Человек не терпит насилия!

СБУ т ФБР обезвредили группу торговцев людьми

Припинено діяльність транснаціонального злочинного угруповання, що займалося підробленням документів та незаконним переправленням осіб через державний кордон України


 


Службою безпеки України у взаємодії з ФБР, Департаментом поліції Нью-Йорка, Імміграційною та митно-правоохоронною службами США, а також Службою з митних питань та охорони кордону США здійснено тривалу багатоходову міжнародну операцію по викриттю і припиненню діяльності транснаціонального організованого злочинного угруповання, що займалося підробленням документів та незаконним переправленням людей через державний кордон України.


Проведена спецоперація мала кілька етапів і була спрямована на виявлення і локалізацію протиправної діяльності усього кола причетних до неї осіб як в Україні, так і за кордоном.


Діяльність викритого угруповання була добре законспірованою і мала стійкий, систематичний характер. Між організаторами та членами існував розподіл ролей. Кожен з них відповідав за свою визначену «ділянку роботи». Широким був і спектр країн, до яких прямували нелегали: починаючи із Західної Європи і аж до країн Північної Америки. Потенційними мігрантами були, як правило, громадяни України, Узбекистану, Молдови, Росії.


Завдяки злагодженим діям оперативників спецслужби також вдалося виявити та припинити діяльність потужної підпільної лабораторії з виготовлення підроблених документів, якими забезпечувалися нелегали. Під цю лабораторію зловмисниками було знято квартиру у м. Києві. Про те, що в ній відбувалося, не знали ні сусіди, ні консьєрж, який завжди привітно вітався з її мешканцем – «шанованим співробітником банку». Добре законспірована діяльність дозволяла «наймачу» та його «гостям» на висококласному обладнанні виготовляти різного роду документи, потрібні для їхнього «бізнесу».


Серед розмаїття вилучених співробітниками спецслужби речових доказів — велика кількість кліше печаток дипломатичних та консульських установ, органів громадянства імміграції та реєстрації фізичних осіб МВС України, фінансових установ, навчальних закладів тощо; різноманітні штампи органів паспортного та міграційного контролю різних країн. Все це виготовлялося на вилученій надсучасній оргтехніці та спеціальному високотехнологічному обладнанні.


Крім того, у підпільній лабораторії складувалися різноманітні матеріали, необхідні для виготовлення підроблених документів.


Загалом під час обшуків у зловмисників вилучено понад 150 паспортів та інших документів, що посвідчують особу, таких держав, як: Україна (в тому числі проїзні документи дитини для поїздок за кордон), Ізраїль, Чехія, Росія, Німеччина, Канада, Швейцарія, Велика Британія, Словенія, Словаччина, Туніс, Польща, Португалія, Узбекистан; візи країн «шенгенської зони», США, Ізраїлю, Великої Британії тощо.


Особливо багато виявлено підроблених паспортів та інших документів Держави Ізраїль. Оперативниками з’ясовано, що це неспроста, адже, як відомо, громадяни Ізраїлю донедавна мали безвізовий режим в’їзду до США. Знаючи про це, зловмисники не могли не скористатися такою можливістю здійснювати свої протиправні оборудки з найменшим ризиком і витратами. Що стосується коштів, що їх «заробляли» шахраї, то тільки на переправленні одного мігранта з України до США ділки клали до своєї кишені від 12 до 16 тисяч доларів.


24 липня 2007 року на підставі матеріалів документування Слідчим управленням СБУ порушено кримінальну справу стосовно організаторів злочинної структури за вчинення ними злочинів, передбачених ч.2 ст.332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене за попередньою змовою групою осіб) та ч.2 ст.358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків…, вчинене за попередньою змовою групою осіб).


Досудове слідство триває.


Прес-центр СБ України

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

В Лондоне пригрели чиновницу Лени-Космоса

Марина Погибко, просившая летом этого года предоставить ей политическое убежище в Великобритании, на днях получила его. Об этом LB.ua стало известно…
АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

Много пишут что Мельник это человек Татарова, Ермака… Нет. Это человек Квартала95, замкнут соответственно на Шефира. Многие наверно слышали про…

В УСБУ Херсонщины выявлен шпион

Внутренняя безопасность СБУ задержала сотрудника УСБУ в Херсонской области, которые передавал информацию российским спецслужбам. Об этом сообщает «Преступности.НЕТ» со ссылкой на…
НОВОСТИ