Человек не терпит насилия!

Кавалери «Ордену Підв’язки з панчохів Баби Параски»

                                    
                                           «HONISOIT QUIMALYPENCE»
                           «Ганьба тому, хто про це погано подумає»
Таким був надпис на «Ордені Підв’язки», введеному англійським королем Едуардом IV після конфузу, що мав місце в 1350 г. на балу з графинею Солсбері, яка під час танцю втратила свою підв’язку для панчохів. Сміх оточуючих присік король, що надів на свій рукав підняту ним з підлоги підв’язку.
 Нам не відомо, чи були помаранчеві стрічки на голові Баби Параски підв’язками з її панчохів і чи губила вона їх на Майдані під час Помаранчевої Революції. Також нам не відомо чи губила колишня працівниця Білого Дому, а нині дружина Президента ЮЩЕНКА Катерина ЧУМАЧЕНКО на балу в Білому Домі, чи в «Овальному Кабінеті», чи пізніше у Мар»їнінському Палаці аксесуари свого туалету: підв’язки, панчохи, трусики, тощо. І якщо губила, то пам’ятаймо слова англійського короля ЕдуардаІV: «Ганьба тому, хто про це погано подумає!»
Також нам не відомо, чи впровадить «Орден Підв’язки» Президент ЮЩЕНКО, як це зробив свого часу англійський король Едуард ІV?
 Наприклад, колишній Президент США Білл КЛІНТОН чомусь не впровадив «Орден спідниці» після епохальної історії зі спідницею практикантки Білого Дому Моніки ЛЕВИНСЬКІ в «Оральному», вибачте, «Овальному кабінеті». 
 Але можна вважати достеменним, що в Україні вже є кандидати на подібний «Орден підв’язки» як зі сторони українських «графинь Солсбері»: Баби Параски, дружини Президента України,  політичних фавориток Президента Лілії ГРИГОРОВИЧ і Ксенії ЛЯПІНОЇ. Так і зі сторони українських «джентльменів» офіцерів, у яких від таких фетішо-політичних перспектив аж дух перехоплює. Бо сплять і бачать себе генералами — кавалерами «Ордену Підв’язки» з панчохів Баби Параски чи самої дружини Президента України!
Про одного з таких піде мова в цій статті.
6 грудня цього року Президент України ЮЩЕНКО нагородив орденом «За заслуги» полковника БІЛОУСА В’ячеслава, голову Спілки Офіцерів України (СОУ), народного депутата України другого скликання. Показовим є факт, що нагородження ЮЩЕНКОМ БІЛОУСА відбулося після демонстративного звернення БІЛОУСА позбавити військового звання народного депутата від Партії Регіонів Валерія КОНОВАЛЮКА, який очолює парламентську комісію і вже публічно заявив про порушення законності при продажу Україною зброї за кордон і відповідну причетність до цього ЮЩЕНКА і його оточення.
 Для Спілки Офіцерів України це надзвичайна подія, бо за 17 років незалежності це тільки другий випадок, коли офіційна влада раптом пригадала про цю організацію, яка завжди  була до неї в опозиції як за часи президентства КРАВЧУКА і КУЧМИ, так і потім чотири роки була забута владою ЮЩЕНКА. І це при тому, що члени СОУ прийняли саму активну участь в «Помаранчевій революції», підтримали ЮЩЕНКА.
Зважаючи на те, що Спілка Офіцерів України (СОУ) – це перша на сучасну пору антикомуністична організація офіцерів, що була створена в липні 1991 року, тобто до розвалу Радянського Союзу, а засновники її зазнали переслідувань з боку КГБ і комуністичного режиму колишнього СРСР, дивним може здатися той факт, що колишній секретар парткому полку зв’язку, тобто активний носій ідеології комунізму полковник БІЛОУС В.О. міг стати членом, а потім і очолити цю достойну організацію офіцерів-антикомуністів.
 Проте така мутація з партійним секретарем полку зв’язку полковником БІЛОУСОМ ніщо у порівнянні з мутаціями, що мали місце з колишнім секретарем по ідеології і пропаганді ЦК КПУ КРАВЧУКОМ Л.М. чи партійним секретарем заводу КУЧМОЮ Л.Д., які відмовилися від своїх комуністичних переконань, стали сповідувати капіталізм, приватну власність, ліберальну економіку і самі стали капіталістами, навіть олігархами.
  Попри зміни політичного кольору, що відбулися з багатьма колишніми комуністичними партійними функціонерами, від чого  Маркс з Леніним в труні не один раз перевернулися, незмінною у них всіх залишилася одна риса – це феноменальна схильність до сугестії й маніпуляції шляхом демагогії і графоманства. Їм байдуже яку ідеологію сповідувати, аби бути наверху, у владних структурах, як кажуть в народі , «біля корита».
 На цій демагогічній хвилі і за підтримкою відомого на ту пору в Україні борця з корупцією полковника ОМЕЛЬЧЕНКА Григорія, який купився на демагогічну риторику колишнього секретаря парткому, у 1994 році БІЛОУС став народним депутатом України, потрапив до Верховної Ради. На черговому з»їзді СОУ було прийняте рішення, щоб головою СОУ обрати народного депутата. Так було обрано БІЛОУСА, хоча в організації було багато більш достойних і авторитетних офіцерів.
  Наступні чотири роки депутатства БІЛОУСА і його керівництва СОУ організацію накрила хвиля пустопорожньої риторики, імітації діяльності і втрата позицій по всім напрямкам діяльності організації, визначеної Програмою СОУ. Зважаючи на цю обставину, в 1998 році, коли БІЛОУС на чергових парламентських виборах потерпів фіаско, його було перебрано з голови СОУ. Новим головою було обрано колишнього Головнокомандуючого Військово-Морськими Силами України адмірала КОЖИНА Б.Б.
Проте при передачі посади голови СОУ від полковника БІЛОУСА адміралу КОЖИНУ почалися проблеми.
 Як будь-яка громадська організація, офіційно зареєстрована Мінюстом України, СОУ мала кошти, які складалися із членських внесків і добровільних пожертв громадян. На з»їзді СОУ голова ревізійної комісії полковник В.САВЧЕНКО зробив доповідь про стан з фінансами в СОУ за часи головування БІЛОУСА. Офіцери були неприємно здивовані грубими порушеннями в фінансових справах організації, які допустив народний депутат України, голова СОУ полковник В.БІЛОУС. Факти були настільки бридкі і неприємні для офіцерського середовища, що після цієї доповіді під час голосування БІЛОУС буквально вилетів з посади голови СОУ, як ото корка з пляшки шампанського в Новорічну ніч. 
 Проте заслуговують окремої уваги «художества» з фінансами тодішнього голови СОУ, а нині новоспеченого ЮЩЕНКОМ кавалера «Ордена підв’язки», вибачаюся, ордена «За заслуги», колишнього народного депутата України, полковника В.БІЛОУСА.
 Ось тільки декотрі витримки з офіційної доповіді від 30.5.2000р. на з»їзді СОУ голови ревізійної комісії  капітана І рангу В.САВЧЕНКА:
                                  «1.Господарська діяльність
Спілка Офіцерів України господарською діяльністю не займалася. Проте за ініціативою полковника БІЛОУСА В.О. у 1996р. розпочата робота щодо створення госпрозрахункового малого підприємства «Офіцери» з реєстрацією в м.Миргороді  Полтавської обл. …. Копія документів, що подані на розгляд полковником БІЛОУСОМ, свідчать те, що заборгованість МП «Офіцери» щодо використаної від ПРОДАЖУ ПИВА «Оболонь» складає 11000(одинадцять тисяч)гривень і те, що податківцями Полтавської області порушена справа, яка має за мету припинення діяльності цього МП. За інформацією, отриманою від начальника відділу обліку інформаційного забезпечення Полтавського обласного управління статистики Гордієвської Г.М.  МП «Офіцери»продовжує свою діяльність і останні податки сплачено1998 року….
                            2.Надходження, витрати та остаток коштів
П.2 На зберіганні  у полковника БІЛОУСА В.О.
— 7566 (сім тисяч п’ятсот шістдесят шість) доларів США;
— 525 (п’ятсот двадцять п’ять) фунтів стерлінгів Великобританії
НАДАТИ КОШТИ ДЛЯ ЗБЕРІГАННЯ В УСТАНОВЛЕНОМУ ПОРЯДКУ ПОЛКОВНИК БІЛОУС В.О. ВІДМОВИВСЯ!
                            3.Основні недоліки і зауваження:
Фінансова діяльність Проводу (голова СОУ полковник БІЛОУС В.О.) та Секретаріату СОУ НЕ ОРГАНІЗОВАНА…. БІЛОУС В.О. ОСОБИСТО, без рішення Проводу СОУ приймає рішення щодо….видання навчального посібника «Воєнна топографія» за 2500 дол.США. Офіційно підтверджується тільки 250 шт. за  83 копійки кожний. З причин необізнаності та безконтрольності членів Проводу СОУ колишній голова СОУ п.БІЛОУС В.О. за власним міркуваннями та бажанням має можливість і до сих пір розпоряджатися коштами Спілки. Він особисто видає кошти іншим особам, виконуючи роль кредитівця (Приклад: Мирослав Козак – 2000у.е. Поверненно в Секретаріат – березень 2000р.)…
 Вільність, зокрема «САМОЗВАННОГО СКАРБНИКА» БІЛОУСА В.О. у зберіганні та використанні коштів, породжена ним самим і не дивно, що до сих пір Провід чи Голова СОУ не мають необхідного рішення щодо порядку зберігання та використання коштів.
                       5. Попозиції:
     Фінансову та господарську діяльність СОУ оцінити «НЕЗАДОВІЛЬНО». Оцінити також, як НЕЗАДОВІЛЬНУ ОСОБИСТУ ДІЯЛЬНІСТЬ полковника БІЛОУСА В.О.  з питань наведення порядку в фінансовій та господарській роботі.» 
Отакий висновок ревізійної комісії з»їзду Спілки офіцерів України. В таких випадках прийнято казати: «коментарі зайві»!
А ось ще один документ, коментар голови ревізійної комісії кап.І рангу В.САВЧЕНКА до фінансового звіту В.БІЛОУСА:
«2.а) оренда автомобіля та витрати 2904 грн.(в доларах 1603 одна тисяча шістсот три дол.США) по рахунку №95 (прим.БІЛОУС) від 13.09.96р. НЕ ПІДТВЕРДЖУЄТЬСЯ ні самим рахунком (бо вже в гривнях, а вона (гривня) була введена тільки 16.09.1996р., ні наявністю самої фірми «Армат», з якою складався договір. Окрім того, незрозуміло, яким чином надавався транспорт без укладання та проплати договору. Тобто, транспорт використовувався з 14.4. по 16.5.1996р., а проплата була здійснена по «договору» №28 від 10.4.96р. і все в гривнях, ЩО ДЛЯ ГРИВНІ ЗАНАДТО РАНО!
                             Висновок:
Копія договору №28 від 10.4.96р. СВІДЧИТЬ ПРО ФІКТИВНІСТЬ оформлення витрати коштів. Недоїмка складає 1603 (одна тисяча шістсот три дол..США)»
Тобто, як свідчать документи, народний депутат України, голова СОУ полковник БІЛОУС без відома членів СОУ пускав гроші організації на власний бізнес, пивком приторговував, документи фальсифікував! Чи не ця риса БІЛОУСА привабила Президента ЮЩЕНКА? Сьогодні партію пива «наліво» штовхнув, а завтра  партію зброї «наліво» штовхне!  Може саме такі полковники потрібні пану ЮЩЕНКУ? Ну чим не кавалер «Ордену підв’язки з панчохів баби Параски», а може самої Катерини Чумаченко?
А ось ще один факт «геройського вчинку» кандидата в кавалери на «Орден підв’язки з панчохів Баби Параски».
 В доповіді голови ревізійної комісії кап.І рангу В.САВЧЕНКА йдеться про 2500 дол.США, які мали піти на випуск 2500 примірників брошури «Воєнна топографія», по долару за штуку. Проте, як видно з документів, БІЛОУС витратив кошти на випуск не 2500, а 250 примірників. Тобто, вдесятеро менше! І не по долару за штуку, а по 83 копійки (0,83 гривні), що в кінцевому підсумку БІЛОУСУ обійшлось 250 шт. х 0,83 коп. = 200 грн.(!) По курсу долара на той час це 80 дол.США. Виникає природне питання, а куди ж поділися  2500-80=2420 дол.США ?   На це питання, як це видно з доповіді кап.І рангу В.САВЧЕНКА, пан народний депутат, полковник, нині майже кавалеру «Ордена підвязки» з панчохів Баби Параски чи навіть дружини Президента, полковник БІЛОУС до сих пір колегам-офіцерам по СОУ відповіді не дав.
Вище мною було зазначено, що для певної категорії осіб, таких як БІЛОУС, абсолютно байдуже які ідеї сповідувати, до якої політичної сили примкнути. В підтвердження цього є той факт, що на минулих виборах БІЛОУС йшов кандидатом в народні депутати по списках…..Ні, не вгадали! Не «Нашої України», що під патронатом Президента ЮЩЕНКА, а по списках Блоку Юлії ТИМОШЕНКО! Проте Юлія ТИМОШЕНКО швидко розібралася в колишньому партійному секретареві, і БІЛОУСА було викреслено зі списків БЮТ. З цього приводу БІЛОУС навіть безуспішно судився з Юлею ТИМОШЕНКО. А потім благополучно перебіг в табір ЮЩЕНКА, який сьогодні терпить повне фіаско і збирає під свої обшарпані знамена таких типів, як БІЛОУС, задобряючи їх «Орденами Підв’язки з панчохів Баби Параски» і навіть генеральськими званнями. Про те, що БІЛОУСУ скоро ЮЩЕНКО присвоїть звання генерала, в СОУ вже пішли розмови.
 

Полковник Недзельський Петро, спеціально для «ОРД»
 

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ