в Украине закон об оружии?
    Мое личное мнение все что происходит вокруг данного факта это обычная корруция в самом гадком ее проявлении.Чиновники уже очумели от безнаказанности.

    Госпада Воры не регистрируйте на себя винтовку а то все узнают кто был иницматором.Стыдно вам не будет потому что совисти нет но всетаки.
    Старый опер не брызгай слюной это во первых не красиво и во вторых говорит о твоей беспомощности и недалеком уме, м-нт есть м-нт! А если усрался то отойди и не воняй!
    Оганес держись правда на твоей стороне!

  2. Ответ Старому знакомому

    Ты писал :

    “Объясняю проще: Представь, что ты оплатил автомобиль в России. У тебя есть справка-счет на него. Но нет ни прав на управление, ни техпаспорта на авто, ни госномеров. Ты можешь приехать и сесть за руль и ездить по России? Можешь….до первого сотрудника ГИБДД.

    Но авто — это не винтовка. В этом то и вся суть. ”

    К сожалению Вы глубоко заблюждаетесь — право собственности, законная процедура регистрации имеющейся собственности и право эксплуатации — это три совершенно разных понятия.

    Если я приобрел в собственность в России автомобиль, он стал моей личной собственностью с момента приобретения. Зохочу — сожгу, захочу подарю кому-то.
    От того, что он не зарегистрирован или у меня нет прав он не стал чужой собственностью или ничейной.

    За пожелания здоровья и меньше ошибок — спасибо :-), и тебе того же желаю.
    Только на этих нервах, по моему любому сложно здоровье сохранить.
    А ошибки не совершает только тот, кто ничего не делает 🙂
    В любом случае — спасибо на добром слове 🙂

    А право управления — это совершенно другой вопрос.

  3. Да, заказушность и Дюволонщина режет глаз в каждом комментарии.
    Шавки старательно отрабатывают свою косточку перед хозяином, гавно льется рекой.
    МАЛАДЦЫ!!!
    Аганес, ложи болт на них, ресурс какой-то лажовый, ни модерации, ничего, мат сплошной… Хай тут гавкают, высказал свою позицию и адьос, дальше пусть жопу лижут заказчику этого цирка.

  4. Подозреваю, что Владимир Александрович как раз и играет роль по заказу Саркесяна или есть сам Саркесян. Если говорить о матах то именно Оганчик-поганьчик на этом “форуме” и отличился. Ну а его попытки показать какой он “порядочный” на мой взгляд не состоятельны на фоне его образа жизни который понятен из его жаргона-“предъяви разберёмся”, это из серии общения в определённом кругу людей отношение к которому в любой стране и у любого народа вызывают брезгливость. Если федерация стрелков Украины считает, что такие её члены имеёт право ложиться на рубеж с оружием рядом с нормальными спортсменами, остаётся только сожалеть, а в голову приходит мысль-может быть это союз людей которые такие же как Саркисян. Когда знакомишься с “вехами” его “славной” биографии естественно возникает вопрос-кто дал право этому человеку официально брать в руки оружие???

  5. Хуйло ты а не варяг !!! Гавно льёшь дешовое, про жену Оганеса писал пидар неженатый, не мужик — пидар!!!
    К ответу бы тебя, да бздишь горячим паром с Оганесом встретится.Хуессос таможенный.

  6. Для баранов пишущих про два ствола и “один в левой работе” объясню просто, незная темы стрельбы и узнав о калибре из википедрии негоните волну дерьма и этим несмешите своей тупостью людей.
    Этот калибр- магнум и ствол имеет довольно короткую жизнь, пока научишься реализовывать его возможности- он сгорит, для того и берётся двойной комплект.Если по недопонимаю процесса куплен один ствол и понадобился перествол это значительно дороже потому как требует отправки винтовки мастеру-изготовителю, стоит как винтовка и год ожидания без стрельбы.Ненадо называть спортсменов-энтузиастов киллерами, ведь не для села пишете, боксёры и гопники встречаются чаще.
    По стилю писанины на Оганессе отрабатывает свои тридцать шухевичей(читай сребренников) одно быдло под множеством ников, действительно — дерьмо многолико в своём проявлении.
    Таможне и прокуратуре по этому делу- ГАНЬБА !!!

  7. Капец… Сидит на сайте один (с разными никами) или парочка не адекватных уродов и рассказывает, что Саркисян то бандит, то связей куча, то паспорт… При чем тут заказанная и оплаченная винтовка? Да и если бы его биография описанная недобитым опером хоть частично соответствовало действительности — то кто бы посмел положить взгляд на эту винтовку? Когда нет ни одного толкового аргумента какие то заинтересованные чучела просто несут бред. Просто противно находится даже на одном сайте с таким гауном, сайт походу тоже отстой.
    Ушел на всегда.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Отстраненный глава Ровенской таможни задекларировал из имущества только гараж

И.о. начальника Ровенской таможни Тарас Коваленко, которого отстранили от должности за коррупцию, задекларировал сбережения в размере годовой зарплаты наличными. Об…

И.о. начальника Ровенской таможни получил подозрение от ГБР

Территориальное управление Государственного бюро расследований в Хмельницком сообщило о подозрении в злоупотреблении властью исполняющему обязанности начальника Ровенской таможни Тарасу Коваленко.…

У начальника Ивано-Франковского таможенного участка изъяли 234 тыс. долларов и...

Октябрьский райсуд Полтавы применил меру пресечения к начальнику Ивано-Франковского таможенного участка Святославу Пересунько, который ранее руководил таможней в Кропивницком и,…
НОВОСТИ