Человек не терпит насилия!

Честь Президента за 204 гривни

Унікальне судове рішення: Суддя Київського райсуду м.Харкова Світлана Олександрівна Муратова оцінила в гривневому еквіваленті «помаранчеву революцію» та «честь і гідність діючого Президента України»

       Двісті чотири гривні 00 копійок має сплатити державі Україна дев‘ятнадцятирічна біженка з Російської Федерації Анна Валеріївна Плосконосова за те, що під час першотравневої демонстрації в Харкові прокричала гасло «Ющенко, геть!».

В ході інциденту, який стався в центрі Харкова, в районі вул.Сумська, 56 Анну Плосконосову було затримано співробітниками міліції і доставлено спочатку до Київського райвідділу міліції м.Харкова, а, згодом – до однойменного суду, де призначена Указом Президента України Віктора Ющенка в межах п‘ятирічного строку на посаду судді громадянка України Світлана Олександрівна Муратова визнала російську біженку винуватою у вчиненні адміністративного проступку, передбаченого Ст.185-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Порушення порядку організації і проведення зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій). Суддя Муратова в своєму рішенні написала, що гасло «Ющенко геть!» є «АНТИГРОМАДСЬКИМ» ,таким, що «ПРИНИЖУЄ ЧЕСТЬ ТА ГІДНІСТЬ ДІЮЧОГО ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ». Лише за викрикування цього гасла на першотравневій демонстрації Плосконосовій належить сплатити штраф в сумі 204 грн 00 коп.

Вінницька правозахисна група наголошує на тому, що відповідно дот ратифікованої Україною Конвенції 1951 року «Про статус біженців» надання статусу біженця особам, які підлягають міжнародному захисту на підставі вказаної Конвенції є не правом, а обов‘язком держави. Крім того, відповідно до приписів Ст.26 Конституції України «іноземці та особи без громадянства, що перебувають в Україні на законних підставах, користуються тими самими  правами і свободами, а також несуть такі самі обов’язки, як і громадяни України, — за винятками, встановленими Конституцією, законами чи міжнародними договорами України». Жодних обмежень права на свободу мирних зібрань щодо іноземців Конституцією та законами України не встановлено. Гасло «Ющенко геть!» є по суті оцінкою політичної діяльності чинного Президента України, і обмеження щодо його поширення в публічному місці, тим більше під час демонстрації є грубим порушенням як права на свободу мирних зібрань, так і права на вільне вираження думки, яке гарантоване Статтею 34 Конституції України.

Показово, що караючи людей за публічне висловлення думки «Ющенко, геть!» ця влада цинічно забуває, що здобула свій мандат саме завдяки масовим мирним зібранням мільйонів ошуканих нею згодом громадян України в 2004 році, тільки тоді перед словом «геть!» стояло інше прізвище…

Анну Плосконосову притягнули до адміністративної відповідальності на підставі протоколу про адміністративне правопорушення, складеного співробітниками харківської міліції, яка підпорядковується іншому «польовому командиру Майдану» Юрію Луценко. Про затримання Плосконосової з самого початку було відомо Помічнику з прав людини Міністра внутрішніх справ України в Харківській області Юрію Чумаку (р/т. (057)7311012, м/т. 80504011032, м/т. 80990632737), який до свого призначення довгий час працював в Харківській правозахисній групі. Проте колишній правозахисник Юрій Володимирович Чумак не звернув увагу на те, що співробітники міліції «шиють» справу людині, яка мирно висловлювала свої погляди.

Вінницька правозахисна група надасть Анні Плосконосовій безкоштовну правову допомогу у оскарженні незаконного судового рішення судді С.О.Муратової, а в разі, якщо Харківський апеляційний суд не знайде підстав для виправдання Плосконосової ми будемо звертатися із позовом до держави Україна до Європейського суду з прав людини.

Вінницька правозахисна група направить окреме звернення до Комітету Верховної Ради України з питань правосуддя з проханням врахувати наше повідомлення про порушення прав людини суддею Муратовою С.О. при можливому розгляді Комітетом питання про обрання її на посаду судді безстроково.

Ми закликаємо членів Громадської ради з дотримання прав людини в діяльності МВС України та УМВС України у Харківській області ініціювати громадське розслідування діяльності співробітників міліції під час забезпечення права громадян на свободу мирних зібрань в Харкові 01 травня 2009 року та інших випадків порушень міліцією права громадян на свободу мирних зібрань.

Ми просимо українських журналістів та інтернет-блогерів активно поширювати інформацію про унікальне судове рішення судді Муратової С.О., оскільки ним вперше визначено реальну вартість усіх «перетворень» в галузі прав людини, які відбулися в Україні після «помаранчевої революції».

Координатор Вінницької правозахисної групи

Дмитро Гройсман

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

9 ответов

  1. Пускай бы она в России попробовала крикнуть что-нибудь подобное про Путина или Медведева ! Пускай убирается в паРашу и там орет на Красной площади ! У нас и своих крикунов хватает !

  2. Дима Гройсман!!!!ХА-ХА-хА!!Про этого правоведа легенды ходят в Винице, как он сомалийцам липовые справки за 50 долларов выдает… ну, как говорица, кто как может, так и зарабатывает..но зачем в столь уважаемое издание писАть?..или это уже не столь уважаемое и совсем не издание????…-))))))Ржу-немогу….

  3. А що Діма Гройсман лажу якусь написав? Через таких уродів як ви, два верхніх постера, ми і не маємо єдності в державі.Один на росіянку образився, за те що вона його улюбленого презика облаяла, а іншому бачите автор статті не подобається. А самі ви вжитті своємо що путнього зробили? Поділіться. Ми, прості громадяни, будемо вами гордитися! Автору статті респект за поширення інформації, суддю на мило. Слава Україні і її громадянам!

  4. згоден з ЭХом. На її місці може бути кожен, однак тільки тепер знаємо ціну цього вигуку і маємо оцінку фашистському режимові

  5. Согласен с двумя предыдущими высказываниями.Готов оплатить 5 выкриков перед кабинетом презика!

  6. В тексте самого постановления нашел еще одно доказательство, что судья наверное купила диплом: “…Строк предявлення постанови до виконання 3 роки”. Согласно ст.303 КУпАП “Не підлягає виконанню постанова про накладення адміністративного стягнення, якщо її не було звернуто до виконання протягом трьох місяців з дня винесення.”

  7. Это тебе, быдло, живущее в евроотстойнике, надо убираться на Говерлу и там прславлять Юща и Ко. Забыл, имбицил, как орал ты и тебе подобные организмы “Кучму — геть”? И что, кого-то привлекли к ответственности? Тебе ли, планктон, тявкать на Россию?

  8. Мы сами себя не уважаем, так что уж о других говорить? С вышесказанным полностью согласна!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

В Лондоне пригрели чиновницу Лени-Космоса

Марина Погибко, просившая летом этого года предоставить ей политическое убежище в Великобритании, на днях получила его. Об этом LB.ua стало известно…

МВД нашло нарушения в части, где служил убийца Рябчук. Енин...

Комиссия МВД обнаружила в воинской части в Днепре, где нацгвардеец Артемий Рябчук устроил стрельбу, нарушения порядка и организации службы, что…

МВД проведет учения по защите административных зданий от захвата

Министерстве внутренних дел (МВД) Украины планируют проведение учений на востоке и центральных областях Украины. Также будут проведены отработки с Вооруженными…
НОВОСТИ