Человек не терпит насилия!

Організована злочинність зазнає поразок

51564 

Досвід роботи свідчить, що найбільш поширені корупційні прояви в регіоні — зловживання владою, перевищення службових повноважень та хабарництво.


Одного з працівників Сумського облуправління захисту прав споживачів, який, використовуючи службове становище, вимагав хабара від директора комерційної структури, було затримано “на гарячому”. Також припинено протиправну діяльність співробітника карного розшуку УМВС в Сумській області, який примушував осіб, що перебувають під слідством, передавати своїм знайомим наркотичні речовини, зброю, боєприпаси і домовлятися про тимчасове їх збереження. На підставі задокументованих матеріалів щодо корупційної діяльності цих посадовців порушено кримінальні справи.


Непоодинокими є факти припинення діяльності організованих злочинних угруповань, які, з метою отримання неконтрольованих державою прибутків за рахунок розвитку підпільного обігу нафтопродуктів і незаконної реалізації високоліквідної продукції, прагнуть взяти під свій контроль основні об’єкти нафтогазового комплексу.


Тільки у 2001 році викрито діяльність чотирьох злочинних груп, учасники яких тривалий час викрадали нафту і газоконденсат на об’єктах нафтогазовидобувного комплексу, в тому числі через самовільне врізування в магістральний продуктопровід і перекачування пального до бензовозів. За фактами розкрадання в особливо великих розмірах нафтопродуктів порушено чотири кримінальні справи. За результатами їх розслідування трьох організаторів незаконних операцій засуджено до різних термінів ув’язнення.


Викрито факти завдання фінансової шкоди державному бюджету на суму понад 37 млн. гривень керівниками управління капітального будівництва Сумської облдержадміністрації. Ці особи протягом 2001—2004 років отримували від АТ “Укрнафта” на потреби соціально-економічного розвитку області значні кошти, котрі всупереч чинному бюджетному законодавству не було включено до спеціального бюджетного фонду, а вони акумулювалися на рахунках комерційних банків. У подальшому асигнування незаконно використовувалися різними бізнесовими структурами.


У 2000 році співробітники спецпідрозділу припинили діяльність міжрегіонального угруповання, члени якого організували нелегальний канал переправлення зброї з Російської Федерації в Україну: під час перетинання державного кордону п’ять осіб намагалися на двох вантажних автомобілях провезти поза митним контролем 372 одиниці пневматичної зброї. За результатами розслідування всіх учасників злочинної акції засуджено. Лише 2006 року спецпідрозділом порушено за фактами контрабандної діяльності 22 кримінальні справи, засуджено 21 особу, вилучено предметів контрабанди на 4,37 млн. гривень. Викрито протиправну діяльність чотирьох співробітників митниці, які забезпечували функціонування механізму “перерваного транзиту”, внаслідок чого до України незаконно завезено 21 партію “печінки яловичої” (434 т) загальною вартістю 4,35 млн. гривень. На сумській ділянці українсько-російського кордону затримано 14 груп незаконних мігрантів (загалом 160 осіб).


Знешкоджено діяльність міжрегіонального кримінального угруповання, до складу якого входили жителі Сумської, Харківської, Чернігівської, Закарпатської областей, а також громадяни РФ, які незаконно переправляли іноземців через територію України. Затримано кілька міжрегіональних бригад цього угруповання. За результатами судового розгляду кримінальної справи п’ятьох осіб засуджено до позбавлення волі з конфіскацією транспортних засобів, якими перевозилися мігранти.


Викрито і знешкоджено міжнародне наркоугруповання, що налагодило контрабандний канал доставки гашишу з Індії в РФ за маршрутом Делі — Київ — Москва. На станції Конотоп серед пасажирів поїзда “Хмельницький- Москва” затримано п’ятьох громадян Росії (жителі Москви і Санкт-Петербурга), причетних до контрабандного переміщення 3,29 кг гашишу. Членів наркоформування засуджено до позбавлення волі.


У сфері боротьби з корупцією і організованою злочинністю за матеріалами Управління у 2006 році порушено 133 кримінальні справи. До кримінальної відповідальності притягнуто 45 злочинців. До бюджету держави перераховано понад 20 млн. гривень, контролюючими органами донараховано 4,7 млн. гривень штрафів.

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ