Человек не терпит насилия!

Пріоритети — боротьба з контрабандою

51536

За час існування спецпідрозділу за його матеріалами порушено майже 800 кримінальних справ, засуджено 250 осіб, до адміністративної відповідальності, згідно із Законом України “Про боротьбу з корупцією”, притягнуто 350 осіб, у прибуток держави повернуто 55 млн. гривень, попереджено завдання державі економічних збитків на 45 млн. гривень, вилучено понад 3,5 т наркотичних речовин, за вироками суду конфісковано майна і цінностей на 5 млн. гривень.


Прозорість кордону з Російською Федерацією і наявність великої кількості об’єктів промисловості визначає пріоритетність спрямувань спецпідрозділу — це боротьба з контрабандою та економічною злочинністю.


Протягом 2005-2006 років УСБ України в Луганській області припинено функціонування кількох каналів контрабандного вивезення з України іноземної валюти. Під обшивкою салону автомобіля, який прямував з України до РФ через митний пост “Красна Талівка” Луганської митниці, було виявлено 3,05 млн. доларів США, прихованих від митного контролю.


У серпні 2006-го співробітниками спецпідрозділу на митному посту “Ізварине” затримано громадянина України, який намагався перемістити через митний кордон України в РФ іноземну валюту — 1,9 млн. доларів США і 7,24 млн. російських рублів (що за курсом НБУ становить 11,16 млн. гривень), приховавши гроші в технологічних отворах автомобіля.


У серпні 2005 року припинено діяльність організованого злочинного угруповання, до якого входили громадяни України і Росії, котрі спеціалізувалися  на контрабандному переміщенні через митний кордон України історичних і культурних цінностей. Під час чергової спроби вчинити оборудку в поїзді “Москва — Луганськ” було затримано одного із членів цього угруповання, громадянина України, який приховав заборонені до вивезення 65 монет і старовинні ювелірні вироби. У вересні 2006 року Ленінським районним судом м. Луганська виконавця злочину засуджено до п’яти років позбавлення волі.


У напрямку протидії економічній злочинності лише протягом останнього року викрито 45 злочинів. Один із них вчинила група шахраїв, які стягнули кредиторську заборгованість відкритого акціонерного товариства перед держпідприємством за поставлене вугілля на суму понад 30 млн. гривень, однак державному вуглевидобувному підприємству переказали всього 610 тис. гривень, завдавши йому збитків на суму понад 19 млн. гривень.


У рамках викриття і припинення протиправної діяльності стійких угруповань професійних злочинців, які використовують методи насильства, у жовтні 2000-го спецпідрозділом УСБУ в Луганській області проведено комплекс оперативних заходів з метою звільнення викраденого сина одного з підприємців м. Ровеньки. Злочинці вимагали 120 тис. доларів США. Операція проводилася спільно з колегами із ФСБ РФ. У грудні сина підприємця визволили й повернули батькам. У Краснодарі та Ростові-на-Дону (РФ) затримано членів злочинного угруповання — правоохоронців РФ, причетних до скоєння багатьох насильницьких злочинів.


У липні 2005 року припинено діяльність злочинної групи, до якої входили громадяни Лівану і України, котрі створили канал переправлення українських жінок до Сирії з метою їх сексуальної експлуатації. Організатором був ліванець, який про все домовлявся із сирійцем, оплачував витрати, пов’язані з оформленням документів, а його дружина з поплічницею підшукувала й готувала жінок до виїзду. За таку ж протиправну діяльність притягнуто до кримінальної відповідальності у 2004 році жителя Антрацита і його матір — організаторів каналу незаконного переправлення громадян України до Туреччини за підробленими документами. Верховний Суд України визначив злочинцям покарання — 4 і 3 роки позбавлення волі відповідно.


У 1999-му припинено діяльність шахраїв, які втягували громадян у проведення лотереї (так званий “лохотрон”). Вжитими заходами зловмисників затримано (18 осіб), встановлено їхні корумповані зв’язки у правоохоронних органах. За результатами розслідування кримінальної справи засуджено сім членів цього злочинного угруповання.


У 2006 році борці з незаконним обігом наркотичних речовин викрили 38 злочинів, вилучено 109,9 кг наркотиків, 8,9 кг прекурсорів.


Припинено діяльність організованої злочинної групи у складі 3-х осіб, які придбали необхідне обладнання та облаштували лабораторію з незаконного виробництва наркотичних засобів та психотропних речовин. Ліквідовано канал постачання з м. Луганська в Донецьку область прекурсорів, а також сильнодіючих і отруйних медичних препаратів. Затримано жительку м. Луганська, у якої вилучено 9 тис. капсул трамадолу, та мешканця Донецької області, у якого вилучено медичні препарати з вмістом прекурсорів загальною вагою — 1,6 кг.


У рамках протидії проявам корупції в органах державної влади і управління, співробітниками спецпідрозділу та прокуратури Луганської області затримано співробітника Луганської інспекції Державного нагляду в газовому господарстві територіального управління Державного комітету України з нагляду за охороною праці в Луганській області під час отримання ним хабара в розмірі 10 тис. доларів США за видачу дозволу на початок роботи автомобільної газонакачувальної компресорної станції.


 

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ