Человек не терпит насилия!

Волинська контрабандна вертикаль – 2 або 365 днів перебування Василини на Волині

 


  



В березні 2007 року начальником Волинського управління СБУ було призначено „справжнього” фахівця в галузі права, людину із великим досвідом керівної роботи в органах державної безпеки, кандидата „контрабандних наук”, генерала – Василину М.М. Весь професійний шлях Василини в тій чи іншій мірі був пов’язаний з контрабандою. Він на практиці „боровся” із цим явищем в Закарпатському управлінні, Сумському управлінні, теоретично протистояв на посаді проректора Національної академії СБУ, написав низку наукових праць і прийшов до висновку, що теорія це – теорія, а практика – гроші. Надоїло Василині псувати папір (на цьому великих грошенят не заробиш) і він попросився на Волинь, щоб побороти контрабанду. Генерал знав, що контрабанда – це стихійне явище, яке можливо перемогти лише продуманою економічною та фіскальною політикою держави, а не силовим методом. Оскільки контрабанду не можна перемогти – то її потрібно очолити. А організовувати Василина вміє… Лише за річний період перебування генерала на посаді, через кордон в Україну масово поїхали фури по-чорному.  До приходу Василини такого явища Волинь не бачила навіть у самі застойні часи. Цей факт підтверджено на колегії ДМСУ, яка відбулась 14 березня 2008 року у Львові. За даними митниці протягом лютого – березня 2008 з РП виїхало значно більше товару ніж в’їхало в Україну, в т.ч. і через Ягодин. Напевно до другої річниці перебування Василини на посаді Волинь побачить як через Буг можуть контрабандно запливати кораблі.


Виникає логічне питання: „Де були працівники Любомльського міжрайвідділу та відділу „К” управління у Волинській області коли через Ягодин їхала контрабанда у великих розмірах?” Можливо хтось заважає чекістам на Волині боротися з контрабандою або стоять інші задачі?  Поки Любомль не має можливості або не хоче отримати оперативну інформацію про можливу контрабанду – цим змушені займатись інші підрозділи. Так працівники одного із відділів, отримавши достовірну інформацію про контрабанду запчастин через МП „Ягодин”, негайно повідомили про це начальника управління. Від нього отримали вказівку інформацію для реалізації передати Кушнеруку — начальнику Любомльського відділу. І тут почались дуже дивні речі. Після затримання автомобіля, замість проведення документування факту контрабанди і опитування осіб, які вчинили злочин, Кушнерук своїм „указом” передав транспортний засіб з товаром на Ягодинську митницю. Наступного дня митниками, по вказівці з „контори”, товар негайно був відданий власнику, а молодий співробітник Любомльського відділу Сарапін особисто контролював повернення всього вантажу. Після такої вдалої операції Сарапін в плані заохочення був переведений на більш відповідальну посаду у відділ „К”.


Я хочу для військовослужбовців нагадати зміст ст.35 Закону України „Про Службу безпеки України”, згідно якої „Співробітники СБУ самостійно приймають рішення в межах своїх повноважень. Вони повинні відмовитись від виконання будь-яких наказів, розпоряджень або вказівок, які суперечать чинному законодавству. За протиправні дії або бездіяльність  вони несуть дисциплінарну, адміністративну або кримінальну відповідальність.”


Під час операції „Контрабанда –стоп-2” Василина і Ко вирішили розчистити собі дорогу і ізолювати тих військовослужбовців в т.ч. і керівників, які не хотіли „танцювати під їх дудку”. На сьогоднішній день з метою „досягнення системного підходу до організації оперативного процесу, створення надійного кістяка особового складу” близько 80 відсотків співробітників переведені на інші посади за неповний рік управління Василини. Ротації не стосуються осіб, які мають у генерала привілейоване ставлення. Не зважаючи на наявність вказівки центрального апарату про проведення обов’язкової ротації керівників прикордонних підрозділів у Володимирі – Волинському і Любомлі не відбулось ніяких змін. Не має у Волинському управлінні більше достойних осіб, яким би Василина довірив кришування контрабандних каналів.


Василиною постійно наголошується, що діями одного із підрозділів припинений (а реально очолений) канал контрабанди квітів в Україну. Так, при сприянні Кушнерука за відповідну плату продовжують активно ввозити квіти фірми Ель-Карго і ПП Матлюк. Ті, хто не захотів платити мзду відчувають на собі бажання Юрія Пилиповича повністю контролювати квітковий бізнес навіть в інших областях. Ідентична ситуація із ввезенням в України фруктів.. „… стрижуть в Любомлі капусту комбайнами ніби останній день живуть…”


Контрабанда для Василини – це не тільки фінансові  надходження від митників, але й можливість реалізувати свою підприємницьку здатність під час продажі  речових доказів вилучених по кримінальних справам. На підставі експертних заключень, де вартість товару занижувалась в 10-ки разів слідчі безпідставно, по вказівці Василини, приймали рішення про реалізацію товарів. Таким чином були продані з молотка чотири вантажівки квітів по смішній ціні і така ж операція проведена з шкіряними куртками, реальна вартість яких більше 1 млн. грн., а продані через „Волиньєвросервіс” за 300 тис. грн. Цікаво в чиїх кишенях осідає різниця, так як „бідний” Василина, не має грошів щоб придбати або зняти собі житло в Луцьку і вже близько року, спільно з дружиною, безоплатно проживає в службовій квартирі на території управління. За державні кошти зробив дуже пристойний ремонт, поміняв повністю меблі та придбав сучасну побутову техніку. Можливо зароблені капітали ним інвестуються в житло у м. Києві?


Для Василини УСБУ у Волинській області це – державна структура, яка передана йому у приватну власність на весь час керування без обмеження повноважень, які генералом пояснюються наявністю потужними зв’язками з першими особами із Банкової та його закарпатським походженням. Не дивлячись на те, що в управлінні катастрофічно недостатньо автотранспорту Василина закріпив за собою два нових автомобіля. Один із даних транспортних засобів, щоденно використовує дружина у власних цілях, як таксі. Проте начальник постійно наголошує співробітникам про недопустимість розтрати бюджетних коштів, економії пального, електроенергії. З цією метою ним заборонено дітям сімей співробітників займатись спортом у відомчому спортивному залі, ставити есбеушникам особисті автомобілі на земельній ділянці поблизу управління, яка облаштована за їх кошти. І ту відразу приходить на думку вислів „що дозволено Юпітеру – не дозволено нікому”.


В результаті ми маємо таку картину:


·        на кордоні анархія;


·        Секретаріат – задоволений,


·        ВБ – спить;


·        Василина і Кушнерук цілий рік займаються сільськогосподарськими роботами – збирають урожай капусти.


І у мене виникає питання до яких пір колектив управління буде терпіти приниження, знущання, хамство і ненажерливість „цимбори”.


 


Член “ОРД”, “Справедливый”

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ