Человек не терпит насилия!

Скулыш _ Фирташ, есть ли связь?

Служивые подскажите пионэру, кто и за что ушел в распоряжение Е.Скулыша? Кто двигал Скулыша по карьере? Каким образом он может быть связан с Фирташем?

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

36 ответов

  1. Да никак он с Фирташем не связан. Жили просто в одном городе в одно время. Но в то время Фирташ ещё не был Дмитрием Васильевичем, и даже не Димой, а барыгой средней руки. Так что в той жизни они не пересекались, а потом их понесло в разные стороны. Сороки на хвостах поприносили что не видятся, не знаются, не слышаться и не пересекаются. Проблемы в службе Скулаша появились из-за его профессионализма и непримиримости. Ну не любят таких сейчас в Службе. А вы аноним чего интересуетеся? Чего не представляетеся? Аль думаете маки не цветут не пахнут и не взламываются?

  2. Анониму: Ну может дружат оне. Оне же черновицкие. Может есть что или кого вспомнить, о чём или о ком поговорить. Мож есть у них общие знакомцы. А, скромный Вы наш? Чего порядочных людей беспокоить, или беспорядочные в окружении закончилися?
    P.S.А что до ароматов, то мы не восприимчивые, нанюхались, пужать не нужно. Из-за мелочей профессию менять не будем, а для души можем и санитарами поработать … общества
    P.P.S А тебе как приятнее когда тебя называют "аноним" или "онаним"?

  3. Мирний Іван Миколайович

    Народився 6 липня 1954 року в с. Ручки Гадячського району Полтавської області.

    Освіта вища: у 1987 році закінчив Київську вищу школу Міністерства внутрішніх справ СРСР, спеціальність: правознавство, кваліфікація: юрист.

    Трудова діяльність: з 1973 по 1975 рік – служба в Збройних силах.

    З 1977 по 2002 рік –інспектор, заступник начальника відділення карного розшуку райвиконкому, м. Чернівці; інспектор, старший інспектор, старший оперуповноважений, керівник групи відділу карного розшуку УВС Чернівецького облвиконкому; начальник відділення карного розшуку ВВС Першотравневого райвиконкому, м. Чернівці; начальник відділення з боротьби з організованою злочинністю відділу карного розшуку, начальник відділення з боротьби з крадіжками і угонами автотранспорту відділу карного розшуку, заступник начальника управління – начальник відділу з розкриття злочинів проти особистості управління карного розшуку, заступник начальника управління карного розшуку, перший заступник начальника управління – начальник управління з боротьби з організованою злочинністю, перший заступник начальника управління – начальник кримінальної міліції Управління Міністерства внутрішніх справ України у Чернівецькій області.

    З 2002 по 2003 рік — заступник директора представництва фірми «Хайрок Холдінг Лімітед», м. Київ.

    З 2005 по 2007 рік — віце-президент із загальних питань ТОВ х іноземними інвестиціями авіакомпанії «ЕЕС-Авіа», м. Київ.

    Член Партії регіонів.

    Іван Миколайович Мірний кришував "бізнес" Дмитра Фітраша, ще коли він обіймав посаду начальника Ченівецького УБОЗу. Саме Іван Мірний "витягнув" Дмитра Фірташа з Чернівецького СІЗО, куди його "відделегував" Генадій Москаль. Порушену римінальну справу проти Дмитра Фірташа було закрито з невідомих нам причин.
    Чи потрібні подальші коментарі?

  4. А ось Вам і Скулиш!!!
    "У 1995 році у Дмитра Фірташа виникли серйозні проблеми з правоохоронними органами. Майбутнього газового монополіста підозрювали в контрабанді.

    Чи були у слідства об'єктивні причини для цього, невідомо. Друзі розповідають, що за Дмитром Фірташем досить довго стежили. "Він заходив до ресторану "Європейський", потім під якимсь приводом ішов у підсобку, а звідтіля виходив через чорний вихід", – розповів УП колишній співробітник закладу.

    Але всі ці хитрування не допомогли. Влітку 1995 року Дмитро Фірташ був арештований за підозрою у контрабанді великої партії спирту.

    Відразу звільнити партнера по бізнесу Марині Калиновській не вдалося. Складність полягала в тому, що справу одночасно вели і міліція, і прокуратура, і СБУ. Домовитися з усіма було нелегко, хоча в хід ішли всі засоби.

    За розповіддю друзів, витягти його з ізолятора допоміг випадок.

    – Ми робили все, щоб якось посадити за один стіл і цього міліціонера, що вів справу, і слідчого з прокуратури, і відповідального за справу зі СБУ. Намагалися пролізти до цих держиморд через найвищі кабінети, а допомогла нам людина зовсім не того масштабу, – посміхається один зі співучасників звільнення Дмитра Фірташа. – Був у мене тут недалеко друг, голова колгоспу. І до нього часто приїжджали високі гості, пригощалися, спілкувалися як тоді було заведено у великих чиновників. І випадково виявилося, що він знає всіх їх трьох!

    В один із вечорів у будинку цього голови колгоспу зібралися представники слідства від міліції, прокуратури, СБУ. Як і чим друзі і родичі умовили відпустити Дмитра Фірташа, так і залишилося невідомим.

    Зараз тільки розповідають, що і привселюдно, і на тій зустрічі найкатегоричнішим був представник МВС – начальник обласного управління у боротьбі з організованою злочинністю Іван Миколайович Мирний. "Він прямо говорив, що Дмитро не вийде ніколи!" – згадує один із учасників тих подій.

    Але починаючого олігарха все-таки випустили, а справу закрили за недоведеністю. У СІЗО він провів три місяці."

  5. yason
    (17.04.2008, 01:12) "…а хто був у голови колгоспу вiд СБУ?"
    А чим і ким займався Євген Скулиш в обласнаму управлінні СБУ по Чернівецькій області?

  6. yason, теперь связь прослеживается?
    Как Вы думаете, по работе Мирный со Скулышом не пересекались?
    О подробностях этих связей нужно поинтересоваться у Горца. Он в черновицкой кухне варился. Хотя наверное, к тому времени Горец концы в Черновцах потерял.

  7. нужно написать, что Тимошенко — хороший премьер, и успешно договорилась по газу 😉
    [:to:]yason[:/to:]
    [:cite:]проФФєсор, что нужно выставить в окно (утюг или вазон) шоб отозвался Горец?

    [:/cite:]

  8. А ещё нужно упоминуть фамилию Кожелянко, при этом можно добавить, что он вопреки ожиданиям Горца как раз у дел, и удел,надо сказать не плохой.

  9. Сесія ПАРЄ: депутати аплодували Тимошенко
    На засіданні ПАРЄ найгарячіші дискусії розгорнулися навколо стану демократії в Росії і Білорусі. Тимошенко – представникові Росії: «А ще ми Україні поїдаємо немовлят». Росія заблокувала питання про Голодомор. http://unian.net/ukr/news/news-247250.html

  10. Копєйкін С.М. — цей глистяра,худий, як тхір некормлений міг повестись на бабки. Нема базара.А От хто Грішу Шпілєра робив на переході Вадул-Сирет ("Калаші" в рулонах турецьких килимів?) Точно не Капейкін, но за 40 штук Гріша відмазався.:)))

  11. [:to:]проФФєсор[:/to:]
    [:cite:]Копєйкін С.М. — цей глистяра,худий, як тхір некормлений міг повестись на бабки. Нема базара.А От хто Грішу Шпілєра робив на переході Вадул-Сирет (\”Калаші\” в рулонах турецьких килимів?) Точно не Капейкін, но за 40 штук Гріша відмазався.:)))
    [:/cite:]
    Да вроде не замечалось за Сергеем Модестовичем тяги к зеленым папирцям. Так, мелочь на карманные расходы от томочек и других проходимцев. Но зато как он знатно нервы ментам трепал!? Москаля передергивало от его одного глистового вида. А шо Гриша мал к Калашам? у него ж палец не гнёться — стриляти он не в состоянии

  12. Сорри, педали путаю….
    Поддержу анонима или Ха-Ха, не замечалось, по крайней мере на тот момент, за Модестовичем тяги к зеленым папирцям.А что касаемо Грышы, так он всю жизнь на понтах, как на шарнирах, какие Калаши?
    Привет черновицким!

  13. То yason. Ну если Горец не отреагировал на Тимошенко и Кожелянко, тогда плохи его дела.Точно в клинике закрытого типа, прав был ПроФФесор.

  14. Мда-а. А з Гамерики пишут, шо дес-сі то пропав іше їден суппер-шпіон Михайло Крижанівський. Він теж чось дужже вже Кожелянка "любив".
    І тож всьо-всьо про чернавіцьку кантору знав.

  15. Нє.Той шо в Раші — зветься Валентин. Того, котрий до Гамерики через Польщу накивав п*ятами — звуть Михайло. N_onE! Ви ж Google вмыэте користуватись.
    Наберіть "Михаил Крижановский". Він книжку пише "Искусство шпионажа", і наче, вже одну главу "Профессионал" брайтонські російськомовні жидки в своїй русскоязичній газеті "Русская Америка" опублікували. Потім газету заДДосили , а Мішаня , як у воду канув.Бись би з Горцем нічого кепського б не стало.

  16. N_onE!Набирайте українською в Google. Там більше посилань.

    АТАКОВАНО САЙТ ГАЗЕТИ "РУССКАЯ АМЕРИКА"

    Великого резонансу набула перша публікація з книги "Професіонал" Михайла Крижанівського. Розділи з книги дала популярна в США емігрантська російськомовна газета "Русская Америка". Кілька українських сайтів, у тому числі "Нова Січ", американо-українська газета "Second USA", ще кілька сайтів, помістили рецензію і передрукували кілька глав.

    Після того всього, сайт газети "Русская Америка", не зміг пережити надпотужної хакерської атаки, і був закритий. Говорять про знищення бази данних… Щось незрозуміле відбувається довкола одного американського видавництва, де готується до друку книга… У нас виникли обгрунтовані підозри, що книга може і не вийти…

    Ніхто не може зрозуміти, куди зник автор — колишній офіцер Івано-Франківського Управління КГБ, потім СБУ Михайло Крижанівський? Експерти підозрюють, що він перейшов на нелегальний стан…

    На початку дев*яностих, Крижанівський брав участь у неймовірній супероперації української спецслужби в Москві. Йому вдалося увійти у вищі сфери російської політики, завербувати кількох відомих діячів РФ, розгорнути серйозний бізнес… Більше того, український супершпигун проник у найближче оточення Президента Б.Єльцина! Є підозри, що один дуже голосний політик і досі… працює на Україну!

    Можливо, у наступних розділах своєї книги, зміст яких нам невідомий, Крижанівський написав щось дуже сенсаційне. Або відкрито вказав прізвища, або дав якийсь дуже прозорий натяк.

    Козак-інформ

  17. Если будет нужно то от чего ж не побегать. Только смею Вас уверить, что бегать буду исключительно с целью загона бздливых зверушек. А Вам уважаемый неподписант есть что сказать?, или Вы так, мимо пробегая решили воздух испортить?
    [:to:][:/to:]
    [:cite:]Ну-ну, физкультурник! Ещё побегаешь … для здоровья [:to:]yason[:/to:]

  18. Уважаемый неподписант судя из Ваших слов,- нюхаете Вы и то со вкусом и добавкой! А я человек к запахам не восприимчивый, но имею к Вам вопрос:\”Кто командует веточку поддерживать?:)\” я же четко написал,- вопрос раскрыт и закрыт.
    [:to:][:/to:]
    [:cite:]нюхайте, ясон, [:/cite:]

  19. ))Ну что ж хотим поиграть во взрослые игры? Тогда поиграем! Я так понимаю что после приема сине-желтого значка на грудь хто-та возомнил себя стратегом?)) Даа помнитцца разрабатывал я стратегеммы для "серьезных политиков и не менее великих мемзеров" )) было дело, грешен)) неужели шота да осталось в шлемзеровской голове? )) …но как знать может это тож был контра и разведовательный маневр? …а ))
    А вот насчет в четвертых пятых шестых седьмых "уважаемый инкогнита" то здесь Вы полный профан! В серьезных делах взрослые люди считают на РАЗ!
    так вот!
    учитесь!,
    и не путайтесь под ногами. …..а политику передайте что пугательные маневры хороши были в 90х да и то не всегда и не совсеми, а сегодня и вовсе могут привести в то место его шефа откуда он будет добывать газ для мадьярского гешефта.

  20. Вы бы уважаемый не расходовали, так в пустую трафик, писано ведь не для Вас. А ежели Вы подсобились в передасты к "серьезным политикам" то косите бабло по тихому и не рыпайтесь. "серьезный политик" мой телефон знает пущай позвонит если есть разговор а если проста не доросли еще до понимания вопроса то лякать не следует, бо лякать я и сам умею.
    ……)он что думал что купив на фантик "честолюбивого афганца" усе будет хокей тоесть баскетбол?)) ан нет тута совсем иной расклад и бздеть в пустую не имеет смысла, да и незачем расходовать так подорожавший нынче товар в пустую)))
    P.S.….следите за рекламой
    [:to:][:/to:]
    [:cite:]ясень, не бредуй! ты хоть сам понял о чём написал? в умного играешь? Станиславский сказал бы: не верю! Это ты пытаешься играться во взрослые игры, а у взрослых это жизнь. Не балуй! [:/cite:]

  21. Ві знаете, Ясосн, после вашей рєплікі міня патянуло к марамоям на кансультацію. Нє , нє женськую. Оччіінь хароший марамой сердится, за то шо егошу в марамои определили. Так шо Фирташ ниже даже гоя. Вопрос приобрел международного значения. Некоторые марамои Антверпена знают слегка Фирташа, но знают хорошо Сьому, как хорошего человека. Судя по их лексике, к Димону у них сложное (скажем мягко) отношение к нему. Арест Сьомы в Москве их не просто озадачил. Они Кагал собирают в день праздника проллетариата. Завтра. Там будет дана оценка деятельности Димона. И вообще… Я не думаю, тоесть знаю , что разгаворы будут и о Юсчінкове.
    Ос така *уйня , малята.
    А я хтів завтра з прапором червоним продіфілірувать, тіпа шо я тож рабочий і крестьянін. Кста. Поздравляю РаББатятягу з його пролетарсько- рабочим проаздніком. Дайош уваженіє Рабочему Классу!!!

  22. А в принципі, Ясон. Ми вже маємо інфу, як Дімона відсторонили від макітри.
    Суппер сімпел. Сьому на кічу. Перший сігнал — Баші, щоб Баша з такою пиздотою , як Фірташ, без "падпіски" Сіми-Сьоми "не-руш". От Його й оголосили. Ми будемо свідками інших подій. Кривавих. Сіма рахує кожну добу там в мільйон. Чи, ти думав, що він вчинить інакше?:)))
    Додатки не писатиму. Але вирулює на загублену сандалєту.

  23. Знаєте Канадцю мої персональні дані у них є, тільки це замість допомоги, їм лише все ускладнює і то чим дальше тим більше. А так як з розумом не густо то діють за принципом: "Свисніть куме Ви, — бо Ви дурніший". А от відвадити ходити то мабуть вже не реально, бо деж я іще знайду таку файну кумпанію)))!
    [:to:]Канадец_в_Америке[:/to:]
    [:cite:]Ясон, не звертайте уваги. Пан там роздувся до таких масштабів, що на самого себе в дзеркало дивитись страшно. А підписатись боїться. Навіть псевдом. Бували тут такі, різькі як газировка. Вас просто провокують, або щоб відвадити ходити сюди, або щоб отримати персональні дані, або щоб зафлудити гілку ругнею на персональному рівні. \”Было это в веках, и пребудет во веки. Аминь\” (Екклізіаст).
    [:/cite:]
    ПроФФєсоре Ви як завжди дали майже весь розклад))
    ….ходив вчора на хороше сінема "Господа офіцери" дуже рекомендую
    [:to:]проФФєсор [:/to:]
    Але вирулює на загублену сандалєту.

  24. проФФєсоре я цілком і повністю думаю по Канадцю це що стосується транзіта СКМ — Гайдук там тіко облизався та троху покурив. Що стосується Капої то думаю будуть бить "наших сучих синів" а коли буде бійка, то може і бородатому хлопчині випадково що перепаде))) єєх шкода що Сьома на дачі мо би і врятував честь Вітчизни?)) але то як на простецький розум хлопця в сандалетах))) Ви ж бо мабуть взуті в лаковані мешти)))?

  25. КИБЕР-КЛУБ ФИРТАША. ГЛАВНЫЙ ГАЗОВЫЙ МАГНАТ УКРАИНЫ ДМИТРИЙ ФИРТАШ СТАЛ МОНОПОЛЬНЫМ ЭКСПОРТЕПОМ УКРАИНСКОГО ЭЛЕКТРИЧЕСТВА

    Государственное предприятие внешнеэкономической деятельности (ГПВД) «Укринтерэнерго» и венгерский газовый трейдер Emfesz, за спиной которого сведущие люди видят совладельца RosUkrEnergo Дмитрия Фирташа, договорились о поставках 1,5 млрд кВт-ч электроэнергии в Венгрию. Cовместная работа началассь 1 января 2007 г. и продлится один год. Планы венгров и изменения в правилах работы на рынке экспорта украинской энергии могут значительно продлить период взаимного сотрудничества.

    «ФиртУкрЭнерго»
    Период энергичной обработки сотрудников «Укринтерэнерго» представителями Emfesz пришелся на середину октября прошлого года. Тогда венгры очень активно говорили о готовности предложить украинской стороне свои услуги по всем направлениям экспорта в течение 20 лет на более выгодных условиях, нежели существующие. Чрезвычайная настойчивость украинско-венгерских предпринимателей даже позволила некоторым наблюдателям обвинить их в срыве экспорта электроэнергии в Россию, начало которого было запланировано на 1 ноября. По официальной информации, вопрос с подачей тока россиянам отложен по техническим причинам как максимум до 15 ноября. За этот период Нацкомиссия по регулированию энергетики устанавливает тариф в Оптовом рынке электроэнергетики (ОРЭ), заключены дополнительные договоры и получена предварительная декларация на таможне.

    Именно эти совпадения позволили участникам рынка судачить о том, что Emfesz станет оператором поставок украинского электричества не только в Венгрию, но и во все другие страны. Представители компании об этом говорят уклончиво, но явно намекают на ожидаемое усиление роли Emfesz в экспортном энергопотенциале Украины. «О России еще не думаем. Пока ток будет экспортироваться только в Венгрию. Контракт заключен на год, а потом будет видно (в Венгрии выкупать электричество будет нефтегазовая компания MOL Rt., принадлежащая главе небезызвестного в Украине OTP Bank Шандору Чани. пр.АЕАС). Если мы останемся довольны друг другом, то, возможно, пролонгируем договор. А о расширении наших отношений будем думать. Я полагаю, что мы попытаемся подкупить еще больше электроэнергии. Это факт. По поводу цены энергии — это закрытый вопрос. Она близка к 4 центам (за кВт-ч. — АЕАС)», — заявил представитель венгерского предприятия Борис Шестаков.

    Между тем на венгерском направлении пока все не так безоблачно, как хотелось бы Emfesz. Сейчас «Укринтерэнерго» располагает контрактом на экспорт около 4 млрд кВт-ч по 3,3 цента в Венгрию с двумя компаниями: Energy Capital kft., которой мы обязались поставить 1,795 млрд кВт-ч, и System Consulting — 2,196 млрд кВт-ч. С 2007 г. цена поставки электрической энергии с так называемого «острова» Бурштынской ТЭС будет привязана к стоимости Оптового рынка электроэнергии. Сейчас она составляет 4,34 цента за киловатт. Если учесть, что к этой цифре «прикрепят» определенную надбавку, хоть как-то оправдывающую продажу тока и существование у руля «Укринтерэнерго» бывшего сотрудника Рината Ахметова Николая Пашкевича, выходит, что Emfesz будет вынужден выкупать украинскую энергию дороже 4,5 центов/кВт-ч. То есть экспортная цена представляется довольно выгодной для государства. Но выгода легко нивелируется пониманием, что эту же цену «Укринтерэнерго» смог бы получить и с прежних контрагентов в Венгрии. Значит, Emfesz в любом случае останется в приличных плюсах. Если верить поклонникам наблюдений за чужой частной собственностью, то успех Emfesz обусловлен ее подконтрольностью бывшему пожарнику из города Черновцы, совладельцу посредника поставок газа в Украину «РосУкрЭнерго» Дмитрию Фирташу. На основании данных обстоятельств можно сделать вывод, что новый венгерский друг, известный на родине как ООО «Первое венгерское торговое и сервисное предприятие по природному газу и энергии», появился у «Укринтерэнерго», мягко говоря, не по причинам экономической целесообразности. Поскольку украинское госпредприятие могло бы осваивать дополнительные деньги с не меньшим удовольствием, чем частное венгерское.

    Старые контракты
    В принципе вопрос перераспределения поставок энергии за рубеж возникает при каждой смене власти. Так что называть выход в украинский свет Emfesz нововведением наивно. Но в данном случае ситуация становится немного любопытней, так как Energy Capital и System Consulting располагают контрактом на покупку как минимум 4 млрд кВт-ч и в 2007 г. Если учесть, что сейчас Украина использует свои возможности по передаче тока с «острова» на Запад на 100% (500–550 МВт), то практически безошибочно можно говорить, что нашим нынешним друзьям из Будапешта придется поделиться объемами с Emfesz. Каким образом это происходит официально, неизвестно. Особенно любопытно данная процедура будет выглядеть с учетом предусмотренной в договорах финансовой ответственности «Укринтерэнерго» за несоблюдение их условий. «Я не знаю, будем ли мы работать вместо нынешних контрагентов. Это вопрос к украинской стороне. Мы просили энергию, а вместо кого-то или за счет кого-то — обращайтесь к ним. В этих разборках мы не участвуем», — сказали в Emfesz. Добавил туману и вице-премьер Андрей Клюев. «Что касается экспорта электроэнергии по частным контрактам, то это вопросы «Укринтерэнерго». У Emfesz цена выше, чем была», — сказал он.

    «Укринтерэнерго» такой вариант развития событий вряд ли когда-нибудь возьмется комментировать, но стоит отметить, что у компании есть как минимум одна возможность избежать санкций. В соответствии с условиями заключенных на 2007 г. контрактов перед работой венгерские контрагенты должны располагать подтверждением тамошнего системного оператора Mavir Rt о готовности принять украинский ток. Если такого разрешения не будет, договоры фактически можно считать аннулированными. Данную процедуру все три венгерских предприятия должны пройти в декабре 2006 г. Наблюдатели считают, что аутсайдером в переговорах с Mavir Rt, скорее всего, будет Energy Capital. Мотивация этого утверждения следующая: собственником System Consulting является глава социал-демократической партии Венгрии Ласло Капои, а расцвет компании пришелся на период работы в Минтопэнерго заместителем министра Юрия Продана, сейчас официально пребывающего на вольных хлебах. Справедливости ради отметим, что на рынке электроэнергетики Венгрии работает не чуждая секретарю СНБО Виталию Гайдуку Korlea Invest a.s. Местные аналитики говорят, что интерес Виталия Анатольевича к этому рынку связан с близкими его группе меткомбинатом Dunaferr и метзаводом DAM Steel. Так как Korlea располагает официальными контрактами с «Укринтерэнерго» только на поставки в Румынию (180 млн кВт-ч) и Словакию (805 млн кВт-ч), она в венгерской программе участвовать не будет.

    Все впереди
    Интересно, что в планы Министерства топлива и энергетики на следующий год входит ежемесячная торговля мощностью с «Бурштынского острова». «Есть мощность 500 МВт в месяц, она выставляется на тендер. Кто дал большую цену, тот ее и покупает. Это будет сделано, чтобы не было никаких спекуляций на тему «хороший это или плохой контракт», — поделился идеей с общественностью Андрей Клюев. Как бы там ни было, но, учитывая, что у нас есть контракты на 2007 г., для решения этой проблемы необходимо соответствующее решение Кабмина. «Это вопрос тактики, а не стратегии. Если будет определена стратегия, то под нее разработают ряд законодательных актов, в которых все данные нюансы будут урегулированы. А выплаты штрафов нынешним контрагентам — это вопрос юристам», — говорят в «Укринтерэнерго».

    По большому счету процедуру изменения принципа в торговле проходили все страны. Другое дело, что практически в каждом национальном законодательстве на момент введения изменений долгосрочные контракты были учтены. Тем не менее газовый потенциал совладельца Rosukrenergo Дмитрия Фирташа дает возможность полагать, что Украина в этом плане не будет перенимать европейский опыт и будет дружить только с Emfesz.

  26. Гайдук і Фірташ спровокували урядову міні-кризу в Угорщині?
    [12:41 26 января 2007 г.] [ Економічна правда, 26 січня 2007 ]
    Боротьба за перерозподіл енергоресурсів серед українських олігархів вилилася за межі країни.

    Квоти на імпорт української електроенергії до Угорщини спровокував скандал між урядом та опозицією. В центрі уваги — найбільший багатій угорського парламенту Ласло Капої, співвласник “РосУкрЕнерго” Дмитро Фірташ та секретар РНБО Віталій Гайдук.

    Експорт української електроенергії до країн Східної Європи скидається на малу “газову битву” між українськими олігархами. Щоправда якщо на східному фронті, звідки Україна отримує блакитне паливо, ситуація зацементована монополією “Газпрому”, то на Заході, куди Україна продає електроенергію, середовище більш конкурентне, а політичні пристрасті не менш драматичні.

    Хто і скільки заробляє в Східній Європі на українському електричному струмі докладно писалось ще рік назад.

    Наразі ситуація майже не змінилася. Мільярди кіловат-годин перетікають в Польщу, Угорщину, Румунію та Словаччину через кілька приватних структур. Більш ніж приваблива цінова пропозиція України залишається незмінною. Що в умовах постійного росту цін на енергоносії в Східній Європі забезпечує певному колу бізнесменів все більший потеційний зиск.

    Переважна більшість угод з іноземними покупцями українського струму була переукладена державним підприємством зовнішньоекономічної діяльності “Укрінтеренерго” в 2003 році, коли енергетичним блоком уряду керував Віталій Гайдук.

    Нинішнього секретаря РНБО прийнято вважати і головним ідеологом проекту Бурштинського енергоострову, що дав змогу налагодити безперебійну систему поставок в Європу і “хрещеним батьком” всіх компаній, що заробляють мільйони доларів на дешевій українській електроенергії на Заході.

    Особлива увага до цієї сфери з боку Віталія Гайдука в останні роки отримала додатковий стимул. Через компанії-оператори в Польщі та Угорщині корпорація ІСД має змогу отримувати дешеву українську електроенергію для своїх металургійних комбінатів в Гуті та Дунайвароші.

    Зміна влади в Україні в 2004-му не принесла більшої прозорості схемам експорту української електроенергії в Європу.

    Після того, як до влади прийшов уряд, пов'язаний з економічними і політичними конкурентами ІСД — компаніями СКМ і “РосУкрЕнерго”, почалися зрушення. Наприкінці минулого року благоденство експортерів української електроенергії запало в око ласому до нових ринків співвласнику “РосУкрЕнерго” Дмитру Фірташу.

    Близький до нього трейдер Emfezs, що вже декілька років продає в Угорщині газ, запропонував “Укрінтеренерго” закуповувати український струм — за непідтвердженими даними, за вдівчі вищою ціною. Це не сподобалося незмінному за останні роки угорському імпортеру — компанії System Consulting — що через появу нового гравця втрачала частку угорського ринку, а отже й прибутків.

    Боротьба за квоти, що розпочиналася як звичайний корпоративний конфлікт, наразі вилилася в політичний скандал. “Доброзичливці” підказали угорській пресі, що левову частку дешевої української електроенергії угорська System Consulting перепродає американському оффшору з аналогічною назвою, і таким чином заощаджує на податках. В епіцентрі скандалу опинився власник System Consulting Ласло Капої, якого вважають одним з найбільших тамтешніх олігархів і який, до того ж, очолює місцеву Соціал-демократичну парію, що входить до урядової коаліції.

    До речі, за даними, угорський бізнесмен має непогані звязки в середовищах “Нашої України” та Соцпартії, до його добрих знайомих в Україні належать посол Росії Віктор Черномирдін, екс-міністр фінансів Віктор Пинзеник та Віктор Медведчук.

    Зазначимо, що саме нині діючий будапештський уряд минулого року ледь не змило масовими народними виступами. Наразі йому доводиться йти на численні непопулярні кроки: підвищення цін на електроенергію, підвищення вартості медичних послуг для пенсіонерів тощо. Не дивно, що в таких умовах близький до влади багатій Капої, що заробляє мільярди форинтів на дешевій українській електроенергії та ще й мінімізує податки в офшорному штаті Делавер, виявився ідеальною мішенню для опозиції.

    Гайдук і Фірташ спровокували урядову міні-кризу в Угорщині?
    [12:41 26 января 2007 г.] [ Економічна правда, 26 січня 2007 ]
    Боротьба за перерозподіл енергоресурсів серед українських олігархів вилилася за межі країни.

    Квоти на імпорт української електроенергії до Угорщини спровокував скандал між урядом та опозицією. В центрі уваги — найбільший багатій угорського парламенту Ласло Капої, співвласник “РосУкрЕнерго” Дмитро Фірташ та секретар РНБО Віталій Гайдук.

    Експорт української електроенергії до країн Східної Європи скидається на малу “газову битву” між українськими олігархами. Щоправда якщо на східному фронті, звідки Україна отримує блакитне паливо, ситуація зацементована монополією “Газпрому”, то на Заході, куди Україна продає електроенергію, середовище більш конкурентне, а політичні пристрасті не менш драматичні.

    Хто і скільки заробляє в Східній Європі на українському електричному струмі докладно писалось ще рік назад.

    Наразі ситуація майже не змінилася. Мільярди кіловат-годин перетікають в Польщу, Угорщину, Румунію та Словаччину через кілька приватних структур. Більш ніж приваблива цінова пропозиція України залишається незмінною. Що в умовах постійного росту цін на енергоносії в Східній Європі забезпечує певному колу бізнесменів все більший потеційний зиск.

    Переважна більшість угод з іноземними покупцями українського струму була переукладена державним підприємством зовнішньоекономічної діяльності “Укрінтеренерго” в 2003 році, коли енергетичним блоком уряду керував Віталій Гайдук.

    Нинішнього секретаря РНБО прийнято вважати і головним ідеологом проекту Бурштинського енергоострову, що дав змогу налагодити безперебійну систему поставок в Європу і “хрещеним батьком” всіх компаній, що заробляють мільйони доларів на дешевій українській електроенергії на Заході.

    Особлива увага до цієї сфери з боку Віталія Гайдука в останні роки отримала додатковий стимул. Через компанії-оператори в Польщі та Угорщині корпорація ІСД має змогу отримувати дешеву українську електроенергію для своїх металургійних комбінатів в Гуті та Дунайвароші.

    Зміна влади в Україні в 2004-му не принесла більшої прозорості схемам експорту української електроенергії в Європу.

    Після того, як до влади прийшов уряд, пов'язаний з економічними і політичними конкурентами ІСД — компаніями СКМ і “РосУкрЕнерго”, почалися зрушення. Наприкінці минулого року благоденство експортерів української електроенергії запало в око ласому до нових ринків співвласнику “РосУкрЕнерго” Дмитру Фірташу.

    Близький до нього трейдер Emfezs, що вже декілька років продає в Угорщині газ, запропонував “Укрінтеренерго” закуповувати український струм — за непідтвердженими даними, за вдівчі вищою ціною. Це не сподобалося незмінному за останні роки угорському імпортеру — компанії System Consulting — що через появу нового гравця втрачала частку угорського ринку, а отже й прибутків.

    Боротьба за квоти, що розпочиналася як звичайний корпоративний конфлікт, наразі вилилася в політичний скандал. “Доброзичливці” підказали угорській пресі, що левову частку дешевої української електроенергії угорська System Consulting перепродає американському оффшору з аналогічною назвою, і таким чином заощаджує на податках. В епіцентрі скандалу опинився власник System Consulting Ласло Капої, якого вважають одним з найбільших тамтешніх олігархів і який, до того ж, очолює місцеву Соціал-демократичну парію, що входить до урядової коаліції.

    До речі, за даними, угорський бізнесмен має непогані звязки в середовищах “Нашої України” та Соцпартії, до його добрих знайомих в Україні належать посол Росії Віктор Черномирдін, екс-міністр фінансів Віктор Пинзеник та Віктор Медведчук.

    Зазначимо, що саме нині діючий будапештський уряд минулого року ледь не змило масовими народними виступами. Наразі йому доводиться йти на численні непопулярні кроки: підвищення цін на електроенергію, підвищення вартості медичних послуг для пенсіонерів тощо. Не дивно, що в таких умовах близький до влади багатій Капої, що заробляє мільярди форинтів на дешевій українській електроенергії та ще й мінімізує податки в офшорному штаті Делавер, виявився ідеальною мішенню для опозиції.

    Ігор ЛУЦЕНКО

  27. Ясон! Есть ли связь? Ющенко-Фірташ-Сьома-Гайдук-….. От сидимо й думаємо. Як його валить? З кого починати?
    Ви ж ухилились від відповіді на це, здавалося б, просте питання. У нашому випадку, яка ваша лінія поведінки? І взагалі. Який там лак. Мешти в мене ковані. З титановим набалдашніком на носку, не такі гострі, як в Україні носять а затуплені. Бо недай Бог шо впаде на ногу. Сьодні в нас чергова, шорічна міжнародна виставка-продаж годинників. От, бляха, слабке в мене це місце. Маю наувазі "годинники".
    Не знаєте, як така годинникова пристрасть зветься? Ні, не фєтішизм. Це точно.

    "Прес-секретар фірми "Ефес" Борис Шестаков сказав, що вірогідно під час угорсько-українських переговорах мова йшла не про їхній проект. Свій проект вони узгоджували не з президентом, а з прем’єр-міністром, і в переважній більшості з державним підприємством по експлуатації української мережі газопроводів і газосховищ, — доповнив прес-секретар (головний власник фірми "Емфес" Дмитро Фірташ в розстановці українських політичних сил більш близький до прем’єр-міністра Віктора Януковича, ніж до президента)."

  28. А Скулыш таки возвращается. Якобы Фирташ Хорошковскому лично приказал его трудоустроить. Сейчас интригует, хочет на К

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

ДСНС чи МНС

Шановні рятувальники! Ця тема призначена для комплексного обговорення проблем та пропозицій! Хто на вашу думку був би гідний очолити службу?

ДЛЯ ОКПП

Що еліта мовчите? А де прес-служба, а де ця блядь? Показушно-брехлива зі своїм фотоапаратом? Яка вміє тільки про псів писати……

В Україні обговорюють статтю Путіна

На провідному експертному інтернет-телеканалі «UkrLife.TV» методолог, радник Офісу президента і політолог розповіли, що вони думають про висловлювання російського президента у…
НОВОСТИ