Человек не терпит насилия!

Новости о «Фаине» (обновлено)

Єгипет закликає інші країни до консолідації в боротьбі з морським тероризмом

Сьогодні Єгипет звернувся із закликом до всіх арабських країн, які межують з побережжям Червоного моря   якнайшвидше провести спеціальну зустріч для об*єднання  зусиль і недопущення  поширення піратських дій в Червоному морі і Суецькому каналі. Ємен вже підтримав заклик офіційного Каїру і запропонував свої послуги в організації та кординації  проведення такої зустрічі. Окрім того Індія також побажала приєднатись  до ініціативи Каїру і  долучитись до боротьби з морським розбійництвом  в зоні Африканського рогу разом з арабськими країнами та країнами НАТО й ЄС.

Тут не може впасти в око, той факт, що в регіоні Африканського рогу для боротьби з піратами консолідуються  країни НАТО, ЄС,Росія, Індія, Ємен  та деякі інші країни  Арабського світу. Натомість  офіційний Київ , який задекларував своє прагнення  щодо співпраці з НАТО і ЄС в  царині  боротьби з міжнародним тероризмом вперто мовчить стосовно своїх намірів брати участь у практичних діях спрямованих на боротьбу з міжнародним морським тероризмом в зоні Африканського рогу де нині на  
Українському суховантажі «Фаїна» вже понад місяць утримуються в заручниках українські моряки.
 
Агентство АЕАС,
01.10.08., Наіоробі
 РУАНДА НЕ ВІРИТЬ, ЩО ЗБРОЯ,  КОТРА ЗНАХОДИТЬСЯ НА «ФАЇНІ» ПРИЗНАЧАЛАСЬ КЕНІЇ

Про це сьогодні заявив  під час прес-кофененції у Кігалі  сам  Президент Руанди  П. Кагаме, колишній генерал і повстанець. Згідно  з його переконаннями ,  якщо  вантаж «Фаїни» призначався збройним силам Кенії, то виникає справедливе запитання, чому збройні сили не забезпечили йому охорону на підході до териториальних вод Кеніїі  і дозволили зграї бандитів захопити судно з таким важливим  вантажем для кенійських збройних сил?  І  всі розуміють , — продовжив Президент Руанди,  — що в даному випадку поведінка військових Кенії, якщо не адекватна, то виглядає  досить підозрілою.  Адже  кенійські солдати  не один раз зарекомендували себе,  як  відважні і досвідчені вояки. Вони себе зуміли  добре показати під час миротворчих операцій у Сьерра Ліоне, Югославії, Ерітреї, Березі Слонової Кістки, Дарфурі, в Чад і  Демократичній респулбіці Конго.  Куди ж подівся їх бойовий досвід у випадку з українським судном «Фаїна», — поставив риторичне запитання Президент Руанди.

Агентство АЕАС
01.11.08

США ГОТУЄ ОФІЦІЙНИЙ ЗАПИТ УКРАЇНІ І КЕНІЇ З ВИМОГОЮ ДАТИ ЧІТКЕ ПОЯСНЕННЯ: В ЧИЇ РУКИ ПОВИННА  БУЛА ПОТРАПИТИ УКРАЇНСЬКА ЗБРОЯ?

«Кенія, як імпортер  і Україна, як експортер  повинні зізнатись  в чиї руки спрямовувалась зброя , яка зараз  утримується піратами Сомалі» на судні Фаїна, — про це сьогодні заявив у Вашингтоні заступник держсекретаря Сполучених Штатів Америки у справах Африки Жендай Феазер( Dr Jendayi Frazer).
При цьому він додав, що згідно з даними воєнної розвідки США зброя  спрямовувалась у Кенію для подальшої її передачі бойовикам Південного Судану.

Агентство АЕАС
01.11.08.
Агентству  Євроатлантичного Співробітництва (АЕАС) стали відомі  лондонські  посередники , для яких сомалійські пірати створили грандіозну платформу в  сфері страхувального бізнесу.  Це компанії Guillaume Bonnisent, K&R  яка утворила спілку з Lloyd’s insurance group Hiscox.  Компанії мають понад 50 брокерських контор по цілому світі, які спеціалізуються в сфері проведення переговорів з піратами щодо визволення  полонених моряків  та організації  передачі викупів.

З огляду на ризик  таких оборудок для лондонських ділків, пірати, — розповіло нам джерело,- сплачують  страхувальним агентсвам від 25 до 30 відсотків від загальної суми викупу.

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ