Человек не терпит насилия!

Експертиза совісті Президента Ющенка

         Шостого  червня  Україна святкувала професійне свято – День журналіста. В цей день Україна пом’янула добрим словом ім’я журналіста Георгія Гонгадзе, життя і смерть якого докорінно змінили хід історії цілої країни – України. Вічна тобі пам’ять, Георгію!
         В цей день було сказано немало слів обурення з приводу того, чому виконавці вбивства журналіста Гонгадзе вже покарані, а замовники вбивства ще на свободі. Бо зрозумілим є, що генерал і три полковники міліції не могли без причини і вказівки зверху позбавити життя журналіста та ще й у такий брутальний, середньовічний спосіб – з відтинанням голови.    
         Чому Президент Ющенко четвертий рік не виконує своїх передвиборчих обіцянок матері – Лесі  Гонгадзе, обіцянок на багатотисячних мітингах, в Раді Європи знайти і покарати вбивць журналіста Гонгадзе?  Більше того, складається враження, що і не хоче виконувати обіцянки знайти вбивць і їх замовників. Може в цьому – в позиції Президента Ющенка криється  головна причина  того, що вже вісім років замовники вбивства Гонгадзе ще на волі?
          Хтось може зауважити, що для подібного твердження немає підстав, бо Ющенко, хоча і Президент, але не всесильний, бо є певна юридична процедура, яку не може порушити навіть Президент держави. Хотілося б в це вірити, але ситуація обстоїть зовсім інакше. І для цього твердження є всі об’єктивні підстави.
         Зупинимося на декотрих ключових.
         Перша підстава. Нещодавня заява народного депутата Д.Жванії про те, що Ющенко не був отруєний, а це був результат невдалої спроби по омолодженню, викликала справжню бурю в суспільстві. Образ жертви, що зіграв ключову роль і забезпечив Ющенку перемогу на президентських виборах,  серйозно похитнувся.
          На захист Ющенка кинулися усі його прихильники, кількість яких останнім часом катастрофічно зменшилася. Той же голова СБУ Наливайченко наголосив, що факт отруєння  підтверджений міжнародними експертизами  лабораторій  трьох країн: Німеччини, Великобританії, Бельгії.    
         Проте, акцентуючи увагу на проведенні експертиз не в Україні, а за кордоном, та ще в трьох європейських країнах, пан Наливайченко, можливо не зі злого умислу, а по душевній простоті,   ставить правову і морально-етичну пастку собі і своєму патрону Ющенку.
         Бо виникає питання, чому ж в справі вбивства Гонгадзе до сих пір також не проведено міжнародної експертизи плівок майора Мельниченка, який вже багато років вимагає проведення експертизи саме за участю міжнародних експертів і не бажає плівки передавати українській стороні?
          Тож виходить, якщо справа йдеться про імідж Президента Ющенка, який за останній час і так впав нижче плінтуса у зв’язку з заявами Жванії про те, що ніякого отруєння Ющенка не було,  СБУ ладне було перевернути три країни Європи, аби провести міжнародні експертизи. При цьому зовсім є не зрозумілим: чому ж тоді Ющенко не довіряє українським експертам по своїй особистій справі, а майор Мельниченко має їм довіряти, та ще по справі, яка є важливою для всієї країни, а не тільки для однієї людини — Президента Ющенка? Ай-яй, пан Наливайченко, суттєвий прокольчик вийшов, так підставити свого патрона!
          Друга підстава. 28.5.2008 р за №1711-9810.01 на ім»я Прем’єра України Ю.Тимошенко надійшов лист від виконуючого обов’язки Генерального Прокурора України С.Винокурова, в якому він повідомляє наступне: «Згідно з Резолюціями ПАРЕ №1239 (2001), №1262(2001), №1346(2003), №1466(2005), та постановами Верховної Ради України №2154-111 від 21 грудня 2000 року та №2970-111 від 10 січня 2002 року для об’єктивності до проведення експертиз оригіналів записів розмов щодо журналіста Г.Гонгадзе, зроблених Мельниченком М.І. упродовж 2000 року в кабінеті Президента України Кучми Л.Д., і звукозаписуючих пристроїв мають бути залучені іноземні експерти.» (виділено авт.)
            Тобто, як бачимо з вище наведеного тексту,  Генеральна Прокуратура України  на восьмому році після вбивства журналіста Гонгадзе продовжує робити спроби провести міжнародну експертизу записів Мельниченка, щоб поставити остаточну крапку у цій справі. Немає підстав сумніватися, що Прем’єр Тимошенко зробить все від неї залежне, щоб така міжнародна експертиза записів Мельниченка була проведена. Проте виникає питання, чому ж до сих пір експертиза за участю міжнародних експертів не була проведена? Хто цьому заважає?  
           Відповідь на це не риторичне питання можна знайти в тому ж листі від 28.5.2008р. виконуючого обов’язки Генерального Прокурора України С.Винокурова на ім’я Прем’єра Ю.Тимошенко, де зазначено: «Упродовж 2007 та поточного року, останній раз листом №1711-9310-01 від 14.5.2009 року, Генеральна Прокуратура України зверталась до Парламентської Асамблеї Ради Європи – доповідачки у справі про вбивство Г.Гонгадзе Комітету з юридичних питань і прав людини Сабіни Лойтхойзер-Шнарренбергер, діючого аташе з юридичних питань Посольства США в Україні Д.Девідсона, посла США в Україні В.Тейлора, директора Департаменту з юридичних питань Міністерства Юстиції США М.Варлоу із клопотанням про підбір і визначення персонального складу експертів, їх участь у слідчих діях із свідком Мельниченком М.І. і проведення фоноскопічної експертизи.
           Однак досі питання про персональний склад експертів залишилось не вирішеним, відповіді на клопотання до Генеральної Прокуратури України не надходили.»  (виділено авт.)
            Зважаючи на те, що Президент В.Ющенко має в Раді  Європи і особливо в США неабияку  підтримку, ні в кого немає сумнівів, що він ОСОБИСТО міг би доволі швидко вирішити питання проведення міжнародної експертизи плівок М.Мельниченка. Було б бажання Ющенка. Проте чомусь цього бажання у нього до сих пір не появилося, що дозволяє стверджувати про ОСОБИСТУ незацікавленість Ющенка у якнайшвидшому вирішенню справи вбивства журналіста Гонгадзе. Додатковим підтвердженням цього є той факт, що нещодавно Ющенко ввів Кучму в наглядову раду Київського національного університету ім..Шевченка Т.Г. і це при тому, що весь світ давно вже прочитав попередні розшифровки плівок Мельниченка, з яких витікає, що саме Кучма є замовником вбивства журналіста Гонгадзе.
           Як кажуть в таких випадках: коментарі зайві.
           А Георгія Гонгадзе вся Україна пом’янула «не злим тихим словом», от тільки обіцяного Ющенком звання Героя України Георгію Гонгадзе доведеться знову чекати.
           Але це вже інша історія невиконаних обіцянок пана Президента Ющенка.

                                                 Керівник у виборчому штабі В.Ющенка  по роботі з  
                                                 силовими структурами:СБУ,МВС,ЗСУ  по Київській обл.,
                                                 начальник «Кольчуг», полковник Військової Розвідки  
                                                             Недзельський Петро              

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ