Человек не терпит насилия!

УКРСПЕЦЕКСПОРТ ПОСТАВИВ АФРИКУ «НА ВУХА»

         

 

“Кенійський парламент створив спеціальну комісію для встановлення реального власника судна “Фаіна” , умов його страхування і умов страхування зброї на борту українського пароплава”,- передала сьогодні Кенійска радіокорпорація “КВС”.

 

У зв*язку з цим Голова парламенту Кенії Фред Капонді (Fred Kapondi)  вимагає від міністра оборони та міністра внутрішньої безпеки Кенії надати усю документацію щодо оборудки з українською держкомпанією Укрспецекспорт і міністерством оборони Кенії та представити цю документацію для  розгляду парламетської комісії щодо врегулювання конфлікту пов*язаного з захопленням морськими розбійниками  суднa “Фаіна”.

 

Окрім того Голова парламенту Кенії Фред Капонді ,- передає Кенійська радіокорпорація,-зажадав від мінiстра оборони  Кенії Юсуфа Хаджі (Yusuf Haji)  пояснень стосовно того, яким чином окрім 33- танків на судні опинилось чимало іншої військової амуніції, в тому  числі ситеми залпового вогню “Град”?

 

На це міністр оборони Кенії не зумів дати чіткої відповіді і припустив, що ручні ганатомети, фугасні снаряди і  установки залпового вогню “Град” потрапили на судно разом з замовленими 33-ма танками в якості компенсації за недопоставлену українською стороною в Кенію зброї за контрактом 2007, або 2006 років і пообіцяв найближчим часом з*ясувати це питання і надати членам парламенту необхідні відповіді, пояснення та коментарі. На що член парламенту Кенії Маунт Елгон (Mount Elgon) у відповідь міністру оборони предсавив список зброї одержаної з України в якому зазначено,що Кенія торік одержала 40.000 автомаичної стрілкової зброї  і 405 пересувних ракетних установок. “Де відомості стосовно замовлень систем залпового вогню “Град” іншої артилерійської зброї?” Поставив питання в лоб кенійський парламентарій міністру оборони і додав, що  це питання необхідно негайно прояснити  і оприлюднити цю інформацію,  аби припинити поширення різних чуток  та спекуляцій стосовно того, що Кенія планувала перекинути українську зброю в Судан, — сказав Маунт Елгон (Mount Elgon).


 

Окрім того парламент Кенії звернувся до Африканського Союзу з проханням допомогти в з*ясуванні того  хто є власник судна “Фаіна”,чому він не підключається до переговорів з сомалійськими  морськими розбійниками і яким чином  цей пароплав “Фаіна” потрапив  з її небеспечним вантажем потрапив  в руки терористів?

 

 Аби уникати в майбутньому таких конфліктів кенійський парламент звернувся до Союзу Африки  з проханням провести саміт країн- членів Африканського Союзу з метою вироблення чітких правил  безпечного перевезення зброї та  вироблення дієвих і ефективних способів боротьби з морськими терористами.

 

Тим часом судно “Фаіна” з українськими громадянами на борту  продовжує стояти у сомалійських водах неподалік міста Хобойо.
Фрегат “Неустрашимий в зону конфлікту ще не дійшов.

 

Агентство Євро-Атлантичного Співробітництва(АЕАС)

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ