Человек не терпит насилия!

Закон діє

51532

це відчувають на собі  і  хабарники, і контрабандисти, і наркоділки Севастополя


З початку створення спецпідрозділу робота здійснюється на всіх напрямах протидії корупції та організованій злочинності. У 90-х роках минулого століття кримінальне угруповання, яке спеціалізувалося на незаконних фінансових операціях, потрапило в поле зору СБУ через використання понад 20 комерційних структур, у т. ч. за межами України. Вжитими заходами 25 його активних членів було затримано  на території санаторію “Ай-Даніль” (АР Крим). Вилучено 27 одиниць вогнепальної зброї, великі суми грошей.


У листопаді 1997 року силами спецпідрозділу припинено одну з найбільших акцій контрабанди наркотиків до Європи. У порту м. Севастополя на борту російського судна “Ернані”, що прямувало з Колумбії до Бельгії, було виявлено 28 мішків з 624 кг кокаїну на суму понад 100 млн. доларів США. Завдяки тісній співпраці спецслужб України, Бельгії, Росії, США, Казахстану, Нідерландів, Німеччини, Великобританії та Болгарії встановлено і притягнуто до відповідальності членів міжнародного злочинного угруповання, яке намагалося вчинити контрабанду.


У 2003-му інформація севастопольців допомогла спецслужбам США і Великобританії затримати в районі  Карибських островів судно “Ялта”, на якому наркоділки перевозили майже 3,5 т кокаїну.


У 2005 році у співпраці з правоохоронними органами Угорщини припинено діяльність міжнародного злочинного угруповання, причетного до організації каналу торгівлі людьми з України до країн Західної Європи і Мексики.


Непоодинокі для міста й факти проявів корупції у сфері земельного законодавства. Один з керівників Садівничого товариства “Бастіон” налагодив систему вимагання грошей за прийняття до складу цього товариства нових членів і надання земельних ділянок. Співробітники     спецпідрозділу  затримали  спритника “на гарячому” під час отримання частини хабара (10 тисяч доларів США). Прокуратурою м.  Севастополя стосовно нього порушено  кримінальну справу за ознаками хабарництва.


На виконання  вимог Закону України “Про боротьбу з корупцією” лише 2006 року складено 15 протоколів про корупційні  діяння. До   адмінвідповідальності притягнуто 5 держслужбовців.


Невід’ємною частиною роботи підрозділу залишається виявлення і знешкодження каналів контрабандного надходження товарів в Україну. У 2002 році ліквідовано канал контрабанди товарів широкого вжитку. У результаті проведеної спецоперації вилучено 700 тонн товару на суму понад 1 млн. доларів США.


Тоді ж у місті ліквідовано нарколабораторію з виготовлення фентанілу (синтетичний наркотик) і припинено функціонування каналів його доставки до країн Європи. Вилучено партію наркотику на 600 тис. доларів США і затримано членів злочинного угруповання, причетних до контрабанди наркотиків і зброї.


У 2006 році у сфері боротьби з корупцією та організованою злочинністю за матеріалами спецпідрозділу порушено 43 кримінальні справи. До кримінальної відповідальності притягнуто 3 злочинців. У прибуток держави надійшли кошти на суму понад 1 млн. гривень.


 

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ