Человек не терпит насилия!

«Трубач», «Вася – Біта» та екологічна катастрофа в Україні

51925

 


 


 


           У лютому 2007 року Головою Національної Акціонерної Компанії «Надра України» за поданням Міністра охорони навколишнього середовища України був призначений Ставицький Едуард Анатолійович, радник міністра охорони навколишнього середовища України. Таке кадрове призначення дуже здивувало професійну еліту геології України.


          Якими ж критеріями керувався міністр, коли призначав керувати флагманом геології та розвідки корисних копалин України та багатьох країн світу людину без вищої освіти, людину, відносно якої Генеральною Прокуратурою України порушено чотири кримінальні справи за фактами розкрадання державного майна, незаконного відшкодування ПДВ на загальну суму 420 мільйонів гривень, згвалтування та розбещення неповнолітніх. Мабуть, високим професійним рівнем останнього.


          «Високий професійний рівень та досвід» Едуард отримав ще з юнацьких років, коли заробив свої перші статки. Що з під землі можна дістати легкі гроші він усвідомив, коли в своєму рідному місті Лебедин Сумської області він сколотив організоване угрупування, і скориставшись тим, що поруч проходять два магістральні нафтопроводи, почав «викачувати» в свій карман грошики від крадіжки конденсату та нафти з нафтопроводів. Ще тоді він зрозумів: надра – це багатство не державне, а його, особисте. Тільки треба правильно до них підійти. Розуміючи, що він не один такий розумний, він з повними торбами поїхав до Києва шукати собі впливових можновладців, які б захищали його від правосуддя.


          А що треба возити гроші для того, щоб уникнути відповідальності за скоєні злочини, він усвідомив, згвалтувавши двох неповнолітніх дівчат та просидівши декілька діб в камері зі злочинцями ( а що роблять з гвалтівниками неповнолітніх в тюрьмі , всім відомо), він вийшов звідти без кримінального покарання тільки завдяки своїм високим покровителям.


           Так розпочинався шлях «видатного» державного службовця.


            Вкравши декілька мільйонів доларів з нафтопроводів, і ставши в своєму місті та області відомим кримінальним авторитетом за прозвиськом «Трубач», він зрозумів, що Лебедина йому вже замало. Маючи тісні стосунки з кримінальними авторитетами з м. Житомира, які купували у Ставицького вкрадені ним нафту та конденсат, він перебрався до них, поближче до Києва.


           В Житомирі, дякуючи кримінальним авторитетам, і відбулося перше знайомство з донецьким кримінальним авторитетом за прозвиськом «Вася Біта», який контролював поставки контрабандних цигарок до України. І хто міг передбачити, що це знайомство буде доленосним для «Трубача».


           Зараз, коли завдячуючи телебаченню, ми бачимо на екранах телевізорів поважного пана, який має респектабельний вигляд, пересічний українець нізащо не скаже, що це і є той кримінальний авторитет, який бітою наводив жах на мешканців міста Макеївки та Донецької області. Його візитною карткою у ті часи був фірмовий удар бітою по голові, від якого біта розбивалась вщент, а що було з жертвою можна тільки здогадуватись. Змінивши біту на золотий Parker, він став заробляти за один день стільки, скільки, лупцюючи людей бітою, не заробляв за рік.


           Дивна метаморфоза: «Вася Біта» — Міністр екології Василь Георгійович Джарти. Циган по походженню, бандит та кат по натурі, зайнявши крісло міністра почав сколочувати навколо себе таких же як і сам. Часи змінились, а звірині повадки залишились тіж самі. Організована злочинна група – це саме та форма співіснування, в якій всі пов’язані між собою кримінальним минулим, де всі залежні від свого «пахана», давала шанс розкрадати державне майно на десятки та сотні мільйонів доларів, нехтуючи законами України та нормами моралі.


           Призначати своїх людей він почав з Державного підприємства «Полтаванафтогазгеологія», яке раніше очолював Професіонал своєї справи І.Г. Горжій. І де в жовтні місяці минулого року на посаду директора був призначений двічі судимий особливо небезпечний рецидивіст, за плечима якого спільне кримінальне минуле з міністром.  Розпочав цей бандит свою діяльність на посаді директора з того, що разом зі Ставицьким (до речі власником ТОВ «Енергоресурс») та зятем міністра (одночасно й штатним радником міністра) Омельченко Валерієм, вкрали з рахунків підприємства на користь ТОВ «Енергоресурс» 7,7 мільйонів гривень, залишивши дві тисячі людей без заробітної плати не на один місяць. Чого тільки варта підписана ними вкрай невигідна та збиткова для держави угода по бурінню свердловини, за що отримали «відкат» в розмірі 20 мільйонів гривень, чим поставили державне підприємство на межу банкрутства, яке вони зараз успішно реалізують. Під шумок політичних сварок у державі ці знахабнілі істоти продали 10 працюючих газо-нафтових свердловин за 30 мільйонів доларів та цілу Установку комплексної підготовки газу (УКПГ) за 5 мільйонів доларів, а на рахунок підприємства надійшло за свердловини всього 242 847 грн., а УКПГ взагалі списали з балансу як металобрухт.


        В лютому місяці 2007 році мрії «Трубача» нарешті здійснились – розкрадач нафти та конденсату, гвалтівник, кримінальний авторитет очолює НАК «Надра України». І одразу на посаду директора «Кримнафтогазгеологія» Ставицький призначає свого водія, людину перевірену кримінальним минулим, який віддячуючи свого шефа, продає 25 га землі державного підприємства  в районі Великої Ялти за 25 мільйонів доларів, а на підприємство, як і в попередніх випадках надходить всього 60 тисяч гривень. З архівів підприємства вкрали геологічні карти Криму, які становлять державну таємницю, та продали англійській компанії «Регал Петролеум», не забули продати і два УКПГ. На аудиторську перевірку водій не жалкує 400 тисяч гривень, яка взагалі не проводилась, не жалкує і щомісячно 500 тисяч на послуги з маркетингу.


          Не обійшов своєю увагою «Вася Біта» і підпорядковану йому Державну Геологічну Службу, в компетенції  якої є видача ліцензій на видобуток корисних копалин України, призначивши головою цієї служби компаньйона Ставицького по фінансовим махінаціям з ПДВ, Проскурякова Олега за прозвиськом «Скуряк». А професійного геолога від Бога, автора багатьох наукових праць, людину, що відкрила сотні родовищ корисних копалин в Україні та за її межами – Дмитра Гурського, викинули геть на вулицю. І пішла торгівля надбанням народу України – її надрами. Щоб отримати дозвіл на видобування корисних копалин підприємці повинні сплатити до казни держави мізерні суми, а до карманів «ділків» надходять суми від 500 тисяч до 50 мільйонів доларів в залежності від типу корисних копален.


        Всього лише за півроку роботи на чолі міністерства, «Вася Біта» придбав собі саму розкішну яхту в Україні вартістю12 мільйонів доларів, яка знайшла місце стоянки в яхт-клубі «Маячок» м. Києва та «невеликий» будиночок вартістю 4 мільйона доларів в Конча-Заспі і квартиру площею 456 квадратних метрів на Печерських пагорбах. І це тільки початок, бо респектабельному міністру Джарти Василю Георгійовичу цього замало. Знедавна він підняв розцінки за свій підпис на дозволах з користування надрами та ще й вимагає хабарі наперед.


        ТОВ «Южінвестгруп» за отримання ліцензії на родовище золота в Західній Україні дало міністру в січні 3,5 мільйона доларів, ЗАТ «Оілтрейд» за отримання дозволу на видобування нафти в Сумській області заплатило міністру 2  мільйона доларів, а дозволів і досі не отримали.


        Перефразуючи Шевченка Т.Г. : — Як би ви знали керманичі, що в міністерстві робить пан Джарти.


         Беручи гроші наперед за вирішення «складних завдань» (видачу ліцензій), «Вася Біта» не може відійти від свого минулого, мотивуючи затримку в видачі дозволів тим, що геологічну галузь, як пріоритетну для держави, взяв під свій особистий контроль прем’єр-міністр України.


          Віктор Федорович Янукович, займаючись важливими державними справами, дбаючи про народ України, навіть і не підозрює, що прикриваючись його  чесним  ім’ям, кримінальний квартет розкрадає та знищує державу, анулює ліцензії, зупиняє роботу нафтогазових свердловин, чим ще більше заганяє нашу Україну в енергетичну залежність від Росії.


 


Віктор Ломакін, спеціально для «ОРД»                     

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ