Человек не терпит насилия!

ФАЇНА! ХРОНОЛОГІЯ ПОДІЙ

                              

Для того щоб наблизитись до розплутування корупційних схем українських гендлярів зброєю,  відштовхнемось від  прикладу багатостраждальної «Фаїни». А відтак  повернемось  до того драматичного і навіть трагічного вересневого ранку, коли група сомалійських піратів взяла на абордаж сухогруз «Фаїна» під прапором Белізу. Керівництво МЗС України на чолі з В. Огризком продемонструвало в ту мить  свою цілковиту безпорадність. Ось як воно – МЗС поводилось того дня. Із повідомлень співробітників Агентства Євро-Атлантичного Співробітництва:

«September 25, 2008, 04:13:07 PM

ПОБЛИЗУ БЕРЕГІВ КЕНІЇ ЗНОВУ ЗАХОПЛЕНЕ УКРАЇНСЬКЕ СУДНО. ЦЬОГО РАЗУ ЗІ ЗБРОЄЮ НА БОРТУ

На Михайлівській площі , 1 нині панує неабияке напруження. Як повідомляє джерело Агентства  АЕАС, міністерство закордонних справ України в “запарці”! Неподалік Кенійських територіальних вод сомалійські пірати захопили українське судно “Фаїна”, яке перевозило (поки що не відомо куди) понад 30 (тридцять) танків Т-72, та іншу військову бронетехніку. Тому МЗС зараз з’ясовує подробиці захоплення судна у співробітників консульства Кенії в Києві, які, звісно, й самі не володіють достатньою інформацією.Тому з подібним проханням МЗС України звернулось  до своїх грецьких і британських колег з проханням надати якусь інформацію, котрі як виявилось у свою чергу хотіли б довідатись про деталі рейсу і маршрут українського судна “Фаіна”. Виникає знову питання до «Укрспецекспорту» і ГУР МО (вони ж бо повинні знати куди Україна спрямовувала свою військову бронетехніку “де- факто” і в яку країну виписаний сертифікат кінцевої доставки зброї “де-юре”). Схоже, що МЗС України звернулось для вияснення обставин захопленя українського судна нафаршированого танками та іншою військовою технікою на борту не за адресою. Агентством не з’ясовано також чому українське судно з українськими моряками і українською зброєю йшло під прапором Белізу?
На разі не встановлена кількість українських членів екіпажу на борту судна, захопленого африканськими  піратами.
«Агентство АЕАС »

«September 26, 2008, 05:00:19 AM

ОПЕРАТОР «ФАЇНИ» — КОМПАНІЯ «TOMEX TEAM»

Згідно з повідомленням АЕАС з’явились деякі подробиці щодо захоплення українського судна “Фаіна”  і щодо членів його екіпажу. До корабля Фаіна, коли він знаходився неподалік територіальних вод Кенії підпливло три човна з озброєними бойовиками, які й захопили в полон українське судно з його командою. На борту  судна 17 громадян України, 3 громадянина Росії і один латвієць.
Судно “Фаіна” ходить під прапором країни Беліз. Співвласником, або брокером українського судна є міжнародна компанія  TOMEX TEAM.

Агентство АЕАС»

Далі пошук істини пішов дещо простіше.  У «Фаїни», виявляється,  досить багата і соковита біографія. Суховантаж «Фаїна», класу ро-ро  був збудований  31 рік тому, тобто в 1978 році у Швеції. Зараз ходить під прапором Белізу. Власник – панамська компанія WATЕRLUX AG, на балансі пароплавної компанії WATЕRLUX AG аж … одне судно, яке зветься FAINA. До цього судно звалось: MARABOU, VALLMO, MATINA, LOVERVAL. Протягом свого існування судно встигло поборознити моря- океани під прапорами Панами, Люксебургу, Бельгії, Швеції. І нарешті на флагштоці судна майорить прапор Белізу. Протягом 31-го року плавань судно встигло змінити щонайменше шість власників, останній  із яких — громадянин Ізраїлю Вадим Альперін.

Отже!  Нині судно зареєстроване на компанію WATERLUX AG в Панамі, і яка має спільний телефон з копанією TOMEX в Одесі. TOMEX займався формуванням екіпажу для «Фаїни». Комеційним оператором «Фаїни» є інша компанія — KAALBYE SHIPPING UKRAINE, засновником якої  є заступник мінстра транспорту України Ігор Урбанський. Але найдивнішим в цій історії є те, що державне підприємство «Укрспецекспорт»,  яке  спеціалізується на експорті зброї з України , в основному в «гарячі точки» світу  і знаходиться під порядкуванням  РНБО, Міноборони –Головного управління Розвідки міністерства оборони і зокрема курується СБУ фрахтує це судно для перевезення величезної кількості зброї у Африку через дуже дивну і таємничу  компанію-посередника  Carvel Shipping Services Pvt. Ltd, яка розташована і зареєстрована у…  Індії. Так-так, аж в Індії. Ось адреса: 1St Floor, Lakshmi House,Kpk Menon Road, Willingdon Island,, Kochi City: Kochi Pincode: 682003 State: Kerala Country: India Phone No: 2669338/39/3017166 Fax No: 2669341.

Для чого була пророблена спецслужбами настільки складна й підозріла схема для фрахту судна під такий важливий і цінний вантаж. Авжеж цінний і небезпечний. Якщо міністр оборони України Юрій Єхануров оцінює вартість зброї у 8 (вісм) мільйонів доларів США, а це: 33 модифіковані танки Т- 72, 7-м БТР-ів, 6-ть установок залпового вогню «Град», зенітні установки, гранатомети, стрілкова зброя, машини технічної допомоги, сотні тон снарядів для танків та набої для автоматів, то західні експерти оцінюють цей вантаж не менше , як у 120-150 тисяч доларів… Військова розвідка США стверджує, що вантаж контрабандний, який транзитом через Кенію прямував у Південний Судан в обхід ембарго ООН. Ще раз наголошу! Керівництво 5-го флоту США про це заявляє офіційно.  Якщо, це наклеп, то президент України мусив би вимагати спростування від США через міжнародні суди. Чому він цього не робить? На цьому ще не все. Продовження буде!

Ростислав Демчук,

Агентство Євро-Атлантичного Співробітництва(АЕАС)

 

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ