Человек не терпит насилия!

Письмо Винскому

 


 


 


 



КОНФЕДЕРАЦІЯ ВІЛЬНИХ ПРОФСПІЛОК УКРАЇНИ


 


ВІЛЬНА  ПРОФЕСІЙНА  СПІЛКА ІНЖЕНЕРНО-ТЕХНІЧНИХ  ПРАЦІВНИКІВ


ДАП “ЛЬВІВСЬКІ АВІАЛІНІЇ”


 






                                                                           E-mail: [email protected],  [email protected]


                                                                                                                                       


79049, м. Львів-49, а/с 10421                                                                                Тел.: 8-0505859743


        №   02-01                                                                                                                          28.02.2008 р.                                                                                   


 


                                                                                          Міністру транспорту і зв’язку України


                                                                                          Й. Вінському


                                                                                          Заступнику міністра транспорту і зв’язку


                                                                                          Голові Державіаадміністрації України


                                                                                          О. Давидову


 


 


 


       У відповідності до ст. 33 Закону  України  «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності», Генеральної угоди, Галузевої угоди,  ст. 45 КЗпП,  просимо Вас негайно зняти з посади  генерального директора ДАП «Львівські авіалінії»  Є. Г. Дихне та його заступника С. Підгородецького для запобігання повного знищення державного авіапідприємства та його «прихватизації» вищезгаданими особами.


 


       Керівництво ДАП «Львівські авіалінії» не спроможне налагодити роботу підприємства.


       Є. Г. Дихне призначений на посаду керівника ДАП «Львівські авіалінії» в порушення Генеральної та Галузевої угод,  без погодження з профспілками, без урахування вимог   «Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників» випуск 1 розділ 1; випуск 68 «Авіаційний транспорт», не відповідає вимогам кандидата на посаду відповідно до положення Кабміну №203 від 19.03.93 р. Постійно відсутній на авіапідприємстві.


        Більш як за рік перебування  на керівних посадах в ДАП «Львівські авіалінії», дана особа не змогла налагодити роботу підприємства. Підприємство і надалі залежить від осіб, які зацікавлені лише власним збагаченням, не зумів зібрати в свою команду фахівців цивільної авіації для стабільної і прибуткової роботи державного авіапідприємства.  


       Для прискорення розвалу державного авіапідприємства укладались завідомо збиткові угоди з шахраями типу ДП Авіакомпанія «Євролайн», на оренду авіатехніки  та ін., в результаті яких підприємство понесло значні фінансові збитки.


        На протязі 2-х років на авіапідприємство умисно призначаються абсолютно некомпетентні в цивільній авіації керівники, діяльність яких була направлена виключно на розвал державного авіапідприємства, використання його ресурсів у власних цілях, а не для його розвитку.


       Результат їхньої діяльності: — не виконується жоден регулярний рейс, масові звільнення найманих працівників, переслідування членів Вільної профспілки.


        Вони й надалі розпродують авіаційну техніку на сумнівних біржових торгах, значно зменшивши активи підприємства, що є недопустимим.


        Розпродане майно використовується виключно для погашення заборгованості по заробітній платі. Заробітна плата не відповідає рівню державних гарантій.


        Займаються брехнею перед трудовим колективом та Державіаадміністрацією, підтасовують звіти, щоб скрити фактичний економічний стан підприємства.


        Без згоди профспілок, без будь-якого економічного обґрунтування, безпідставно скорочуються об’єми робіт, не виконують авіарейси, масово скорочують кваліфікований льотний склад та інженерно-технічних працівників.


      


 


        Процвітає корупція. Основна діяльність заступника ген.  директора С. Підгородецького спрямована на боротьбу з Вільною профспілкою, хамське солдафонське поводження, грубіянство по відношенню до працівників, що є залишком військової служби на посадах інтенданта та коменданта залізничного вокзалу «Львів». За його безпосередньою участю фабрикувалися службові документи для переслідування членів профспілки, намагання звільнити виборних керівників профспілки за сфальсифікованими документами, відсторонення від льотної роботи, винесення  безпідставних доган, організовувалося переслідування свідків в судовому засіданні. Сфальсифіковані льотні мінімуми керівниками льотної служби Л. Алієвим та І. Туриком для отримання для пенсіонера  І. Турика посвідчення пілота-інструктора TRI, щоб він отримував відповідну заробітну плату.


            


      Первинна профспілкова організація профспілки «Авіапрацівників України» на ДАП «Львівські авіалінії» відсторонилася від захисту авіапрацівників, займає позицію спостерігача і разом з адміністрацією підприємства займається лише перерозподілом коштів та путівок, що належать трудовому колективу (а не профспілці). Дана первина профспілкова організація представляє інтереси тільки своєї профспілки, а не всього трудового колективу.    


      


      Конференцією трудового колективу ДАП «Львівські авіалінії», повноваженнями по захисту трудових прав найманих наділено  Координаційну рада, яку я очолюю.


     Перед трудовим колективом Координаційна рада взяла на себе зобов’язання відновити стабільну роботу підприємства і зберегти кваліфікованих фахівців від масових звільнень.


     


     Умисно і систематично порушується законодавство про працю, оплату праці,  про профспілки, не виконуються судові рішення про поновлення на роботі незаконно звільнених найманих працівників, ігноруються подання Інспекції праці.


     Керівники ДАП «Львівські авіалінії» і надалі продовжують ігнорувати Вільну профспілку, Координаційну раду, перешкоджають профспілці приймати участь в управлінні підприємством, порушують законодавство про працю, положення Генеральної і Галузевої угод, продовжують необґрунтовані звільнення  та переслідування членів Вільної профспілки і  Координаційної ради.


      Прокуратура покриває беззаконня, що діються на авіапідприємстві.


 


      Вільна профспілка та Кординаційна рада  неодноразово зверталася з проханням про призначення на посаду генерального директора ДАП «Львівські авіалінії»  досвідченого працівника ЦА Шинкарчука Я.І.


      Просимо врахувати побажання трудового колективу.


 


      Нагадуємо, що у відповідності до ст. 33. Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності»:  вимога профспілкових  органів   про   розірвання    трудового договору  (контракту)  є обов’язковою для розгляду і виконання.


            


          


 


      З повагою,                                                


Голова Координаційної ради,


голова  Вільної профспілки


ІТП  ДАП «Львівські авіалінії»                                                          Верес В.М.


      

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ