Человек не терпит насилия!

УКРАЇНА НЕ БАРЛОГА – ЗАБЕРІТЬ ВІД НАС БАЛОГУ!

52422Під таким лозунгом учора в Києві під стінами Секретаріату Президента України закарпатці провели акцію протесту.

Біля тисячі закарпатців, з різних куточків нашої області, пікетува ли президентську канцелярію. Їх єдина вимога – припинити свавілля, узурпацію влади у Закарпатті кланом братів Балог.

У руках люди тримали транспаранти з написами «Геть Балогу», «Врятуймо Президента від клану Балог», «Балога у законі» – це наш європейський вибір?», «Балогу в барлогу!», «Україна не барлога – заберіть від нас Балогу!».

Майже обідньої пори до пікетувальників вийшов заступник голови Секретаріату Президента Ігор Пукшин і сказав, що він не бачить підстав для мітингування, бо тема не має політичного характеру. У відповідь мер Ужгорода Сергій Ратушняк заявив, що озброєне рейдерське захоплення Ужгородської міської ради – це більше ніж політика. Так розмови із київським чиновником не вийшло, тож він змушений був піти під свист і скандування «Ганьба».

Як повідомив телефоном учасник акції депутат Ужгородської міської ради Павло Федака, за дійством спостерігали представники дипломатичних місій, що саме в цей час здійснювали візити до керівників нашої держави.

А до закарпатських учасників акції активно приєднувалися кияни та гості столиці. Вони підтримали мітингувальників, бо подібної акції проти Балоги під стінами секретаріату ще не було. Хоча давно назріла. Адже президентський канцелярист вже давно замордував не тільки рідну область, він взявся «пити кров» зі всієї України.

Незаконний силовий захват будівлі Ужгородської міської ради є фактом грубого та цинічного втручання клану Балог у процес роботи органів місцевого самоврядування…

Протягом минулих середи і четверга ужгородці стали свідками озброєного захоплення Ужгородської міської ради правоохоронними органами на замовлення керівництва Закарпатської ОДА, а точніше злочинного угруповання клану Балог. За кілька днів ситуація переросла із політичної площини у площину протиправного та злочинного використання силових структур під вигаданим приводом боротьби з тероризмом. Доказом цього є силове утримання та блокування роботи Ужгородської міської ради начебто через повідомлення про замінування.

Ті, кого ми називаємо правоохоронцями, нишпорять по службових кабінетах, вилучають документи і без будь-яких пояснень не допускають у приміщення мерії міського голову, депутатів Ужгородської міської та Закарпатської обласної рад, працівників виконавчих органів міськради, громадян міста, що у свою чергу заважає повноцінній життєдіяльності обласного центру та громади міста. За таких обставин нині жоден із працівників міськради не застрахований від того, що в їх службових приміщеннях не будуть виявлені підкинуті наркотики, зброя чи помічені грошові купюри з метою дискредитації міської влади. Правоохоронні органи в черговий раз виступили знаряддям в руках нечесних ділків від політики.

Депутати міської ради з цього приводу негайно скликали сесію, яку провели на сходах мерії, і зробили звернення до Ради Європи, ОБСЄ, посольств європейських держав і США, Президента України, Прем’єр-міністра України, Голови Верховної Ради України, Генерального прокурора України, Міністра внутрішніх справ України, Голови СБУ, Секретаря РНБО, Уповноваженої з прав людини, Асоціації міст України. Їх підтримали й депутати Закарпатської обласної ради (від фракцій БЮТ і «Народна») і звернулися до прокурора Закарпатської області Бенци Ю.Ю., начальника управління СБУ в Закарпатській області Рахівського Ю.В., начальника управління МВС України у Закарпатській області Чепака В.І. Відповідну заяву-звернення оприлюднило і керівництво Народної Партії, яке вважає неприпустимим перешкоджання роботі органів місцевого самоврядування в Україні.

Ужгородська міська влада протягом 2006-2008 років неодноразово зверталася до органів прокуратури міста, міського відділу міліції, до правоохоронних органів вищих рівнів з проханням забезпечення нормального функціонування міста. У відповідь отримували – систематичну бездіяльність, ігнорування рішень міської ради та виконкому.

Практика протиправних дій правоохоронних органів міста та області свідчить про грубе порушення та нехтування Конституції України, Законів України “Про місцеве самоврядування в Україні”, “Про статус депутатів місцевих рад”, “Про органи місцевого самоврядування”, і головне – Прав та Свобод Людини і Громадянина.

Ніхто не має права порушувати чинне законодавство та намагатися силою захоплювати державне приміщення. Налагодження роботи Ужгородської міської ради та збереження громадського спокою в обласному центрі має стати головною метою правоохоронних структур, а не потуранням клану Балог, що намагаються силою «нагнути» Ужгород. www.tribuna.org.ua

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ