Человек не терпит насилия!

Бурштин вагою 42 кілограми

51560 

Одна з особливостей розвитку криміногенної ситуації в Рівненській області – наявність на її території єдиного в Україні родовища бурштину і намагання окремих осіб налагодити незаконне видобування і вивезення за межі країни ювелірної сировини, віднесеної до категорії корисних копалин загальнодержавного значення і на яку існує сталий попит за кордоном.


У квітні 2000 року в ході спецоперації припинено спробу контрабандного вивезення з України громадянином Польщі каменя вагою 41,7 кг і загальною вартістю 13 тис. гривень. Вилучений унікальний зразок бурштину-сирцю передано у державне сховище.


У лютому 1997-го припинено діяльність організованого злочинного угруповання, очолюваного громадянином України. Воно мало розгалужену структуру: ланки бойовиків і економічні групи, зв’язки в інших містах України. Угруповання впродовж декількох років тримало в напрузі населення і спеціалізувалося на насильницьких діях щодо підприємців, вимаганнях, розбійних нападах, контрабандному вивезенні металів, нелегальному виробництві лікеро-горілчаних виробів, інших протиправних операціях у сфері економіки, у т. ч. із залученням банківських установ – з метою “відмивання” одержаних злочинним шляхом коштів. Наслідком лише однієї фінансової оборудки у 1996 році стали збитки, завдані російській комерційній структурі, на 1,2 млн. доларів США.


У серпні 1997-го зірвано спробу протиправного відшкодування з держбюджету ПДВ на суму 1,2 млн. гривень при експорті за значно завищеною ціною — 7,3 млн. гривень — обладнання “тренажер-імітатор оператора-хіміка ТИ-1М”. Це обладнання було придбано у фіктивної комерційної структури й експортувалося рівненською фірмою.


У лютому 2005 року припинено протиправні дії голови однієї з райдержадміністрацій, який використав не за призначенням (на потреби підконтрольних комерційних структур) майже 400 тис. гривень, виділених МАГАТЕ в рамках державних програм для мінімізації негативного впливу наслідків Чорнобильської катастрофи.


Протягом 2002 року відділом БКОЗ викрито службові злочини посадових осіб ДПА в Рівненській області й місцевих органах самоврядування. Діючи всупереч інтересам служби, на користь третіх осіб, порушники поставили на облік майже 170 автомобілів іноземного виробництва як безгосподарні, завдавши шкоди державі на суму понад 2 млн. гривень. У липні 2006-го викрито співробітника міліції, який одержав від працівника одного з банків хабара — 15 тис. доларів США за не притягнення останнього до кримінальної відповідальності за вчинення шахрайських дій з фінансами.


Проведеною оперативною комбінацією 2001 року за участю співробітників ГУ БКОЗ СБУ припинено злочинну діяльність групи наркоторговців (у її складі був працівник обласної міліції), що спеціалізувалася на контрабанді героїну. Під час затримання і проведення інших слідчо-оперативних дій у злочинців вилучено 0,5 кг цього наркотику, набої до ПМ і автомата Калашникова.


У 2006 році викрито організовану злочинну групу в складі посадових осіб МО України, які реалізовували за заниженими цінами військове майно, що вивільнялося внаслідок реформування Збройних Сил, внаслідок чого державі заподіяно збитків на 1 млн. гривень. У травні цього ж року припинено діяльність організованої злочинної групи, яка тривалий час незаконно виготовляла і реалізовувала лікеро-горілчані вироби з використанням підроблених марок акцизного збору. При проведенні невідкладних слідчо-оперативних дій у злочинів вилучено майже 2 тис. пляшок незаконно виготовленої горілки, 210 л горілки в каністрах, 850 л спирту, майже З тис. марок акцизного збору, обладнання для виготовлення лікеро-горілчаних виробів, грошові кошти.


У 2006-му припинено функціонування злочинної схеми легалізації в Україні контрабандно ввезених автотранспортних засобів. Протягом квітня-червня задокументовано протиправні дії суддів двох районних судів Рівненської області, які, зловживаючи владою, виносили рішення в цивільних справах про визнання громадян України добросовісними покупцям автомобілів іноземного виробництва з метою подальшої постановки їх на облік в органах ДАІ без сплати митних та інших обов’язкових платежів на загальну суму понад 1 млн. гривень.


У сфері боротьби з корупцією та організованою злочинністю за матеріалами УСБ України в Рівненській області та його спецпідрозділу 2006 року порушено 73 кримінальні справи. До кримінальної відповідальності притягнуто 38 злочинців. У прибуток держави надійшло понад 7 млн. гривень. За результатами розгляду протоколів про вчинення корупційних діянь до адміністративної відповідальності притягнуто 45 посадових осіб різних рівнів.

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ